Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיוויק היבריד שעד היום טופלה במוסך מורשה.

השנה נגמרה האחריות לרכב.

ואני צריך לבצע טיפול 75000, כדי להמשיך לטפל במורשה? (טיפול החל מ 1200 שקל), או מוסך רגיל (400 שקל).

משנה עם המסננים מקוריים או לא?

תודה למגיבים

פורסם

אני באופן אישי, מניסיון מועט עם מספר מוסכים משני הסוגים גיליתי שאי אפשר לסמוך על אף אחד בעיניים עצומות (אגב, זה נכון לגבי כל תחום בחיים :)

הדבר הכי מומלץ למי שרוצה ויכול זה לטפל ככל שניתן לבד.

בהנחה שאתה לא מעוניין בכך, הדבר הבא הכי טוב לעשות זה להבין טוב טוב לבד בעיקר מקריאה באינטרנט, בספר רכב, במדריך טיפולים כגון היינס, ואם יש חברים שיכולים להדריך. אחרי שהבנת טוב טוב מה בדיוק אמורים לעשות, ללכת למוסך טוב שייתן לך מראש הצעת מחיר סבירה לחלקים (רצוי מקוריים בלבד אם אתה לא יודע להבחין בתחליפיים מאיכות טובה) ולעבודה (חשוב לעשות סקר שוק טוב לפני אחרת רוב הסיכויים שישחילו אותך.

אחר כך, תתעקש לעמוד ליד הרכב שלך, ולהסתכל טוב טוב מה עושים, לא להתבייש לשאול, להעיר בעדינות אם צריך, לבקש אם צריך, לוודא שכל בורג שפרקו מחזירים למקום ובעדינות, שלא שוברים פלסטיקים, שלא טוחנים הברגות, לשא שוכחים ברגים בחוץ, שלא מאבדים ברגים ותופסים עם אזיקונים או ברגים שלא מתאימים, ששמים את החלקים המקוריים שמגיעים באריזה סגורה מהמחסן בדיוק כמו ששילמת - לבדוק טוב טוב ולהסתכל בעיניים על החלק, שבודקים את כל מה שאמורים לבדוק וכמו שצריך (טעינת מצבר, בלמים, גובה נוזלים וכו'...) ...

בקיצור הבנת את הרעיון.

כל הנאמר לעיל מבוסס על ניסיון אישי (חיובי אך לצערי בעיקר שלילי) שלי.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

כן, משנה מאוד אם המסננים מקוריים או לא. מסננים תחליפיים לא מגיעם ברוב המקים לרמה של המקוריים מבחינת יכולת הסינון, שטח חומר סינון, התאמה למפרט היצרן ועוד.

גם אם תחליט לעבור למוסך כללי, ממליץ להמשיך להשתמש בפילטרים מקוריים.

• תוכן חדש...