Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב לגיסי (לעתיד 8) ). הבחור עובד בכמה עבודות. אחת מהן היא מסז'יסט רפואי. יש לו מיטת טיפולים והוא נוסע ללקוחות באזורים שונים בארץ (בעיקר באזור גוש דן).

אני מחפש לו רכב שיענה על הצרכים הבאים:

1. אשתו בעלת רשיון לאוטומט בלבד ותצטרך לנהוג על הרכב בנוסף כשצריך (כך שהרכב לא יכול להיות עם גיר ידני).

2. רכב חסכוני עד כמה שאפשר בדלק (בהחלט יכול להיות דיזל עם גיר אוטומט/רובוטי). העלות של הביטוח גם מהווה פקטור.

3. ברכב ניתן להכניס לתא המטען את מיטת הטיפולים, ואם ישאר גם מקום לעגלת ילדים בתא המטען-מה טוב.

4. רכב אמין מבחינה מכנית ובטיחותי עד כמה שניתן שיכול גם להסיע זוג פלוס ילד או שניים.

הקילומטרז' הצפוי לרכב-בערך 20 אלף בשנה.

התקציב (כפי שנרשם בכותרת)- 50 אלף שקלים טבין ותקילין. הרכב שיירכש ישמש אותו לפחות 5 שנים, כך שהאמינות בהחלט מהווה פקטור משמעותי.

חשבתי על פיאט פיורינו אך לאור החוויה שעברתי עימו הוא כנראה ירד מהפרק. הבחור חשב גם על טויוטה קורולה משנתונים 2005-2007 (כולל הגיר הרובוטי) אך אני בספק שתא המטען של הקורולה יהיה מספיק.

תודה,

מתן.

פורסם

ברלינגו

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אוקטביה דיזל, קיים גם דגם סטיישין, אבל גם בדגם רגיל תא המטען ענק. רכב אמין, חסכוני ונוח למדי.

בתקציב כזה אפשר להשיג עם גיר DSG (רוב הסיכויים מונית שלעבר אבל אני לא הייתי נרתע מכך אלא בודק את הרכב כי יש מוניות שמורות מאוד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קנגו בנזין אוטומט, זריזה נוחה ושותה בערך כמו גירסת הפרייבט.

רמת הגימור מכובדת ביותר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לקחת קנגו עם אוטומט AL4 כאשר חושבים להחזיק את הרכב 5 שנים לפחות? אני הייתי ממליץ על קנגו רק עם גיר ידני, אבל זה לא מתאים לפותח שרשור, לכן גם ברלינגו שיותר טובה מקנגו לא מתאימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוב האוקטביות שראיתי ביד2 עברו קילומטרז' לא קטן.

צריכת הדלק של הקנגו בנזין היא ליטר ל10 ק"מ בחלק גדול מהביקורות שקראתי, דבר בעייתי לאור הנסיעות שהוא יבצע.

פורסם

מתן, 300Kק"מ לדיזל זה אומנם לא ק"מ קטן, אבל זה לא ק"מ גדול ובהחלט סביר לקנות רכב כזה ולנסוע איתו עוד חצי מיליון.

אוקטביה שמורה גם עם חצי מיליון עדיין רכב שאפשר לשקול לקנות.

פורסם
לקחת קנגו עם אוטומט AL4 כאשר חושבים להחזיק את הרכב 5 שנים לפחות? אני הייתי ממליץ על קנגו רק עם גיר ידני, אבל זה לא מתאים לפותח שרשור, לכן גם ברלינגו שיותר טובה מקנגו לא מתאימה.

בהתחשב במחיר הקניה (הזול), והתמורה מצויינת, שיפוץ גיר (אם יבוא) של 5-6K זה לא משהו שאמור להוות שיקול מכריע בבחירת הרכב - אלא להפך. אם מראש אתה יודע על הוצאה כזאת או אחרת (או בקיצור: מכיר את החסרונות של הרכב) הרבה יותר קל להחליט אם כדאי או לא. במחיר של הקנגו, לדעתי זה כדאי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתן, מה הגודל של המיטה כאשר היא מקופלת? אני מכיר מישהי שמכניסה מיטת טיפולים מתקפלת לפולו (לקבינה, לא לבגאז').

אם הגיס לעתיד מוכן להכנס לעולם הצרפתיות, אפשר למצוא לו C5 במצב טוב מאד בתקציב הזה, היא עונה על כל הצרכים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ראשית כל מצטער על האיחור בתגובה כי השרשור נבלע בין כל השאר.

איציק-הקנגו מבחינתו לא אופציה ואני גם באותה דעה-זה יכול להתחיל בשיפוץ גיר ולהיגמר הרבה יותר יקר מזה. חוץ מזה, לאישה הרכב לא יהיה נוח לנהיגה.

נהג מתחיל, בהחלט חשבתי על האופציה של C5, הצרה היא שלא כל המוסכים מצליחים להתמודד עם הרכב הזה ובהחלט יכול להיות מצב שתקלות יופיעו פתאום אחרי תיקון (על פי שרשורים שקראתי). שנית, הרכב לא חסכוני כל כך בדלק למיטב ידיעתי. מה צריכת הדלק ב C5 שלך, אם אפשר לדעת?

פורסם

לא זוכר בשליפה, אבל כעקרון היא ממש לא שתיינית יחסית לנפח 2 ליטר, אם אני זוכר נכון בעיר יוצא לי בערך 7-8 ק"מ לליטר תלוי במזגן ומחוץ לעיר זה כבר 14-15 ק"מ לליטר תלוי בתוואי.

לגבי אמינות ומוסכים, אם מרכז הפעילות שלו הוא בגוש דן אז אין בעיה, הוא יכול לבחור בין לפחות שלושה מוסכים מומלצי פורום.

תקלות שמופיעות אחרי תיקון? רק אם התיקון לא היה יסודי, כמו כל רכב (למעט גיר שעלול להפתיע בכל רגע).

החלפים לא יקרים בהשוואה לרכבים מקבילים ורכב שמור ייתן תמורה טובה ביחס למחיר הנמוך וליתרונות הרבים של הרכב.

אבל התדמית של ה C5 בהחלט בעייתית וכדאי שהבעלים יידע למה הוא נכנס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חבל לקנות רכב שבהגדרתו הוא מסחרי כגון רנו קנגו

היות ואחזקה ביטוח ירידת ערך וביקוש יד שניה עלול להיות בעייתי

אני מניח כשיהיה צורך להכניס מיטת טיפולים לא יהייו נוסעים ברכב

לכן מספיק רכב רגיל 4 דלתות שברוב הרכבים משענת הנוסעים מתקפלת ונוצר משטח העמסה אחד עם תא המטען

ואין בעיה להכניס מיטת טייפולים , ואין בעיה למוכרו בעתיד

לגבי סוג רכב מומלץ רכב יפני בגלל נושא האמינות

פורסם

ברק, ראה סעיף מס' 3:

ברכב ניתן להכניס לתא המטען את מיטת הטיפולים, ואם ישאר גם מקום לעגלת ילדים בתא המטען-מה טוב.

המטרה היא שתיכנס גם מיטת טיפולים וגם עגלת תינוקות.

• תוכן חדש...