Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אחרי 3 וחצי שנים הגיע הזמן להחליף את הצמיגים הנוכחים שלי -פירלי [לא זוכר את הדגם נדמה לי P150 משהו כזה].

הייתי דיי מרוצה מהאחיזה,אבל שאחרי שנתיים כבר התחלתי לשים לב לסדקים שנוצרו בהם, אבל הם הצליחו לשרוד עוד שנה וחצי מאז.

ובסולייה שלהם עדיין יש מספיק בשר לנסיעה, הפחד שלי שהם יתפוצצו בגלל הסדקים בצדדים.

השאלות שלי

1) האם זה רלוונטי שנת ייצור הצמיג, וכמה "זקן" הצמיג יכול להיות כשמרכיבים אותו, את שלי הרכבתי בתחילת 2009, ושנת הייצור שלו היא 2007- האם בגלל שהצמיגים היו ישנים, כבר אחרי שנתיים הופיעו סדקים יבשים ??

2)אחרי כמה זמן זה "טבעי" שמקבלים סדקים כאלה בצמיגים, במיוחד אם מדובר בחברות יקרות כמו מישלין דאנלופ או פירלי ?

3) על איזה דגם הייתם ממליצים בטווח מחירים 1200-1500 שקל [קודם כל חשובה האחיזה אחר כך רמת השחיקה] ?

תודה רבה !

פורסם

1) וודאי שרלוונטי. למיטב זכרוני, ההמלצה הגורפת יחסית בפורום היא עד שנה ממועד הייצור (למרות שחוקית מדובר על יותר שנים).

2) ישנם גורמים נוספים מעבר לגיל הצמיג, כמו תנאי איחסון (לפני שנמכרו לך), תנאים בשטח - חשיפה לשמש, חום, קור, לחות (אחרי שנמכרו לך), חומרים שאולי מרחת עליהם (סילקונים וכד') מתוך נסיון לנקות או להעניק להם ברק. ואני מניח שיש עוד כמה.

לגבי חברות יוקרתיות יותר, יתכן והם עמידים יותר, וגם זה תלוי בדגם הצמיג והרכיבים ממנו הוא עשוי. קשה לדעתי להגיד משהו גורף.

3) נא ציין מידות רצויות על מנת שיוכלו לסייע לך. תוכל לבדוק גם בעצמך סדר גודל של מחירים בעזרת האתר http://www.tires4u.co.il

פורסם

תודה חברה, מדובר בקוטר 16. לא ידעתי שיש משמעות לעובי ורוחב, אז אין לי מושג איזה מידה צריכה להיות.

והמחירים באתר ממש גבוהים יחסית [500 שקל לצמיג ומעלה נראה לי מוגזם, גם לחברות היקרות, ו300-400 לחברות סיניות נשמע לי בכלל לא לעניין].

פורסם

חבר, אתה ממשיך לפספס.

לא מספיק שתאמר את הקוטר. לצמיג ישנם גם מידות רוחב סוליה ויחס גובה הדופן. לרוב יופיע בתצורת 195/50/15.

אם אין לך מושג איזו מידה צריכה להיות, תתחיל בלהסתכל על רשיון הרכב שלך - אמור להיות מצוין שם כמו בתמונה זו:

LicenceExample.png

יש לקוות שהמידה שרשומה שם, זהה לזו שמצויינת על הצמיגים שמותקנים כרגע ברכבך (או יותר נכון להיפך).

מאחר והמחירים נראים לך יקרים, נא צרף להודעתך הבאה גם תקציב. קח בחשבון שהמחירים שמופיעים באתר אינם בהכרח מייצגים את המציאות בשטח, אבל עשויים לתת סדר גודל לדברים.

בנוסף, קרא את הכתבה הבאה, שעשויה לסייע לך בהבנת הדברים:

http://www.m-rishuy.org/Index.asp?CategoryID=102&ArticleID=190

פורסם

לפי התגובות של השואל,

נראה לי שהצמיג falken ze912 מתאים בול לדרישות, רכב ותקציב.

לא סיני, לא יקר, לא רועש ואוחז לא רע בכלל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...