Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצ'מפיון אי אפשר להשיג כלום והם לא רלוונטיים.

האמת שמבחינת חלקים כנראה למזגן המקורי יהיו יותר חלקים זמינים למכירה באיביי למשל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בוקי, חבר טוב שלי היה מנהל טכני של אלכס אורגינל בין השנים 1992-1996 והוא סיפר לי שאלכס אורגינל סיפקו לייצרן הרכב את הקיט של מערכת המיזוג לגולף דור 2.

או. קי. נניח.

אבל עדיין, ברכבים בהם המזגן הותקן בארץ נשארו אלטרנטורים ורדיאטורים קטנים יותר, ולפחות חלק גדול מהסעיפים שרשמתי תקפים.

לא מכיר את המערכת בגולף, אצלי המיזוג יוצא רק מהפתחים המרכזיים, והחימום רק מהצדדיים, וכך זה היה בהרבה מזגנים מקומיים באותה תקפה.

וזה פחות יעיל ודי מעצבן אפילו.

פורסם

כמובן שעדיף מקורי - איזו שאלה ?

באסקורט שלי (92 1.6) הותקן המזגן אצל אלכס אורוגינל.

עשו שם קומבינה עם 2 רצועות (במקום רצועה אחת - כמו שאמור להיות עם מזגן מקורי).

כל השנים היו רק בעיות עם רעשים מהרצועות (גם המותחן היה קומבינה לא מוצלחת).

עד שנשבר לי ולפני מספר שנים הזמנתי תושבת מקורית (שמגיע עם מותחן נורמלי , מדחס מקורי ורצועה אחת. שיניתי את הכל (פרט ללחצני ההפעלה).

כבר מספר שנים שהמזגן עובד ללא בעיות או רעשים.

אני עד היום לא מבין איך יבואן נותן (או לפחות נתן) רכבים חדשים למתקין כזה חובבן לגעת לו ברכבים.

פורסם

יכול להית שאני לא זוכר טוב, אך נדמה לי שבאופל קדט 86 שהייתה לי,בכלל הייתה תושבת מדחס קבועה, ללא שום אפשרות מתיחה. מזגן לא מקורי כמובן.

פורסם

מאחר והנושא סיקרן אותי, ואני לא אוהב לתת תשובות חד משמעיות, תיחקרתי מזגניסט ותיק, והנה התוצאות;

1. עד שנת 87' לא היו כלל מזגנים מקוריים בגולף, בכל גירסאות המנוע.

2. משנת 87' דגם ה 1.6 ללא הגה כוח נמכר עם מזגן מקורי, כך שרוב הגולפים 1.6 האוטומטיות היו עם מזגני אלכס.

3. דגם ה 1.3 היה עם מזגן של אלכס.

4. המדחס היה מתוצרת סנדן ודומה מאד לזה של אלכס אורגינל, כשההבדל העיקרי היה במערכת ההפעלה, ברדיאטור גדול יותר (לא בהרבה) ובזוג מאווררים שהופעלו במקביל ע"י רצועת גומי.

גם הגולף MK3 בנפח 1.4 נמכרה עם מזגן של אלכס, שרק דגמי ה 1.8 ומאוחר יותר ה 1.6 נמכרו עם מזגנים מקוריים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תואם את הרכב המדובר. שנת 90 ידנית 5 הילוכים ללא הגה כח עם מזגן מקורי.:mm_yeah:

היו גם 1.6 עם תיבה ידנית ו4 הילוכים?

פורסם

בכול מקרה גם חלקים מקוריים לגולף דור 2 כבר לא ניתן להשיג בצ'מפיון לאו דווקא חלקים למערכת המיזוג.

מאיפה המצאת את זה? כבעלים של גולף 89 שמרבה לבקר בצ'מפיון בני ברק אני אומר לך שניתן להשיג שם כל חלק של גולף 2 שעדיין מיוצר (ו-99% מהחלקים עדיין מיוצרים). חלק יש על המדף, חלק במחסן המרכזי ואת מה שאין בארץ מזמינים מגרמניה בחפץ לב וללא תוספת מחיר. רק לאחרונה רכשתי ברגים לקרטר, שני קיטים של גומיה לפעמון ציריה (אחד היה במקום והשני הגיע למחרת מהמחסן המרכזי), ואת הבורג שמחבר את הנבה למשולש שנשחק בזמן הפירוק. אם זו היתה פיז'ו או אלפא היו שולחים אותי לחפש את זה אצל הלמפה, והרכב בינתיים היה מושבת.

המדחס היה מתוצרת סנדן ודומה מאד לזה של אלכס אורגינל, כשההבדל העיקרי היה במערכת ההפעלה, ברדיאטור גדול יותר (לא בהרבה) ובזוג מאווררים שהופעלו במקביל ע"י רצועת גומי.

. לא בדיוק. הרדיאטור היה הרבה יותר גדול- 60 ומשהו לעומת 40 ומשהו, ולא היו זוג מאווררים אלא אחד בלבד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אז מאד חבל שבצ'מפיון חוף שמן בחיפה זה לא ככה. כשהלכתי לקנות פנס קדמי מקורי המחסנאי אמר שיזמינו לי משומש מפרוקיה בנצרת וזה יעלה בסביבות 500 ש"ח.

להשוואה, את הפנסים האלה אפשר לקנות חדשים של HELLA ב120 ש"ח לפנס לפני מע"מ אצל איזה יבואן חלפים שאני לא זוכר את שמו.

פורסם

. לא בדיוק. הרדיאטור היה הרבה יותר גדול- 60 ומשהו לעומת 40 ומשהו, ולא היו זוג מאווררים אלא אחד בלבד.

הסידור עם שני מאווררים, שרק לאחד מהם יש מנוע, והשני מונע על ידי רצועת גומי (דקיקה כמעט כמו גומייה לשיער) מהמאוורר הראשון קיים באאודי מאותם שנים, אולי איש המזגנים התבלבל או שהיו שתי תצורות.

פורסם
בוקי, חבר טוב שלי היה מנהל טכני של אלכס אורגינל בין השנים 1992-1996 והוא סיפר לי שאלכס אורגינל סיפקו לייצרן הרכב את הקיט של מערכת המיזוג לגולף דור 2.

בכול מקרה גם חלקים מקוריים לגולף דור 2 כבר לא ניתן להשיג בצ'מפיון לאו דווקא חלקים למערכת המיזוג.

ניתן להשיג חלקים אצל צ׳מפיון, אני אישית קניתי רק בסוף שבוע קניתי פילטרים, לפני כמה חודשים קניתי ל1.3 רצועת טיימינג ועוד אטמים, ומה שאין בארץ הסכימו להזמין לי במחיר המחירון של החלקים שלא הגיוני בכלל. לפחות ככה זה בסניף אשדוד.

לגבי מערכת המיזוג המקומית לי אישית לא היו בעיות התחממות ולמאוורר הרדיאטור יש2 מהירויות מקורי וההתקנה היא מקומית לחלוטין.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...