Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תארו לעצמכם מה היה קורה אם עולם המכוניות היה מתקדם בקצב של עולם הטלפונים הניידים. מזמן היינו מרחפים באויר או יותר מזה!

הרכב איטי ונתקע? לא נורא, תחזיק גז + אורות משולש + כפתור חיפוש ברדיו, ותפתח סוויץ'. רואה ציור של רובוט עם את חפירה? מצויין, תכניס עכשיו כרטיס זיכרון עם אימג'. עבר? יופי, עכשיו תחזיק בלם יד + כפתור STOP במערכת + לחצן חגורה של נוסע אחורי שמאלי, ופתח סוויץ' שוב. תבחר בתפריט wipe data/factory reset, תלחץ OK, אחר כך reboot. התניע? כן? איזה יופי. מה, אין אורות, ברקסים, הגיר נכנס רק להילוך רוורס? לא נורא, אתה צריך פשוט לצרוב קרנל של MeGaD3v1L666, שאותו תוריד באתר imobiledroid.blogspot.org, אחרי שתלחץ "לייק" על פרסומת של אתר פורנו, ותסכים שהמידע אודות המיקום שלך יישלח לצפון קוריאה. עדיין לא עובד? רוט יש לך? ביצעת את שלושת הוייפים? לא יודע, אולי עדיף שתחזור לרום סטוק. חזרת, ולא עובד? יש לך קורוזיה בלוח, מה אתה רוצה. והאוטו שלך גם ככה כבר ישן מדי, הוא כבר בן 8 חודשים, עזוב אותך, תקנה Ford Razor MAXX, שמעתי שהיצרן מתכנן לעדכן אותו ל4.0, אם יהיה לכך רצון השם.

אין לך כח לכל זה? אתה מוזמן לקנות את Toypple iCar (שיתוף פעולה של טויוטה ואפל). זה נכון שהוא יכול לנסוע רק על כבישים עם ציפוי iאספלט, עובד על iדלק (שנמכר רק ברשת iסונול בעלות מזערית של 99.99 לליטר), וכדי לקבל טיפול הוא מובל למוסכי ToyPple iDon'tCare בצפון קוריאה (אחרת הוא מושבת מרחוק), אין לו בגאז' וגלגל קדמי ימני, וכדי להכניס לרכב נוסע נוסף, נדרשת רכישת אפליקציה iOpenDoor עם רישיון לניטרול מושב חשמלי, והרכב פוטנציאלית יכול להתרסק עם עליה על באמפר, לכן עליו להיות בכל עת עטוף בניילון פצפצים.

אבל יש לו דשבורד רטינה והגה זכוכית יוקרתי יש לו, ואיזה חלק הוא זז!!!111 :shock::crazyeyes

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתמול תפסתי את עצמי מפנטז על רכב חדש לחצי דקה, עבר לי.

Fat Bastard - אהבתי :lol:.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הרכב איטי ונתקע? לא נורא, תחזיק גז + אורות משולש + כפתור חיפוש ברדיו, ותפתח סוויץ'. רואה ציור של רובוט עם את חפירה? מצויין, תכניס עכשיו כרטיס זיכרון עם אימג'. עבר? יופי, עכשיו תחזיק בלם יד + כפתור STOP במערכת + לחצן חגורה של נוסע אחורי שמאלי, ופתח סוויץ' שוב. תבחר בתפריט wipe data/factory reset, תלחץ OK, אחר כך reboot. התניע? כן? איזה יופי. מה, אין אורות, ברקסים, הגיר נכנס רק להילוך רוורס? לא נורא, אתה צריך פשוט לצרוב קרנל של MeGaD3v1L666, שאותו תוריד באתר imobiledroid.blogspot.org, אחרי שתלחץ "לייק" על פרסומת של אתר פורנו, ותסכים שהמידע אודות המיקום שלך יישלח לצפון קוריאה. עדיין לא עובד? רוט יש לך? ביצעת את שלושת הוייפים? לא יודע, אולי עדיף שתחזור לרום סטוק. חזרת, ולא עובד? יש לך קורוזיה בלוח, מה אתה רוצה. והאוטו שלך גם ככה כבר ישן מדי, הוא כבר בן 8 חודשים, עזוב אותך, תקנה Ford Razor MAXX, שמעתי שהיצרן מתכנן לעדכן אותו ל4.0, אם יהיה לכך רצון השם.

אין לך כח לכל זה? אתה מוזמן לקנות את Toypple iCar (שיתוף פעולה של טויוטה ואפל). זה נכון שהוא יכול לנסוע רק על כבישים עם ציפוי iאספלט, עובד על iדלק (שנמכר רק ברשת iסונול בעלות מזערית של 99.99 לליטר), וכדי לקבל טיפול הוא מובל למוסכי ToyPple iDon'tCare בצפון קוריאה (אחרת הוא מושבת מרחוק), אין לו בגאז' וגלגל קדמי ימני, וכדי להכניס לרכב נוסע נוסף, נדרשת רכישת אפליקציה iOpenDoor עם רישיון לניטרול מושב חשמלי, והרכב פוטנציאלית יכול להתרסק עם עליה על באמפר, לכן עליו להיות בכל עת עטוף בניילון פצפצים.

אבל יש לו דשבורד רטינה והגה זכוכית יוקרתי יש לו, ואיזה חלק הוא זז!!!111 :shock::crazyeyes

גדול! פשוט גדול !:-D

תגובתי באדום. חלק ממה שתיארת אני שונא גם כן, חלק לא משנה לי במיוחד, וחלק זה אפילו דברים טובים.

בעיניי, נהג שלא שומע את הכביש, אבל תמיד דרוך ומביט לכל הכיוונים- עדיין בסדר. לפעמים אני שם ווליום גבוה במערכת, ומתנתק מהכל. העירנות רק עולה, ותדירות סיבוב הראש והמבט במראות גם כן. לפחות אני לא שומע את כל העומועים שצופרים לי לפני שהרמזור מתחלף לפי חוש ניבוי העתידות שלהם שאומר להם "עכשיו! עכשיו!" ותמיד שוגה.

הרחקת עד לסין ?

Peugeot+Smile.jpg

או יותר גרוע, בעקבות המשבר הכלכלי פיז'ו הוסיפו חטיבת שואבי אבק:

2009-peugeot-107-front-side-view-588x422.jpg

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הרחקת עד לסין ?

חיפשתי חיוך אמיתי :twisted:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין לך תקנה אלא חיפושית. 1300 עם 34 כ"ס,תחת שהולך לאן שהוא רוצה בסיבוב מעל 50 קמ"ש, 10 ק"מ לליטר,גיר לא סינכרוני ושמשה שאתה יכול ללקק בלי לקרב את הכסא.

אלא שצפויות לך הפתעות,- במונחי היום סמל האמינות לא אמינה. בייחוד זכורות לי צרות משאבת דלק - נעילת אדים וחשמל.

פורסם

חברים, אהבתי את תגובותיכם, אך בואו נשמור דברים בפרופורציה.

סרוניס ועידן 82, אין כמו הקצנות כדי למחיש רעיון.

מבחינת בטיחות:

אני לא מדבר על רכבים אירופאים משנות ה60... אני מדבר על רכבים מודרנים יחסית בצורתם המוכרת.

מן הסתם, זה ברור שמבחינת כריות אויר ומבנה הרכב, הרכבים החדשים בטיחותיים יותר בכל צורה. אך אתם מפספים נקודה חשובה. אני מנסה להמחיש מחשבה, או תיאוריה, שבטיחות הרכב טובה יותר בעשרות מונים, אך בכל מה שקשור לנהג, יצרני הרכב מגבילים אותו ואת שליטתו ברכב, אם אם זה לא במכוון. הם פשוט לוקחים לו את ההגה מהידיים.

הדבר בא ליידי ביטוי בכך שהנהג סגור בצוללת אנמית לחלוטין שלא מיידעת את הנהג בדבר. אפס תחושה, אפס פידבק, אפס התנהגות. אבל זה נוח.

אתם תסכימו איתי, שהבטיחות הטובה ביותר היא הנהג עצמו?

רכב מפנק ויוקרתי שישבתי בו לאחרונה רק הדגיש את הנקודה:

ביואיק לה קרוס 2007. שילוב הזוי של רחפת וצוללת. קשה להאמין, אבל הרכב אטום לחלוטין, לא מרגישים דבר מהכביש, הגה עצום ומת ומאות כפתורים בכל מקום.

מאובזר? כן. מפנק? מאוד. חזק? מנוע V6 זה לא צחוק... קשור איכשהו לנהיגה? בשום אופן.

האמת, קצת מביך לאמר זאת, אך פחדתי לנהוג בה.

וזו לא הקצנה... במוו E36 נחשבת רכב שפונה לנהג בכל מובן, בעודו שומר על יוקרה, נוחות ואבזור.

בהשוואה ישירה מול E90 החדשה יותר, הE90 נכשלת בכל מה שקשור בנהג לעומת הE36. מבט על הדשבורדים ידגיש בדיוק על מה אני מדבר. למי שלא יודע, בE36 הדשבורד מכוון בדיוק כלפי הנהג, כשבE90 הוא כללי למרכז הרכב.

אני לא אומר שE90 רכב מגעיל, ממש לא, וכמו שהגרמנים יודעים, היא לא מוגזמת כמו היפניות והקוריאניות, אלא מאופקת ומאוזנת, היא מיידעת את הנהג במצב הכביש וכו', אך עדיין, כרכב לנהג, הE36 לוקחת בגדול.

אז בקיצור נקודה אחת שאני מנסה להעביר פה היא שרכב ממוצע מהשורה הרבה פחות פונה לנהג מבעבר.

אני יכול לאמר בוודאות שסובארו ג'אסטי היא רכב הרבה יותר מעניין לנהיגה מקורולה חדשה..

עוד נק', למה למלא את הרכב בכריות אויר בכל חור, אם מעל 80 קמ"ש אין סיכוי שהן יהיו יעילות, לעומת כלוב התהפכות, שהוכח מאות פעמים כפתרון הבטיחות האולטימטיבי.

ונחשו מה? הוא לא מרחיב את קורות A כמו הכריות...

ודבר אחרון:

כיצד לעזאזל רכב חדש כמו סוזוקי ספלאש, מגיע כל כך רועש, לא נוח, ומפגר כמו שהוא?

מחיר הרכב יהפוך ללא אטראקטיבי אם יהיו מאחורה 2 חלונות חשמל? למה אני חייב להרגיש שחסכו עליי?

המבנה הטיפשי של הרכב והחלונות גורם לרעשי רוח מטורפים בנסיעה עם חלונות פתוחים, והקטע המצחיק הוא, שעם עליית המהירות, הווליום של מערכת השמע עולה לבד... (!!!)

כלומר המהנדסים ידעו שהרכב רועש, אז ניסו "להשכיח" את העניין מהנוסעים עם השטות הזאת... זה מרגיש כאילו מעל הגלגלים האחוריים יש בטנת כנף מפלסטיק ואז מושבים..

והפלסטיק חוגג בכל חור של הרכב. פשוט בכל מקום. בעיקר כי חצי מפנים הרכב זה דשבורד.

ביזיון!!!

ולמי ששאל מה רע במרווחי טיפולים קצרים?

כשברכב ישן היה צריך לכוון קרבורטור, היה ניתן באותה הזדמנות גם לטפל בכל השאר ולהקדיש תשומת לב לרכב בדברים הקטנים שלא שמים לב אליהם לפעמים כמו נזילות, גומיות וכל דבר אחר שיכול להפוך לקריטי.

ברכבים חדשים שוכחים בכלל שיש טיפולים.. בן אדם שמחזיק רכב 3 שנים נכנס למוסך אולי פעמיים במקרה הטוב..

ולסיום,

כמו שהתחילה תגובתי בהקצנה, כך היא תיגמר, אך ברוח השרשור:

Honda civic EJ6

פורסם

אתה קצת מתפזר, לכן אתמקד בנקודה אחת שהעלית.

התשובה היא: לא! ואפשר להוסיף כמה סימני קריאה עם הדגשות.

לרוב המוחלט של הנהגים ברחבי העולם אין את הכישורים המתאימים להתמודד עם סיכונים בכביש

או להימנע מאותם סיכונים במחשבה תחילה. אי אפשר לשנות את הנהגים? משנים את הכלים.

הפיתרון שהתכנסו אליו לאחרונה מתבטא בשלל אביזרי בטיחות שנועדו למנוע מאותם בני אדם

להרוג את עצמם ובדרך גם לקטול איזה הולך רגל.

ברור שיותר כיף לנהוג במכונית דקה וקלה יותר עם חיבור ישיר יותר לכביש -

(ג'אסטי זאת דוגמה טובה, דווקא) אבל במשוואת כיף מול מוות

אין לכיף שום סיכוי.

מה זה משאיר לנו? ספורט מוטורי. למשל, מהסוג שקיים בבריטניה ופינלנד,

עם גרוטאות ישנות אך מיהנות, תקציב סביר, ומסלולים המשלבים אספלט ועפר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לדעתי,

הדבר היחיד שבאמת אפשר לשנוא זה הריח של האוטו החדש. הפלסטיקים מסריחים בצורה איומה.

דעתי הפוכה משלך לגבי הריח. ריח של רכב חדש, זה אחד הדברים שאהובים עליי ביותר.

יש משהו מיוחד ומשכר בריח של רכב חדש מהניילונים.

חבל רק שלא ניתן לשחזר ריח של רכב חדש למכוניות ישנות. כי אז זו באמת היתה אידיליה (ולמען הסר ספק - אין כמו רכב ישן!)

מישהו מוכן להמציא משהו שייתן לרכב ישן ריח של חדש ? :lol:

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מנסה להמחיש מחשבה, או תיאוריה, שבטיחות הרכב טובה יותר בעשרות מונים, אך בכל מה שקשור לנהג, יצרני הרכב מגבילים אותו ואת שליטתו ברכב, אם אם זה לא במכוון. הם פשוט לוקחים לו את ההגה מהידיים.

הדבר בא ליידי ביטוי בכך שהנהג סגור בצוללת אנמית לחלוטין שלא מיידעת את הנהג בדבר. אפס תחושה, אפס פידבק, אפס התנהגות. אבל זה נוח.

הנהג הממוצע מחפש נוחות.

את אבא שלי שנוהג בסיוויק 08' לא מעניין שההגה מנותק מהכביש, לא אכפת לו ששמו לו בקרת אחיזה שתמנע ממנו לזרוק תחת, לא אכפת לו שהמתלים לא נותנים פדבק.

אכפת לו מכך שהרכב יהיה אמין, נוח ככל הניתן וחסכוני בדלק.

כמוהו בערך 95% מרוכשי הרכבים.

יתר ה-5% קונים רכבים שכן פונים אליהם וכן נותנים תחושות, בקרות מתנתקות וכן הלאה, זו הסיבה שרכבי הספורט הם רכבי נישה ולא מיין סטרים.

לא מהסיבה הפשוטה שהנהג יכול לטעות בסבירות גבוה יותר מכך שחיישני הרכב והבקרות השונות יטעו.

רכב מפנק ויוקרתי שישבתי בו לאחרונה רק הדגיש את הנקודה:

ביואיק לה קרוס 2007. שילוב הזוי של רחפת וצוללת. קשה להאמין, אבל הרכב אטום לחלוטין, לא מרגישים דבר מהכביש, הגה עצום ומת ומאות כפתורים בכל מקום.

מאובזר? כן. מפנק? מאוד. חזק? מנוע V6 זה לא צחוק... קשור איכשהו לנהיגה? בשום אופן.

האמת, קצת מביך לאמר זאת, אך פחדתי לנהוג בה.

לוחמי השייטת מתאמנים על רכבים כאלה באימוני התגנבות לספינות......:lol:

וברצינות, למה ציפית מרכב שמראש כל ייעודו בחייו זה לשמש ספינה יבשתית לשינוע אנשים ממקום למקום במינימום תחושת כביש ומקסימום נוחות?

וזו לא הקצנה... במוו E36 נחשבת רכב שפונה לנהג בכל מובן, בעודו שומר על יוקרה, נוחות ואבזור.

בהשוואה ישירה מול E90 החדשה יותר, הE90 נכשלת בכל מה שקשור בנהג לעומת הE36. מבט על הדשבורדים ידגיש בדיוק על מה אני מדבר. למי שלא יודע, בE36 הדשבורד מכוון בדיוק כלפי הנהג, כשבE90 הוא כללי למרכז הרכב.

אני לא אומר שE90 רכב מגעיל, ממש לא, וכמו שהגרמנים יודעים, היא לא מוגזמת כמו היפניות והקוריאניות, אלא מאופקת ומאוזנת, היא מיידעת את הנהג במצב הכביש וכו', אך עדיין, כרכב לנהג, הE36 לוקחת בגדול.

אתה צודק במה שאתה כותב כאן, אכן ה-E36 היתה תדמיתית רכב שפונה לנהג וויזואלית זה אכן הגיע בצורה של דשבורד שמופנה לכיוון הנהג.

עכשיו בוא נשים תמונה של דשבורד של E36:

1509-141-bmw-3er-interieur-org.jpg

יש לנו שם שעון, כפתורי תפעול של המערכת, כפתורי תפעול של מיזוג האויר, בדגמים המאובזרים יותר יש גם בקרת מיזוג דיגיטלית וכפתורי תפעול של מחשב הרכב.

מה מבין אלה פונה לנהג?

כלום ושום דבר.

לי יש E46, גם אצלי הדשבורד פונה לנהג, יש לי פחות או יותר את אותן בקרות באותו מיקום, כשאני נוהג (קרי נהיגה ספורטיבית) אף אחד מהכפתורים ששם לא מעניין אותי, אולי רק כפתור בקרת האחיזה שממוקם בנפרד מיד הכפתורים כדי שתוכל להגיע אליו מבלי להוריד מבט מהכביש, מעבר לזה- רק הכביש מעניין אותי.

הפנייה של ה-E36 לנהג אינה הפנייה הויזואלית אלא דווקא זו הדינמית.

אני יכול לאמר בוודאות שסובארו ג'אסטי היא רכב הרבה יותר מעניין לנהיגה מקורולה חדשה..

צודק, הג'אסטי בכלל רכב מעניין בפני עצמו.

:roll:

נראה לי שאתה מתבלבל וחושב שרכב מיושן שרועש יותר (חרא בידוד ומנוע רועש), שנותן יותר פידבק (כי הבולמים מתים והיו חרא גם כחדשים), שנותן יותר תחושה בהגה (כי ההגה לא מוגבר ודורש ידיים של חוטב עצים כדי לסובב אותו בחנייה) הוא טוב יותר מרכב מודרני ששקט יותר (כי המנוע שקט יותר ובידוד הרעשים טוב הרבה יותר), נותן פחות פדבק (כי יש מושבים נוחים יותר ומתלים איכותיים יותר), שנותן פחות תחושה בהגה (כי ההגה מוגבר והנהג הממוצע רוצה הגה נעים ולא קשה).

עוד נק', למה למלא את הרכב בכריות אויר בכל חור, אם מעל 80 קמ"ש אין סיכוי שהן יהיו יעילות, לעומת כלוב התהפכות, שהוכח מאות פעמים כפתרון הבטיחות האולטימטיבי.

ונחשו מה? הוא לא מרחיב את קורות A כמו הכריות...

כריות אויר לא מגיעות במקום כלוב התהפכות, הן באות בנוסף כדי לתת חבילת הגנה טובה יותר.

כל התאונות מתרחשות במהירות מעל 80 קמ"ש?

ועל סמך מה אתה מבסס שאין סיכוי שהן יעילות מעל 80 קמ"ש? השתתפת בפיתוח מערכות בטיחות לרכב ויש לך מידע מבוסס או שאתה סתם זורק באויר?

ולמי ששאל מה רע במרווחי טיפולים קצרים?

כשברכב ישן היה צריך לכוון קרבורטור, היה ניתן באותה הזדמנות גם לטפל בכל השאר ולהקדיש תשומת לב לרכב בדברים הקטנים שלא שמים לב אליהם לפעמים כמו נזילות, גומיות וכל דבר אחר שיכול להפוך לקריטי.

ברכבים חדשים שוכחים בכלל שיש טיפולים.. בן אדם שמחזיק רכב 3 שנים נכנס למוסך אולי פעמיים במקרה הטוב..

מי שאכפת לו מהרכב שלו ומהבטיחות שלו ידאג גם לרכב חדש מבלי צורך שכל יומיים משהו יתקלקל ברכב.

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זאת גם הסכנה הכי גדולה בכביש - גורם אנושי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לרוב המוחלט של משתמשי הרכב (ובכוונה אני לא כותב נהגים) הביואיק שבדוגמה היא הדבר המושלם והקרוב ביותר לסלון נוח מתנייד שנכנסים אליו והוא מוציא אותך ביעג במינימום מאמץ.

זה מה שהשוק רוצה ןזה מה שהוא מקבל, מכונית שמערבת אותך בנהיגה זה היום רכב נישה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

א. 90% מהזמן אני מחפש רכב נוח, זריז,בטיחותי ומאובזר. בקיצור מודרני.

ב. 100% מהפעמים אני נוהג על כביש ציבורי, עם נהגים אחרים שהם אולי חסרי אחריות,עייפים או לא מיומנים בנהיגה.

ג. אם פעם הייתי נוהג 10,000 ק"מ בשנה, היום אני נוהג כ-30,000 ק"מ.

זה למה סעיפים ב' ו-ג' מחזירים אותי שוב פעם לא' ואני חושב שאני מייצג חלק אוכלוסיית הנהגים היום-יומיים על הכביש.

אם הייתה לי האפשרות אין ספק שהייתי רוכש מוסטנג שנת 67 ונוהג עליה בסופ"ש, אבל לצערי אני מסתפק ברכב אחד.

ד"א אתה מוזמן להישאר מאחור, לנהוג בג'אסטי,פיאט אונו או מה שלא תרצה. תרגיש את הכביש עד שמישהו יכנס בך, אפילו במהירות נמוכה, ותעדכן אותנו איך זה מרגיש ומה נשאר מהרכב. קצת קשה לי לקבל מישהו שסותר את הרוב אבל אין לו נימוק משכנע, על אחת כמה וכמה שזה יכול להיות עניין של חיים או מוות.

הנה, אפילו מצאתי סרטון להמחשה:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=kuOj-Ssf4y8

פורסם
לדעתי,

הדבר היחיד שבאמת אפשר לשנוא זה הריח של האוטו החדש. הפלסטיקים מסריחים בצורה איומה.

תכלס זה נכון,

אבל הרכב שהריח הזה היה שרוי בו, היה סיטרואן ג'מפי של קרובי משפחה שלי! הרכב היה בן 5 עם הריח הזה! המוכר היה בטוח ששמו ריחן כמו ששמים בארה"ב, שמקנה לרכב ריח של "רכב חדש".

בקליאו זה חלף די מהר, גם בi30CW

ואני דווקא בעד רכבים חדשים, אחיזה משופרת, זיהום אוויר נמוך יותר וצריכת דלק עדיפה, נוחות נסיעה, אבזור ופינוקים (קרוז קונטרול למשל, חיישני רוורס וחיישנים קדמיים), שחלק מהפינוקים הללו גם מקנים לך יותר בטיחות, אני למשל נוסע כל יום בבינעירוני קרוב ל100 ק"מ, הקרוז קונטרול עובד אצלי די הרבה, והוא חוסך ממני התעסקות עם הדוושה, ככה כל הריכוז שלי מופנה ב100% לכביש ואני פנוי לטפל בהיגוי, כמובן שאם יש צורך אני מתערב לקרוז קונטרול בלחיצת גז או ברקס.

שלא נדבר על כריות אוויר, ESP שמקנה לך אחיזה משופרת בתנאי כביש לקויים או פניות מהירות ומצבים שלא נדע לפעמים שצריך לבצע היגוי "מסוכן" וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ל100 ק"מ, הקרוז קונטרול עובד אצלי די הרבה, והוא חוסך ממני התעסקות עם הדוושה, ככה כל הריכוז שלי מופנה ב100% לכביש

אתה אמיתי!?

עידן82, מההתחלה אמרתי שהE36 מדברת יותר לנהג, והדוגמא הפשוטה והשולית ביותר היא הדשבורד. הדשבורד היה סתם להמחשה של כל הרעיון מאחורי תכנון הרכב.

וכן, תתפלאו, ג'אסטי -יחסית- כיפית לנהיגה. למרות שלא יצא לי לנהוג ב106, אני בטוח שגם היא כיפית ברמות על לנהיגה. יש בינהן המון במשותף.

מההרגשה שלי, ברכבים חדשים ומהירים ההרגשה היא שהתמונה מהחלונות זזה מהר יותר, ותו לא.... ברכב ישן כמו ג'אסטי, גם 60 קמ"ש ירגישו מהירים ומהנים יותר ממה שהם באמת.

תהרוג אותי, אבל כשישבתי בסיוויק 92 סדאן 1600, הרגשתי שהיא מטוס ברגע שהחלה להאיץ... זה רעש המנוע שנוכח בסלון, זה החלונות הענקיים, זה הגובה הנמוך מהכביש, המשקל הקל של הרכב והבידוד שלוקה בחסר במונחי היום.

כל אחלה מעניקים תחושה שגם ב60 וגם ב80 קמ"ש, אתה פשוט מרגיש מהיר יותר... קשה להסביר את זה במילים, מי שלא ניסה לא יבין..

אין צורך לתקוף אותי בסיפורי אימה על תאונות, אני לא מפקפק בחשיבות הבטיחות בימינו, אני מודע לעניין! אך זה כמו אופנוע, הרוכב יודע שזה מסוכן לרכב על אופנוע, אבל הוא עדיין רוכב. חלק גדול מהרוכבים לא נותנים לילדים שלהם להוציא רשיון כי הם מפחדים עליהם, למרות שהם בעצמם התחילו לרכב בגיל 14... כנ"ל עישון ועוד...

ואני מבין שרכבים משפחתיים שנמכרים בכמויות עתק חייבים להיות מינסטרים ולפנות לאוכלוסיה כמה שיותר כללית, אך עדיין, ניתן לבנות רכב שהיה רכב נוח, איכותי ומה לא, אך עדיין לתקשר עם הנהג ולא להרוג אותו משעמום. ראה ערך:

E36, CRZ, מאזדה 6 דור ראשון ועוד כמה בודדים שפספסתי...

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...