Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמיתי לגמריי, מה הבעיה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכן, תתפלאו, ג'אסטי -יחסית- כיפית לנהיגה. למרות שלא יצא לי לנהוג ב106, אני בטוח שגם היא כיפית ברמות על לנהיגה. יש בינהן המון במשותף.

מההרגשה שלי, ברכבים חדשים ומהירים ההרגשה היא שהתמונה מהחלונות זזה מהר יותר, ותו לא.... ברכב ישן כמו ג'אסטי, גם 60 קמ"ש ירגישו מהירים ומהנים יותר ממה שהם באמת.

תהרוג אותי, אבל כשישבתי בסיוויק 92 סדאן 1600, הרגשתי שהיא מטוס ברגע שהחלה להאיץ... זה רעש המנוע שנוכח בסלון, זה החלונות הענקיים, זה הגובה הנמוך מהכביש, המשקל הקל של הרכב והבידוד שלוקה בחסר במונחי היום.

כל אחלה מעניקים תחושה שגם ב60 וגם ב80 קמ"ש, אתה פשוט מרגיש מהיר יותר... קשה להסביר את זה במילים, מי שלא ניסה לא יבין..

בין ג׳אסטי ל-106 יש המון במשותף?

יאללה, תן דוגמאות לדברים משותפים למעט הגודל הפיזי.

אתה מבלבל בין תחושות סובייקטיביות שלך מרכב ישן (סיוויק 92) לבין המציאות.

על פי התחושות שלך אותה סיוויק שסבלה מאותם דברים שכבר פירטתי הרגישה מהירה מאוד, מטוס לדברייך.

המציאות היא שאותה טויוטה קורולה 2012 שבה ה״תמונות מהחלונות״ זזים מהר יותר- אכן טובה עשרות מונים מאותה סיוויק וגם אם הקורולה לא מהירה יותר- היא לא איטית יותר.

הדבר הטוב שהיה בסיוויק היה קלות השיפור של המנוע הודות לשוק אפטר מרקט עצום, אבל הרכב מעולם לא היה טוב בפן ההתנהגותי.

לגבי אותה 106 שעשית לה עוול כשסיפרת לנו כמה המון משותף יש לה עם ג׳אסטי (רמז- אין לה שום דבר שמתקרב להיות משותף עם ג׳אסטי)- היא דווקא אחת מאותן מכוניות שנחשבות לזן נכחד.

היא ובערך כל תוצרת פז׳ו-סיטרואן של שנות ה-90 (ובבקשה אל תגיד לי שלפז׳ו 306 יש מן המשותף עם סיאט איביזה כי אז אני כבר באמת אבכה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הדבר היחיד שמשותף לג'אסטי ול106 זו העובדה שהיו לי את שתיהן באותו זמן.

ה106 הרבה יותר מתנהגת מהג'אסטי, למרות שהג'אסטי מרגישה יותר נחמדה אם אני סתם נוסע ברוגע או תקוע בפקק.

אין יותר מדי מה להשוות בין הרכבים האלו.

אחד מהם בנוי להיות רכב קטן לערים אירופאיות ולהתנהג סביר +, והשני פשוט תוכנן להיות בסיסי ואמין, בלי שום דבר שיכול להתקלקל.

וכן, אני גם מתעב רכבים חדשים וכל מני פיצ'רים שיש בהם שלא ממש אהובים עלי (מישהו אמר קלאוסטרופוביה במאזדה 3?)

ההרגשה ברכבים חדשים "נורמליים" היא של ניתוק טוטאלי מהכביש ומהסביבה.

אני רוצה להרגיש את הכביש ואני רוצה לשמוע את המנוע, ולא דרך רמקול שמדמה רעשי אגזוז.

על בטיחות אי אפשר להתפשר אבל התחושה השתנתה לגמרי בשנים האחרונות.

ואגב חיוכים דביליים בפרונט של מכוניות:

אולי יהיה לי כזה בכניסה לבית בקרוב.

img_3830.jpg

פורסם

המשותף הם הגודל הפיזי, תחושת הפחנועיות, הקלות והקרבה לכביש. הקרבה לשמשה ולגלגלים הקדמיים, החיבור לרכב, ההרגשה שאתה נוהג, הכיף. כיף מסוג שכבר אין למצוא היום.

ברור, ואני לא אידיוט, להשוות בין אגדות כמו ה106 וה205 לג'אסטי מבחינת התנהגות ומנוע. אין פה מה לדבר בכלל.

כנ"ל לגבי הסיוויק, מן הסתם הסט אפ מתלים המקורי שאיתו הגיעה גורם לה להיות רכב נחות מבחינת התנהגות, אך המנוע שלה הוא פנינה אמיתית והתאמתו לרכב מושלמת.

מנועים כאלה כבר לא מייצרים יותר. תקנות זיהום ועוד שטויות של רכבים חדשים...

ה125 כ"ס שלה הטיסו אותה כמו שה140 כ"ס של הדור האחרון יכלו רק לחלום.

אני כבר לא מדבר על מנועים כמו B16B, B18C, K20 ועוד.

וכן, בסוף הכל סובייקטיבי, וכל השרשור מבוסס על תחושה יחסית סובייקטיבית. בסופו של דבר זו דעתי, ואנשים יכולים לחלוק עליה.

עידן82, אני ממליץ לך, כעצה ידידותית ולמטרת הספורט, לשבת לנהיגה קצרה בכל רכב ישן שתבחר, עם עדיפות לE36 לשם ההשוואה הישירה מול רכבך האישי, ואני מקווה שאולי תוכל להרגיש את מה שאני מדבר עליו..

תחושת החיבור לכביש, החיבור למנוע וחדוות הנהיגה ברכב לא מסורס וישן.

כן אני אוהב רכב רועש, אני אוהב מתלים עם פידבק (אז מה שהם גמורים, לפחות הם עדיין חיים ולא אנמים), אוהב הגה כבד ואוהב להרגיש את הכביש. אני נוהג תמיד עם חלונות פתוחים, גם כשאני עם מוזיקה רועשת כדי להקשיב לכביש. הרכב שלי בסט אפ קשה כדי להרגיש את הכביש. אם הייתי יכול לנתק את התגבור להגה הייתי עושה את זה.

אמיתי לגמריי, מה הבעיה?

אם לנשים יש מספיק קורדינציה כדי לשלוט בדוושות (אפילו ידניות) ובהגה בו זמנית, למה שלך לא יהיה?!

בסוף נהפוך לקציצות המוגבלות האלה מסרט WALL-E....

ויוסי אני מסכים איתך לחלוטין.

Honda civic EJ6

פורסם
לדעתי,

הדבר היחיד שבאמת אפשר לשנוא זה הריח של האוטו החדש. הפלסטיקים מסריחים בצורה איומה.

מה? איך? אני מת על ריח של אוטו חדש!

בסדרה 3 הקודמת המסך היה במיקום מעולה ובשילוב יפייפה בתוך הדש-בורד, בחדש? כאילו מישהו זרק אותו לתוך האוטו וברח.

:lol: :lol: :lol:

פורסם
אם לנשים יש מספיק קורדינציה כדי לשלוט בדוושות (אפילו ידניות) ובהגה בו זמנית, למה שלך לא יהיה?!

בסוף נהפוך לקציצות המוגבלות האלה מסרט WALL-E....

ויוסי אני מסכים איתך לחלוטין.

יש, אבל למה להתאמץ אם יש מישהו אחר שיעשה את העבודה? :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
.

עידן82, אני ממליץ לך, כעצה ידידותית ולמטרת הספורט, לשבת לנהיגה קצרה בכל רכב ישן שתבחר, עם עדיפות לE36 לשם ההשוואה הישירה מול רכבך האישי, ואני מקווה שאולי תוכל להרגיש את מה שאני מדבר עליו..

.

על E36 נהגתי מזמן (היתה לי 328 למשך שבועיים שלמים).

אוטו כייפי ללא ספק.

ה-E46 לא נופלת ממנה במאומה, נהפוכו, היא מרגישה הרבה יותר מוצקה על הכביש עם אותן תחושות ואותה התנהגות אז סלח לי שאני לא מקבל את טענותייך.

ה-E90 בתורה אכן הציגה יכולות דינמיות מעט נמוכות יותר מכיוון שגוייה יותר לצד הנוח, סט בולמים ספורטיבי מאוחר יותר- אותן יכולות של E46 (עד דגמי ב.מ.וו באמת יהיה קשה לך לשכנע אותי כי נהגתי בערך בכל דגם שתרצה משנת 95 וצפונה).

בוא נתקדם עוד צעד, אייקון נוסף שציינת, פז׳ו 106- זה הרכב הקודם שלי ועכשיו תסלח לי שאני מגחך על ההשוואה לג׳אסטי, חוץ מגודל פיזי הן לא דומות בכלום.

אני שוב אומר שלטעמי אתה מתבלבל בין תחושות סובייקטיביות לבין מציאות.

אם היית אומר שחבל שלא מייצרים היום רכבים כמו דגמי פז׳ו של שנות ה-90 הייתי אומר- צודק במאה אחוז.

ברגע שאתה מכניס את סובארו ג׳אסטי באותה נשימה- טיעונייך מאבדים את אמינותם.

קטגוריית רכבי המיני פורחת וכל דגם שתבחר ממנה יהיה טוב בעשרות מונים מאותה ג׳אסטי עליה אתה כל כך מתרפק.

המכוניות היום מנותקות מהכביש כי זה מה שהנהג הממוצע רוצה ידידי, אותו אחד שקונה את הונדה סיוויק או סקודה פאביה.

בשכבה הדקה (מאוד) שכן מחפשת תחושות קנה רכבים שמתאימים לדרישות שלהם.

אתה ממשיך להלל את הסיוויק הישנה שלמעט מנוע שבאמת היה טוב- לא היה בה שום דבר מיוחד, למעשה, בערך כמו כל סיוויק, צריך לפרק ולהחליף חצי אוטו כדי שהיא תתחיל לחשוב על לפנות במהירויות שבהן 306 סטנדרטית מאותם שנים אפילו לא מצקצקת בצמיגיה.

אבל מאחר שבתחושתו סובייקטיביות עסקינן, תוסיף לרשימת ה״חבל שנכחדו״ את פורד פיאסטה שנת 85, אוסטין מטרו עליה השלום וכו׳, גם הם רכבים שיתנו לך להרגיש במהירות 50 כאילו אתה על 80 (כי הדלתות עוד שניה נעקרות מהרכב בגלל הרוח המטורפת של הטיסה).

:wink:

לגבי בקרת שיוט, אחלה פיצ׳ר, אני משתמש בו כל פעם כשאני נוסע במנהרות שיש בהן מצלמות, פשוט קובע מהירות וסלמאת.

פורסם

עידן82, בנוגע לצרפתיות של שנות ה-90 אתה בהחלט צודק, אך כדי להבין על מה אני מדבר כשאני מכניס למשוואה את הג'אסטי והסיוויק, צריך להתאמץ.

נכון, כנראה שזו תחושה סובייקטיבית: תחושת הפחנועיות, הרעש, נוכחות המנוע, הישיבה הנמוכה, החלונות הגדולים והקרבה לשמשה ולגלגלים הקדמיים עושים את שלהם, ואתה לא תמצא את כל הנ"ל ברכב חדש.

כיצד אתה לא רואה את הקסם בפורד פיאסטה 85? בארץ יש מועדון שלם של חובבי הרכב אשר מוכנים להבטיח שהוא כיפי ומדהים...

לא מבחינת התנהגות! סוג של כיף אחר.

וחצי אוטו בסיוויק זה קצת מוגזם, לא? סט צמיגים רחבים וכל קוילאובר אפטרמקט שתרצה ישפר את הסט אפ המקורי בעשרות מונים. וזה לא יהפוך אותה לרכב נוח ושקט.

סתם מתוך עניין, לא עצוב לך לראות את האבולוציה של הX5?

לא עצוב לך לקרוא את זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446277

כשיצרן מסוים פשוט נוטש את כל מה שחובבי המותג מצאו בו לייחודי, כדי להפוך לעוד מותג בטיחותי, משעמם וסטנדרטי כמו כולם כדי לפנות לקהל יעד כללי ורחב יותר?

Honda civic EJ6

פורסם
הדבר בא ליידי ביטוי בכך שהנהג סגור בצוללת אנמית לחלוטין שלא מיידעת את הנהג בדבר. אפס תחושה, אפס פידבק, אפס התנהגות. אבל זה נוח.

אתם תסכימו איתי, שהבטיחות הטובה ביותר היא הנהג עצמו?

אפס פידבק ואפס התנהגות? אתה חי בסרט. כלי הרכב כיום בטיחותיים פי כמה לנהיגה ממקביליהם מלפני 20-30 שנה. הם מקלים על הנהג פי כמה לבצע את מה שהוא מבקש מרכב פרטי - להסיע אותו ממקום למקום בנוחות ובבטיחות. וזו עובדה שקל מאוד לראות פשוט על ידי נהיגה במכונית חדשה מול ישנה.

אז בקיצור נקודה אחת שאני מנסה להעביר פה היא שרכב ממוצע מהשורה הרבה פחות פונה לנהג מבעבר.

אני יכול לאמר בוודאות שסובארו ג'אסטי היא רכב הרבה יותר מעניין לנהיגה מקורולה חדשה..

ברור שהוא יותר מעניין - כי אתה פתאום מגלה כמה אתה צריך להתאמץ וכמה לא נעים זה לנסוע בגרוטאה ישנה...

ודבר אחרון:

כיצד לעזאזל רכב חדש כמו סוזוקי ספלאש, מגיע כל כך רועש, לא נוח, ומפגר כמו שהוא?

מחיר הרכב יהפוך ללא אטראקטיבי אם יהיו מאחורה 2 חלונות חשמל? למה אני חייב להרגיש שחסכו עליי?

המבנה הטיפשי של הרכב והחלונות גורם לרעשי רוח מטורפים בנסיעה עם חלונות פתוחים, והקטע המצחיק הוא, שעם עליית המהירות, הווליום של מערכת השמע עולה לבד... (!!!)

כלומר המהנדסים ידעו שהרכב רועש, אז ניסו "להשכיח" את העניין מהנוסעים עם השטות הזאת... זה מרגיש כאילו מעל הגלגלים האחוריים יש בטנת כנף מפלסטיק ואז מושבים..

והפלסטיק חוגג בכל חור של הרכב. פשוט בכל מקום. בעיקר כי חצי מפנים הרכב זה דשבורד.

ביזיון!!!

ביזיון? לפני שניה אמרת שאתה אוהב את המכוניות הישנות הרועשות, הלא נוחות, חסרות חלונות החשמל, מלאות רעשי הרוח והפלסטיקה המיושנת, ופתאום זה לא בסדר כשמכונית חדשה "נהנית" מאותם הדברים? והווליום במערכת השמע - יש את זה בעשרות סוגי מכוניות, וזה פיצ'ר די שימושי כשהוא מבוצע נכון.

ולמי ששאל מה רע במרווחי טיפולים קצרים?

כשברכב ישן היה צריך לכוון קרבורטור, היה ניתן באותה הזדמנות גם לטפל בכל השאר ולהקדיש תשומת לב לרכב בדברים הקטנים שלא שמים לב אליהם לפעמים כמו נזילות, גומיות וכל דבר אחר שיכול להפוך לקריטי.

ברכבים חדשים שוכחים בכלל שיש טיפולים.. בן אדם שמחזיק רכב 3 שנים נכנס למוסך אולי פעמיים במקרה הטוב..

וטוב שכך. מי רוצה להכנס למוסך בכלל?

ואני מבין שרכבים משפחתיים שנמכרים בכמויות עתק חייבים להיות מינסטרים ולפנות לאוכלוסיה כמה שיותר כללית, אך עדיין, ניתן לבנות רכב שהיה רכב נוח, איכותי ומה לא, אך עדיין לתקשר עם הנהג ולא להרוג אותו משעמום. ראה ערך:

E36, CRZ, מאזדה 6 דור ראשון ועוד כמה בודדים שפספסתי...

אתה לא ברור. על מה בכלל אתה מתלונן? על ה"תקשורת"? מה זאת תקשורת כשאתה סתם נוסע ב-60 או ב-100 קמ"ש? רעש מהמנוע? למה מאזדה 6 עושה את זה טוב אבל סוזוקי ספלאש לא?

המשותף הם הגודל הפיזי, תחושת הפחנועיות, הקלות והקרבה לכביש. הקרבה לשמשה ולגלגלים הקדמיים, החיבור לרכב, ההרגשה שאתה נוהג, הכיף. כיף מסוג שכבר אין למצוא היום.

תחושת החיבור לכביש, החיבור למנוע וחדוות הנהיגה ברכב לא מסורס וישן.

כן אני אוהב רכב רועש, אני אוהב מתלים עם פידבק (אז מה שהם גמורים, לפחות הם עדיין חיים ולא אנמים), אוהב הגה כבד ואוהב להרגיש את הכביש. אני נוהג תמיד עם חלונות פתוחים, גם כשאני עם מוזיקה רועשת כדי להקשיב לכביש. הרכב שלי בסט אפ קשה כדי להרגיש את הכביש. אם הייתי יכול לנתק את התגבור להגה הייתי עושה את זה.

אז שאני אבין, מבחינתך תחושת פחנועיות זה ערך חיובי? מה זה חיבור למנוע? מה זה מתלים עם פידבק? איך אתה מקשיב לכביש כשאתה עם מוזיקה רועשת? למה לעזאזל שתרצה לנתק את התגבור להגה? you're not making any sense...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה לדעתי מעין שרשור של הצטדקות מבחינת כמה חברי פורום.

כל אחד ודעתו שלו, נכון. אתה אוהב רכב בסגנון סובארו ג'סטי או סובארו DL ? קנה אחת ותביא אותה למצב נסיעה סביר.

האנושות ברוך השם מתקדמת וכפי שאני מאמין, לפחות 90% מאוכלוסיית העולם יעדיפו נוחות ובטיחות להם ולמשפחתם מאשר נסיעה בגרוטאה מצלצלת, מכוערת, לא נוחה ומתפרקת רק בשביל פעם בחודש נסיעה יחסית כיפית.

אני כבר מדמיין את השרשור שהיה אם המכוניות היו נשארות גם היום כבעבר.

"למה אפשר לקנות רהיטי עור לבית וברכב שלי אני עם מושבי בד טואלט ?"

"למה לבן שלי יש צעצוע עם פלסטיק איכותי ובסוברו ג'סטי שלי יש פלסטיק חסר צבע ושורט מחספוס שכבר נשרף ונמס בשמש ?"

תעשו טובה. :?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
עידן82, בנוגע לצרפתיות של שנות ה-90 אתה בהחלט צודק, אך כדי להבין על מה אני מדבר כשאני מכניס למשוואה את הג'אסטי והסיוויק, צריך להתאמץ.

נכון, כנראה שזו תחושה סובייקטיבית: תחושת הפחנועיות, הרעש, נוכחות המנוע, הישיבה הנמוכה, החלונות הגדולים והקרבה לשמשה ולגלגלים הקדמיים עושים את שלהם, ואתה לא תמצא את כל הנ"ל ברכב חדש.

וטוב שכך!

רוצה לשמוע את רעש המנוע או רעש השיבושים של מע״צ?

פרק את דיפוני הדלתות ואת כל החומרים מבודדי הרעש ותקבל את האפקט הרצוי.

אתה מבין שכל מה ש״מדליק״ אותך זה שהרכבים הישנים הרגישו חרא?

כיצד אתה לא רואה את הקסם בפורד פיאסטה 85? בארץ יש מועדון שלם של חובבי הרכב אשר מוכנים להבטיח שהוא כיפי ומדהים...

לא מבחינת התנהגות! סוג של כיף אחר.

טוב ברצינות, על מה אתה מדבר?? קסם בפיאסטה 85?...

אז מה אם יש לה מועדון?

יש בעולם מועדוני רכב שעיסוקם זה סקודה פייבוריט וסוזוקי באלנו, אז מה, עכשיו גם לרכבים האלה יש קסם?

וחצי אוטו בסיוויק זה קצת מוגזם, לא? סט צמיגים רחבים וכל קוילאובר אפטרמקט שתרצה ישפר את הסט אפ המקורי בעשרות מונים. וזה לא יהפוך אותה לרכב נוח ושקט.

צמיגים וקויילאוברים ישפרו את המצב המקורי אבל עדיין לא ברמה מספקת.

סתם מתוך עניין, לא עצוב לך לראות את האבולוציה של הX5?

לא עצוב לך לקרוא את זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446277

כשיצרן מסוים פשוט נוטש את כל מה שחובבי המותג מצאו בו לייחודי, כדי להפוך לעוד מותג בטיחותי, משעמם וסטנדרטי כמו כולם כדי לפנות לקהל יעד כללי ורחב יותר?

מה עצוב באבולוציה של ה-X5? (סליחה, באמת אין לי מושג על מה אתה מדבר בעניין הזה).

לגבי הרכב הנעה קדמית אין בזה שום דבר עצוב, זה לא שב.מ.וו מפסיקים לייצר הנעה אחורית, הם פשוט פותחים עוד נישה ועוברים לייצר רכב נישה בהנעה קדמית.

לא רואה בזה שום דבר פסול, נהפוכו, זה יוכל להביא רכב במחיר זול יותר בהשוואה לאותו רכב עם הנעה אחורית.

וזה עוד לפני שנכנסים לכך שרוב רוכשי רכבי ב.מ.וו לא מודעים בכלל לסוג ההנעה ברכבם.

אחד הקולגות שלי ממקום העבודה הקודם קנה פונטיאק סולסיק לפני כ3 שנים, כעבור שבועיים הרכב שלו פגש רמזור, עם התחת.

ההסבר של אותו קולגה לתאונה היתה שזו פעם ראשונה שהוא נהג ברכב עם הנעה אחורית.

כדי להבין את האבסורד אגלה שלפני הפונטיאק היתה לו ב.מ.וו 330 ומרצדס CLK 320, במצטבר מעל 6 שנים.

דבר נוסף, כשאתה מדבר על האכזבה הגדולה מב.מ.וו שעכשיו תייצר מכונית הנעה קדמית תמיד תזכור שההנעה הקדמית הכי טובה ומהנה שיש בנמצא כיום היא המיני.

שבבעלות ב.מ.וו.....

פורסם
וטוב שכך. מי רוצה להכנס למוסך בכלל?

אתה לא ברור. על מה בכלל אתה מתלונן? על ה"תקשורת"? מה זאת תקשורת כשאתה סתם נוסע ב-60 או ב-100 קמ"ש? רעש מהמנוע? למה מאזדה 6 עושה את זה טוב אבל סוזוקי ספלאש לא?

אז שאני אבין, מבחינתך תחושת פחנועיות זה ערך חיובי? מה זה חיבור למנוע? מה זה מתלים עם פידבק? איך אתה מקשיב לכביש כשאתה עם מוזיקה רועשת? למה לעזאזל שתרצה לנתק את התגבור להגה? you're not making any sense...

אני רוצה שאנשים יכנסו למוסך כי הם חייבים. האזרח הפשוט חושב שהוא יכול לנסוע לנצח בלי להחליף שמן ואז בא להתלונן שהרכב לא אמין. אם הוא היה חייב להכנס יותר למוסך, באותה הזדמנות הוא היה מחליף כבר מה שצריך כדי לחסוך לעצמו את הכניסה הבאה לשם.

מאזדה 6 דור ראשון הרגישה לי כיפית. ישיבה נמוכה, מנוע זריז, דשבורד ספורטיבי, עיצוב יפה ולא מוגזם, חלונות נורמאלים והתנהגות לא רעה.

את הסוזוקי ספלאש הכנסתי סתם כי היא עיצבנה אותי. בעוד היא מעוצבת כרכב חדש עם דשבורד עצום, קורות וניפוחים, היא מרגישה כרכב ישן רועש וזול. אם הייתה מביאה איתה ניחוח של מכוניות של פעם (כדוגמאת הGT86) הייתי מבין, אבל היא מוצגת כרכב חדש אך מלאה בחסרונות של רכבים ישנים.

מבחינתי, מה שאני אוהב במכוניות ישנות זה כל מה שכתבת. מתלים עם פידבק, רעש מנוע, תחושת פחנועיות קלה, תקשורת מההגה, חלונות גדולים, קורות דקות, דשבורדים קטנים ופונקציונליים, משקל קל ועוד.

אני יכול להביא דוגמאות כמו 106, 205, סיוויק ועוד. לכל אחת יתרונות וחסרונות. אפילו באפלאוז אפשר להנות כי יש בה חלק גדול מהתכונות הנ"ל.

התחושה סובייקטיבית.

אני לא אומר שעכשיו כל המכוניות החדשות צריכות להיות כאלה, וזה טוב לכולם, ממש לא. אין צורך להקצין את דבריי.

אני טוען שמכעיס אותי הניתוק של הנהג ברכבים חדשים.

רכב חדש יכול להיות נוח, עם עיצוב פרופורציונלי ולא מוגזם, עם דשבורד סביר ולא ענק, עם קורות סבירות, להיות אמין ובטיחותי אך עם זאת מתקשר. זה קיים! זה אפשרי! עשו את זה בGT86 (ואני יודע שהיא רכב ספורט ואני מדבר על משפחתיות), אז למה שלא יהיו עוד רכבים כאלה?

למה נהג משפחתית חייב להיות מנותק לחלוטין?

וגם עם מוזיקה רועשת וחלונות פתוחים ברכב ישן אני יותר מקשיב לכביש מעם רדיו וחלונות סגורים ברכב חדש.

מה עצוב באבולוציה של ה-X5? (סליחה, באמת אין לי מושג על מה אתה מדבר בעניין הזה).

לגבי הרכב הנעה קדמית אין בזה שום דבר עצוב, זה לא שב.מ.וו מפסיקים לייצר הנעה אחורית, הם פשוט פותחים עוד נישה ועוברים לייצר רכב נישה בהנעה קדמית.

לא רואה בזה שום דבר פסול, נהפוכו, זה יוכל להביא רכב במחיר זול יותר בהשוואה לאותו רכב עם הנעה אחורית.

וזה עוד לפני שנכנסים לכך שרוב רוכשי רכבי ב.מ.וו לא מודעים בכלל לסוג ההנעה ברכבם.

אחד הקולגות שלי ממקום העבודה הקודם קנה פונטיאק סולסיק לפני כ3 שנים, כעבור שבועיים הרכב שלו פגש רמזור, עם התחת.

ההסבר של אותו קולגה לתאונה היתה שזו פעם ראשונה שהוא נהג ברכב עם הנעה אחורית.

כדי להבין את האבסורד אגלה שלפני הפונטיאק היתה לו ב.מ.וו 330 ומרצדס CLK 320, במצטבר מעל 6 שנים.

דבר נוסף, כשאתה מדבר על האכזבה הגדולה מב.מ.וו שעכשיו תייצר מכונית הנעה קדמית תמיד תזכור שההנעה הקדמית הכי טובה ומהנה שיש בנמצא כיום היא המיני.

שבבעלות ב.מ.וו.....

מה שעצוב זה שהוא השמין עם השנים, כמו הגולף.

כחובב רכב, ובמוו בפרט, לא רוצה במוו עם הנעה קדמית. אני מאמין שאני לא היחיד שזה קצת הציק אותו.

קודם הם עוזבים את המנועים האטמוספרים, עכשיו את ההנעה האחורית. בסוף מהמסורת של במוו לא ישאר זכר.

בלי קשר גם התאכזבתי מאוד מסדרה 1 הרגילה. היא לא ראויה לענוד סמל במוו.

יש גם כאלה שאומרים שהמיטו לא ראויה לענוד סמל אלפא.

כל מה שמשך אלפיסטים לאלפות לאט לאט נעלם. כבר אין שלדות בפיתוח עצמי, אין מנועים מיוחדים, אין גיר אחורי עם הנעה אחורית ואלפות החדשות נראות כמו פיאטים מפוארות. מיטו, ג'ולייטה...

אם כבר ה159, אבל גם היא כבר לא בייצור.

אבד להן הניצוץ שייחד את האלפות משאר הרכבים... כנ"ל הצרפתיות.

כמובן שזו דעתי בלבד ורבים יחלקו עליי.

איפה אגדות כמו 205 ו106? איפה אימפרזה GT? איפה פיאט קופה? איפה אלפא GTV? אלפא 75? סיוויק VTI?

זה כמו הסיפור על מכוניות השרירים האמריקאיות, רק שהן עשו קאמבק!

אני יאכל את הכובע אם בשנות ה80 וה90 לא היו אמריקאים שהתרפקו על הזכרונות מהרכבים של פעם, מכוניות השרירים האמריקאיות משנות ה60 וה70, עם המנועים העצומים וכל הייחוד שלהן (שבשביל לכתוב הכל צריך עוד שרשור). רק שלמזלם, פורד שמעו את זעקותייהם והתחילו בטרנד מחדש עם מכוניות "פוני" ושרירים מודרניות, שהולך מצוין.

נכון הן לא אותו דבר, אבל הן הכי מתקרבות לדבר האמיתי.

אתה מבין מה המסר שאני מנסה להעביר?

מיני היא אחלה רכב, אבל היא לא במוו.

אלון1-6 אני מסכים איתך.

Honda civic EJ6

פורסם

זה SUV, הוא אמור להיות שמן.....כמובן שכל רכב גודל פיזית עם האבולוציה שלו, אחרת איך הוא יציג שיפור לעומת הדגם היוצא?

כחובב רכב, ובמוו בפרט, לא רוצה במוו עם הנעה קדמית. אני מאמין שאני לא היחיד שזה קצת הציק אותו.

קודם הם עוזבים את המנועים האטמוספרים, עכשיו את ההנעה האחורית. בסוף מהמסורת של במוו לא ישאר זכר.

בלי קשר גם התאכזבתי מאוד מסדרה 1 הרגילה. היא לא ראויה לענוד סמל במוו.

הם לא נטשו את ההנעה האחורית, סך הכל הוציאו דגם נישה עם הנעה קדמית.

ראבק, זה SUV, למי בכלל אכפת איזה הנעה יש לזה?!

זה בסדר שהתאכזבת מסדרה 1 כי בערך בכל מקום אחר דווקא אומרים שה-1 החדשה מצויינת, בטח בהשוואה לקודמת.

מיני היא אחלה רכב, אבל היא לא במוו.

וואלה? אז מה היא?

פה כבר איבדת אותי אז אסיים בברכת חג שמח ושנה טובה.

אגב, לא יודע על מה אתה מסכים עם אלון 1-6, הוא בגדול טען שאתה מצטדק.

:roll:

פורסם
אני רוצה שאנשים יכנסו למוסך כי הם חייבים. האזרח הפשוט חושב שהוא יכול לנסוע לנצח בלי להחליף שמן ואז בא להתלונן שהרכב לא אמין. אם הוא היה חייב להכנס יותר למוסך, באותה הזדמנות הוא היה מחליף כבר מה שצריך כדי לחסוך לעצמו את הכניסה הבאה לשם.

לא, האזרח הפשוט, פשוט רוצה לנסוע 20000 ק"מ או יותר בין טיפולים, ולא להצטרך להגיע כל כמה חודשים למוסך בשביל להחליף שמן בעלות מופרזת. רכב מודרני הוא לרוב אמין מספיק בשביל לא להצטרך מוסך בין טיפולים וכך זה צריך להיות. כמובן שיש מקרים אחרים...

מאזדה 6 דור ראשון הרגישה לי כיפית. ישיבה נמוכה, מנוע זריז, דשבורד ספורטיבי, עיצוב יפה ולא מוגזם, חלונות נורמאלים והתנהגות לא רעה.

נו בסדר, אז יש עוד מספיק מכוניות מודרניות כיפיות. זה שאתה לא נהגת בהן, לא אומר שצריך לבטל את כל המכוניות החדשות...

את הסוזוקי ספלאש הכנסתי סתם כי היא עיצבנה אותי. בעוד היא מעוצבת כרכב חדש עם דשבורד עצום, קורות וניפוחים, היא מרגישה כרכב ישן רועש וזול. אם הייתה מביאה איתה ניחוח של מכוניות של פעם (כדוגמאת הGT86) הייתי מבין, אבל היא מוצגת כרכב חדש אך מלאה בחסרונות של רכבים ישנים.

אז רגע, שאני אבין. כשיש רכב ישן רועש וזול אז הכל בסדר, אבל כשיש רכב חדש רועש וזול, זה פתאום לא בסדר? אתה מקשיב לעצמך?

מבחינתי, מה שאני אוהב במכוניות ישנות זה כל מה שכתבת. מתלים עם פידבק, רעש מנוע, תחושת פחנועיות קלה, תקשורת מההגה, חלונות גדולים, קורות דקות, דשבורדים קטנים ופונקציונליים, משקל קל ועוד.

אני יכול להביא דוגמאות כמו 106, 205, סיוויק ועוד. לכל אחת יתרונות וחסרונות. אפילו באפלאוז אפשר להנות כי יש בה חלק גדול מהתכונות הנ"ל.

התחושה סובייקטיבית.

אני לא אומר שעכשיו כל המכוניות החדשות צריכות להיות כאלה, וזה טוב לכולם, ממש לא. אין צורך להקצין את דבריי.

אני רק העתקתי את מה שאתה כתבת. אני בוחן מכוניות מזה שנים ואני לא מבין למה אתה מתכוון ב"מתלים עם פידבק". יותר נכון - אני לא מבין מהו אותו פידבק מהמתלים שיש לך במכוניות ישנות ואין בחדשות. רעש מנוע - יש גם בחדשות, תאמין לי. ואם הוא מושתק במרבית המכוניות אז מה טוב - מי רוצה לשמוע מנוע מנסר במשפחתית סתמית? תחושת פחנועיות - אולי אתה רוצה לנסוע בתוך גיגית. אני לא.

התחושה סובייקטיבית? כנראה שכן, אם אתה חושב שאפשר ליהנות באפלאוז... :roll:

אני טוען שמכעיס אותי הניתוק של הנהג ברכבים חדשים.

רכב חדש יכול להיות נוח, עם עיצוב פרופורציונלי ולא מוגזם, עם דשבורד סביר ולא ענק, עם קורות סבירות, להיות אמין ובטיחותי אך עם זאת מתקשר. זה קיים! זה אפשרי! עשו את זה בGT86 (ואני יודע שהיא רכב ספורט ואני מדבר על משפחתיות), אז למה שלא יהיו עוד רכבים כאלה?

למה נהג משפחתית חייב להיות מנותק לחלוטין?

ברור שזה אפשרי ויש מספיק מכוניות כאלה. אם זה ממש מפריע לך - קנה את זו שהיא כן ולא את זו שהיא לא (ע"ע קורולה).

וגם עם מוזיקה רועשת וחלונות פתוחים ברכב ישן אני יותר מקשיב לכביש מעם רדיו וחלונות סגורים ברכב חדש.

לא יודע מה איתך, אבל אצלי הרדיו מנגן שירים הרבה יותר טובים מהכביש :-P

בסדר, הגיוני. מקבלים גם הרבה יותר בתמורה. מצד שני, היום יש מגמה דווקא להוריד משקל בשביל לחסוך בדלק. הנה, הרווחת.

תשובות באדום

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא הייתי אומר שהפולו "מסריחה" אבל הייתה לי אחת מהשכרה עם 600 ק"מ למשך שבוע (שבסופו היו 1200 ק"מ) וממש לא אהבתי את האוטו.

מרגיש סולידי ונותן תחושה של אמינות אבל לא "נעים לנהיגה", לא מתקשר כל כך טוב ובכלליות זה מרגיש כאילו שיש מחשב שעושה הכל בשבילי ולא נותן לי לנהוג.

אמא שלי, אגב, שנאה אותו ממש. היא אמרה שהיא מעדיפה את האלפא שלה ושלעולם לא נשכור פולו, קרוז, מאזדה 3 או כל אחד מהדברים האלו.

על הטויוטה קורולה והקיה פורטה היא התלוננה פחות אבל מה שהיא הכי אהבה ושקלה לקנות זה את הסיריון, כי למרות שהרכב לא מדהים בשום צורה שהיא, זה לא עושה תחושה של קלאוסטרופוביה והוא די טוב למה שהיא צריכה, בלי דשבורד שפולש למרחב האישי של הנוסע והנהג.

(אבא שלי עובד בחו"ל וכל פעם מקבל רכב בשדה התעופה. בגלל זה משכירים הרבה רכבים כל הזמן)

• תוכן חדש...