Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שמוטול פופולרית מאוד בקרב האופנוענים ולא ברור לי למה

כמו שאתה/ם מחפש/ים כל מיני שמנים ונוזלים אחרים שיהיו השפיץ של הטכנולוגיה (RP, RL סינטטיים 100% וכד'), למרות שאין בכך באמת צורך (זה יותר צורך שלך, לא של הרכב), כך גם אופנוענים רוצים "לעשות משהו" בשביל האופנועים שלהם.

מוטול (וסילקולין) מיצבו את עצמן (לפחות בארץ) כמותגים של שמנים ונוזלים שהם הכי טובים, עם מגוון של שמני ונוזלי נישה בעלי תדמית כזו.

לצורך העניין, הנוזל שעמד על הפרק לפני שבחרתי במוטול היה של חברת ATE הגרמנית, נוזלים מאוד איכותיים המיועדים לרכב.

ל-ATE יש פטנט נחמד (אבל שלא מצאתי אותו בארץ, ואם הייתי מוצא אני מניח באמת שהמחיר היה גורם לי לוותר על זה) - נוזלי DOT4 בשני צבעים (כחול וזהוב, נדמה לי).

שימוש בשני הצבעים לסירוגין (בכל החלפה בצבע שונה), מקל על הזיהוי מתי נגמר הנוזל הישן ומתחיל לצאת הנוזל החדש.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואיי וואיי וואיי להתחיל לצטט כל פסקה שלך יגמר המקום אצל עמוס השרת :wink:

אז הנה התייחסותיי בלי ציטוט לפי הסדר:

אכן צריך להיזהר מ DOT5. הוא אסור לשימוש ברוב המערכות ובעל צבע סגול כהה בניגוד לשאר הנוזלים שהם בעלי צבע שקוף עד ירקרק.

בלמי הגלגלים האחוריים נבדקו גם כן ויש מספיק בשר על הרפידות. גם הדיסקים על הכיפאק. ה REMSA שאצלך היא חברה מוכרת וטובה, לא משהו סיני זול.

לגבי שסתום האל-חזור, תסתכל בתמונה מס' 4, רואים שם צינורית קצרה היושבת על הפטמה -> משהו מתכתי ואז צינורית ארוכה יותר הנכנסת לבקבוק. המשהו המתכתי הזה זה השסתום האל חוזר. אני אשתדל להביא בשישי, מקווה שלא אשכח.

לא התכוונתי לנוזל צינון למנוע, זה היה בהקשר שאעדיף נוזל בלמים של מוטול על נוזל של פרסטון. גם אני לא מכיר דבר כזה נוזל קירור 100% סינטטי מלא :lol:

לגבי הצמיגות הקינימטית אתה צודק, התבלבלתי. DOT3, 4 same same :wink:

רשמו קודם שאחד מיבואני האופנועים הוא תחת אותו בעל הבית של יבואן מוטול ואני מניח שלשיווק האגרסיבי גם יש חלק ב"יוקרת" המותג. חוץ מזה למוטול יש באמת אחלה מוצרים, גם לרכב.

לא שמעתי על הפטנט של ATE אבל זה באמת אחלה רעיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי שסתום האל-חזור, תסתכל בתמונה מס' 4, רואים שם צינורית קצרה היושבת על הפטמה -> משהו מתכתי ואז צינורית ארוכה יותר הנכנסת לבקבוק. המשהו המתכתי הזה זה השסתום האל חוזר. אני אשתדל להביא בשישי, מקווה שלא אשכח.

עכשיו אני רואה, אבל הוא מוסתר ברובו.

איזה שסתום זה? מפלסטיק? איפה קונים כזה?

לא התכוונתי לנוזל צינון למנוע, זה היה בהקשר שאעדיף נוזל בלמים של מוטול על נוזל של פרסטון. גם אני לא מכיר דבר כזה נוזל קירור 100% סינטטי מלא :lol:

השאלה שאליה התייחסת, התייחסה לנוזל צינון.

ומה לגבי נוזל בלמים?

מה זה נוזל בלמים שאיננו סינטטי מלא? או איננו סינטטי?

לא שמעתי על הפטנט של ATE אבל זה באמת אחלה רעיון.

איתמר.

תסתכל כאן

http://www.ate-na.com/generator/www/us/en/ate/ate/themes/20_ate_brake_products/brake_fluid/bf_info_us.html

ל-Typ200 ול-Super Blue יש בדיוק אותם נתונים, רק אחד כחול ואחד זהוב.

פעם שניהם נקראו Typ200.

כנראה משיקולים שיווקיים הם החליטו לבדל אותם.

פורסם

אפשר להשיג שסתום כזה ממנועים מפורקים, כמו למשל שסתום PCV(אוורור גל ארכובה), או שסתום של מיכל וואקום, יש מכוניות שעל סעפת היניקה ישנו מיכל וואקום שאליו מתחבר שסתום חד כיווני כזה.

פורסם
וישנו כמובן בקבוק ייעודי להחלפת נוזל בלמים (בקבוק עודפים עם שסתום אל חזור -יציאה אחת או 2 - כך ניתן לבצע 2 גלגלים במקביל).

נו, אם כבר, אז ישנו כמובן ה-speed bleeder וה-solobleed

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=m570.l3201&_nkw=speed+bleeder&_sacat=0

וה-Mityvac ,Sealey ודומיהם

http://www.mityvac.com/pages/products_bcbe.asp

http://www.sealey.co.uk/PLPageBuilder.asp?gotonode=DoProductSearch&method=mProductSearch&productdescription=brake&productcode=&category=6&catgroup=122&catmicrogroup=1078&analysiscode=&requiredresults=16&fulltext=1

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

3. שאיבת הנוזל מכוסית המילוי עד קו המינימום.הרעיון הוא לצמצם את פעולת הפמפום הנדרשת, שאיבת הנוזל הישן חוסכת הרבה פמפומים עם הדוושות. ניתן לראות כי הנוזל שיצא היה בצבע שקוף-ירקרק - מצב מצויין.

[ATTACH]303075[/ATTACH]

רציתי לשאול אין חשש שיכנס אויר למערכת מלעלה בזמן שאיבה עם מזרק? כלומר אפשר לשאוב את כל כוסית העודפים ולאו דווקא עד המינמום. כמו שנאמר פה?

ואז כמובן להוסיף חדש ולהתחיל בפעולות הניקוז.

דבר נוסף לא חייב שמנוע יעבוד בזמן הניקוז?

תודה.

פורסם

לכן רשמתי עד קו המינימום, בדיוק בשביל למנוע את המצב שעלול להיכנס אוויר. לאחר מכן מלאתי את המיכל בנוזל בלמים חדש והתחלתי את פעולת הפמפום.

ברכב הספציפי אין כל צורך שהמנוע יעבוד, ברכבים עם מערכות בלימה מתקדמות יותר (ע"ע מערכות ESP) הייתי מציע לבצע ניקוז נוזל בלמים על פי הוראות יצרן הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי כשראיתי במוסך מלמעלה הוא שאב מעבר למינמום כמעט את כל הכוסית הוסיף מלא.ורק שהוא התחיל לנקז מהקליפרים הוא דאג שלא ירד מתחת למינמום.

פורסם

בעקרון לא צריכה להיות בעייה כל עוד לא מפמפמים. מצד שני לא רואה למה בכלל לקחת את הסיכון הזה.

איתמר.

פורסם

ייתכן שאם עושים זאת עם מכשיר מיוחד כמו לחץ אז הסיכון בכל יורד משום שדוחפים את הנוזל קדימה

לדעתי בכללי כמו שאמר איתמר לא אמור להכנס אויר כל עוד לא מתחילים בפעולת הניקוז.

עריכה: יש בעיה בכתיבת הודעה נפתח בטעות שורה נוספת.

פורסם
לא יודע אם רוב .אבל יש כאלו שעושים ככה.

השאלה הנשאלת לדעתי הם שואבים את רוב המיכל שזה מעבר לקו המינמום האם זה לא בעיה?

אין שום בעיה כל עוד לא חודר אויר לתוך המשאבה עצמה

אגב מדידת עובי צלחות עושים עם מיקרומטר ולא עם קליבר אחרת מקבלים מידה לא נכונה

• תוכן חדש...