Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1 ל-13 התכוונתי .

אני הבנתי את זה. עדיין די הרבה יחסית בתוך העיר (למרות שזה אולי תלוי איזו עיר ומה התנאים). אני דיברתי על אוקטביה טור ידנית 1.9TDI בעלת 90 סוסים. צריכת הסולר בהתאם למה שאמרו לי נהגי מונית שמשתמשים בה. אולי הכוונה שלהם הייתה 1 ל14 במשולב, אבל ככה זה בצפון. אוקטביה עם אותו מנוע ואוטומט בתנאים כאלה 1 ל12.

לדעתי לא מכיעה ארצה 1.2TDI. וחבל. יש רק 1.6 כרגע ומנוע חזק מאוד 2.0.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני חודש שאלתי באלפא אם יש להם כוונה להביא ג'ולייטה דיזל. איש המכירות לא היה רחוק מהשאלה "יש בכלל כאלו?".

הכי יפה זה שהג'ולייטה הראשונה שהגיעה לארץ לצורך הדגמה, תקינה ו(נדמה לי)תערוכת אוטומוטור היתה דיזל. צבע סגול חציל.

אני זוכר שהיא עמדה באולם התצוגה הראשי לפני ששיווק הדגם החל. כ"כ קיוויתי שהיא תושאר בארץ ותעלה על הכביש, אלא שלצערי היא הוחזרה לאיטליה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הלוואי שרכבים פרטיים עם מנוע דיזל היו יותר נפוצים בארץ, אני אישית מת על המומנט והרעש ובמיוחד על החסכוניות. ברכב שלי בנסיעה בערך חצי עירוני וחצי בין עירוני 1 ל17-18 או 5.7-8 ל100 ק"מ כמו שמראה מחשב הרכב(נמדד בתחנת דלק וזה די מדויק להפתעתי)

הסיאט היא הפרייבט דיזל השלישי שלי אחרי פז'ו 405 ואופל אסטרה כולן ידניות עם מנועי דיזל חסכוניות ויחסית חזקות ומהנות.

פורסם

האמת הג'ולייטה 170 כ"ס טורבו דיזל בחירה מצויינת. ביצועים שלא נופלים מבנזין מקביל (ויש הטוענים שבמצבים מסויימים הדחף עז יותר) וצריכת דלק טובה בהרבה. בארץ בעלת מיסוי שאוהב דיזל וממשלה שמפחדת ממנו, אין לה סיכוי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
למה אין יותר רכבי דיזל קטנים בארצנו (נכתב שם על התנגדות המדינה אבל לא ירדתי לסוף דעתם)?

לפעמים הממשלה צודקת . הדיזל אכן מוציא מזהמים מסוכנים.

המס על רכב מזהם גבוה יותר , והזיהום האופיני לדיזל כולל גם תחמוצות חנקן, גרגרי פיח ועוד. לכן הממשלה מטילה יותר מס על דיזל.

בנוסף, עלויות היצור של דיזל גבוהות יותר מאשר לבנזין, ובמיוחד עקב התקנים להקטנת הזיהום.

יוצא שדיזל כדאי רק לרכב שנוסע ק"מ גבוה בשנה.

באירופה , עקב מסורת וגם שיקולים פוליטים, המס על רכב ואחזקתו תלוי רק בפליטת CO2 ומתעלם מהסיכונים הבריאותים של גזי הפליטה של דיזל.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/SvivaAir/CarPollution/ReducingEmissions/Pages/Euro-5.aspx

"החל מינואר 2011 כל דגמי הרכב הפרטיים בארץ יחוייבו בעמידה בתקני יורו 5.

ההפחתה בפליטות ביחס לדרישות יורו 4: מנועי בנזין - הפחתה של 25% בפליטות תחמוצות החנקן מנועי דיזל - הפחתה של 28% בפליטות תחמוצות החנקן ; הפחתה של 80% בפליטת החלקיקים הנשימים. "

על סכנות של גזי פליטה של דיזל:

acute short-term symptoms such as headache, dizziness, light-headedness, nausea, coughing, difficult or labored breathing, tightness of chest, and irritation of the eyes and nose and throat[citation needed]. Long-term exposures can lead to chronic, more serious health problems such as cardiovascular disease, cardiopulmonary disease, and lung cancer.[4][5] Ambient traffic-related air pollution was associated with decreased cognitive function in older men

נכון שגם גזי פליטה של מנוע בנזין מזיקים, אבל פחות.

יהודה

פורסם

ממש לא נכון שמנוע דיזל תמיד מזהם יותר ממנוע בנזין, גם לא לפי הנוסחה הישראלית. הנה כמה דוגמאות הפוכות:

C3 , דיזל קבוצה 3 בנזין קבוצה 5 (נמוך = ירוק)

http://citroen.co.il/_Uploads/content/Spec/C3Spec/HTML/index.html#/4/zoomed

פלואנס, דיזל קבוצה 5, בנזין 10-11 (תלוי בנפח המנוע)

http://www.renault.co.il/cars/fluence/overview.html

ג'טה, TDI 1.6 קבוצה 4, TSI 1.4 קבוצה 4

http://www.vw.co.il/files/89af7c5774febbbdbc96bff959a35c07/jetta.pdf

סיד SW דיזל ידני קבוצה 9, דיזל אוטומט קבוצה 4, בנזין אוטומט קבוצה 6

http://kia-israel.co.il/motors/ceed-sw/?frame=specifications

פורסם

מזהם יותר אך נצרך פחות (כלומר, שריפה של פחות ליטרים של דיזל בנסיעה)

ההיגיון הפשוט אומר שחסכון בדלק בדיזל לעומת רכב בנזין מקביל מקז את עניין הזיהום.

אגב, אני בטוח שזיהום היא האחרונה בבעיות שבגללן לא נפוצים רכבי הדיזל בארץ.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני מחזיק רכבי דיזל כבר שלוש שנים (פולו וגולף, שניהם sdi ) , מבסוט עליהם , ולא מובן לי איך אנשים קונים בנזין, מחוץ לעיר 1:20 בתוך העיר 1:15 (חיפה!) , יש רכבי דיזל קטנים וחסכוניים , רק הבעיה שהם לא נפוצים בגלל שהישראלי הממוצע חושב שמתחת לקילומטרז מסוים לא שווה לקחת דיזל ( זה היה נכון פעם , היום כבר לא עקב שינוי החוק והשוואה בין אגרת הרישוי של דיזל לבנזין)

אישית כל מי ששואל אותי אני ממליץ בחום לעבור לדיזל , וכל מה שנאמר על אחזקה יקרה זה ממש גיבוב של שטויות ( אני והגברת מחזיקים גולף דיזל , שלי ובנזין , שלה) וההוצאות שנתיות זהות כמעט לגמרי.

SCANSPEAK

פורסם
ממש לא נכון שמנוע דיזל תמיד מזהם יותר ממנוע בנזין, גם לא לפי הנוסחה הישראלית. הנה כמה דוגמאות הפוכות:

ההשוואה שלך בעיתית. דרגת הזיהום נקבעת לפי נוסחה שמשקללת מזהמים שונים לפי מידת הסיכון לבריאות. מכיון שסיכון זה תלוי במחקרים ומאמרים בתחום הבריאות שמתעדכנים כל הזמן, הרי שבשנה הקרובה יפתח פער לרעת הדיזל, כלומר מכוניות דיזל יתיקרו יותר מאשר בנזין.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3578495,00.html

"בנוסחת חישוב המזהמים החדשה, שתוצג בחודשים הקרובים, צפויה החמרה בקריטריונים לפליטת מזהמים, שתצמצם את שיעור ההטבה שלה זכאיות מכוניות רבות...

הנוסחה החדשה, שנמצאת בשלבי סיום, מתייחסת לחמישה מזהמים שכל אחד מהם זוכה למשקל נפרד וכולם מחולקים במכנה משותף. כך לדוגמה, מהנוסח הראשוני של הנוסחה עולה ש-CO2 יוכפל במקדם של 105; ה-NOX (תחמוצות חנקן) יוכפל במקדם של 71,000; הפחמימנים יוכפלו במקדם של 20,000; ה-CO (פחמן) יוכפל במקדם של 510, ואילו פליטת החלקיקים (PM) תוכפל במקדם של 137,000. כל אלה מחולקים במכנה משותף של 100.

בנוסחה הנוכחית, ה-CO מוכפל במקדם של 500, הפחמימנים מוכפלים במקדם של 900, תחמוצות החנקן מוכפלות במקדם של 10,000, החלקיקים מוכפלים במקדם של 20,000 ואילו הפחמן הדו חמצני מוכפל במקדם של 30. כל הנוסחה חולקה במכנה משותף של 30.

הנוסחה - שעדיין עשויה להיות נתונה לשינויים מאחר שתיכנס לתוקף רק בינואר הקרוב - מחמירה משמעותית עם מכוניות בעלות מנועי דיזל, עקב הרכב פליטת החלקיקים הגבוה"

היפותטית, אם מחקרי בריאות יראו אי פעם כי חלקיקי הפליטה של הדיזל הם בעצם בעלי סיכון בריאותי נמוך (בניגוד לידוע כיום), יתכן שהנוסחה תשתנה שוב והפעם לטובת הדיזל.

יהודה

פורסם

הבעיה טמונה בנגישות שברכבים האלה. הם לא נפוצים (עפ״י הידוע לי) במגרשים עם קילומטרז׳ נמוך. זה או חדש מיבואן או ישן ממונית/מורה נהיגה או כל נהג שנסע כבר מעל רבע מיליון ק״מ

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפעמים הממשלה צודקת . הדיזל אכן מוציא מזהמים מסוכנים.

המס על רכב מזהם גבוה יותר , והזיהום האופיני לדיזל כולל גם תחמוצות חנקן, גרגרי פיח ועוד. לכן הממשלה מטילה יותר מס על דיזל.

בנוסף, עלויות היצור של דיזל גבוהות יותר מאשר לבנזין, ובמיוחד עקב התקנים להקטנת הזיהום.

יוצא שדיזל כדאי רק לרכב שנוסע ק"מ גבוה בשנה.

באירופה , עקב מסורת וגם שיקולים פוליטים, המס על רכב ואחזקתו תלוי רק בפליטת CO2 ומתעלם מהסיכונים הבריאותים של גזי הפליטה של דיזל.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/SvivaAir/CarPollution/ReducingEmissions/Pages/Euro-5.aspx

"החל מינואר 2011 כל דגמי הרכב הפרטיים בארץ יחוייבו בעמידה בתקני יורו 5.

ההפחתה בפליטות ביחס לדרישות יורו 4: מנועי בנזין - הפחתה של 25% בפליטות תחמוצות החנקן מנועי דיזל - הפחתה של 28% בפליטות תחמוצות החנקן ; הפחתה של 80% בפליטת החלקיקים הנשימים. "

על סכנות של גזי פליטה של דיזל:

acute short-term symptoms such as headache, dizziness, light-headedness, nausea, coughing, difficult or labored breathing, tightness of chest, and irritation of the eyes and nose and throat[citation needed]. Long-term exposures can lead to chronic, more serious health problems such as cardiovascular disease, cardiopulmonary disease, and lung cancer.[4][5] Ambient traffic-related air pollution was associated with decreased cognitive function in older men

נכון שגם גזי פליטה של מנוע בנזין מזיקים, אבל פחות.

יהודה

מה שאתה טוען, אם הבנתי נכון, הוא שבאירופה רכבים פרטים בעלי מנוע דיזל נפוצים בגלל שחיתות ובארץ למיגור ה"תופעה" בגלל דאגה כנה לשלום הציבור. But of course...

המחקרים האלו אודות דיזל נכונים חלקית ובכל מקרה יש מחלוקת סביבם.

2 יתרונות עיקריים של הדיזל:

1. כדי לעבור מרחק X נצטרך פחות סולר לעומת בנזין (פחות זיהום גם בצורה ישירה וגם בעקיפה).

2. תהליך הזיקוק של הסולר מייצר הרבה פחות זיהום בהשוואה לבנזין.

מעבר לכך, מנועי דיזל נמצאים במגמת שיפור אדירה וכמות הזיהום שהם מייצרים היום קטנה לאין שיעור לעומת המצב לפני 10 ו20 שנה.

מה שמחזיר אותנו לטענה המקורית: מנועי דיזל יותר חסכוניים = פחות מיסוי למדינה (וייתכן שפחות הכנסות לבתי הזיקוק).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אישית כל מי ששואל אותי אני ממליץ בחום לעבור לדיזל , וכל מה שנאמר על אחזקה יקרה זה ממש גיבוב של שטויות(?)אני והגברת מחזיקים גולף דיזל , שלי ובנזין , שלה) וההוצאות שנתיות זהות כמעט לגמרי.

למה?

בגלל שלא היה לך בלאי גדול?

הלכה משאבת סולר? אין בעיה, תשפץ ב8 אלף. הטורבו מתחיל לעשן? תכין עוד 5 אלף של נזק.

הבעיה עם מכוניות דיזל שהם באמת טחונות עם קילומטראז' בשמיים ואין לדעת מתי המשאבת סולר / טורבו יילכו גם אם האוטו שמור ויש לך ספר טיפולים מהבעלים הקודמים.והקטע הוא שאתה יכול להגיע לנזק כספי ששווה יותר ממחצית הרכב

זה בכלל אפילו בלי להזכיר פריצה של אטם ראש וצורך בראש מנוע / מערכת הזרקה לדיזל במחירים הזויים :shock:

פורסם
למה?

הלכה משאבת סולר? אין בעיה, תשפץ ב8 אלף. הטורבו מתחיל לעשן? תכין עוד 5 אלף של נזק.

:shock:

אתה כותב את הדברים מניסיון, או כי חובה להזין 5 תווים בהודעה?

במכונית פרייבט עלות שיפוץ המשאבה לא עולה יותר מ4-4.5 אלף.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

1. כדי לעבור מרחק X נצטרך פחות סולר לעומת בנזין (פחות זיהום גם בצורה ישירה וגם בעקיפה).

2. תהליך הזיקוק של הסולר מייצר הרבה פחות זיהום בהשוואה לבנזין.

הזיהום מחושב לקילומטר נסיעה, לא לליטר סולר. לכן צריכת הדלק המופחתת מחושבת בנוסחת המיסוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה?

בלה בלה בלה בלו בלו בלו בלו בלי בלי בלי

אתה חבר של ד"ר סובארו?

• תוכן חדש...