Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

60,000 ק"מ והוחלף גיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

מחפשת רכב - מצאתי סיטרואן C3, על הנייר נשמע מציאה, אבל התברר שהוחלף גיר לפני כשנה, לא ברור למה.

האוטו עשה רק 60K.

האם זה קריטי כמו החלפת מנוע? שווה להמשיך להתעניין?

ההחלפה היתה במוסך מורשה וגם כל הטיפולים.

תודה מראש.

פורסם

איזה שנה הרכב ? .על פניו אם הגיר הוחלף במורשה,כנראה שהיה תקול ולא היתה ברירה.

לא רואה סיבה מספיק טובה לפסול את הרכב רק בגלל זה.

זה פחות נורא מהחלפת מנוע,שם צריך להיזהר שבעתיים מחשש שהרכב עבר טראומה של התחממות קשה/קרעו את הרכב וגם יש שנתונים מסויימים,שהחלפת מנוע משפיעה סחירותית ו/'או פסיכולוגית על מחיר הרכב (כאשר הרכב עד שנתיים-שלוש על הכביש).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובות.

מדובר על מודל 2005.

אז אני מבינה שאם ההחלפה היתה במוסך מורשה אז זה בסדר? מה עוד כדאי לבדוק בקשר לגיר? פשוט לסוע ולראות שהוא סבבה?

חוץ מזה- יש עוד דברים ספציפיים שכדאי לבדוק ב-C3?

פורסם

בסיטרואן c3 ובכל שאר הדגמים האוטומטיים של סיטרואן פיז׳ו וגם רנו מאותן השנים הותקן גיר אוטומטי שנקרא al4.

מדובר בגיר אוטומטי בינוני מבחינת דרך הפעולה שלו, לא בטוח שאת תרגישי בכך, אולם הבעיה העיקרית היא האמינות שלו. אכן קראתי כבר במספר הזדמנויות שהגירים הללו הולכים בסביבות ה- 60 אלף קילומטרים ואף פחות מכך כמו במקרה הנדון.

צפוי כי גם הגיר שהוחלף יתקלקל שוב בסביבות של עד 60 אלף ק״מ נוספים מהתקנתו.

זה פרמטר שצריך לקחת אותו בחשבון אם את צופה שתסעי את המרחק הנ״ל לפני שתמכרי אותו בעצמך.

יחד עם זאת מדובר בהוצאה של כמה אלפי ש״ח בלבד לכל היותר ושניתן לקחת אותה בחשבון, לנסות לרכוש את הרכב מתחת למחיר המחירון דבר שיקזז את הנ״ל ובכל מקרה כאשר את פורסת את ההוצאה הנ״ל לכמה שנות אחזקה אין לכך יותר מדי משמעות.

מלבד זאת לא ידוע לי על בעיות מיוחדות נוספות לדגם זה. הוא משתמש במכלולים מוכרים של סיטרואן פיז׳ו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

צפוי כי גם הגיר שהוחלף יתקלקל שוב בסביבות של עד 60 אלף ק״מ נוספים מהתקנתו.

לא צריך להגזים, האמינות של הגיר הזה אומנם נחשבת לטובה פחות מהממוצע אבל בכל זאת גיר שהולך אחרי 60,000 ק"מ זה עדיין דבר נדיר ביותר.

אני מכיר גם רכבים שעברו מעל ל 150K ק"מ עם הגיר הזה ובנתיים ללא תקלה.

פורסם

בד"כ גיר אוטומטי גם מן הפחות אמינים בשוק (וזה של ה-C3 משנת 2005 הוא דגם משופר של ה-AL4 שדווקא נחשב די אמין)

מחזיקים הרבה יותר מ-60000 ק"מ.

א-ב-ל אם מאיזה שהיא סיבה היתה נזילת שמן בגיר ונבעו ללא שימון בגיר הוא יתפגר גם אחרי 1000 ק"מ (לא רק בפיג'ו אפילו בטויוטה...)

לדעתי - אם התיקון נעשה בצורה מקצועית אפשר לרכוש את הרכב בלי חשש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בד"כ גיר אוטומטי גם מן הפחות אמינים בשוק (וזה של ה-C3 משנת 2005 הוא דגם משופר של ה-AL4 שדווקא נחשב די אמין)

מחזיקים הרבה יותר מ-60000 ק"מ.

א-ב-ל אם מאיזה שהיא סיבה היתה נזילת שמן בגיר ונבעו ללא שימון בגיר הוא יתפגר גם אחרי 1000 ק"מ (לא רק בפיג'ו אפילו בטויוטה...)

לדעתי - אם התיקון נעשה בצורה מקצועית אפשר לרכוש את הרכב בלי חשש.

+1

זה יחסית נפוץ וחשוב לבדוק את מקום ביצוע התיקון.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
ראיתי גירים AL4 נכנסים לשיפוץ גם ב 15.000.

תלוי בהרבה גורמים.

אני לא ראיתי הרבה גירים נכנסים ב 15K אלא אם כן מדובר בבעיה מקו היצור.

AL4 סובל בעיקר מבעיות בסלונואיד החשמלי אשר דורה החלפה לא זולה בסך של כ 2000 ש"ח , מבחינה מכנית נטו הגיר מגלה אמינות לא רעה בכלל , רוב השיפוצים אשר אני ראיתי היו במיוחד עקב הבחירה של המוסך להחליף קומפלט מחוסר מקצועיות של ניתוח והגעה לתקלה הספציפית בגיר, זה חלק גדול מהמוניטין הרע שיצא לגיר בארץ, חוסר ידע מינימאלי באיתור ותיקון תקלות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...