Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מוצרים מסוימים שאם אתה מתכוון לקנות כחדשים, אין טעם להשקיע שקל נוסף מעבר למחיר הממוצע.

מקררים, כיריים ומכונות כביסה נכנסים לקטגוריה הזאת.

אצלי עדיין סוחב "פריג'ידר" (כן, כן, המקורי) בן 25 שנים לפחות, תוצרת פנסילבניה.

נקנה כמשומש, כמובן.

ומה שלום חשבון החשמל שלך?

החלפתי מקרר ישן של אמקור תקין לחלוטין רק בגלל צריכת החשמל שלו. המקררים היום הרבה יותר חסכוניים בחשמל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ורק מתוך סקרנות; מה ההבדל בצריכת החשמל החודשית בין מקרר חדש לבין אמקור בן 20?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ומה שלום חשבון החשמל שלך?

החלפתי מקרר ישן של אמקור תקין לחלוטין רק בגלל צריכת החשמל שלו. המקררים היום הרבה יותר חסכוניים בחשמל.

150 ש"ח לחודש זה בסדר? כן, כן, דירת 4 חדרים.

תשמע, זה מקרר שעלה 450 ש"ח, בשביל למצוא משהו עם דירוג אנרגטי נורמלי

צריך לשלם פי 8 או 10. כשימות, אני אחשוב על זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לנו ניסיון רע עם סמסונג קנינו לפני שנה את מקרר מקפיא עליון Samsung RT77SAMS Titanium ‏613

פשוט איכות סוג ז' בכל הנוגע למדפים ומגירות הכל פשוט התפרק אחרי חודש וחצי חודשיים, פשוט נסדק ללא שום התעללות.

מיותר לציין שלפניו היה אמקור XL סוס עבודה לבן שהחליט למות אחרי 10 שנים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בכל ההסטוריה של הפורום לא היה אפילו שרשור על ניסן אלמרה שעבר את סף 10 התגובות, והנה, שרשור על מקרר אמנה מגיע לדף 4 עם 50 תגובות.

בפורום רכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
, אבל ידעתי את ההבדלים בין קוריאה, מקסיקו(עם ההבדל בין תוצרת ארה"ב לחותמת המפעל שמיוצר בארה"ב) וארה"ב, כאשר הדגם שקניתי מיוצר במפעל אמנה-ווירפול באוהיו ארה"ב./quote]

סקרנת אותי יש לי אמנה AB2225PEKW

במדבקה המקורית בתוך המאוור רשום "ASSEMBLED IN USA"

על המדבקות מאחורה לא רשום כלום חוץ ממדבקה של היבואן שרושם: ארץ ייצור = ארה"ב

מי יודע איפה המקרר באמת יוצר?

פורסם
, אבל ידעתי את ההבדלים בין קוריאה, מקסיקו(עם ההבדל בין תוצרת ארה"ב לחותמת המפעל שמיוצר בארה"ב) וארה"ב, כאשר הדגם שקניתי מיוצר במפעל אמנה-ווירפול באוהיו ארה"ב./quote]

סקרנת אותי יש לי אמנה AB2225PEKW

במדבקה המקורית בתוך המאוור רשום "ASSEMBLED IN USA"

על המדבקות מאחורה לא רשום כלום חוץ ממדבקה של היבואן שרושם: ארץ ייצור = ארה"ב

מי יודע איפה המקרר באמת יוצר?

אמנה מייצרים החלקים - ברובם כמובן - במכסיקו. ההרכבה נעשית בארה"ב.

פורסם
ורק מתוך סקרנות; מה ההבדל בצריכת החשמל החודשית בין מקרר חדש לבין אמקור בן 20?

אני לא יודע לענות לך אבל אני יכול לתת לך דוגמא מחשבונות החשמל שלי.

עם המקרר הישן הייתי מגיע לחשבון דו חודשי של 750 ש"ח בחודשיים כשהדבר היחיד שצרך חשמל בבית בנוסף למקרר היה הפלורסנטים ומחשב שהודלק לכמה שעות ביום.

מאז שהחלפתי את המקרר יש לי גם מחשב שעובד 24/7 והחשבון מגיע ל250 ש"ח בחודשיים.

150 ש"ח לחודש זה בסדר? כן, כן, דירת 4 חדרים.

תשמע, זה מקרר שעלה 450 ש"ח, בשביל למצוא משהו עם דירוג אנרגטי נורמלי

צריך לשלם פי 8 או 10. כשימות, אני אחשוב על זה.

שמח לשמוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
(...)

במילים אחרות, ייתכן שהמקרר אצלי אחראי לרוב צריכת החשמל בבית? :shock: אאוץ'.

(שאר הבית מורכב מפלואורסטנים ומחשבים ניידים)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא להעלב, זה רק מקרי שתגובתי עוקבת להערה בנושא עלויות.

יש כאן מישהו שהיה מקבל מרופא את ההערה הבאה - 'נדמה לי שלחץ הדם שלך גבוה, הנה מרשם לתרופה חזקה להורדתו' - ולא מתפוצץ??

אז למה כשמספרים לנו שמקרר חדש חוסך אנרגיה אין פה 10 משוגעים שבדקו בפועל צריכה ודיווחו?

חשוב לדעת שבמקרר איכות הבידוד קריטית ואם הדפנות ספגו לחות והבידוד התפורר המדחס יעבוד שעות נוספות רק כדי לפצות על זה. יש גם בעיות של הזדהמות המעבה החיצוני בסיבים ואז לחץ הראש במדחס עולה ואתו חשבון החשמל.

חשוב גם להתייחס לפרופיל השימוש, למשל כשילד או מישהו אחר נוטה לחלום עם דלת פתוחה עד שהוא מקבל החלטה מה להוציא מהמקרר. כאן מקרר עם פתח גישה משני במרכז הדלת הראשית עשוי לחסוך לא מעט, אם המוצר אליו ניגשים כל היום מצוי באזור הפתח המשני.

גם מיקום המקרר משפיע - אם הוא ליד קיר חיצוני לא מבודד היטב וחשוף לשמש חשבון החשמל יעלה. גם השקעה של המקרר באזור בו החלפת האוויר לוקה יעלה את מאמץ המדחס ואיתו את חשבון החשמל.

בכמה שקלים ניתן לקנות היום מונה חשמל חד פזי דיגיטלי. ניתן בקלות לאלתר חיבור שלו בתוך כבל מאריך קצר ואז ניתן לחבר באמצעותו את המקרר לחשמל, וחסל סדר ניחושים. לא חייבים לעשות דוקטורט, ניתן למדוד שבוע אצלכם ושבוע אצל החבר התורן שהשקיע בפלא טכנולוגי חוסך אנרגיה, להפעיל קצת שכל ישר לגבי פרופיל השימוש והמיקום ולגזור תובנה.

מצפה שתוך חודש צריכת מונים כאלה - ולא בגלל דירות שעברו חלוקה - תעלה פלאים ובפורום יפתח שרשור על צריכת חשמל מדודה של מקררים לפי מספר נפשות, מיקום בבית, פרופיל שימוש וצבע עיניים של אשת השכן.

למתקדמים, ניתן כמובן להסתייע במצלמה תרמית לצילום דפנות המקרר - אם הן קרות מבחוץ לעומת טמפרטורת הסביבה הבידוד לא משהו.

יוסי

פורסם
אני לא יודע לענות לך אבל אני יכול לתת לך דוגמא מחשבונות החשמל שלי.

עם המקרר הישן הייתי מגיע לחשבון דו חודשי של 750 ש"ח בחודשיים כשהדבר היחיד שצרך חשמל בבית בנוסף למקרר היה הפלורסנטים ומחשב שהודלק לכמה שעות ביום.

ואין שום שינוי אחר - לא שינית/שיניתם שעות נוכחות בבית, התחלתם להפעיל יותר מזגן או מאוורר המשפיעים באזור המקרר, הפחתתם בישולים והטמפרטורה באזור המקרר פחתה, שינית במעט את מיקום המקרר כי החדש כבר לא בדיוק נכנס לנישה וכך הלאה??

אם כל שכתבתי לא התקיים, אני מעריך שהבידוד במקרר הישן היה על הפנים. זה עלול לקרות גם במקרר חדש מאיכות ירודה תוך זמן לא רב. לא מספיק להתנאות בנצילות A במכון התקנים, צריך גם לבדוק מה קורה לאחר שנתיים.

יוסי

פורסם

אני משער שאם הבידוד נחות, דפנות המקרר תהיינה קרות מאוד מבחוץ. במקרה כזה, האם יהיה ניתן להבחין בהזעה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בכמה שקלים ניתן לקנות היום מונה חשמל חד פזי דיגיטלי. ניתן בקלות לאלתר חיבור שלו בתוך כבל מאריך קצר ואז ניתן לחבר באמצעותו את המקרר לחשמל, וחסל סדר ניחושים. לא חייבים לעשות דוקטורט, ניתן למדוד שבוע אצלכם ושבוע אצל החבר התורן שהשקיע בפלא טכנולוגי חוסך אנרגיה, להפעיל קצת שכל ישר לגבי פרופיל השימוש והמיקום ולגזור תובנה.

מצפה שתוך חודש צריכת מונים כאלה - ולא בגלל דירות שעברו חלוקה - תעלה פלאים ובפורום יפתח שרשור על צריכת חשמל מדודה של מקררים לפי מספר נפשות, מיקום בבית, פרופיל שימוש וצבע עיניים של אשת השכן.

תן לינק למוצר לדוגמא כדי שנוכל להרים את הכפפה..

פורסם
אני משער שאם הבידוד נחות, דפנות המקרר תהיינה קרות מאוד מבחוץ. במקרה כזה, האם יהיה ניתן להבחין בהזעה?

תגיד, אתה גם עובד לפעמים? הנה תראה אותי, לא מרים את הראש מהפרנסה......

קודם כל, זה נכון, אבל כמו כל דבר, זה לא כל כך פשוט.

הדבר תלוי במידת ההדרדרות של הבידוד וכמובן בלחות היחסית באוויר שסביב המקרר, כנראה לא יזיע באילת ויזיע מאד בסינגפור ללא מזגן.

יוסי

פורסם
תן לינק למוצר לדוגמא כדי שנוכל להרים את הכפפה..

עלם חן, בכל חנות לסיטונאות חשמל ניתן לקנות כזה בכמה עשרות שקלים (אולי מאה ומשהו), למשל במודיעין פינת בן-גוריון בגבעתיים ובטח בעוד מאה כאלה.

מכסימום תזמין בטמבוריה השכונתית.

לא בטוח ששווה ליבא כזה בעצמך, בכל זאת ההתקנה שלו תהיה בוודאי מאולתרת ועדיף משהו שלפחות בתאוריה עבר בדיקת מכון תקנים בארץ.

תבקש מונה חשמל חד-פאזי דיגיטלי. זה אביזר הדומה למפסק אוטומטי כמו שיש בארון חשמל, רק שיש לו סקלה והוא מונה קילוואט-שעה. אל תסתבך עם מונה חשמל קלסי, יש להשיג משומשים כאלה שעברו כיול ובדיקה לאחר שנפלטו לשוק, אבל חבל על הגודל והמגושמות.

מישהו מהצעירים בטח יעלה לכאן תמונה.

יוסי

• תוכן חדש...