Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רכשתי סוזוקי ספלאש דגם ידנית חדשה. נסעתי על האוטו משהו כמו 600 קילומטר,

הנסיעות שלי הם עם מזגן בעיר בלבד נסיעות נסיעות של 5 דקות עד 12 דקות בערך. על פי תדלוק משאבה האוטו צורך לי 1 ל10

האם זה לא מוגזם למנוע 1200 גיר ידני? הוראות יצרן מדברות בכלל על 1 ל16 ברור שבפועל זה לא אותו דבר אבל 1 ל10? מה זה אוטו משפחתי? מה אפשר לעשות?

פורסם

ראית המנוע עוד לא נפתח,צריכה אמיתי תתקבל לאחר כ 2000-3000 ק"מ,דבר שני הנסיעה שלך היא הכי בזבזנית,בעיר עם מזגן ונסיעות קצרות שלא בטוח שהמנוע מגיע לטמפרטורה נורמלית אם מדובר על 5 דקות שזה מוסיף לצריכה הגרועה,ואולי גם הרגלי הנהיגה שלך עוד לא מתאימים לרכב,החלפת הילוכים בסלד מסוים למשל.

כמו איך,תתאר איך אתה מודד את צריכת הדלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מודד בשיטה הזאת נסעתי תידלקתי מלא נסעתי 200 קילומטר חזרתי לתדלק נכנס לי 20.5 ליטר.

על פי המחשב הוא מראה לי צריכה של 8.6 ל100 קילומטר שזה לא מדויק ציפיתי לפחות ל1 ל12 בעיר

פורסם

ולא הבנת לפי המאמר שמה שאתה עושה לא בסדר? ככה לא מודדים צריכה.

סע עם האוטו עוד כמה אלפי קילומטרים ואז תתחיל למדוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר ראיתי את המאמר השכלתי והבנתי שאלה לי אליך ממה שאני יודע זה לא בריא באוטו חדש להגיע לנורה דולקת של הדלק לא?

פורסם

גם על זה יש הסבר במאמר. אין בעייה להגיע לנורה ולא יגרם כל נזק. ההסתייגות היחידה היא שלא רצוי להמשיך ולנסוע עם הנורה באיזור הררי שכן או אז המשאבה עלולה שלא לשאוב דלק בגלל השיפוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סתם לסבר את האוזן כי בדיוק היום בדקתי על מספר תדלוקים יחד,

עם ספלאש אוטומטי (הרכב עם 3000 ק"מ)

נסיעות משהו כמו 60% עירוני, הרכב צורך 1-15.5 ק"מ לליטר.

so far so good so what

פורסם

יש גם לזכור שעכשיו זו התקופה הכי חמה וזה בוודאי פוגע בצריכה. ביחד עם הנסיעות הקצרות והעירוניות, גם מכונית סופר-חסכונית (שאיננה היברידית) תעשה 10-12 ק"מ לליטר בעיר. על אחת כמה וכמה אחת שמנוע עדיין לא יצא מהניילונים :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נסיעות קצרצרות הן הכי בזבזניות והכי לא אינדיקטיביות שיש.

בנסיעות כאלה הזמן היחסי שמבוזבז על המתנה (עמידה במנוע מונע) הוא גדול מאוד.

בזמן שהרכב שורף 1 עד 2 ליטר דלק לשעה בממוצע, אתה לא צובר קילומטראג' - ואת ההשפעה על החישוב, תעשה לבד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תוסיף לזה את העובדה שבדקות הראשונות של ההתנעה הרכב צורך משמעותית יותר דלק (בוא נניח עד 50% יותר) ותקבל שעבור נסיעה עירונית פקוקה של 10 דקות שבמהלכה נסעת 3 ק"מ, בזבזת שישית ליטר על זמן ההמתנה, ועוד נניח שישית ליטר על האצות, וסה"כ שליש ליטר בשביל 3 ק"מ, כלומר כ-9 ק"מ לליטר. בדיוק ככה אמא שלי מוציאה 9 ק"מ לליטר מסוויפט 1.5 אוטומטית, ולפני כן מיאריס 1.3 אוטומטית - שתי מכוניות חסכוניות יחסית בתנאים נורמליים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

על פי המחשב הוא מראה לי צריכה של 8.6 ל100 קילומטר שזה לא מדויק ציפיתי לפחות ל1 ל12 בעיר

8.6 ליטר ל 100 קילומטר זה בערך 1 ל 12.

איפה הבעיה?

צריכה לא רעה בכלל לאופי השימוש שתארת, במיוחד כשהרכב עדיין חדש לגמרי.

יתכן שזה לא הכי מדוייק, כי רוב הנסיעות קצרות וזה פוגע בדיוק של מחשב הדרך, אך גם בדיקה חד פעמית על פני 200 קילומטרים לא מדוייקת.

פורסם

לא מכיר את הסויפט, אבל ב-SX4 שלי מחשב הדרך הוא טיפוס אופטימי במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הספלאש הרגילה אצלי במשפחה (אוטומטית) שותה בנסיעה רגועה 1 ל 15-16 אז אני מניח שהידנית אמורה לשתות 1 ל 17 18

אבל אל תשכח שזה רכב חדש, לא התרגלת לקלאץ', המנוע עוד לא "נפתח" וכו'...

• תוכן חדש...