Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך המלצות לרכבים מתאימים למשפחה צעירה עם 2 ילדים (שנה וחצי ותינוק), לאזור תל אביב (בגלל זה ההאצ'בק).

אנחנו מתכוונים להתרחב בעוד כמה שנים, אז בגלל זה מעדיפים יד2. תקציב של 70,000, אבל גמישים לשני הכיוונים.

נוסעים כ 15,000 ק"מ בשנה.

היופי של הרכב חשוב לאישה, אז רכבים כמו הנוט/רומסטר, לא באים בחשבון.

שיקולים חשובים נוספים הם בטיחות (בגלל הילדים), כמה שפחות זמן מוסך, וגודל תא מטען (עד כמה שאפשר בהאצ'בק).

לא חשוב לנו אבזור פנימי/נוחות נסיעה.

המתמודד הרציני ביותר בינתיים הוא I30.

יש הצעות?

פורסם

i30 1.6, סיד 1.6 או פוקוס 2.0.

ללא ספק לדעתי המובילות בקטגוריית המשומשות מבחינת תמורה למחיר, ביצועים, צריכת דלק (בדגם על הסיד וה30).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סיוויק! גם בגרסת ה 5 דלתות הנאה (במחיר הזה כנראה שמדובר בשנתון עם גיר רובוטי זה לא מתאים לכל אחד)

4 דלתות, גם מרווחת, גם אמינה גם חסכונית.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הסיוויק אטרקטיבית בגלל תא המטען הגדול, אבל לא overpriced לדעתכם יחסית למחיר?

נראה לי שצריך לרדת שתי שנתונים יחסית ליונדאי/קיה

פורסם

אין בכלל מקום להשוואה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בטח שיש מקום להשוואה, גם היונדאי וגם ההונדה הן מכוניות משפחתיות קומפקטיות.

לסיויק בתקציב הזה יהיה גיר רובוטי מאוד לא נעים, לדעתי גרוע מזה של טויוטה קורולה המפורסמת. מלבד תא המטען הגדול יותר ונפח מנוע גדול יותר (ביצועים בנסיעה שרובה עירונית זה לא מה שחשוב) אני לא רואה שום יתרונות להונדה. גם ביונדאי המושבים מתקפלים ויוצרים משטח הטענה שטוח לחלוטין.

בתקציב הזה יונדאי I30 פרטית מ-2009 או יוצאת ליסינג מ-2010 בהחלט באה בחשבון, נשמע שהיא מתאימה לדרישות יש לי 5 כוכבים במבחן הריסוק, 6 כריות אויר ובקרת יציבות. מראה זה דווקא לא הצד החזק שלה אבל היא דיי סולידית ובטח לא מכאיבה לעין. המרווח הפנימי טוב ותא המטען מספק בהחלט, אני הסתדרתי עם 2 בנות קטנות ותינוק.

פורסם

לצרכים שלכם כדאי להעדיף מיניואן.

אם תבדק את הפיקאסו או סניק - ותמצא אחת שמורה ומטופלת, ורצוי לא מליסינג שהן נחותות באבזור - קבלת בטיחות מירבית, נוחות ופינוקים רבים, מרחב ותא מטען שימושי ונוח. לדעתי הנוחות והפינוקים בהחלט שווים עוד קצת השקעה, החיוך וההנאה שלכם שווים משהו.

אפשרות אחרת היא למצוא אוקטביה סטיישן, משימה קשה מאוד למצוא אחת כזו. אולי הרגילה גם היא תתאים. הכנס לאחת ותראה איך אתם מרגישים בה. גם סיד שטיישן היא אפשרות מתאימה.

לדעתי הטויוטה RUNX והמזדה יהיו פחות נוחות והמרחב בהן קטן יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
בטח שיש מקום להשוואה, גם היונדאי וגם ההונדה הן מכוניות משפחתיות קומפקטיות.

.

ושכחת לציין שלשתיהן גם 4 גלגלים...פה נגמר הדמיון.

מסכים שהגיר הרובוטי שנוי במחלוקת. למטיב זכרוני 2010 כבר מגיעים עם גיר רגיל.

לדעתי האישית, יתרונות הגיר הרובוטי (הספציפי הזה) גדולים מחסרונותיו.

אבל מכל הבחינות הונדה רמה אחת מעל היונדאי (עם כל הכבוד ליונדאי).

פורסם

בתקציב הזה, ולגודל המשפחה הזו, תוכל לחפש גם פורד פוקוס האצ'בק, ואם אתה טיפה גמיש בתקציב אז קיה ריו החדשה.

I30 הוא בחירה מצוינת, אך קח בחשבון שהדגם החדש (והיפה משמעותית מהדגם הנוכחי) עולה בימים אלה על כבישי ישראל,

וחבל שתתבאס...

גיל מאוויס

פורסם
ושכחת לציין שלשתיהן גם 4 גלגלים...פה נגמר הדמיון.

מסכים שהגיר הרובוטי שנוי במחלוקת. למטיב זכרוני 2010 כבר מגיעים עם גיר רגיל.

לדעתי האישית, יתרונות הגיר הרובוטי (הספציפי הזה) גדולים מחסרונותיו.

אבל מכל הבחינות הונדה רמה אחת מעל היונדאי (עם כל הכבוד ליונדאי).

היא מגיעה מ-2009 עם אוטמט רגיל אבל אז המחיר מתקרב ל-100 אלף שקלים.

הגיר הרובוטי של הונדה גרוע גם בסיויק וגם בג,אז ועובדה שהוא נעלם מהנוף שם מהר מאוד.

אני אשמח אם תפרט כיצד ובאילו תחומים בדיוק ההונדה עדיפה על היונדאי בכלל ובפרט איך היא עדיפה בעבור פותח השרשור במיוחד שכשמקללים את המחיר היא ישנה בשנתיים מהיונדאי מבחינתו.

פורסם

דוקא מבחינתי זה עיתוי טוב שהI30 החדש עולה על הכביש, כי אוכל למצוא במחיר יותר אטרקטיבי.

אם הונדה היה אותו מחיר כמו יתר המכוניות בקטגוריה שלו, הייתי מעדיף אותו, במיוחד בגלל הבגז', אבל 2 שנתונים נראה לי מוגזם. אני אשמח אם תסבירו מדוע הוא שווה למרות זאת. כנ"ל הגולף.

מיניואן לצערי לא אופציה, כנ"ל גם גרסאות סטיישן (לדעת האשה הם מכוערים, מלחמה אבודה...)

הפורד פוקוס האצבק הישנה וגם החדשה עם תא מטען קטן מדי (280 ליטר בישן ו310 בחדש). האמת שהתעניינו מאוד בפוקוס החדשה, הסטיישן מצויין לדעתי אבל האישה פסלה, והחלטתי שלא כדאי לקנות האצבק יד1 עם תא מטען קטנטן שנצטרך למכור כשנראה שאנחנו לא מסתדרים כשנרחיב את המשפחה.

שאלה כללית - אנחנו גמישים עם התקציב - נניח ה I30 - מהו השנתון הכי כדאי לרכישה? יש תקציב גם ליד1 אבל מעדיפים לחסוך ככל האפשר, מצד שני, אנחנו לא רוצים לראות מוסך בגלל תקלות יותר מפעם בשנה.

• תוכן חדש...