Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפנית ישנה או קוראנית מודרנית?

idanboko
שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

היתה לי רנו ועכשיו יש לי פיאט וממש נמאס לי לבלות כל שני וחמישי במוסך ולהוציא עליה המון כסף על בעיות שצצות.

לכן אני רוצה ללכת לכיוון קניית רכב יפני עפ"י המלצות המוסכניקים.

התקציב הוא עד 24-25 אלף שקל ללא יישור קו וכו'.

הדילמה העיקרית שלי היא האם לקנות יפנית מקסימום שנתון 2003 או ללכת על רכב אחר של מקסימום שנתון 2007 בתקציב הזה.

האם עקב הבדלי השנתונים הרכב היפני בעל השנתון הנמוך יהיה דומה לרכב אחר בשנתון גבוה ממנו מבחינה מכנית? או שיפני זה יפני...???

מה אתם אומרים?

לגבי הדרישות שלי זה בערך 2000-2500 ק"מ בחודש בנהיגה משולבת לזוג צעירים וסטודנטים.

לכן אני מעדיף לא לראות מוסך ואם אפשר צריכת דלק טובה, מה עדיף?

לא איכפת לי מראה הרכב או משהו, שיהיה אמין נוח חסכוני ובטיחותי. זהו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כוון לשנתון הגבוה יותר, מה גם שכיום הקוראנים לא נופלים מהיפנים.

למרות שב- 2007 אני לא בטוח שיונדאי כבר היו אחרי המהפכה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי ממליץ לך לא זה ולא זה.

אתה נוסע ממוצע שנתי של קילומטראג' לא קטן, וברכבים שכניראה אתה מכוון אליהם לא תקבל צריכת טובה במיוחד.

אם אין לך בעיות עם גיר ידני(בתור בעלים של פיאט, ניראה לי שלא), אין לך יותר מדי יומרות מהרכב, ואתה סה"כ מעוניין שהוא יביא אותך מ-א ל-ב במינימום כסף, הייתי דווקא מציע לך להגדיל את התקציב לסביבות ה-35 אלף, וללכת על סוזוקי אלטו שנת 09-10

גם רכב אמין, גם חדש, וסופר חסכוני.

רק לשם אינדיקציה, החסכון החודשי שלך בדלק באלטו לעומת רכב קוריאני/יפני ממוצע(שיהיה כניראה אוטומטי ולא חסכוני) יעמוד על 700 שקל בחודש, או 8400(!) שקל בשנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם האלטו יש רק בעיה אחת- בטיחותית היא ממש אבל ממש לא.

אמינות של רכב היא בעיקר פונקציה של איכות הטיפול שקיבל (נדרשת הסטוריית טיפולים מוכחת).

חסכוני- מקבלים בעיקר עם גיר ידני או דיזל (בעיה בתקציב שלכם למצוא אחד לא שחוט) או היברידי (שוב בעיית תקציב).

הק"מ שתעשו הוא באמת בעיה אבל אפשר לפתור אותה-לקנות רכב ידני עם ק"מ נמוך ככל האפשר והק"מ "מתאזן" יפה עם הזמן.

אם אפשר גיר ידני ולא חייב אוטומטי, אפשר בתקציב הזה לחפש פונטו שמורה ולא להתפשר כי רכב לא מטופל במיוחד כזה יאכיל אותך קש ומרורים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני לא טועה הגרסא הישראלית היא בעלת אבזור בטיחותי טוב יותר מאשר הגרסא שנבחנה במבחן ריסוק האירופאי, והייתה מקבלת 4 כוכבים אילו הייתה נבחנת.

וחוץ מזה אל תשכח שכול שנה ושנה הקריטריון לקבלת הניקוד הולך ונהיה נוקשה יותר. אני בהחלט אעדיף 4 כוכבים של שנת 09 מאשר 4 כוכבים של יונדאי גטס למשל שנבחנה מתישהו ב-2003.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים תודה על העצות אבל זה לא רלוונטי כי אין לי אפשרות למתוח את התקציב כי אם הייתי יכול הייתי כותב שיש לי מלכתחילה 35 אלף אבל אין, אז בואו נתמקד בעיקר שזה בסכום שציינתי מה עדיף?

לדוגמא- מזדה לנטיס שנת 2001 באותו סכום של קיה ריו שנת 2006? לדוגמא...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב-35000 תוכל כבר לקנות לנטיס 2004 או יונדאי אקסנט 2007 אולי אפילו 2008.

האקסנט תהיה לא פחות אמינה - ותהיה חסכונית יותר. הריו 2006 היא די אמינה אך היא מהדור הקודם של הדגמים של קיה.

אם כבר קיה אז מ-2007 ומעלה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים,הסכום הוא עד 25,000 ולא 35,000, השאלה היא לא על דגם ספציפי אלא על החלטה של האם יפנית בשנות ה 2000, 2001 לדוגמא לנטיס, קורולה וכו׳ או באותו סכום קוראנית שנת 2005-2006 לדוגמא קיה ריו, אקסנט וכו׳.

אל תתנו לי נתונים על דגם זה או אחר כי זה אני יודע אלא תנסו להבין את עומק השאלה, האם עדיף יפנית בשנים 2000-2001 כי היא יפנית או האם קוראנית בשנים 2005-2006 כי היא זולה יותר ולכן עדיף מודרנית יותר.

השאלה היא בסופו של דבר מה ידרוש ממני לבלות יותר זמן במוסך ולהוציא יותר הרבה כסף?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיראה, אף אחד לא יכול להבטיח לך מי תהיה אמינה יותר כי זה הרבה יותר תלוי במצב הרכב הספציפי. אני אישית חושב שבאופן כללי קוריאנית 06 תהיה אמינה יותר מיפנית 01.

דרך אגב, אני לא רוצה להכנס לך לכיס, אבל עם הרכבים שהצגת אתה בוודאות הולך להוציא כול חודש 700 שקל יותר על דלק. מה הבעיה "להמיר" את הכסף הזה להלוואה?

במקום שתשלם 700 שקל תוספת על דלק כול חודש, תשלם אותם לסכום שלך+הלוואה קטנה לסוזוקי אלטו, ואחרי שנה כבר תוכל להתחיל לחסוך את אותם סכומים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאזדה לאנטיס או קיה ריו אוטמטיות עושות בערך 1 ל-10,11 לעומת סוזוקי אלטו שעושה 1 ל-17,18. תעשה את החישוב לבד במחיר דלק שצפוי להיות 8.20 שקל לליטר, כמה זה יוצא לפי הקילומטראז' שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם רכב אמין, גם חדש, וסופר חסכוני.

רק לשם אינדיקציה, החסכון החודשי שלך בדלק באלטו לעומת רכב קוריאני/יפני ממוצע(שיהיה כניראה אוטומטי ולא חסכוני) יעמוד על 700 שקל בחודש, או 8400(!) שקל בשנה.

אכן יחסית לרכבי בנזין הרכב יחסית חסכוני. אבל כאשר מפעילים מזגן החיסכון נפגע משמעותית - לא?

בתור אלטרנטיבה הייתי ממליץ לשקול רכב כמו קיה ריו דיזל מונית לשעבר שנת 2009. בשנתון כזה יהיה לה כ150K ק"מ, אם טופלה כראוי מדובר על אופצייה לא רעה. אנשים מדווחים על צריכת סולר של מעל 1 ל16 כאשר יצרן מצהיר על 1 ל21. מדובר על מוכנית גדולה יותר מאלטו, לכן היא הרבה יותר מתאימה לנסיעות ארוכות. אני מניח שביחד עם מזגן על בין עירוני בלי בעייה אפשר לקבל איתה 1 ל18. מחיר קיה כזאת כ30K + כמה שצריך לשלם על המכס (רכב בן 3+ כך שזה לא אמור להיות הרבה).

נכון שאלטו בתיאורייה מגיעה ל1 ל18 וריאו תעשה בערך 1 ל16, אבל מכיוון שסולר בכל ליטר עולה כחצי שקל פחות מבנזין (בתחנות דלק הנכונות כמובן ולא במקום שמוכרים סולר במכיר המירבי) אז ההפרש מתקזז ועם מזגן אני מניח ההפרש מתקזז גם בצריכה. אבל כאשר מדובר על מומנט של דיזל מול הבנזין, מתקבלת חוויית נהיגה נעימה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאשתי יש פוקוס 2004 וחבר טוב שלי יש לאנטיס 2001. שנינו בערך קנינו באותו זמן את הרכבים.בזמן שאצלי בינתיים למעט נזילת שמן קטנטנה שתוקנה מייד (התרופפות מהקארטר של הגיר) וללא תשלום אצל חבר שלי הלך המדחס של המזגן והרדיאטור.

הטבלה לא משקרת - רכב ישן יותר הוא בעייתי יותר גם אם הוא יפני.

אקסנט תהיה מצוינת בשבילך. אם נורא חשוב לך יפני - לאנסר 2005 גם נכנסת בתקציב. אולי גם שנתונים מתקדמים יותר.

הלאנסר זולה יחסית לאחזקה ואמינה.

חבר,אתה חופר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אז ככה חברים,

החלטתי סופית להחליף את האוטו ולהשתדרג מעט.

יש לי כרגע רנו קליאו 2001.

התקציב שלי הוא עד 20,000! לא יותר! אין לי אפשרות לגלוש יותר מזה.

הדרישות שלי מהאוטו הן כאלה:

1. חשוב להדגיש שאנחנו זוג סטודנטים תפרנים.

2. הנסיעות הן משולבות גם בינעירוניות וגם עירוניות, בערך בחודש משהו בסביבות ה-1700-2000 ק"מ אם לא יותר...

כאשר בכל סופ"ש יש נסיעה של שעה הלוך ושעה חזור.

3. חשוב לי רכב אמין, חסכוני, נוח,, אוטומט, שלא נבלה איתו הרבה במוסכים כי אין זמן ואין כסף מיותר.

4. חשוב לי שלא פתאום בבוקר לפני מבחן הוא פתאום לא יניע לי.

5. חשוב להדגיש שאני לא הולך לקחת רכב מעל 140,000 ק"מ ובנוסף אין מצב שאני אקח רכב עם יותר מ-2 בעלים קודמים.

6. לפני הרכישה כמובן אני אלך למכון רכב לבדיקת הרכב ואבדוק היסטוריית טיפולים.

האופציות מתחלקות לשני סוגים:

1. הרכב היפני - טויוטה, מאזדה, הונדה וכו'...בתקציב הנ"ל זה יהיה רכב בערך שנת 2000

2. רכב קוראני, אמריקאי, צרפתי, אחר...בתקציב הנ"ל זה יהיה בערך רכב שנת 2005.

האופציות הן:

1. טויוטה קורולה, מאזדה לאנטיס, מאזדה דמיו (הייתי רוצה לקבל עליה קצת מידע מבעלי הניסיון), הונדה סיויק, סוזוקי בלנו.

2. פיאט פונטו, פיג'ו 206, 306, שברולט אופטרה, אבאו, יונדאי אלנטרה, גטס, אקסנט,

מה אתם ממליצים חברים??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...