Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתיים גדולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מחפש רכב משפחתי גדול, בתקציב של עד 125K.

שיקולים לבחירה:

1. אמינות ("לא רואה מוסך".... ולא התכוונתי לפרסם כאן את רנו...)

2. אם כבר נכנס למוסך - שאני לא אצטרך להוריד את הילדות שלי לזנות בכדי לממן תיקונים (כל מי שיש לו פאסאט - מכיר את ההרגשה)

3. לא שתיין דלק (1:9-10 בעיר נשמע לי נפלא).

4. ביטוח... (יש לי נהגים חדשים/צעירים בבית).

5. סחירות (שלא נשב על האוטו חצי שנה, כאשר נרצה למכור אותו)

אני מתלבט בין הבאים:

1. מזדה 6

2. B4

3. ניסאן קשקאי (עם היתרון של אפשרות לרדת בעדינות לשבילים)

4. סקודה סופרב

5. פתוח לרעיונות אחרים. לא מתיימר להכיר את כל מה שרץ על הכבישים.

דרך אגב, אני יורד מפאסאט 2.0 שפשוט רצח אותי בעלות הטיפולים... מה ששילמתי במוסך כבר היה קונה אוטו קטן לילדים שלי...

לעונים אודה מראש

פורסם

קשה מאוד.

סופרב ככל הנראה תהיה יקרה לאחזקה כמו פאסאט.

מאזדה 6 ו-B4 לא יהיו מספיק חסכוניות. לגבי הקשקאי אני לא יודע (אם כבר קרוסאובר אז בטח יפתחו אופציות נוספות).

הייתי שוקל להוסיף למשוואה טויוטה אוונסיס. עם מנוע 2.0 אמורה להיות חסכונית יותר ממאזדה וסובארו ולא יקרה במיוחד לאחזקה.

באופן כללי מדובר ברכב לא רע, פשוט קצת אפרורי ופושר אבל נוח ושימושי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לצערי אינני יודע מניסיון. על פניו נראה כי היא תענה על רוב דרישותיך. המנוע בעל נפח סביר, היא משפחתית טובה, זו טויוטה על כל המשתמע מכך. ממליץ לחפש חוות דעת ובמחני דרכים, לבצע נסיעת מבחן ולהחליט אם זה זה.

אם אינך מחפש יוקרה אלא רכב שיעשה את העבודה וייתן תמורה טובה לכסף ייתכן שזה זה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הסופרב מצוינת. ולא הייתי מהסס.

לגבי עלות טיפולים - הרבה פעמים זה עניין של מזל.

בטיפולים מסודרים בזמן - בד"כ אין הבדל משמעותי _באמת_ בין היצרנים. ישנם הרבה אגדות בנושא.

ואני מתכוון לעלות בלבד. לא לאיכות עבודה ושירות שזה נושא בפני עצמו ותלוי מוסך.

פורסם

אני רוצה להתיחס למספר נקודות:

סופרב ופסאט אלה אותם מכלולים. כך שמבחינת אחזקה לא אמור להיות הבדל גדול.

סחירות בעולם של מחירי דלק עולים, רכבי ליסינג זולים ורכבי מיני חדשים זולים? היום בעייה למכור רכבים עם שוק כמו קורולה, מזדה 3, סיריון, סויפט. אתה רוצה בקלות למכור B4 או מזדה 6? היום שוק של קונים ולא שוק של מוכרים. כך שמבחינת סחירות מי שיש לו קונה חדש, מי שיש לו קצת פחות קונה ליסינג, מי שאין לו קונה משהו זול בן 15 שנה.

1 ל10 בעיר זו צריכת דלק של רכב משפחתי 1.6 ולא 2.0. אם אתה רוצה רכב חסכוני אין לך ברירה חוץ ממנוע דיזל ואז במשולב בנסיעה רגוע תוכל להגיע גם ל1 ל16 ויותר.

בקשר לפסאט, אני מבין אותך מאוד טוב מאוד, גם לי הייתה אחת ואני לא חוזר יותר למותג הזה.

אמין וחסכוני זה מרצדס דיזל. אפשר בתקציב שלך לקנות E/C קלאס דיזל יד ראשונה 2006-2008 מבעלות פרטית (קשה למצוא אבל שווה את המאמץ). אם מונית לא מרתיעה אותך (אישית לא רואה מניעה) אז אתה יכול מאותם שנתונים להשאיר בכיס שלך כ-40K ש"ח. שום פסאט לא מתקרבת בנוחות שלה למרצדס, שום מזדה 6 לא תיהיה כל כך חסכונית. מרצדס נשארת מרצדס גם אחרי חצי מיליון קילומטר.

בטיפולים מסודרים בזמן - בד"כ אין הבדל משמעותי _באמת_ בין היצרנים. ישנם הרבה אגדות בנושא.

אם הטיפולים היו רק שמן ופילטרים אז אתה צודק. אבל בטיפולים מחליפים גם זרועות ומכלולים אחרים ויש גם תקלות אז מה שאתה רושם קצת רחוק מהמציאות (כי יש רכבים שמתקלקלים הרבה ויש רכבים עם מכלולים יקרים). ליצרנים שונים יש חלפים תחליפיים איכותיים בחצי מחיר במוסכים הנכונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מוכרח לשקול ברצינות את הפורד מונדיאו, עם עדיפות גדולה לדגם המאובזר "טיטניום". יש לי כזו 2008, קניתי אותה בת שנה.

מבחינת גודל ומרווח אין לה מתחרות בקטגוריה - מידות של רכב סאלון: אורך 4.85, בסיס גלגלים 2.85, רוחב 1.89 (בזמנו כשבדקתי רק מרצדס S500 הייתה יותר רחבה). תא מטען של 500 ליטר.

איכות הרכבה וחומרים - פשוט מעולה. אני יודע שלא יהיה לי בעתיד רכב עם כזו איכות, ולכן קשה להיפרד ממנו.

אמינות וטיפולים - לא היו לי שום תקלות עד היום, אבל היא מתוחזקת לפי הספר במוסך פורד. עלות הטיפולים לא יותר יקרה מהמזדה 3 שהייתה לי לפניה וטופלה באותו מוסך. אין לרכב הזה שום בעיה מוכרת. גיר חלק כמו חמאה (אוטומאטי רגיל 6 הילוכים) ומנוע שאומנם מספק 161 כ"ס אבל לא מרגיש נמרץ במיוחד.

ביטוח - אני משלם על מקיף 2,200 שקל, אבל בלי נהג צעיר. הביטוח חובה זול במיוחד כי הנפח גדול (2300 סמ"ק) ויש 7 כריות אוויר (פלוס חבילת בטיחות מלאה).

צריכת דלק - אני מחשב כל תדלוק ולאורך זמן משיג בממוצע 11 ק"מ לליטר, בנסיעות שרובן בינעירוניות. הבדלים עצומים בצריכה בין כביש מהיר לבין העיר: מסוגלת להגיע ל-15 ק"מ לליטר בשיוט בכביש מהיר, אבל רק 8 ק"מ לליטר בתוך העיר. רכב כבד וגדול, אין מה לעשות. אגב אני בספק גדול אם תמצא רכב 2 ליטר שיעשה בתוך העיר יותר מ-9 ק"מ לליטר.

סחירות - לא ניסיתי למכור אז קשה לי להגיד, אבל פורד מונדיאו נהנית ממוניטין טוב ואני מעריך שהיא מעל לממוצע בסחירות. אולי מרתיעה אנשים בגלל גודלה החריג.

כחדשה, הטיטניום עולה כ-36,000 ש"ח יותר מהדגם הרגיל (טרנד), אבל בשוק המשומשות הפער הזה יורד לחצי והוא לדעתי הופך למאוד מאוד אטרקטיבי. אתה מקבל ריפודי עור שלא קיימים אפילו כאופציה אצל רוב המתחרים, סאן-רוף, צ'יינג'ר ל-6 דיסקים, מגנזיום 17 אינץ' יפהפיים (אבל צמיגים יקרים יחסית), מיזוג אוויר מאחור + בקרת אקלים מפוצלת, התנעה בלי מפתח עם שלט חכם ומסך צבעוני בלוח שעונים. מבחוץ יש קישוטי כרום שמוסיפים יוקרה. אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב יותר משנה-שנתיים, הייתי ממליץ על טיטניום 2010 ולא על טרנד 2011 - אתה צריך לראות בעיניים בשביל להבין. בהצלחה.

פורסם

אורן, הצגת בצורה מאוד מעניינת את פורד מונדאו. יש לו גודל של רכבים מקטגורייה E. מבחינת ריפוד עור וכד', זה אופציונאלי לכל הרכבים מקטגוריה D/D+. ניקלים זה נחמד, אבל לא הייתי קורה לזה יוקרה כי בכל זאת זה לא ניקל אלא ציפויי אלומיניום בטכנולוגיית ואקום מיוחדת על פלסטיק - בפסאט שהייתה לי למשל כל ה"יוקרה" הזאת בסאלון התחילה להפרד מפלסטיק.

מישהו שאני מכיר עבר מC5 דור קודם למונדאו, הוא התלונן על חלוקת מקום פחות מוצלחת מסיטרואן. מהתרשמות שלי הסיטוארן באמת מרווחת יוצא דופן לקטגוריה, הרבה יותר מרווחת מפסאט הצפופה למשל.

בהחלט אופצייה מעניינת לקטגוריה. חשבתי גם על הונדה אקורד שהיא להתרשמות שלי צפופה כמו פסאט, אבל ממה שאני יודע אמינה מאוד ודווקא יותר מבוקשת משאר מתחרות כמשומשת.

ford_mondeo_4-door_2008.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אורן, הצגת בצורה מאוד מעניינת את פורד מונדאו. יש לו גודל של רכבים מקטגורייה E. מבחינת ריפוד עור וכד', זה אופציונאלי לכל הרכבים מקטגוריה D/D+. ניקלים זה נחמד, אבל לא הייתי קורה לזה יוקרה כי בכל זאת זה לא ניקל אלא ציפויי אלומיניום בטכנולוגיית ואקום מיוחדת על פלסטיק - בפסאט שהייתה לי למשל כל ה"יוקרה" הזאת בסאלון התחילה להפרד מפלסטיק.

מישהו שאני מכיר עבר מC5 דור קודם למונדאו, הוא התלונן על חלוקת מקום פחות מוצלחת מסיטרואן. מהתרשמות שלי הסיטוארן באמת מרווחת יוצא דופן לקטגוריה, הרבה יותר מרווחת מפסאט הצפופה למשל.

בהחלט אופצייה מעניינת לקטגוריה. חשבתי גם על הונדה אקורד שהיא להתרשמות שלי צפופה כמו פסאט, אבל ממה שאני יודע אמינה מאוד ודווקא יותר מבוקשת משאר מתחרות כמשומשת.

ריפודי עור זו אופציה שקיימת בכל הקטגוריה של משפחתיות גדולות? לא חושב שהיא קיימת בטויוטה אוונסיס, לא חושב שהיא קיימת ב-C5 וגם לא ב-B4 או בפאסאט (לא מדבר על רכבים ברמות גימור של רבע מיליון שקל). אפילו בלקסוס CT200H החדשה אין ריפודי עור גם אם מוסיפים חבילות אבזור מלאות ב-35 אלף שקל - פשוט אין. בקיצור, במחיר הזה יש מעט אופציות לריפודי עור והתוספת שהם מעניקים לרכב היא הכי משמעותית מכל תוספת אחרת (לדעתי). למזדה 6 פרימיום 2.5 ליטר יש ריפודי עור אגב.

ה"ניקלים" אצלי לא מתקלפים ולא נופלים. תשווה מונדאו טרנד בלי הניקלים לטיטניום עם הניקלים, גם בגריל וגם מסביב לדלתות - ותראה איזה הבדל. שדרוג משמעותי.

הזכרת את ה-C5... בדקתי גם אותה בזמנו, כי היא כל כך זולה שזה ממש מפתה. מסתבר שהיא זולה מסיבות טובות. מה שבטוח - למונדאו לא חסר מקום בשום היבט ובהשוואה לכל רכב - כולל רכבים שעולים כפול. תבדוק ותראה. אם כבר, אז היא גדולה מדי - אבל זו שאלה של צרכים וסדר עדיפויות.

אגב לא יודע מה לא בסדר בתרשים המידות שצירפת, אבל האורך של המונדיאו 4 דלתות הוא 4844 מ"מ, בדוק.

פורסם

לכל הרכבים שציינת קיימות רמות גימור עם ריפוד עור, כמובן בדגמים הבכירים (מחיר תלוי מכל דגם). יש רכב סיני יותר זול שיש לו ריפודי עור, מה זה אומר?

פורסם
שלום לכם,

אני מחפש רכב משפחתי גדול, בתקציב של עד 125K.

שיקולים לבחירה:

1. אמינות ("לא רואה מוסך".... ולא התכוונתי לפרסם כאן את רנו...)

2. אם כבר נכנס למוסך - שאני לא אצטרך להוריד את הילדות שלי לזנות בכדי לממן תיקונים (כל מי שיש לו פאסאט - מכיר את ההרגשה)

3. לא שתיין דלק (1:9-10 בעיר נשמע לי נפלא).

4. ביטוח... (יש לי נהגים חדשים/צעירים בבית).

5. סחירות (שלא נשב על האוטו חצי שנה, כאשר נרצה למכור אותו)

אני מתלבט בין הבאים:

1. מזדה 6

2. B4

3. ניסאן קשקאי (עם היתרון של אפשרות לרדת בעדינות לשבילים)

4. סקודה סופרב

5. פתוח לרעיונות אחרים. לא מתיימר להכיר את כל מה שרץ על הכבישים.

דרך אגב, אני יורד מפאסאט 2.0 שפשוט רצח אותי בעלות הטיפולים... מה ששילמתי במוסך כבר היה קונה אוטו קטן לילדים שלי...

לעונים אודה מראש

היי,

בהמשך לייעוץ אותו ביקשת, יש לי דעה עניינית שאשמח להביע, כמי שעוסק בתחום הייעוץ בנושא קניית רכב.

מדובר ברכב שעליו להיות מרווח ל-5 אנשים, חסכוני בדלק ובעלויות אחזקה באופן כללי.

ראשית, מילה על אמינות. אמינות זה לחלוטין לא מדע מדויק. בנושא אמינות ישנן מגמות - "ישנה מגמה ברורה של תקלות בתיבת ההילוכים מסוג..", "ישנה מגמה הולכת וגדלה ברכיב X במנוע מסוג.." וכדומה.

לא אכנס לנושא עלויות הטיפולים במוסך, היות ולא ערכתי השוואה בעניין. נושא הטיפולים במוסך תלוי, בלא מעט מקרים, במוסך עצמו. המחירים אמנם יהיו דומים פחות או יותר (בהנחה שמדובר במוסך של היבואן), אך נושא השירות והמהימנות של בעלי המקצוע משמעותי לא פחות - ומשתנה ממוסך למוסך.

כשאני מדבר על אמינות, אני ממליץ תמיד לדעת קצת יותר לגבי רכיבים מורכבים יותר שישנם ברכב, ועלולים להשפיע על כמות התקלות (אדגיש - עלולים. כאמור, לא מדובר במדע מדויק), כגון מגדשי טורבו, תיבות הילוכים - -רציפה, פלנטארית (כלומר, תיבה אוטומטית "רגילה"), דו מצמדית וכו'.. במקרים מסוימים, הייתי גם נותן את הדעת על ארץ המוצא של הרכב - בהיבט התאמתו לאקלים המקומי והשפעתו על המכלולים, או על סוג הדלק הנהוג בשוק היעד של הרכב, למשל.

לא פחות חשוב - משך אחריות שיש על הרכב. יש בארץ יבואנים שעדיין מעניקים שנתיים אחריות, בעוד שהסטנדרט הוא 3 שנים, ווישנם גם יבואנים המעניקים 4 שנים אחריות ואף יותר (קיה - 7 שנים. לא מלאות אמנם, אבל גם 4 השנים הנוספות הן על מכלולים מורכבים ויקרים).

ישנם פרמטרים נוספים בכדאי להתייחס אליהם בטרם הקנייה, כמו כמות הקילומטראז' הצפויה, סגנון הדרך הצפוי וציפיות נוספות שיש מהרכב - אבזור מסוים, או סוג תיבת ההילוכים. נוכל להתעמק בפרמטרים אלו בהמשך, אך בינתיים - אציע מספר אפשרויות.

ההמלצה שלי היא לפזול לכיוון רכב חדש דווקא, ולא משומש. אמנם, אין ספק כי במצב השוק כיום, תוכל להשיג רכב במחיר מעניין, אך יחד עם זאת, אתה מסתכן מבחינת נושא האמינות. אין ספק שרמת איכות הייצור עלתה עם השנים, אך עדיין - תנאי הנהיגה בארץ לא פשוטים, כמו גם תנאי מזג האוויר, וכן - גם המוסכים לא זולים ולעמים אנשים מחפפים פה ושם, וחוץ מזה - המכוניות היום מתוחכמות יותר, ואחרי הכל - הן עמידות פחות - אחרת, מה ירוויחו היבואן והיצרן?.. אין ספק כי תוכל גם לרכוש רכב משומש, אפילו בן 3-4 והוא ישרת אותך נאמנה, אבל מניסיון - מדובר בסיכון גדול. עם רכב חדש יש לך ראש שקט מפאת האחריות - וזה לא מעט בכלל.

בטיחות. נושא בטיחות הוא תמיד עליון וההעדפה היא תמיד לבחור רק ברכב עם 5 כוכבי בטיחות. ישנם רכבים מעולים, כמו רנו פלואנס דיזל למשל, שהיא מכונית מצויינת - אבל לה רק 4 כוכבי ריסוק, משום מה. חבל.

יש מספר אפשרויות לרכוש רכב - חדש מהיבואן, חדש בליסינג או משומש. האפשרות המועדפת כיום היא לבצע ליסינג מימוני (ליסינג "פרטי"). הרעיון הוא לשלם את הרכב בתשלומים ולא במכה אחת. היתרונות הם שאין צורך להביא את כל ההון מהבית, או לחילופין - אפשר לרכוש, באותו סכום, רכב גדול או מפואר יותר, למשל. הסיבה לכך היא שבמשך כל העיסקה (שמשכה נע סביב 30-36 חודשים) אתה משלם במצטבר עד 60% מהרכב - ולאחר מכן, יש לך אפשרות להזדכות על הרכב מול חברת הליסינג ולהתקדם לרכב חדש (או, לחילופין, פשוט לשלם סכום מסוים, הנקבע כבר בתחילת העיסקה, ולרכוש את הרכב לגמרי מהליסינג). כמו כן, אתה מצמצם משמעותית את ההפסד על ירידת הערך של הרכב (כי לא שילמת על כל הרכב מכספך שלך, אלא רק על חלקו; לא מתחמקים מכך לגמרי, שכן ביום הזיכוי על הרכב, יש משקל לכך שהרכב היה בליסינג, ולכן ערך מסוים כן יורד) ולא פחות חשוב - חברת הליסינג לא קונה את הרכבים במחיר שמוכר היבואן, אלא במחיר הרבה-יותר-נמוך, ולכן כל העיסקה בכלל מחושבת לפי "המחירון הרשמי" של הרכב בארץ, אבל היא כבר כוללת את הריבית על העיסקה. המשמעות היא, בין היתר, שיש מקום בהחלט למיקוח, כמו אצל היבואן - רק שכאן העיסקה, כאמור, כוללת כבר את הפריסה לתשלומים ואת הריבית על העיסקה. המחיר החודשי תלוי במקדמה. מקדמה גבוהה יותר = החזר חודשי נמוך יותר, שבהרבה מקרים נמדד בסכומים עם 3 ספרות בלבד.

היות ומדובר ברכב גדול (5 אנשים - על אף שלא צויין אם אלו אנשים מבוגרים או צעירים, והאם הנסיעות המתבצעות ברכב עם כל חמשת האנשים הן ארוכות או קצרות טווח), מראש יש להתמקד ברכבים מונעי סולר. מנוע סולר - וזה נכון לכל מנוע - ומנוע בנזין עם אותו הספק, תמיד הסולר יהיה חסכוני יותר, בגלל אופן הפעולה שלו.

רכבים חדשים לרכישה כחדשים מהביואן, בסכום הנתון, לא קיימים. כאמור, רק פלואנס דיזל המצויינת - מרווחת, נוחה וחסכונית להפליא, אבל רק 4 כוכבי ריסוק בלבד.

מטפסים מעלה, לרכבים חדשים בעסקת הליסינג. הסכום המכובד מאפשר לרכוש יופי של מכוניות, בעיסקה בה המקדמה תהיה מקסימלית (לכאורה - מכוניות עד 250,000 שקל. זה לא מדוייק, אבל זה הרעיון, בגדול).

טורבו-דיזל - יונדאי i40, הן סדאן והן סטיישן. הסדאן גם מגיעה מאובזרת ברמות אחרות. נוחה מאוד; יונדאי ix35 דיזל - קצת יותר יקר, ויותר קומפקטי בנתון האורך הכללי. יחד עם זאת, נתון הגובה והרוחב עושים את שלהם ולכן גם בו לא תהיה בעיית מרווח. המנוע שלו חזק יותר (184 כ"ס, לעומת 136), אך הוא גם חסכוני פחות; קיה אופטימה - דומה עד זהה ליונדאי i40, כולל החט"כ (תיבה אוט' 6 היל', מנוע דיזל 1.7 ליטר 136 כ"ס).. מאובזרת מאוד, נוחה - ומגיעה רק במרכב סדאן; שברולט אורלנדו - מיניוואן מבית שברולט, מהמתמודדים הטובים בקטגוריה שלו. מגיע עם 7 מקומות, אבל הוא - ושאר חבריו לקטגוריית המיניוואנים הקומפקטיים, בהחלט לא נוראית כמו שהיא נשמעת, במיוחד עם סט חיישני רוורס ומצלמת רוורס - תוספות שהן פופולאריות מאוד כיום.

טורבו-בנזין - יש את הפורד S-MAX הנהדר, אך יש לשים לב שהוא מגיע בלי גלגל רזרבי, אלא עם ערכת תיקון פנצ'רים.

בנזין - טויוטה אוונסיס - בהחלט באה בחשבון. לאחר מתיחת הפנים היא נוחה ומאובזרת יותר. היא חסכונית, אבל רק ביחס למתחרותיה בעלות מנועים אטמוספריים (בלי טורבו) - צפי ל-10-11 ק"מ לליטר בממוצע. יש גם בגרסת סטיישן, עם קצת יותר מקום לראש מאחור (גג מעט גבוה יותר, שגם נמתח יותר, ולא נגמר מוקדם כמו בסדאן).

עד כאן להפעם. לשאלות נוספות - אשמח לענות. מקווה שעזרתי :)

פורסם

וואוו וואוו ושוב וואוו. תודה רבה רבה לכל המשיבים. לא ציפיתי לקבל כזאת התיחסות עצומה. תבורכו.

אז ככה (ואני מתנצל שלא פירטתי זאת מראש כי לא חשבתי עד הסוף):

אני מחפש רכב גדול כי פשוט כי אני רגיל (הפאסאט), ולא בהכרח בגלל מספר האנשים. אנחנו אמנם 5 במשפחה, אבל זה רכב שני שמשמש בדרך כלל רק את אשתי. אשתי עושה משהו כמו 12000 ק"מ בשנה, הרוב המכריע בתוך העיר. הפאסאט עושה משהו כמו 1:8 בנסיעה עדינה (בלי מוד ספורט), כך שמבחינתי - 1:10 יהיה שדרוג חביב.

אני מעדיף רכב עם כ"ס גבוה יחסית למשפחתית (באזור ה- 150) ולמעט הונדה סיוויק שמתקרבת - רק כלים של 2.0 ליטר ומעלה נותנים את זה.

לגבי אמינות: מבחינתי רכב שמבקר במוסף רק לצורך טיפולים זה רכב אמין. רכב שכל יום נדלקת לו נורית אחרת ומחייב ביקור במוסך - לא אמין. כמו שאני רואה את זה - נגזרת של האמינות היא מחיר החלקים והטיפולים. אין ספק שמחיר החלקים והתיקונים של הפאסאט הם בשמיים ואני מנסה לברוח מזה, למרות שמי שיקנה ממני את האוטו יעשה עסקה לא רעה כי החלפתי לא מעט מכלולים ברכב :-) . אני מטפל במוסכים מורשים ולכן - מן הסתם - משלם לא מעט יותר.

באותו עניין, עד כמה שהמחשבה על מרצדס מעניינת - אני לא אתעסק עם זה כי אני מעוניין להשתדרג בשנתון. אני יורד מפאסאט 2006 והייתי רוצה לעלות למשהו משנתון 2010/2011 (אני לא רואה את עצמי מחליף אוטו בשנים הקרובות ולא רוצה להתקע עם רכב "זקן" שלא שווה הרבה).

לגבי ההמלצה על פורד מונדיאו: קראתי שהוא לא חסכוני בדלק ולכן לא חשבתי עליו לעומק (עד עכשיו), ומה שאני שואל את עצמי זה איך הוא מבחינת ביקורים במוסך. אני לוקח מזדה 6 בתור השוואה, כי אצלי בעבודה יש כמה וכמה כאלה, שמחזיקים שנים על גבי שנים עם קילומטראז'ים גבוהים, ועלות האחזקה יחסית מאוד נמוכה. הרכב פשוט לא רואה מוסך ואם רואה - עלות החלקים והטיפולים לא בשמיים.

רכב חדש אני לא ממש שוקל לקנות, כי כואב לי הלב על ירידת הערך "האוטומטית"

*** נמחקה הערה בניגוד לכלל 1 בכללי הפורום, בפעם השניה. בפעם הבאה השרשור יימחק. ***

אולי זאת אגדה אורבנית, אבל נראה לי פשע לשלם על רכב חדש כאשר אפשר למצוא רכב דומה בן שנה או שנתיים עם הפרש דרמטי במחיר.

האמת שכמעט שקלתי ללכת על מזדה 3 חדשה עם מנוע 2.0 במחיר מפורסם של 127000, אבל כואב לי הלב לשלם על הניילונים ולאבד את הערך בשנייה וחצי (אלא אם כן אני טועה בגדול ואכן מדובר סתם בתיאוריות ישנות שכבר לא תקפות כיום).

שורה תחתונה, לאור כל מה שאני קורא - נראה לי שהאופציות שלי צריכות להיות אוונסיס או מונדיאו, שנת 2010 או 2011.

האמת שקיוויתי לקבל קצת יותר מידע על הקשקאי (כי הוא מצא חן בעיני אישתי) אבל כנראה שאנשים לא מכירים אותו מספיק.

שוב, המון תודה לכל המשיבים ולכל המידע! עזרתם לי מאוד.

פורסם

אישתך אוהבת את הגובה,לדעתי מיותר.המונדיאו תהיה יותר מרווחת ויותר איכותית ממנה,האונסיס מעוצבת נורא בשמרנות וככה זה גם בפנים הרכב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

עכשיו כשאני מכיר את הדרישות לעומק יותר, בהחטל יש מקום לדבר על הקשקאי.

מדובר ברכב נוח מאוד מבחינת איכות הספיגה של המתלים. יש לו מנוע 2.0 ליטר עם 143 כ"ס ותיבה רציפה, כמו באוונסיס. צריכת הדלק שלו, בכל אופן, לא מאוד רחוקה מזו של האוונסיס (בימי מבחן מאומצים, הרכב צרך בממוצע סביב 8 ק"מ לליטר. בנהיגה ביומיום, הצריכה תהיה טובה יותר), וגם לא מדובר ברכב זריז יותר. מדובר ברכב קטן יותר במימדיו ביחס לאוונסיס - בארץ הוא נחשב "ג'יפון", אבל למעשה מדובר ברכב בסדר בגודל של פולקסווגן גולף ומאזדה3.

שים לב שבשנת 2010, הדגם עבר מתיחת פנים - והגיע לארץ בקיץ (משהו כמו יוני-יולי, אם אני לא טועה) 2010. מדובר בשינויים קוסמטיים בעיקרם, הן מבחינת הנראות החיצונית והן מבחינת האבזור, ששודרג מעט.

לקשקאי שתי גרסאות מרכב, שתי אופציות הנעה ו-3 רמות גימור. הקשקאי מוצע בדגם רגיל ומוארך (קשקאי +2), שמציע 7 מושבים, אך יחד עם זאת - הוא עדיין קומפקטי ביחס למרכבי 7 מושבים אחרים (ולכן, זוג המושבים הנוסף מיועד לאנשים קטנים בגדולם). יכול להיות שדווקא הדגם הזה יתאים יותר, היות והרכב כן גדול מספיק בשביל להחליף פאסאט, למשל. כמו כן, מימד הגובה הוגדל והרכב ירגיש מעט מרווח יותר, הן בגלל הגובה (סביב 1-2 ס"מ) והן בגלל האורך (ותא המטען שגדל, כמובן).

בשתי גרסאות המרכב יש אמנם את אותו מנוע (וגם אין פער גדול מדי בצריכת הדלק, על אף התוספת), אך גרסת 7 המושבים מגיעה עם מערכת הנעה כפולה לא-קבועה (על הכביש, הרכב בעל הנעה קדמית) כסטנדרט. אין באמת צורך במערכת הזו ברכבים מהסוג הזה, היות שאין לו יכולת שטח של ממש - מקסימום ירידה לשבילים מאוד כבושים, משהו שאפשר לעשות עם כל פרייבט, אבל כאן יהיה לך שקט נפשי מפאת הגחון הגבוה יותר לעומת רכב פרטי (18-20 ס"מ). בכל אופן, המערכת הזו לא מזיקה, למעט זה שמדובר בעוד רכיב שיכול להיחות מועד לתקלות.

ישנן 3 רמות גימור: Visia, Acenta ו-TEKNA. הויזיה היא הבסיסית ביותר, אולי אפילו בסיסית מדי. גווני תא נוסעים על טהרת השחור-אפור ומצויידת במערכת שמע מקורית עם דיבורית BT ולא יותר - אין פנסי ערפל או חיישני גשם, והיא אפילו מגיעה עם טאסות.. ה"אסנטה" זו רמת הביניים. בדגמים שעד מתיחת הפנים מדובר היה בתוספות כמו פנסי ערפל, חישוקים קלים (ג'אנטים)גדולים יותר (17 לעומת 16 אינטש), בקרת שיוט ומושבים תומכים יותר. לאחר מתיחת הפנים, תא הנוסעים קיבל אפשרות לגוון קרם בהיר שנותן תחושה אוורירית, אך בעיקר - נוסף גג זכוכית פנוראמי ענק ויפייפה - והתחושה ייחודית. התריס, אגב, מסנן את השמש היטב, במקרה של יום חם.

רמת הגימור היוקרתית יותר, TEKNA, כבר כוללת בנוסף מערכת שמע מתקדמת של bose, ריפודי עור, ג'אנטים 18 אינטש, פנסי קסנון ומוטות גג מוכספים.

לרכב יש ציון ריסוק גבוה ביותר של 5 כוכבים, מטעם היורו-אנקאפ.

לסיכום, הקשקאי בהחלט יכול לבוא בחשבון, היות ולא נוסעים 5 אנשים באופן קבוע ברכב. הוא נוח, תנוחת הישיבה הגבוהה קוסמת לרבים, הוא נראה טוב וצריכת הדלק סבירה לרכב בגודלו. הוא מאובזר (מגרסאות הביניים ומעלה) ויש לא מעט כלים שאפשר לאתר. יחד עם זאת, המחיר לא זול. ייכנסו דגמי 2010-2011, אבל השאלה באלו רמות גימור ובאיזה מרכב. נסה לבדוק רכישה מ-ליסינג, על רכבים שבעליהם סיימו את העיסקה מוקדם מהצפוי, למשל.

פורסם

ET 4X4 :המון המון תודה על כל המידע.

עוד שאלה קטנה, ברשותך

איך הקשקאי מבחינת אמינות וכמה גבוהה עלות האחזקה שלו , אם אני צריך להציב אותו על סקאלה בין פולקסוואגן לבין סובארו/מזדה, כאשר פולקסוואגן זה 10 (משכנתא) ומזדה/סובארו זה 1 ("אפשר לחיות עם זה")?

תודה

• תוכן חדש...