Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכל הדלק של הגרנדיס קיבל, לא ברור איך, סדק באורך 2 ס"מ, שגרם לנזילת כל הדלק וגרירה למוסך.

אני מניח שזה מסוג הדברים שהאחריות לא תכסה והשאלה היא האם הביטוח כן.

תודה למשיבים.

פורסם

אם הרכב חדש, ולא מדובר בתאונה, לדעתי צריך להיות מכוסה באחריות.

האם הרכב עבר תאונות מאז רכשת אותו?

האם הוא נרכש כחדש?

מיכל דלק לא אמור להיסדק כך סתם, אם אכן נסדק ללא סיבה ברורה ככל הנראה מדובר בפגם בייצור.

פורסם

חולק על אלון.

במידה והבנאדם לא שם לב והוא עלה על משהו כמו אבנים\מוט ברזל\כל דבר קשיח, או שהוא היה במהירות גבוהה ועף משהו ופגע במיכל?

אני לא סגור מאיזה חומר עשוי המיכל, אבל הכל יכול ליהיות, ברוב המקרים זה חלק ערום שיושב בתחתית הרכב (ערום הכוונה אין לו הגנות, כמו בג'יפים למשל).

אתה יודע כמה פעמים ראיתי כל מיני חפצים זרוקים על הכביש?

החפץ הכי גדול שראיתי היה דלת של רכב8), זה היה כביש עם 100 קמש מותרת, כמובן שתודה לה' יש לי עיניים טובות והצלחתי להתחמק, לאחר מכן גם עצרתי בשוליים והזזתי אותה מהכביש.

פורסם

אם זה פגם ייצור אז האחריות תכסה.

אם זה נזק שנגרם מתאונה אז הביטוח יכסה.

אני לא מצליח לדמיין אפשרות אחרת. (בהנחה שהרכב באחריות יצרן מלאה ויש ביטוח מקיף)

אני מציע שאם המוסך מסרב לתקן באחריות אז לקחת ממנו הצהרה על זה בכתב ואז לפנות לביטוח ולברר מה עמדתם.

במקרה הרע יכול להיות שיהיה צריך להזמין שמאי, לתקן, ואז להגיש תביעה נגד היבואן וחברת הביטוח יחד, שביהמ"ש יחליט מי מהם אחראי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

השאלה באמת איך אפשר להוכיח שזה פגם בייצור ?

כמובן שזה כמאט ברור שדבר כזה לא היה נגרם אם לא היה פגם כלשהו כבר מהייצור אבל לך תוכיח.

מה שכן אני חושב ששמאי (כזה שאין לו אינטרסים לפה או לשם) ידע להעריך את הנזק שנגרם וממה הוא נגרם.

פורסם

למיטב זכרוני, מתחת למיכל הדלק יש בידוד, צינור מערכת הפליטה וחלקים מהמתלה.

לא הגיוני שמכה תגיע עד לשם ותסדוק אותו.

פורסם

זה הסדק, הוא לא ממש בתחתית, אלא פונה הצידה.

הצבע הלבן הוא מניסיונות שלא צלחו של מכונאי של שירות "דרכים" לסתום את החור עם פלסטלינה מיוחדת.

עלות מיכל משומש במוסך י.שקד היא 1200 ש"ח + 300 ש"ח עבודה.

לא כדאי לתבוע את הביטוח, השאלה היא אם יש סיכוי לטעון שזה פגם באחריות.

Hole in fule tank2.jpg

פורסם

קצת קשה להבין מה רואים בתמונה, גם בגלל האיכות ובעיקר בגלל הכאילו תיקון שניסו לעשות לך.

לדעתי הוא דיי הרס לך את הסיכוי לטעון לפגם בייצור.

באופן כללי, מיכלי הדלק עשויים בדרך כלל מפלסטיק (HDPE).

במיכל מפלסטיק לא קשה לזהות אם הכשל הוא עקב פגם בייצור או בגלל פגיעה חיצונית.

מאחר ונראה כי המכונאי התעלל לך במיכל מבחוץ במטרה "לתקן" אותו, הסיכוי היחידי לזהות אם בכל זאת מדובר בכשל הוא ע"י חיתוך המיכל והתבוננות בצידו הפנימי.

כרגע, לאחר ההתעללות של המכונאי, זה נראה כנזק חיצוני.

פורסם

תאונה/פגיעה לכל דבר. כמו שהיית פוגע ברוורס בקיר, או כמו שהיית משפשף מעקה בטיחות.

הביטוח מכסה את זה, השאלה אם שווה לך לשלם על זה השתתפות עצמית.

השטות הזו של פלסטלינה בתחתית מיכל הדלק לא מוצאת חן בעיני ולא מקצועית בעליל !!!!

גש למוסך מקצועי, תרכיב מיכל חדש (גם בטיחותי יותר, גם ימנע עוד תקלות בעתיד ובזבוז כסף) ואם שווה, אז תבע את הביטוח.

פורסם
במקרה הזה זה מיכל מפח מצופה בזפת ורואים שהמיכל קיבל מכה מאבן או ממשהו בולט מהכביש.

מישהו אמר משפ' אטיאס

לא. אף אחד לא אמר. גם אין שום קשר.

בכל פעם שאומרים גרנדיס קם מישהו ומזכיר את המשפחה הזו.

פורסם
זה הסדק, הוא לא ממש בתחתית, אלא פונה הצידה.

הצבע הלבן הוא מניסיונות שלא צלחו של מכונאי של שירות "דרכים" לסתום את החור עם פלסטלינה מיוחדת.

עלות מיכל משומש במוסך י.שקד היא 1200 ש"ח + 300 ש"ח עבודה.

לא כדאי לתבוע את הביטוח, השאלה היא אם יש סיכוי לטעון שזה פגם באחריות.

עשית בדיקה מטעמך לרכב לפני הרכישה מחברת הליסינג?

אני לא יודע כמה מהבידוד החיצוני קולף ע"י מכונאי "דרכים", אבל על המיכל רואים בבירור שקע כתוצאה מפגיעה חיצונית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...