Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, אוכל לומר לך שבזמנו הרכבתי זוג על הפאביה (205/45/16) - והם הרעישו בטירוף. גם האחיזה על רטוב סבירה בלבד.

בנוסף לכך, לאחר כ-10K ק"מ גם הופיעו רעידות - לקחתי את הרכב לאיזון מחדש בפנצ'ריה אחרת, בה נאמר לי כי הצמיגים אינם "רצים" חלק וכי איזון לא יעזור, זאת פשוט מחלה של הצמיגים הללו.

לאחר האיזון, מצאתי עצמי ב"תחייה" - שם נאמר כי הפרונט מעט "עקום", אם כי לא ברמה כזאת התגרום לדירוג מהיר בצמיג.

כמובן שגם אורי ציין כי הצמיגים הנ"ל אינם להיט והסביר מראש כי סביר להניח שכיוון הפרונט לא יפתור את הבעיה, אולי ימתן אותה חלקית - ואכן כך קרה, השיפור היה מינורי.

בעת בדיקת הרכב ע"י הקונה ב"קומפיוטסט" (א.ת ישן רשל"צ), התלונן הבוחן על אותן ויברציות - כששאלתי אותו מה דעתו בנושא (בהתחשב בעובדה שכחודשיים לפני כן הרכב עבר איזון מחדש + כיוון פרונט), גם הוא טען כי להבנתו מדובר בצמיגים בעייתים משהו.

עצתי לך - תפטר מהם. גועל של צמיג. רועש מאוד, אוחז סביר על רטוב וחביב על יבש. אין בהם שום דבר מיוחד - והתמחור שלהם בימינו גבוה עד מאוד (דומה לשל T1R, למשל - במידת הפאביה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פשוט מוזר מאוד שצמיגים ברמה הזו שנחשבים לצמיגים טובים מפתחים כאלה תופעות אחרי יחסית זמן קצר.

אומנם כרגע אנחנו מדברים על הגיל הספציפי של הצמיג בזה היום, אבל אל תשכחו שהתופעות האלו לא התחילו בדיוק ברגע שבו העברתי את הצמיגים מהסרן האחורי לקדמי, אלא לפני (לא יודעים מתי) ורק עכשיו שמתי לב לזה כי עכשיו הם הותקנו בסרן הקדמי.

לטענתם של קולגות, סביר להניח שהצמיגים הרעישו הרבה קודם לכן ולא שמתי לב לכך כי הם הותקנו מאחור - וכשהם הותקנו שם לא שמתי לב לנושא הויברציות-רעש.

הצמיגים ששמתי ברכב הם צמיגים קוריאניים, רביעיה מאותו הסוג\דגם\יום יצור (זה הדגם שמופיע ב HOME PAGE שלהם, K109). זוג אחד קניתי, זוג נוסף לקחתי היום מהרכב של אחי. לזכותם יאמר שהם מאוד שקטים ולפי מה שבדקתי עד עכשיו (על יבש) האחיזה שלהם מצויינת. מצטער, אבל עד עכשיו צמיגים של 500 שח ליחידה פשוט איכזבו אותי פעם אחר פעם (וזה היה ככה גם עם הנוחות של הטויו פרוקסס TPT, עכשיו עם הדאנלופ DZ101 ומי יודע מה הלאה). לזכותם של הברידג'סטון יאמר שהם היו יוצאי דופן הן באורך החיים שהם הפגינו והן בשקט והאחיזה. נכון, אולי ה MY01 הוא לא הטוב בעולם, אבל הוא בהחלט צמיג ראוי לרכב משפחתי. אני בטוח שישנן עוד הרבה פירמות ודגמים שאינם נחשבים ל"מותגים" אבל ביתר העולם הם זוכים להערכה ועדיין ממליצים עליהם ויש להם תמורה - ורק כאן בארץ הם נחשבים לנחותים וזולים.

לסיכום:

אני מסכים עם העובדה שצמיגים זה דבר מאוד חשוב והוא החיבור שלנו בין הרכב לאספלט.

מאידך - לרכב שלי יש גנים טובים, ואני מאמין שגם לסוג הגומי וגם לסוג הגנים יש השפעה, בסופו של דבר, על האחיזה\בלימה ויתר הביצועים של הרכב. האמת במשפט "הקשר שלנו עם הכביש" נמצאת איפשהו בין הצמיג לגנים של המכונית שלנו. בדיוק כמו שאף אחד מאיתנו לא יהפוך לאצן הטוב בעולם אם ננעיל לו "אדידס" הכי יקרה\טובה\איכותית בעולם.

שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שם לב למה שכתב איציק, גובה הקוביות שונה בצד אחד ולא שחיקה מוגברת בצד אחד. מה דעתך על שחיקה/פגם מהסוג הזה?

כפי שאיציק כתב הם היו מותקנים מאחורה.לדעתי יש שם בעיית" כיוון מתלה אחורי" לכן רק בצמיג אחד עליו נוצר העומס,(נוצרו מדרגות)

פורסם
כפי שאיציק כתב הם היו מותקנים מאחורה.לדעתי יש שם בעיית" כיוון מתלה אחורי" לכן רק בצמיג אחד עליו נוצר העומס,(נוצרו מדרגות)

אביתר, לדעתי אתה לא בכיוון הנכון.

במתלה האחורי, טרום ה DUNLOP DZ101, היו מותקנים הברידג'סטונים MY01 שיצאו לגימלאות השבוע.

הם הועברו מקום ב 2009 (אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים !) והוחלפו ע"י ה DUNLOP-ים. דאז, היו מקדימה מותקנים צמיגי TOYO פרוקסס ארורים (M+S) שהנוחות שלהם היתה בקרשים ולכן הם הוחלפו. הטויו ירדו, הברידג'סטונים עברו קדימה ומאחור הותקנו הדאנלופים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לדעתי אביתר צודק שיש איזו בעיה בכיוון. לי היתה ברכב בעיה דומה, שאחד הצמיגים קיבל

מדרגה כזו( לדעתי מכונה גם שן מסור בפי חלק מבעלי המקצוע). הצמיגים גם הרעישו מעט, והיו מורכבים

מאחור. החלפנו קדמיים ואחוריים לנסיון, ופתאום אתה מבין שהצמיג דפוק לגמרי והרכב נוסע כמו טרקטור,

וכמובן שהרעש התגבר מאוד, כי זה קרוב יותר לאוזן.

מה שאני עשיתי זה להחליף בין שני הצדדים של הצמיגים האחוריים, וכיוון שאלה היו צמיגים חד כיווניים,

היה צורך לפרק אותם מהג׳אנטים ולהפוך. זה פתר חלקית את הבעיה, כי אחרי תקופה מסויימת השחיקה

״יישרה״ את הצמיג לרמה נסבלת. בדיקת כיוונים מאחור במכון פרונט הראתה שהיתה בעיית כיוונים, וכמובן

שסידרתי את זה. אם תשים צמיגים חדשים סרור שזה ייעלם, כי הם חדשים, אבל אחרי כמה חודשים או שנה,

התופעה תחזור, כי המכלולים לא מכוונים.

פורסם
הצמיגים האלו "עוד חיים".

מבחינתי, צמיגים ברכב פרטי שעברו 80 אלף קילומטרים ויותר משלוש שנים - עשו את שלהם. לפי ההגדרה הטכנית הקלסית שהיא עומק חריצים מעל שני מילימטרים + גיל מתחת לשש שנים, הם בסדר. אבל אם אתה שואל אותי לא כאיש תורת הרכב אלא כנהג - צמיגים לא ראויים לשימוש לאחר ארבע שנים או 80 אלף וגם זה בלחץ.

מה ההבדל בין שתי אמות המידה? מוסכניק או צמיגאי מחפש צמיג "שמיש" כלומר כזה שעדיין לא מתפרק. אני כנהג מחפש צמיג שגם אוחז את הכביש כמו שצריך כדי שיאפשר מרחקי עצירה סבירים. נכון שזה נטול מדד מדויק, אבל לעתים גם צמיג בן שנתיים (אפילו עם מעט מאוד קילומטרים) יכול לעצור בהפרש גדול ביחס לצמיג חדש. שלוש שנים זה בדרך כלל גבול סביר.

אגב, גם המדד לאיכות הייצור של הצמיגים ( 'הם לא סינים, הם קוריאנים' ) הוא לא נכון: לא ארץ המוצא היא שחשובה. מה שחשוב זה היצרן: האם מדובר בחברה גדולה ומוכרת, או ביצרן עלום שם? אם מדובר בסוג השני, לא משנה אם הצמיגים גם מתוצרת שוודיה - לא קונים!

אגב, רעידות עקב הפרשי גובה בקוביות המדרס - בדרך כלל עקב שחיקת "Heel and Toe" שנפוצה דווקא בסרן הלא-מונע ובעיקר בצמיגים בעלי קוביות גדולות במדרס. לחץ אוויר ומידת ההתכנסות (Toe-in) משפיעים על התופעה ושימור פרמטרים אלו לפי הוראות היצרן בתוספת סבב גלגלים קבוע - תמנע את הופעתה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
איציק, לדעתי אביתר צודק שיש איזו בעיה בכיוון. לי היתה ברכב בעיה דומה, שאחד הצמיגים קיבל

מדרגה כזו( לדעתי מכונה גם שן מסור בפי חלק מבעלי המקצוע). הצמיגים גם הרעישו מעט, והיו מורכבים

מאחור. החלפנו קדמיים ואחוריים לנסיון, ופתאום אתה מבין שהצמיג דפוק לגמרי והרכב נוסע כמו טרקטור,

וכמובן שהרעש התגבר מאוד, כי זה קרוב יותר לאוזן.

מה שאני עשיתי זה להחליף בין שני הצדדים של הצמיגים האחוריים, וכיוון שאלה היו צמיגים חד כיווניים,

היה צורך לפרק אותם מהג׳אנטים ולהפוך. זה פתר חלקית את הבעיה, כי אחרי תקופה מסויימת השחיקה

״יישרה״ את הצמיג לרמה נסבלת. בדיקת כיוונים מאחור במכון פרונט הראתה שהיתה בעיית כיוונים, וכמובן

שסידרתי את זה. אם תשים צמיגים חדשים סרור שזה ייעלם, כי הם חדשים, אבל אחרי כמה חודשים או שנה,

התופעה תחזור, כי המכלולים לא מכוונים.

OK, ה Pattern שאתה מדבר עליו הוא שונה ממה שגיליתי בצמיגים שלי.

ניסיתי להראות זאת בתמונות: התמונה בפוסט הראשון, הימנית, היא - כמדומני - צידו החיצוני של הצמיג -> הצד התקין.

התמנוה השניה, שלצערי יצאה מעט מטושטש בדיוק בנקודה שרציתי להמחיש, היא התמונה השמאלית - בה קיימות 2 קוביות בשורת האורך של הצמיג (לא בשורה הראשונה, הקיצונית, אלא אחת פנימית יותר) שרואים שם (אומנם בקושי) קוביה אחת נמוכה וזו שאחריה גבוהה.

לרוב, כאשר מדבר על SAW TOOTH PATTERN (שחיקת ה"קוביות" בצמיג כ"שיני מסור")

תמונה להמחשה:

ccr20021201ay_s01.jpg?width=320&height=222

מדובר בשחיקה שמאייפנת שחיקה צידית כתוצאה מכיוון לקוי.

כמו שאמרתי בהתחלה, בצמיגים הנ"ל מדובר בשחיקה שאינה מאופיינת כשחיקה "צידית" ו"שיני מסור" אלא "שחיקה" מוזרה שבאה לידי ביטוי בקווי האורך של הצמיג (כיוון הנסיעה, לצורך העניין) .

בולמי הזעזועים הם המקוריים של הרכב, תקינים לגמרי. לפניהם היו לפרק זמן מסויים בולמים חדשים של KYB, חלשים יותר מהמקוריים ופחות טובים לטעמי, לכן המקוריים חזרו.

בכל מקרה מדובר בנקודה מאוד ספציפית בצמיג ספציפי ששם ניתן לראות את התופעה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא, אתה מדבר על תופעה של Cupping שנגרמת עקב שחיקת בולמים. כאן מדובר על שחיקת הקוביות בחלקן האחורי כאשר הקוביה מתרוממת מפני הכביש ומשתפשפת בו בחלקה האחורי, ויוצרת פאה מובילה (Leading Edge) גבוהה ופאה עוקבת (Trailing Edge) נמוך.

השחיקה הזאת אינה נמנעת לחלוטין, אך בהפרשי גובה של פחות מחצי מילימטר היא נחשבת בלתי מורגשת, ואילו מעל 0.7 מילימטר היא כבר גורמת לרעידות ורעשים. חומרת התופעה תלויה גם בסוג הצמיג, ברכב, בנהג ובגורמים נוספים.

פורסם
לא, אתה מדבר על תופעה של Cupping שנגרמת עקב שחיקת בולמים. כאן מדובר על שחיקת הקוביות בחלקן האחורי כאשר הקוביה מתרוממת מפני הכביש ומשתפשפת בו בחלקה האחורי, ויוצרת פאה מובילה (Leading Edge) גבוהה ופאה עוקבת (Trailing Edge) נמוך.

השחיקה הזאת אינה נמנעת לחלוטין, אך בהפרשי גובה של פחות מחצי מילימטר היא נחשבת בלתי מורגשת, ואילו מעל 0.7 מילימטר היא כבר גורמת לרעידות ורעשים. חומרת התופעה תלויה גם בסוג הצמיג, ברכב, בנהג ובגורמים נוספים.

אינני דוקטור לצמיגים, אבל אם מה שאתה מתאר נכון - בהחלט יכול להיות שהתקופה בה הרכב נסע הם הבולמים החדשים של KYB (שהיו חלשים יותר מהמקוריים בוודאות) גרמה לנזק לצמיגים האחוריים. הבולמים הללו היו בוודאות פחות טובים מהמקוריים (קוטר בוכנה קטן יותר וחוסר יכולת שיכוך טובה בכבישים בהם יש הרבה "גלים" אחד אחרי השני ברצף).

אגב, לחץ האויר בצמיגים אלו תמיד לפי הוראות היצרן (כ 33PSI שהם 2.3BAR) והרכב לא עמוס ולא גורר.

אגב, לא הצלחתי למצוא בשום מקום ברשת תמונות שמעידות של תופעה דומה לזה שבצמיגים אצלי (מה שמחזק אותי יותר שקיים סיכוי שיש פגם כלשהו בצמיג). גם תמונות של שחיקה צמיגים ב "CUPPING" הניבה תוצאות שונות לגמרי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי התמונות הצמיגים בסדר גמור (ההתרשמות כמובן גבולית ולכן לא מחייבת) ! הם יאחזו היטב ומרחק הבלימה שלהם יהיה תקין ובתחום התכנון של אורך חיי הצמיג לפי היצרן.

לגבי תופעת השחיקה, אני הבנתי את איציק מהתחלה ולכן הנושא של כוון מתלה (שאין מה לכוון שם בכל מקרה) ירד מהפרק מבחינתי אך בכל זאת צריך לשאול, האם תבנית השחיקה היא מעגלית, ז"א מקיפה את כל הצמיג או רק בנקודות שונות ולא סימטריות (במרחקים לא קבועים בהיקף)?

פורסם

אני, למשל, רואה בתמונות נימי יובש בכל המדרס (במיוחד בפינות - טיפוסי) וגם צבע ירקרק שמאפיין צמיגים ישנים או כאלו שננהגו עד לטמפרטורת ההמסה של הגומי. כמובן שגם ההתרשמות שלי גבולית אבל מבחינתי, צמיג כביש לרכב פרטי לא יכול לשרוד יותר מ-80 אלף או ארבע שנים לכל היותר, וברוב המקרים גם הרבה פחות.

• תוכן חדש...