Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי בעיה ברכב סוזוקי בלנו 96 , כאשר אני במצב עמידה, לא משנה אם זה D N או R המנוע "מגמגם" זאת אומרת נראה כאילו הוא עומד להיכבה ואז חוזר לעצמו, מד הסל"ד קופץ, חשוב לי לציין שבאופן כללי הנסיעה חלקה, הבעיה כמעט ונעלמת בנסיעה, רק לאחרונה הרגשתי את המנוע מגמגם פעם אחת בזמן נסיעה במעבר בין ההילוך ה4 ל5 (אוטומט במהירות של קצת יותר מ80).

הלכתי לשני מוסכים שונים, באחד עשו לי הזרקה של ספריי למצערת, שזה עזר ליומיים, וכשחזרתי אליהם אמרו לי שיכול להיות זה בעיה בכבלי החשמל שמחוברים לפלאגים במנוע, בפלאגים עצמם או בתושבות המנוע, מכיוון שעשיתי טיפול 10000 לפני כשבועיים היה נראה לי שהם סתם מנסים "לסחוט" אותי, לכן ניסיתי מוסך אחר, שם אמרו לי שיש צורך להחליף את בית המצערת, המוסכניק ניתק את החשמל מהמצערת ובאמת נראה שהקפיצות פסקו והסל"ד היה יציב.

בסופו של דבר הוא הציע לי להחליף את בית המצערת כולו כי כנראה יש שם איזושהי בעיה בחיישן, בבית מצערת משומש בעלות של 500 שקלים כולל עבודה.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, קודם כול לגבי מהות התקלה ומה יכלתי לעשות כדי למנוע אותה ואחר כך לגבי מה הפתרון האידיאלי לבעיה זו, וכמובן, מה דעתכם לגבי העלות של כול העיניין.

תודה רבה,

יום טוב!

פורסם

לא רואה שום סיבה להחליף מצערת שלמה. יש לפרק את המצערת מהרכב תחילה ולנקות אותה באופן יסודי וכן להוריד ממנה מנוע צעדים ולנקות טוב גם אותו ויש מצב שהבעייה תיפתר. אם אתה מתחיל להרגיש שהמנוע חותך לך גם תוך כדי נסיעה אני ממליץ לבדוק את חוטי ההצתה.

פורסם
אהלן, יש לי בעיה ברכב סוזוקי בלנו 96 , כאשר אני במצב עמידה, לא משנה אם זה D N או R המנוע "מגמגם" זאת אומרת נראה כאילו הוא עומד להיכבה ואז חוזר לעצמו, מד הסל"ד קופץ, חשוב לי לציין שבאופן כללי הנסיעה חלקה, הבעיה כמעט ונעלמת בנסיעה, רק לאחרונה הרגשתי את המנוע מגמגם פעם אחת בזמן נסיעה במעבר בין ההילוך ה4 ל5 (אוטומט במהירות של קצת יותר מ80).

הלכתי לשני מוסכים שונים, באחד עשו לי הזרקה של ספריי למצערת, שזה עזר ליומיים, וכשחזרתי אליהם אמרו לי שיכול להיות זה בעיה בכבלי החשמל שמחוברים לפלאגים במנוע, בפלאגים עצמם או בתושבות המנוע, מכיוון שעשיתי טיפול 10000 לפני כשבועיים היה נראה לי שהם סתם מנסים "לסחוט" אותי, לכן ניסיתי מוסך אחר, שם אמרו לי שיש צורך להחליף את בית המצערת, המוסכניק ניתק את החשמל מהמצערת ובאמת נראה שהקפיצות פסקו והסל"ד היה יציב.

בסופו של דבר הוא הציע לי להחליף את בית המצערת כולו כי כנראה יש שם איזושהי בעיה בחיישן, בבית מצערת משומש בעלות של 500 שקלים כולל עבודה.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, קודם כול לגבי מהות התקלה ומה יכלתי לעשות כדי למנוע אותה ואחר כך לגבי מה הפתרון האידיאלי לבעיה זו, וכמובן, מה דעתכם לגבי העלות של כול העיניין.

תודה רבה,

יום טוב!

גם לי יש את אותה הבעיה... גם שאני לוחץ על הבלם אותה תופעה.

מאור- על איזה חוטי הצתה אתה ממליץ לרכוש עבור הרכב הזה?

פורסם

כשאתה אומר לבדוק למה אתה מתכוון? כי במוסך השני רצו להחליף אותם מבלי לבדוק שום דבר...

מה שמצחיק זה שכשאמרתי למוסכניק שאין לי בעיה שיחליף ושאני אשלם, אבל אם זה לא נפתר תחליף מצערת, הוא התחיל לגמגם חח

אחר כך כשאיכשהו דחפתי לו את השאלה כמה עולה אצלך להחליף מצערת הוא פלט שאין לו את החלק הזה, כנראה שהוא סתם ניסה לסחוט ממני כסף...

ראיתי האמת שמישהו בשם לירן בפורום הזה נפל קורבן לבלוף הזה של החלפת הכבלים... ז"א הייתה לו אותה בעיה כמו שלי, החליפו לו את הכבלים ב200 שקל והתקלה נשארה...

פורסם

האם אני יכול לעשות את זה? או שצריך איש מקצוע? (אני לא מנוסה בדברים האלה קח את זה בחשבון)

וכמה אמורה לעלות עבודה של איש מקצוע במידה והוא יעשה זאת עבורי?

פורסם
האם אני יכול לעשות את זה? או שצריך איש מקצוע? (אני לא מנוסה בדברים האלה קח את זה בחשבון)

וכמה אמורה לעלות עבודה של איש מקצוע במידה והוא יעשה זאת עבורי?

עוד מעט יהיה קצת חשוך בחוץ אז כך בקבוק ספריי ריק ומלא בו מיים, הרם מיכסה מנוע והתז לכיוון החוטים והמפלג בצורה של רסס. יכול להיות שתראה ניצוץ פה ושם ניזרק מכיוון החוטים או המפלג אחוצה וזה ייתן כיוון למה שדרוש שם החלפה. יכול להיות שהרכב גם יגמגם לפתע יותר שזה גם יעיד על כשל בהצתה. אם לא עושה כלום תקפוץ לחשמלאי רכב שייבדוק לך את ההיתנגדות בחוטי ההצתה שאם הם נמוכים מידי הם דרושים החלפה. יכול להיות שיש גם בעיה במפלג עצמו. תחזור לעדכן...

פורסם

אין ברכב הזה 5 הילוכים בגיר האוטומטי,יש בו רק 4.

אם הסל"ד עולה ויורד עד כדי כמעט כיבויו של הרכב ובמיוחד מבהדלקת צרכן חששמלי כמו אורות/רדיו יש תקלה במצערת/בית מצערת /אחד מהחיישנים הקשורים בה.

בעיקרון מתחילים מניקוי מצערת במוסך (ולא עם ספריי קרבורטורים בצורה חאפרית) ובודקים מה קורה עם הרכב.

אם הסל"ד יציב מצויין,אם הרכב חותך והסל"ד יציב בסרק יש בעיה במערכת ההצתה (מצתים/חוטי הצתה או סליל הצתה תקולים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אין ברכב הזה 5 הילוכים בגיר האוטומטי,יש בו רק 4.

אם הסל"ד עולה ויורד עד כדי כמעט כיבויו של הרכב ובמיוחד מבהדלקת צרכן חששמלי כמו אורות/רדיו יש תקלה במצערת/בית מצערת /אחד מהחיישנים הקשורים בה.

בעיקרון מתחילים מניקוי מצערת במוסך (ולא עם ספריי קרבורטורים בצורה חאפרית) ובודקים מה קורה עם הרכב.

אם הסל"ד יציב מצויין,אם הרכב חותך והסל"ד יציב בסרק יש בעיה במערכת ההצתה (מצתים/חוטי הצתה או סליל הצתה תקולים).

איזה חוטי הצתה מומלצים לרכב הזה?

פורסם

חוטי הצתה איכותיים בלבד, מומלץ מקוריים או תואמים למקור בעלות של כ150 עד 250 שקל.

לא מומלץ להלילף חוטי הצתה בשיטת מצליח , אך אפשרות של חוטי הצתה ייבשים, תקולים, בעלי התנגדות גבוהה, בריחת ניצוץ, בעיקר בעומס או בהפעלת צרכן חשמל גדוה ברכב, יכולה להעיד בסבירות גבוהה, על החלפת חוטי הצתה איכותיים שיפתרו את הבעייה.

חזור לפורום לעדכון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,כמובן שהמלצה להחליף חוטי הצתה היא לאחר שיבוצעו כל הבדיקות הנדרשות ויסתבר שהבעיה אינה במצערת,שלאחר שתטופל ראשונה וכמובן,שיש לבדוק את התנגדות חוטי ההצתה וחשש לבריחת ניצוץ במהירות כזו/אחרת.

לפותח השרשור -שלא תעז להרכיב (אם תזדקק) חוטי הצתה של BS (ביתן ספארק).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקיי חברה אז ככה, החלפתי את המצערת, והתקלה נשארה בעינה, החלפתי כבלי הצתה ועכשיו הכול בסדר...

קניתי כבלי הצתה של חברת PSI במחיר 130 שקל, מישהו מכיר?

סה"כ שילמתי 230 ש"ח 130 שקל על הכבלים ועוד 100 על העבודה.

תודה לכולם על התגובות!

• תוכן חדש...