Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטר פלייס Out ? רנו מעוניינת בטעינה אלחוטית.

רנו הודיעה כי חתמה על הסכם הצהרת כוונות עם חברה אמריקאית, לפיתוח מערכת טעינה אלחוטית - טעינת מכוניות חשמליות בלי צורך לחבר כבל הטענה. ומה יהיה על תחנות החלפת הסוללה?

טעינת חשמליות - בלי צורך בכבל? רנו וחברת הטכנולוגיה קוואלקום (Qualcomm) חתמו על הסכם הצהרת כוונות, במסגרתו יבחנו את האפשרות לשתף פעולה בפיתוח מערכות טעינה אלחוטיות. פירוש הדבר כי בעלי רכב חשמלי לא יצטרכו לחבר את רכבם עם כבל, מה שצפוי לסייע מבחינת בטיחות תשתית הטעינה ויפחית ונדליזם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4259786,00.html

העתיד מעניין מאוד.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא ברור למה לא כל הדברים החשמליים עם כבל לא עוברים לטעינה אלחוטית...

(יש כאלו שיגידו שהקרינה היא הבעיה, אבל אני בעד נוחות וחוסק סירבול)

פורסם
לא ברור למה לא כל הדברים החשמליים עם כבל לא עוברים לטעינה אלחוטית...

(יש כאלו שיגידו שהקרינה היא הבעיה, אבל אני בעד נוחות וחוסק סירבול)

לא סתם נוחות זה "no חוט"

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

לא רואה את הקשר.

בטר פלייס מחליפה סוללות וטוענת בעמדות טעינה יחודיות. מקסימום הם יעברו לטעינה אלחוטית במקום עמדה עם חוט. במודל העסקי זה לא פוגע. אלא אם יעשו טעינה אלחוטית מהכביש תוך כדי תנועה, אבל זה כבר SciFi לגמרי.

פורסם
לא סתם נוחות זה "no חוט"

נחמד. השאלה באמת מה הקרינה תיהיה, אבל מן הסתם חוקרים ובודקים את זה.

...אלא אם יעשו טעינה אלחוטית מהכביש תוך כדי תנועה, אבל זה כבר SciFi לגמרי.

זה לא SCIFI בכלל, ואפילו הגיוני מבחינה פיזיקלית. אני מציע לך לרשום את זה כפטנט אם עוד לא עשו זאת עדיין.

הסבר: כבר כיום אפשר לנסוע עם סליל מוליך דרך שדה מגנטי ולקבל השראה חשמלית (יענו זרם). כמובן שככל שיהיה יותר חשמל ככה תיהיה יותר התנגדות לרכב, אבל בשביל טעינה של דברים אלקטרוניים אני בטוח שזה מספיק.

בקשר לטכנולוגיה של טעינה אלחוטית שמדובר בה (רנו) - זה בטח משהו אחר.

פורסם

'קונה מכוניות' - אם אתה כל כך מאמין בזה, למה אתה מציע את זה לאחרים?

לך תרשום פטנט בעצמך. :roll:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

יש לי בבית מברשת חשמלית אשר נטענת בטעינה אלחוטית ואני חייב לציין שזה יופי של דבר.

גם נוח וגם אמין (בלי קונקטורים).

איזה כייף לי :)

פורסם

^ אני מאמין בזה אבל מאמין שחשבו על זה. אם לא, אז הפורום הזה יהיה ההוכחה שאני חשבתי על זה קודם - אני מקווה שזה קביל משפטית. מבחינה פיזיקלית - 100% בדוק נכון. קוראים לזה השראה אלקטרומגנטית.

עריכה: אופס, בעצם eran חשב על זה קודם :) (הכסף מסנוור חח)

פורסם

אם כבר זו הוכחה שאני חשבתי על זה קודם אבל צר לי לאכזב אותך, ברגע שרעיון הפך לפומבי כבר אי אפשר לכתוב עליו פטנט, זה החוק, כך שהשרשור הזה, אם יגיע לבית משפט רק ישמוט את הקרקע מתחת לאפשרות רישום כלשהיא:-)

פורסם
אם כבר זו הוכחה שאני חשבתי על זה קודם אבל צר לי לאכזב אותך, ברגע שרעיון הפך לפומבי כבר אי אפשר לכתוב עליו פטנט, זה החוק, כך שהשרשור הזה, אם יגיע לבית משפט רק ישמוט את הקרקע מתחת לאפשרות רישום כלשהיא:-)

כן, אבל אתה יכול לפט-נט 1001 דברים שקשורים לזה. בכל מקרה, יש כבר מטענים סלולריים "אלחוטיים", שעובדים למשל על השראות, אבל משם ועד הטענת רכב... כמו שאמרו פה, אין הבדל גדול בין שהיה במקום כלשהו שבו יהיה מחובר הרכב או שלא יהיה. עדיין צריך לעמוד בבעיות של זיהוי וכו' (אולי מישהו יגנוב לך את השדה המגנטי?).

אולי אם יהיו טעינות על כבישים מהירים... אבל כבר יותר פשוט לעשות משהו בסגנון של חשמלית (חוט שמטעין מלמעלה, רק בטוח יותר). ואם נמשיך עם האשליות - מסוע ענק כמו בנתב"ג על כביש החוף שתוכל לעלות עליו, לכבות את המנוע ולרדת בת"א.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

טוב התאסתי לבדוק אבל גוגל SUGGEST כבר חשבו על זה, יש מאמרים על inductive charging roads וכדומה

ואם לא הם, אז רנו מן הסתם חשבו על זה קודם.

פורסם
.. ואם נמשיך עם האשליות - מסוע ענק כמו בנתב"ג על כביש החוף שתוכל לעלות עליו, לכבות את המנוע ולרדת בת"א.

תמיד חשבתי איזה בזבוז שבזמן ש-1000 איש נוסעים לירושלים, בערך אותה כמות עושה את הדרך חזרה. מבחינה אנרגטית היה באמת עדיף לבנות מסוע כזה. או מעין מעלית ככה אני ראיתי בדימיוני. אבל מסוע זה אחלה רעיון. אני בטוח שאפשר להקדיש כמה מילארדים מהתקציב לבניית כבישי אספלט - אל בניית מסוע חלומי שכזה. מה כבר צריך? כמה (מיליוני) גלגלים ומשטחים... באמת פחות מסובך מלהנחית אדם על הירח. (ואם כבר, שיבנו מסוע כזה גם לירח. צחוק צחוק - אבל חכה 100-200 שנה אולי פחות)

פורסם

גם ככה העניין הזה לא יתפוס בארץ בזמן הקרוב, בשביל שבנאדם יוכל לקנות מכונית כזאת ולהטעין אותה בלילה זה אומר שהוא צריך חנייה קבועה או פרטית בבית שלו כדי שיוכל לחבר אותה ומי שגר בעיר וכל פעם תופס מקום חנייה אחר לא יוכל להטעין כל לילה בבית.

הקטע המצחיק בפרסומת שלהם שרואים את הנהג עובר על יד תחנת דלק כאילו שאצלו לא יהיו עצירות "לתדלק" אך מה אם הולך להיגמר המצבר באמצע היום? לא יעמוד בתור בתחנת החלפת מצברים? האם יש תחנת החלפת מצברים בכל מקום כמו שיש תחנות דלק? לא.

פורסם

לטעינה אלחוטית יש הפסדי אנרגיה גדולים, ביחס לטעינה רגילה שבא ההפסדים זניחים.

לדעתי, זה ממש לא הסוף. רנו העולמית פונה לשווקים שונים ומנסה בכל מיני דרכים. כולם מחפשים כעת את הצד הבא בתחום ההנעה.

למשל הפריוס פלג-אין, השברולט וולט, שהמנוע משמש רק לטעינה וכד'.

אל תספידו אותם כ"כ מהר. גם תחום ההחלפת סוללות עדין בשלבי בדיקה בארץ ובחו"ל.

• תוכן חדש...