Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הציעו לי באוטו גרופ (oto) קאיה סיד סטיישן עם 0 ק"מ ב-97K במקום כ-120K.

הקאץ':

1. הרכב יד שניה - רשום כיד ראשונה ע"ש חברה.

2. פגיעות "ברד" - מדובר בפגיעות קטנות חיצוניות שלא אמורים להוריד משמעותית מערך הרכב.

שאלות:

1. מה עלי לבדוק לפני קנייה. איך אני יודע שאין פה טריק?

2. מישהו מכיר את אוטו גרופ (ראשל"צ). האם הם אמינים?

3. האם יש בעיה בפגיעות ברד - או רק סימנים חיצוניים קלים?

תודה,

אורן.

פורסם

רכב חברה- הפחתה של לפחות 20% מהמחירון.

פגיעת ברד= פגיעה שמלווה בד"כ בירידת ערך לא קטנה (גם אם דו"ח שמאי יכתוב 3% ירידת הערך המסחרית היא לפחות פי 3).

אז מה היה לנו כאן ? רכב חברה עם פגיעת ברד וניסיון לפתות קונה ע"י הפחתת מחיר יחסית עלובה..

שומר נפשו ירחק !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה על העצה - התכוונתי לתת תשובה חיובית.

יש לי אפשרות לקנות רכב זהה מהיבואן בלי נזקי הברד במעט יותר (99K).

האם רכב שנמכר עם 0 ק"מ מהיבואן שווה יותר מרכב שנמכר עם 0 ק"מ מחברה?

האם נזקי הברד משנים משהו לאחר 5-6 שנים, בהנחה שלא אמכור את הרכב בקרוב.

תודה!

פורסם

1. רכב הנרכש ישירות מהיבואן יהיה אצלך יד ראשונה, כלומר לא תספוג את ירידת הערך הנובעת מ"מקוריות - החכר". מאידך גם מחיר הרכישה בד"כ יותר גבוה.

2. מי יכול לדעת מה יקרה בעוד 5-6 שנים? הרי אפילו לפני שנה לא היית חוזה את ירידת ערך המשומשות שהשוק הישראלי וחחה בחודשים האחרונים. נכון שירידת ערך באותו אחוז תתבטא בסכום אבסולוטי הרבה יותר קטן, אבל ערך הרכב תלוי גם במה שיעבור עליו עד מכירתו (נסועה, טיפולים, תאונות) ובתנאי השוק כאשר תרצה למכור אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה!

התכוונתי לרכב יד שניה - כשהיבואן הוא היד הראשונה עם 0 ק"מ.

ההפרש לא גדול, אבל אני לא יודע אם יש הבדל אם היד הראשונה היא היבואן או חברה.

פורסם

ברכבי 12 חודש -בעלות החברה = היבואן. הרכב עובר יד לידי היבואן, שהיא החברה המייבאת את הרכב.

יש לכך גם התייחסות במחירון.

ללא קשר, אם המחיר קרוב, ברור שעדיף את הרכב מהיבואן ישירות בהנחה כמובן שהוא ללא הפגיעות ברד.

כמו כן, שים לב שבד"כ פגיעה/תיקון בגג תופיע בבדיקה כ"משמעות גבוהה" כך שזה לבדו ירחיק חלק מהאנשים שירצו לרכוש רכבך, ולשאר זה פשוט ייתן תירוץ ( במקרה הזה מוצדק) להוריד עד כמה שאפשר במחיר.

מפה זה רק שיקול שלך. אגב, בדקת באיזה מחיר מינימלי ניתן לרכוש רכב כזה מהחברה כחדש לגמרי? (בלי בעלות יבואן ובלי נזקי ברד).

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אוקיי, תודה!

ממה שאני מבין - פגיעת ברד זה לא כמו שריטה קטנה בדלת - זה משהו שלא "מקובל" שיהיה ברכב בן 6, ועלול להקשות את המחירה, מה שאומר שאני צריך לקבל הנחה משמעותית יותר של כך.

ככל הידוע לי אין לי אפשרות לקנות מהיבואן. יש לי אפשרות לקנות מהסוכנות ברחובות (יש לה חברה ליסינג מימוני) כך שהיד הראשונה רשומה על שמה. רכב חדש יעלה משמעותית יותר.

אז המסכנה - להוריד עוד מהמחיר ברכב הברד, או לקנות רכב ללא נזקי ברד במעט יותר.

אגב - יש הבדל על איזו חברה רשומה היד הראשונה ("זני שרותי מימון" או "אוטו גרופ")?

תודה רבה לכולם על העזרה!

פורסם

לא ממש משנה מי היד הראשונה (אם זה לא בן-אדם פרטי)

נזקים ברכב שהוא מצוי ופופולרי פוגעים מהותית בסחירותו (למרות שאובייקטיווית נזקי ברד שתוקנו כיאות אינם פוגעים מהותית באיכות הרכב) אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה שנים ייתכן ששוה לך לשקול את רכישתו.

כמה דורשים על דגם כזה 0 ק"מ מליסינג ללא נזקים?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ללא נזקים הציעו לי ב- 99K, אם איבזור בסיסי (חישני רוורס, שלט, קודן)

עם נזקי ברד מינימליים (לא תוקנו) הציעו לי בכ-98K (תלוי ברמת האיבזור).

מדובר בהצעות מחברות שונות.

פורסם

בהפרשים כאלה לא שווה אפילו לחשוב על קניית רכב עם נזקים כלשהם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לדעתי אין לך אפילו מה לחשוב על הרכב עם הפגיעות ברד בהתחשב בהפרש הזעיר שיש במחירים, לגבי אם לקנות חדש או מיד יבואן, שיקול שלך, אני באופן אישי הייתי הולך על יד יבואן, כי נפילת הערך כשתרצה למכור תיהיה לשני הרכבים, אבל לאחר מספר שנים ההפרש במחיר בין רכב "ניילונים" ליד יבואן יילך ויתקזז, ככה שבעצם אתה תנהג על רכב באותה רמה ואיכות, ומצד שני תפסיד פחות על המכירה שלו.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

מסכים, אבל המכיר לפני מיקוח. אם אני מוריד אותם באלף-אלפיים שקל אולי זה שווה.

לי אישית הסימנים מהברד לא מפריעים, אבל אני לא רוצה קשיים במכירה.

פורסם

הנחה של אלף-אלפיים שקל בקניה יכולה לעלות גם 10000 ש"ח במכירה - ולכן זה לא שווה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בעקרון ברד יוצר גומות קטנות בפח שמחייבות ביצוע פחחות וצביעה מלאה לחלק הפגום, לפעמים ניתן לבצע תירון רדיקאלי פחות המשאיר גלים בפח.

זה קורה כאשר פתיתי הברד גדולים יחסית ויורדים בעוצמה כל כך גדולה עד שהפח מתעקם.

מצורפת תמונה של נזקי ברד שצולמה ע"י אחד הגולשים בפורום.

untitled.png

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...