Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מחפש רכב עד 25 אלף שקל, אוטומט מעל שנת 2004 עדיפות לשנת 2005-06

רכבים שחשבתי עליהם: פיאט פנדה, פיאט פונטו, שברולט אבאו, סוזוקי ליאנה.

רכב שיהיה חיסכוני בדלק, בעל אחזקה לא יקרה ואמין. איזה עוד אופציות יש ומה כדאי? ושיחזיק לפחות 5 שנים. תודה

פז'ו 206, אוטומטית, מודל 2004. אם מעוניין, צור קשר בפרטי.

פורסם

תודה על כל העצות, בכל זאת דיברתי עם המוסכניק שלי אמר פיאט חרא של אוטו ולא להתקרב אלא אם כן רק ידני איכשהו סביר אבל פונטו ספייס בכלל לא לגעת. אני אחפש פנדה ידני או יפנית אוטומטית אבל לא פיאט אוטומט בטוח.

תודה

פורסם

חבל שמוסכניק שלך מוריד את אחת הרכבים הטובים למחיר הזה,יכול להיות שהוא חיי עדיין בסיגטה של רכבי פיאט,שהם מתחממים,מערכת חשמל מאוד בעייתית...

הגיר הרובוטי של פיאט מגלה אמינות כמו שאר התיבות האוטומטיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תלוי מה אתה מעדיף,הגטס חזקה יותר,הספייס חסכונית יותר,בגטס יש לקחת בחשבון שבגירסת GLF יש כרית אוויר אחת וללא ABS.

בפונטו חשוב להקפיד שלא היו מים במקום נוזל קירור.

תבדוק את שניהם,אני הייתי לוקח את הספייס בגלל העיצוב,אבל זה משהו שהוא לדעתי.

גם הגטס סובלת מבעיות עם מי ברז או מים לא מקוריים, בגטס שנרכשה עבורי כנראה אלדן הוסיפו מים כלשהם - לא ברור ברז או ירוקים כלשהם , הגעתי לטיפול ונחרדתי לגלות שיש גושים ירוקים, אחריי החלפת מים למקוריים וניקוי המערכת, התופעה חלפה כלא הייתה, אמנם כאן לא הגענו לראש מנוע אבל צריך לשים לב.

בגטס אפשר למצוא פה ושם GLSים, יוצא לי לראות די הרבה בזמן האחרון, והGLS מאובזרת יותר טוב מבחינה בטיחותית מהפונטו ספייס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תודה על כל העצות, בכל זאת דיברתי עם המוסכניק שלי אמר פיאט חרא של אוטו ולא להתקרב אלא אם כן רק ידני איכשהו סביר אבל פונטו ספייס בכלל לא לגעת. אני אחפש פנדה ידני או יפנית אוטומטית אבל לא פיאט אוטומט בטוח.

תודה

על זה נאמר "עוד מוסכניק...".

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אכן מעניין אם פותח השירשור הזכיר את הפנדה למוסכניק שזה בעצם אותו מנוע והרבה מכלולים משותפים ואיך הוא הגיב לגביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה העיקרית בפונטו ספייס 16V היא לא תיבת ההילוכים שדווקא מגלה אמינות טובה (אם כי עלות שיפוץ מגיעה ל 7-8K בשל הרצועה היקרה מאד) אלא ראשי המנוע, שרגישים מאד.

גם הקפדה על נוזל קירור איכותי לא מונעת את הבעיה, ולרוב אין אפשרות לשפץ אותם אלא רק להחליף, בעלות לא נמוכה.

התיבה הרובוטית ממולצת רק בדגמי הפנדה החדשים יחסית; עלות שיפוצה (של מנגנון החלפת ההילוכים, לא התיבה עצמה) יכול להגיע ליותר מחצי מעלות המכונית.

דגמי ה 60 מגלים אמינות טובה והם ממולצים בהחלט, למי שאין כמובן בעיה עם תיבה ידנית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה ההבדל בין תיבת ההילוכים הרציפה של הפונטו לאוטומטית של הגטס למשל, מה עדיף ולמה?

פורסם

קצת סדר:

לפונטו 16V גיר רציף ולא רובוטי מתוצרת יפנית כפי שאמר הד"ר.

לפנדה ולגרנדה פונטו (אני לא מתייחס לפונטו מהדגמים הישנים שלחלקם גם היה גיר רובוטי) יש גיר רובוטי יחסית "סלחן" בקרטוע בזמן העברת ההילוכים ושמאוד קל להתרגל אליו. מה עוד שתרומתו לחיסכון בדלק רבה.

מניסיון עם פנדה רובוטית משנת ייצור 2005 שהייתה במשפחה, אפס תקלות בגיר. אבל אני מכיר גם גרנדה משנת ייצור 2007 שהחליפה גיר, לגיר מייבוא במוסך מורשה פיאט, והכל עלה 6500 ש"ח כולל מע"מ (הצעה לשיפוץ הגיר עמדה על כ7500 ש"ח כולל), כך גם המחיר לגיר הזהה שבפנדה. לכן הסכומים שעלו פה (מחצית מסכום הרכב) מופרחים.

בכל מקרה אם אין בעיה לנהוג על גיר ידני, אז בהחלט בחירה ברכב עם גיר ידני תהייה עדיפה מכל הבחינות.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תלוי מאד מה החליפו בשיפוץ.

במקרה שצריך להחליף גם משאבת שמן, מחיר השיפוץ יכול לעבור את ה 10K בקלות.

וזה מאפיין את כל המכוניות הקטנות הרובוטיות - פיאסטה, קורסה ופונטו ספייס.

תקלות חיישנים כמובן זולות יותר, וגם עלות החלפת מצמד לא נוראית, יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מאוד ממליץ לך על הפיאט פונטו ספייס דגם ELX עם ה 80 כ"ס יש לי כזאת אני מרוצה ממנה עד השמיים היא לא נוגעת בדלק והיא מאוד קלה לתחזוקה החלקים שלה במחיר ריצפה והיא זריזה מאוד ממש רכב שווה תחפש טוב ותמצא.

• תוכן חדש...