Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בצומת החלטה לקראת רכישת מיניוואן לרגל לידת ילד רביעי (תקציב של 120,000 ש"ח) ומתלבט בין פיג'ו 5008 2011 לבין פורד גלאקסי 2010 (מדובר ב-2 רכבים שכבר ראיתי).

קראתי באינטרנט לגבי שניהם ועל שניהם יש הרבה שבחים, אך יש לי ולמכרים אחרים שלי, נסיון לא משהו עם פיג'ו (מפגשים די תכופים עם המוסך), יש למישהו שיכול להרגיע אותי לגבי המנוע והגיר של הרכב הזה לעומת דגמי פיג'ו הישנים יותר.

כמו כן, אשמח לדעתכם (למי שיש או שנסע ברכב כזה) גם לגבי 2 הרכבים, איך הם מבחינת אמינות, תצרוכת דלק ושמירת ערך (האם יש בכלל כיום שוק לרכבים אלו?)?

תודה מראש,

פורסם

שלום עמית,

אני שמחה לראות שהתמקדת בשני רכבים נהדרים, מהטובים בקטגוריה. אני בטוחה שאם תבחר אחד משניהם לא תתאכזב.

המנוע והגיר שמותקנים בפיג'ו 5008 הם מסדרת המנועים החדשה של פיג'ו, שפותחה בשיתוף פעולה עם חברת BMW. מדובר במנוע בנזין 1.6 ליטר עם מגדש טורבו שאינו קשור למנוע ה-1.6 ליטר הקודם של פיג'ו, שהיה בשימוש בסיטרואן C4, בפיג'ו 307 ובדגמים נוספים. הגיר האוטומטי גם הוא חדש לחלוטין. מדובר בגיר עם 6 הילוכים לעומת הגיר הקודם של פיג'ו שהיה עם 4 הילוכים בלבד.

גם הגיר וגם המנוע החדשים משמשים חלק מהדגמים החדשים של פיג'ו וסיטרואן, כמו גם חלק מהדגמים של מיני וב-במוו. עד כה, למיטב ידיעתי, הם אינם סובלים מבעיות מיוחדות כלל וכלל.

רכבי 7 מקומות תמיד היו מבוקשים בשוק המשומשות ובהרבה מאוד מקרים ככל שמחירם הופך לנמוך יותר כך הם גם הופכים לנגישים ולמבוקשים יותר. שני הרכבים נהנים היום משוק יד שנייה מפותח ורמות ביקוש מאוד גבוהות, כך שעניין הסחירות לא צריך להטריד לדעתי. קח בחשבון כי צריכת הדלק של ה-5008 טובה במעט מצריכת הדלק של הגלקסי, ככל הנראה בגלל המנוע הקטן יותר ובגלל שהוא עצמו קל וקצר יותר.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

אפשרות מצוינת נוספת היא פולקסווגן טוראן TSI. מנוע 1.4 טורבו עוצמתי וחסכוני, בשילוב תיבת הילוכים מצוינת (DSG7), איבזור שופע ונסיעה נינוחה מאוד.

תבדוק רק מחירי ביטוח; אני משלם 8K ש"ח לשנה עבור ביטוח חובה ומקיף לאחת מ-2011.

בהצלחה!

פורסם

פורד גלקסי היא מיניואן בגודל מלא וההבדל לעומת הפיזיו הוא בעיקר בשורת המושבים השלישית שמאפשרת גם ישיבה של שני מבוגרים בנוחות ועוד ישאר מקום סביר בתא המטען. השורה השלישית בפיז׳ו מאפשרת ישיבה של ילדים בלבד וזה על חשבון תא מטען מצומצם.

אם השורה השלישית לא תהיה מאוכלסת הרי שההבדלים במרחב יהיו לא מהותיים, דהיינו המרחב בשניהם גדול מאד ובשורת המושבים האמצעית יש שלושה כיסאות נפרדים עם עוגני איזופיקס לכל אחד מהם ולכל אחד מסילה המאפשרת הזזתו.

לגבי הגלקסי שנת 2010 הוא מוצע בשנה זו עם מנוע 2.3 מיושן של מאזדה ובשילוב עם המשקל הרב של הרכב צריכת הדלק תהיה גבוהה מאד. הצריכה הרשמית בעיר למשל היא כליטר ל- 7 ק״מ וכמובן פחות מכך במציאות. הביצועים סבירים בלבד.

הפיז׳ו מוצע עם מנוע 1.6 טורבו של במוו, הביצועים טובים בהרבה וטובים באופן כללי. צריכת הדלק תהיה גם טובה יותר משמעותית מהגלקסי ומקובלת לקטגורייה. צריכת הדלק הרשמית בתוך העיר היא ליטר ל- 9 ק״מ וגם כאן במציאות פחות מכך.

המנוע של הפיז׳ו הוא כאמור מתוצרת במוו ומוצע כמעט בכל דגמי פיזו סיטרואן, בדגמי מיני ובכמה דגמי במוו. מדובר במנוע מוצלח מאד והאמינות צפויה להיות טובה מאד. במוו מובילה באופן עקבי בסקרי אמינות. הגיר של הפיזו הוא מתוצרת אייסיין היפנית והאמינות צפויה להיות בהתאם-דהיינו טובה מאד.

שניהם מאד איכותיים מבחינת איכות הנסיעה ורמת החומרים הפנימית.

ירידת המחיר של שניהם סביב 15 אחוז לשנה כאשר בגלקסי ירידת המחיר אינה עקבית בין השנים ששווקה בארץ.

הגלקסי מוצע החל משנת 2011 עם תצורה טובה בהרבה, מנוע 2 ליטר טורבו וגיר כפול מצמדים שמביא לביצועים מצויינים וצריכת דלק טובה בהרבה, קצת יותר מהפיז׳ו.

הפיזו מודרני יותר והגלקסי עומדת בפני החלפה, אולי אפילו בתערוכת פאריס הקרובה בחודש ספטמבר השנה.

הטוראן שהציע המגיב מעליי הוא אופציה מעניינת, לאור ביצועים טובים במנוע 1.4 בנזין טורבו כמו הפיזו בערך וחסכון בדלק. אם כי הוא מיושן מאד, קטן יותר ופחות שימושי בקיפול המושבים בשורה האמצעית, תא המטען אינו שטוח בקיפול המושבים, יש מנהרה בולטת בריצפת הרכב בשורה האמצעית ותנוחת הנהיגה אינה נוחה לאור כך שהקונסולה המרכזית מפריעה לרגל ימין.

גם אמינות מנוע הבנזין 1.4 עם מגדש טורבו ומגדש על וכן גיר ה- dsg היא בסימן שאלה גדול, חפש בגוגל ומצא מידע על בעיות שהיו לישראלים שרכשו את הרכב הזה. אם כבר הייתי הולך על גירסת הדיזל שהיא חסכונית יותר והמנוע צפוי להיות אמין יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אכן הגאלאקסי (וה-S-max) עד למנועי ה"אקו-בוסט" שהגיעו ב-2012 הוא שתיין כבד של בנזין, וגם הטיפולים של פורד יקרים יותר.

ממליץ על C4 פיקאסו שהוא מרווח לפחות כמו (אם לא יותר מ) ה-5008 וקצת יותר חסכוני ממנו (עם אותו המנוע +תיבה רובוטית)

פורסם
פורד גלקסי היא מיניואן בגודל מלא וההבדל לעומת הפיזיו הוא בעיקר בשורת המושבים השלישית שמאפשרת גם ישיבה של שני מבוגרים בנוחות ועוד ישאר מקום סביר בתא המטען. השורה השלישית בפיז׳ו מאפשרת ישיבה של ילדים בלבד וזה על חשבון תא מטען מצומצם.

אם השורה השלישית לא תהיה מאוכלסת הרי שההבדלים במרחב יהיו לא מהותיים, דהיינו המרחב בשניהם גדול מאד ובשורת המושבים האמצעית יש שלושה כיסאות נפרדים עם עוגני איזופיקס לכל אחד מהם ולכל אחד מסילה המאפשרת הזזתו.

לגבי הגלקסי שנת 2010 הוא מוצע בשנה זו עם מנוע 2.3 מיושן של מאזדה ובשילוב עם המשקל הרב של הרכב צריכת הדלק תהיה גבוהה מאד. הצריכה הרשמית בעיר למשל היא כליטר ל- 7 ק״מ וכמובן פחות מכך במציאות. הביצועים סבירים בלבד.

הפיז׳ו מוצע עם מנוע 1.6 טורבו של במוו, הביצועים טובים בהרבה וטובים באופן כללי. צריכת הדלק תהיה גם טובה יותר משמעותית מהגלקסי ומקובלת לקטגורייה. צריכת הדלק הרשמית בתוך העיר היא ליטר ל- 9 ק״מ וגם כאן במציאות פחות מכך.

המנוע של הפיז׳ו הוא כאמור מתוצרת במוו ומוצע כמעט בכל דגמי פיזו סיטרואן, בדגמי מיני ובכמה דגמי במוו. מדובר במנוע מוצלח מאד והאמינות צפויה להיות טובה מאד. במוו מובילה באופן עקבי בסקרי אמינות. הגיר של הפיזו הוא מתוצרת אייסיין היפנית והאמינות צפויה להיות בהתאם-דהיינו טובה מאד.

שניהם מאד איכותיים מבחינת איכות הנסיעה ורמת החומרים הפנימית.

ירידת המחיר של שניהם סביב 15 אחוז לשנה כאשר בגלקסי ירידת המחיר אינה עקבית בין השנים ששווקה בארץ.

הגלקסי מוצע החל משנת 2011 עם תצורה טובה בהרבה, מנוע 2 ליטר טורבו וגיר כפול מצמדים שמביא לביצועים מצויינים וצריכת דלק טובה בהרבה, קצת יותר מהפיז׳ו.

הפיזו מודרני יותר והגלקסי עומדת בפני החלפה, אולי אפילו בתערוכת פאריס הקרובה בחודש ספטמבר השנה.

הטוראן שהציע המגיב מעליי הוא אופציה מעניינת, לאור ביצועים טובים במנוע 1.4 בנזין טורבו כמו הפיזו בערך וחסכון בדלק. אם כי הוא מיושן מאד, קטן יותר ופחות שימושי בקיפול המושבים בשורה האמצעית, תא המטען אינו שטוח בקיפול המושבים, יש מנהרה בולטת בריצפת הרכב בשורה האמצעית ותנוחת הנהיגה אינה נוחה לאור כך שהקונסולה המרכזית מפריעה לרגל ימין.

גם אמינות מנוע הבנזין 1.4 עם מגדש טורבו ומגדש על וכן גיר ה- dsg היא בסימן שאלה גדול, חפש בגוגל ומצא מידע על בעיות שהיו לישראלים שרכשו את הרכב הזה. אם כבר הייתי הולך על גירסת הדיזל שהיא חסכונית יותר והמנוע צפוי להיות אמין יותר.

סחטיין על ההשקעה, אבל.. חדל קשקשת!

כל מה שציינת לגבי הטוראן פשוט מצוץ מהאצבע!

--הטוראן משמעותית חסכונית יותר מה5008!

--פחות שימושי בקיפול השורה האמצעית?! המושבים מתקפלים לחלוטין ומתקבל שטח הטענה שטוח בנפח 1,500 ל'

--מנהרה בולטת?! WTF! הרצפה שטוחה!

--תא המטען שטוח לחלוטין עם קיפול השורה השלישית!

--"ותנוחת הנהיגה אינה נוחה לאור כך שהקונסולה המרכזית מפריעה לרגל ימין" -- שטויות במיץ.

--אמינות בסימן שאלה גדול? נו נו.. יש אחריות ל-5 שנים על הגיר. מנוע ה-1.4ל' TSI מותקן במאות אלפי מכוניות. כמה תלונות שמעת?

תגיד - סתם מתוך סקרנות - יצא לך פעם לשבת / לנהוג בטוראן?

אני לא כאן ליחצ"ן את הטוראן, אבל חשוב לציין עובדות.

פורסם

למגיב מעליי: יצא גם יצא לי לשבת בטוראן, כמעט רכשתי אחת שנת 2009 דגם היילין 1.4 TSI לפני כמה חודשים.

יש לי גם מכרים שיש להם טוראן שנת 2008 1.4 TSI דגם טרנדליין. הפלא ופלא אבל הלך להם מנוע כחודש לפני סיום תקופת האחריות והוא הוחלף על חשבון היבואן, היה להם מזל.

מלבד זאת קראתי באינטרנט אזהרות של בעל טוראן נוסף שהלך לו מנוע ב- 80 אלף ק"מ בלבד לאחר תקופת האחריות וצמפיון לקחו אחריות חלקית בלבד והוא נאלץ לשאת בחלק מעלות הטיפול.

מלבד זאת אני בעצמי נתקעתי בפקק ארוך בכביש וכשהגעתי למקור הפקק- הפלא ופלא זאת הייתה טוראן תקועה, כאשר בעל הרכב אמר לי שהרכב תקוע על הילוך גבוה מבלי יכולת לשחרר את ההילוך ומבלי יכולת לבצע זינוק עם הרכב והוא הזמין גרר.

כל אלה הם מקרים פרטניים ויש עוד מקרים באינטרנט אשר מעלים סימן שאלה לגבי האמינות של הטוראן ואכן לא ציינתי כי ישנה בעיית אמינות אלא סימן שאלה לגבי האמינות וייתכן שמדובר בסטטיסטיקה מקובלת של תקלות שיש ברכבים. חבל שצ'מפיון מוטורוס לא לוקחת אחריות על תקלות מהותיות כאלה גם הרבה זמן לאחר תקופת האחריות (אמנם האריכה את האחריות לגיר ל- 5 שנים, אבל מה עושה מי שרוצה לרכוש טוראן שנת 2009 או 2009 שעוד מעט תסתיים אצלם האחריות. גיר ו/או מנוע לא אמורים ללכת בשום מצב בתווך ק"מ סביר התואם את השנים האלה ועוד כמה שנים קדימה).

לשם ההמחשה אתן לך דוגמה שבבעלותי מיצובישי לנסר שנת 2007 עם 70 אלף ק"מ ועם אפס! תקלות (מלבד ממיר קטליטי שהתקלקל לפני חודש).

אני דרך אגב מאד אוהב את רכבי פולקסווגן ובכלל של שאר מותגי הקונצרן, שלא תבין לא נכון ולכן גם כמעט רכשתי אחת. אבל העובדות צריכות להאמר, אין לי ממילא גם סיבה לכתוב סתם דברים כנגד הטוראן (גם מפאת אפשרות לתביעה לשון הרע כנגדי...)

לגבי שאר ההערות לגבי הטוראן שציינתי אני עומד מאחוריהן וזאת ההתרשמות שלי מהרכב ולצורך זה נועד הפורום.

דרך אגב שכחתי לציין שבמושב האמצעי בטוראן אין עוגני איזופיקס שזה חסרון נוסף מהותי למי שיש 3 ילדים קטנים בעלי כסאות איזופיקס, וגם למי שיש רק שני ילדים ויש לו כסאות איזופיקס חייב לשים את שני הילדים במושבים הצדדים וכך הכסא היחיד שנשאר למבוגר הוא האמצעי שהגישה אליו תהיה חסומה מהכסאות בצדדים.

לגבי צריכת הדלק היחסית נמוכה של הטוראן רשמתי שזה היתרון הגדול שלו.

באופן כללי מי שמעוניין לרכוש רכב טוב יעשה עם יבצע נסיעת מבחן ויתרשם בעצמו.

פורסם

בהמשך לתגובה ולמען הדיוק, התכוונתי שבשורת המושבים האמצעית, מתוך שלושת שורות המושבים, בכסא האמצעי מתוך שלושת הכסאות הנפרדים, אין עוגני איזופיקס.

פורסם

לגבי שאר ההערות לגבי הטוראן שציינתי אני עומד מאחוריהן וזאת ההתרשמות שלי מהרכב ולצורך זה נועד הפורום.

באופן כללי מי שמעוניין לרכוש רכב טוב יעשה עם יבצע נסיעת מבחן ויתרשם בעצמו.

עומד מאחורי שאר הערותיך המחכימות?

ציינת - בין יתר דברי ההבל - ברוב חכמתך, שעם קיפול מושבי השורה השלישית תא המטען אינו שטוח, ושישנה מנהרה המפריעה ליושבי השורה השניה.

הבט נא בשתי התמונות המצורפות. האם הנך עדיין עומד מאחורי כך?

touran.jpg

touran2.jpg

פורסם

התכוונתי שריצפת תא המטען לא שטוחה לגמרי כאשר שורת המושבים האמצעית מקופלת ונראה שהשטח השחור בין השטיחים האפורים על ריצפת שורת המושבים השניה הוא לא אחר מאשר תעלה מוגבהת משאר שטח הרציפה... כלומר הרציפה לא שטוחה לגמרי.

פורסם
אכן הגאלאקסי (וה-S-max) עד למנועי ה"אקו-בוסט" שהגיעו ב-2012 הוא שתיין כבד של בנזין, וגם הטיפולים של פורד יקרים יותר.

ממליץ על C4 פיקאסו שהוא מרווח לפחות כמו (אם לא יותר מ) ה-5008 וקצת יותר חסכוני ממנו (עם אותו המנוע +תיבה רובוטית)

ברשותי פורד מונדיאו 2008. אני יכול להעיד כי מנועי ה-2.3 ליטר אינם חסכניים במיוחד אבל עלות הטיפולים שלו הם ממש לא יקרים.

פורסם
ברשותי פורד מונדיאו 2008. אני יכול להעיד כי מנועי ה-2.3 ליטר אינם חסכניים במיוחד אבל עלות הטיפולים שלו הם ממש לא יקרים.

יפה. מה שאמרו כאן זה כנראה בעיקר על מחירי הטיפולים של המיניוואנים שלהם.

פורסם

ידידי,

מתחת לפח גלקאסי = מונדיאו - ולכן אין סיבה שמחירי הטיפולים יהיו שונים (למעט בלמים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכל המגיבים,

בסופו של דבר, לאחר שקראתי הרבה באינטרנט בכלל ובפוסטים של הפורום בפרט, לקחנו הלוואה ורכשנו פורד SMAX חדשה מדגם טרנד. אנו אמורים לקבל את הרכב תוך שבועיים.

הגורם המכריע (מעבר להתנהגות הכביש ולאמינות) היה העובדה שיש לרכב הזה 7 מקומות נוחים יחסית ותא מטען שמספיק לעגלת תינוק (ראינו את הפיג'ו 5008 ושם המקומות האחרונים אינם ראויים לישיבה (גם לא לילדים) מאחר ואין גובה- כאילו הניחו בתא המטען 2 מושבים מבלי שיהיה עומק כלשהו שהרגלים צריכות להיכנס לתוכו.

רציתי רק לדעת אם למישהו יש ניסיון בצריכת הדלק האמיתית של ה-SMAX טרנד בעיר ומחוצה לה?. מדובר ברכב עם מנוע אקובוסט 2000 סמ"ק עם 203 כוחות סוס.

• תוכן חדש...