Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האטם המאולתר הוא אטם שבא בצורת סרט דביק ונועד למטרות שונות. בכל מקרה בוא מודבק ברצועות קטנות על הפקק כדי למנוע את ההתאדות של המים.

לעניות דעתי יש להחליף את הפקק. או לכל הפחות להרכיב לו אטם שנועד לו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שלפני ראש מנוע, ולפני בדיקת מערכת הקירור בלחץ, תדאג שלא יהיו אלתורים למיניהם ושהפקק של המיכל יהיה מקורי ומתאים ללחצים ברכבך.

alfa 156 2.5.

פורסם

המוסך השני גם פסק שמדובר בראש.

הרכב כבר עבר ראש מנוע והחלפת רצועת טיימינג.

בנוסף, הוחלף הפקק של מיכל נוזל הקירור.

עכשיו, אחרי שהאוטו כבר לא מתחמם, אני לא בטוח איפה אמור להיות מד החום בטמפרטורת עבודה. כשהחום מגיע לרבע מהסקאלה המאוורר נכנס לפעולה. כרגע הוא לא עובר את הרבע, התנהגות נורמלית או שהמאוורר עובד שעות נוספות ומיותרות?

פורסם

יש כאן לדעתי עוד משהו שצריך לבדוק.

יתכן שאולי הרכב עבר התחממות מתישהו, נעשה ראש מנוע עקב כך אך לא הוחלף טרמוסטט באחד תקין., לאחר מכן ארעה התחממות שוב, שלאחריה יש איבוד מים שבגללו אתה צריך לעשות ראש מנוע שוב?

אני הייתי בודק קודם כל את הטרמוסטט ומחליף אותו לחדש. אתה יכול לעשות כמה ראשי מנוע שבא לך ברגע שאין לך אינדיקטור להתחממות המנוע.

פורסם

הרכב יצא מהמוסך אחרי ראש מנוע לפני יום. עוד לא התחמם.

למעשה, המחוג לא פגש את קו החצי אפילו. ואני שואל אם זה תקין שחום המנוע נשמר על קו הרבע. שם מתחיל לפעול המאוורר כרגע.

פורסם

להערכתי לא, אציין כי בכל הרכבים שנהגתי בהם הטמפ' נשארת קבועה על חצי סקאלה ולא על רבע.

זה שהוא נשאר על רבע (ולא מתקדם לחצי) יכול להצביע על קיומו של טרמוסטט תפוס.

האם החליפו נוזל קירור במוסך במסגרת ראש מנוע?

פורסם

אני אפילו אחמיר ויאמר שפשוט ביטלו את הטרמוסטט במוסך שעשה לך את הראש מה שעלול להצביע על כך שקיימת עדיין בעיה וסיכוי גדול שהמוסכניק רק עקף את הבעיה ולא ממש פתר אותה. אני ממליץ לך לחזור למוסך ולבקש אל מול עיניך לראות אם אכן בוטל הטרמוסטט.

פורסם

החליפו נוזל קירור.

מאור, איך אפשר לדעת אם באמת עשו את הקומבינה הנ"ל?

נציין שהמאוורר לא פועל באופן תמידי. אלא רק כשהחום מגיע לרבע, ולאחר מכן שם הוא נשאר.

פורסם
החליפו נוזל קירור.

מאור, איך אפשר לדעת אם באמת עשו את הקומבינה הנ"ל?

נציין שהמאוורר לא פועל באופן תמידי. אלא רק כשהחום מגיע לרבע, ולאחר מכן שם הוא נשאר.

ממש בדיקה פשוטה. ברגע שאתה מניע את הרכב גש לתא המנוע ותתחיל למשש את 2 הצינורות העבים של הרידאטור, העליון והתחתון. אחד מהם צריך להיות חם והשני קר לחלוטין. כך זה אמור להימשך כמה דקות ארוכות עד הרגע שניפתח הטרמוסטט ואז זורמים בצינור הקר המיים החמים לכיוון הרדיאטור ואז הצינור הקר יהפך לחם . בקיצור מה שאני בא לומר שאם שני הצינורות שומרים על אותה טמפרטורה מההתחלה שאתה מניע ועד שהמאווררים מתחילים לעבוד משמא אומר שאין טרמוסטט או שהוא תפוס על פתוח אבל אני די סבור ובטוח שהורידו את הטרמוסטט.

פורסם

ביצעתי את הבדיקה הנ"ל. שתי הצינורות היו חמים, אבל העליון היה חם יותר בצורה ניכרת בהתחלה, לאט לאט גם התחתון התחמם, אבל זה קרה עוד לפני שהמאוורר נכנס לפעולה. ייתכן שהתחתון התחיל חם בגלל מזג האוויר הלבבי השורר במחוזותינו, והמשיך להתחמם בגלל עצם העובדה שהוא ליד מנוע, ומחובר אליו.

מה הנזק שיכול להגרם כתוצאה מהתופעה הנ"ל? חוץ מזה שהרכב נוסע בטמפרטורה לא אופטימלית לעבודה עבורו.

לפני שהרכב עבר ראש מנוע, הוא היה מפעיל את המאוורר איפשהו בין הרבע לחצי.

כך שאם באמת הטרמוסטט לא פועל, סביר להניח שלמוסך יש יד בדבר.

שאלה נוספת שעולה לי - למה למוסך להתעסק עם הטרמוסטט בכלל?

פורסם

אם אינני טועה הטרמוסטט יושב ביציאה מהמנוע לצינור העליון ואם הוא חם יותר מהתחתון מההתחלה משמע אומר שלא קיים טרמוסטט ובוודאי שלממוסך יש יד בדבר כי הוא זה שהסיר אותו. ולא סתם מסירים אותו. אם מסירים אותו כמו שהסברתי בתגובה קודמת שלי יש בעייה שביצעו לה מעקף ולא פתרו אותה. מצב לא תקין, עושה נזק לטווח הקרוב רחוק. חזור למוסך לקבל הסברים ומצידך שיראה לך את הטרמוסטט אם הוא קיים.

פורסם

היום הלכתי למוסך,

עשיתי את זה בהדרגה, ולא כ"כ אהבתי את התשובות של המכונאי והבעלים של המוסך.

בהתחלה אמרתי שהחום מגיע אל הרבע, אז הבעלים של המוסך אמר שככה זה בפונטו.

אמרתי לו שזה לא היה ככה לפני, והוספתי ששתי הצינורות חמים כבר מההנעה.

בגלל שהוא המשיך להסתכל עלי, שאלתי אם יכול להיות שזה איזה בעיה בתרמוסטט.

אחד מהם אמר שבכלל אין טרמוסטט לרכבים האלה, והשני אמר שאם אני רוצה הוא יחזיר לי אותו...

אם הוא מחזיר, סימן שהוא גם לקח.

הם טרחו להסביר לי למה בישראל לא צריך תרמוסטט,

אמרתי להם שאני סומך על המהנדסים של פיאט שהם יודעים למה הם שמו את הרכיב הזה.

ראיתי שיש הרבה דיונים באינטרנט אודות הטרמוסטט, והבנתי שיש הרבה מוסכים שאוהבים לפרק אותו.

מה באמת ההשלכות של החוסר בטרמוסטט? כי באמת נשמע הגיוני שמערכת קירור בישראל עובדת יותר קשה, ושאולי כדאי לעזור לה, ובכל זאת, אלפי מוסכים בארץ בטח יודעים מה הם עושים.

בכל מקרה, יצאתי משם בלעדיו, אבל אני צריך לחזור בעוד 430 ק"מ בשביל לחזק את הראש.

אז אם באמת חובה להחזיר אותו, נעשה את זה באותה הזדמנות.

פורסם
היום הלכתי למוסך,

עשיתי את זה בהדרגה, ולא כ"כ אהבתי את התשובות של המכונאי והבעלים של המוסך.

בהתחלה אמרתי שהחום מגיע אל הרבע, אז הבעלים של המוסך אמר שככה זה בפונטו.

אמרתי לו שזה לא היה ככה לפני, והוספתי ששתי הצינורות חמים כבר מההנעה.

בגלל שהוא המשיך להסתכל עלי, שאלתי אם יכול להיות שזה איזה בעיה בתרמוסטט.

אחד מהם אמר שבכלל אין טרמוסטט לרכבים האלה, והשני אמר שאם אני רוצה הוא יחזיר לי אותו...

אם הוא מחזיר, סימן שהוא גם לקח.

הם טרחו להסביר לי למה בישראל לא צריך תרמוסטט,

אמרתי להם שאני סומך על המהנדסים של פיאט שהם יודעים למה הם שמו את הרכיב הזה.

ראיתי שיש הרבה דיונים באינטרנט אודות הטרמוסטט, והבנתי שיש הרבה מוסכים שאוהבים לפרק אותו.

מה באמת ההשלכות של החוסר בטרמוסטט? כי באמת נשמע הגיוני שמערכת קירור בישראל עובדת יותר קשה, ושאולי כדאי לעזור לה, ובכל זאת, אלפי מוסכים בארץ בטח יודעים מה הם עושים.

בכל מקרה, יצאתי משם בלעדיו, אבל אני צריך לחזור בעוד 430 ק"מ בשביל לחזק את הראש.

אז אם באמת חובה להחזיר אותו, נעשה את זה באותה הזדמנות.

יופי, עוד מוסכניק חאפר מארץ החאפרים. תחזור למוסך שיחזיר לך את הטרמוסטט ואתה עלול לגלות ברגע שיחזיר את הטרמוסטט שישנם בעיות שהמוסכניק לא פתר לך כמו היתחממויות מיותרות. להסיר את הטרמוסטט זו דרך עצלנית ורמאית לסדר בעיות שקיימות עקב היתחממות יתר שהמוסכניקים פשוט אומרים נוריד את הטרמוסטט והרכב לא ייתחמם לעולם. לטווח הרחוק נזק!!

טרמוסטט תפקידו להביא את המנוע לטמפרטורת עבודה ובכך לשמר את המנוע בטמפרטורת עבודה תקינה ע"י מעבר מיים דרכו לרדיאטור לצינון המיים החמים וחזרה למנוע וכך חוזר חלילה. כאשר אין טרמוסטט המנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה תקינה מה שגורם לצריכת דלק מוגברת, מצתים מפוייחים, זיהום אויר מוגבר שפוגע עם הזמן בממיר הקליטי ובחיישן חמצן, שמן צמיגי שלא מיתחמם ולא עושה עבודתו נאמנה וכדומה...

בקיצור, שהמוסכניק לא יימכור לוקשים ויחזיר את הטרמוסטט!!

פורסם

אכן מכרו לך לוקשים, הם פשוט הוציאו את הטרמוסטט וכאילו פתרו לך בעיית התחממות, גם לאחי עשו זאת- אך אותו שאלו ואמרו לו את הההשפעות, הרכב שלו כמעט ולא בשימוש, וצריך לעשות גם פתיחת ראש(התחממות קווליר קופה)

בקיצור עוד עבודה "מקצועית" של המוסכניק הישראלי- איפה חיים הכט שצריך אותו :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אכן מכרו לך לוקשים, הם פשוט הוציאו את הטרמוסטט וכאילו פתרו לך בעיית התחממות, גם לאחי עשו זאת- אך אותו שאלו ואמרו לו את הההשפעות, הרכב שלו כמעט ולא בשימוש, וצריך לעשות גם פתיחת ראש(התחממות קווליר קופה)

בקיצור עוד עבודה "מקצועית" של המוסכניק הישראלי- איפה חיים הכט שצריך אותו :-)

אפרופו חיים הכט, ביום שני הקרוב יש פרק על פנצ'ריות. בהחלט יהיה מעניין...

• תוכן חדש...