Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי קורס רענון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מקווה שאני במקום הנכון...

אני אמור לעבור רענון נהיגה אבל יש לי בעיונת קטנה: יש לי הפרעת קשב וריכוז ואני לא מסוגל לשבת בכיתה כמה שעות רצוף בלי הפסקה (נגיד רבע שעה או 10 דק' על כל 45 דק' שאני בכיתה). יש לי כמובן אבחון ממקום רציני (בית לוינשטיין) שבו הם ממליצים שבכל מסגרת לימודית אני אקבל את ההקלות הנ"ל (רק המלצה אבל עדיין).

אני לא מנסה "לעקוץ" או "לנצנץ" או משהו בסגנון. אני באמת צריך את ההפסקות האלה אם אני רוצה להישאר מרוכז ולקלוט משהו. הם המליצו על הקלות נוספות: הארכת זמן במבחן, הקראת מבחן ובחינה בעל פה. את הדברים האלה אני אפילו לא אטרח לבקש כי ברור לי שאין מצב שיאשרו דבר כזה.

התקשרתי לאוניברסיטה הפתוחה, לאחר שהנציג סיים לצעוק/לאיים עליי ("אם תצא מהשיעור תוכל לחזור רק לאחר תשלום קנס או לעשות את כל הקורס מההתחלה") ולצחוק ממני ("קח ריטלין" :evil:) ביקשו שאשלח להם פקס עם האבחון+מכתב אישי ויראו מה אפשר לעשות בנידון. לא הסכמתי כי לכו תדעו כמה ידיים האבחון יעבור שם (זה לא איזה סוד מדינה אבל לא צריך שכל איזה מוקדן שהתחיל לעבוד לפני יומיים יראה את האבחון שלי :?).

התקשרתי למשרד התחבורה וגם שם ביקשו שאשלח להם את האבחון+מכתב אישי בדואר. כנראה שאין מנוס.

אמרו לי שאו שיאשרו לי את ההפסקות (מה שרציתי מלכתחילה), או שיבטלו לי את הקורס רענון לגמרי (לא הכרתי את האופציה הזו עד עכשיו אבל היא מוצאת חן בעיניי :wink:) או שלא יאשרו לי כלום.

כבר קרה שביטלו לאנשים קורסי רענון? למעט דו"ח חנייה אחד במשך 5 שנים אין לי שום דו"חות, שום עבירות, שום נקודות, אף פעם שוטר לא עצר אותי בצד, אני תמיד נוהג רגוע ולא משתגע. אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו אבל חוק שמוק, אני באמת לא צריך קורס רענון. :roll:

חושבים שזה יעזור או שאני סתם מבזבז לעצמי את הזמן? אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא.

אגב, במכתב שקיבלתי לא רשום לי תאריך מסויים שאני חייב לבצע לפניו את הקורס. אני יכול למשוך את העניין הזה עד שאני אצטרך לחדש את הרישיון? (לא שאני רוצה אבל ככה יהיה לי זמן לסדר את כל הבלאגן הזה).

תודה רבה,

ערן.:-)

פורסם

מה ההתנגדות לריטלין ? אם יש לך תופעת לוואי כלשהי שאתה לא יכול להתמודד איתה, יש LA, קונצרטה, ויש גם סוגים לא מוכרים ולא מסובסדים שיהיו די יקרים, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה. יש לי שני חברים עם הפרעות קשב שלא יכלו להסתדר בהרבה תחומים בחיים עד שלא התחילו לטפל בגיל מאוחר לצערם. אומנם אין איסור חוקי אבל זה גם מסוכן לנהוג ללא טיפול.

פורסם

מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים אישיים, ריטלין לא משפיע עליי (לא מעלה לי את רמת הקשב).

כבר עשיתי בדיקה עם ריטלין כשעשיתי את האבחון. המליצו לי כשתחליף על חינוך מתקן ואסטרטגיות למידה (קשה מאוד בגילי המופלג :lol:).

• תוכן חדש...