Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים!

אני זקוק לעזרתכם בבחירת רכב מסחרי, כששלשת השיקולים העיקריים הם: כסף, כסף, וכסף...

כשהכוונה ל- עלות רכישה (ירידת ערך), עלות אחזקה (ביטוח ותיקונים), וצריכת דלק.

כל שאר השיקולים כמו: נוחות, ביצועים, מראה, מערכת שמע מקורית וכו' לא רלוונטים כלל כרגע.

השימוש הצפוי ברכב הוא כ2000 ק"מ לחודש בין עירוני - (איסוף תוצרת חקלאית ממושבים ברחבי הארץ לירושלים), בהעמסה של עד כ600 ק"ג (העמסה מלאה זה רק בחלק קטן של הנסיעות, ברוב הנסועה העמסה תהיה חלקית)

ובנוסף שימוש עירוני של כ300 ק"מ חודשי.

את הנסיעות הבינעירוניות אני מבצע כבר כשנה, וכרגע אני שוכר מדי שבוע רכב מסחרי, (וכאן המקום לציין לשבח את צוות סניף 'אוויס' ברוממה י-ם), והתנסתי במספר רכבים מהצי המסחרי של אוויס - כשהנפוץ שבהם הוא הקנגו, וגם בג'מפי, טראפיק, בוקסר. לא היו לי חוויות שליליות (למעט התקלות הקטנות הנפוצות ברכבי השכרה) מהרכבים, ולצערי לא בדקתי צריכת דלק במצב אמת, למעט פעם אחת בקנגו החדשה, שם זה יצא 1 ל15.

הכיוון הוא דיזל ידני מטעמי חיסכון בדלק, אם כי יתכן שבגלל פערי המיסוי הירוק, תהיה עדיפות כלשהיא לבנזין עקב שיקלול עלות הרכישה.

הסכום המזומן בידי הוא 20K, אך כמובן שאם רכב חדש יותר = חסכוני יותר בדלק ותיקונים, אין לי בעיה לקחת מימון.

יש לציין שכלקוח השכרות רכב, אין לי ניסיון עם מוסכים, וגם במקרה של תקלה ביום עבודה, מעבר לעלות התיקון, אאלץ לשכור רכב חלופי.

מתלבט על הסגמנט בין המסחריות הקלאסיות קנגו / ברלינגו / פרטנר / קאדי, או פלח המיני מסחריות כמו הפיורינו / רומסטר, או שאולי עדיף סטיישן בעלת נפח העמסה גבוה בקיפול מלא.

אז מהו הדגם המומלץ ביותר מבחינת עלות, והיכן ממוקמת נקודת האיזון בציר הזמן בין רכב חדש (חיסרון: עלות רכישה, יתרון: חיסכון באחזקה ודלק) לרכב ישן יותר (חיסרון: עלות אחזקה ודלק. יתרון: חיסכון בעלות רכישה)

תודה רבה!

אור

רנו קנגו - המשפחתית שלי

פורסם

בכל מה שקשור לאמינות עלויות אחזקה והתאמה לאיסוף תוצרת חקלאית אני לא חושב שיש תחרות לטויוטה היילקס.

לגבי שאר הדברים,

צריכת דלק תהיה סבירה+ אבל כנראה שפחות טובה מקנגו ברלינגו וכו' .

שמירת ערך ורכב מסחרי הם בכל מקרה לא דברים שהולכים ביחד אבל מכיוון אתה מחפש רכב זול זה דווקה יתרון מבחינתך כי כך תקבל רכב חדש יותר שספג כבר את רוב ירידת הערך.

אין דבר כזה נק' איזון בזמן, במסחריות יש גם רכבים משנת 2009 שנראים כאילו הם כבר 30 שנה על הכביש, הכל תלוי באיך שמרו על הרכב ולמה הוא שימש.

פורסם
בכל מה שקשור לאמינות עלויות אחזקה והתאמה לאיסוף תוצרת חקלאית אני לא חושב שיש תחרות לטויוטה היילקס.

לגבי שאר הדברים,

צריכת דלק תהיה סבירה+ אבל כנראה שפחות טובה מקנגו ברלינגו וכו' .

שמירת ערך ורכב מסחרי הם בכל מקרה לא דברים שהולכים ביחד אבל מכיוון אתה מחפש רכב זול זה דווקה יתרון מבחינתך כי כך תקבל רכב חדש יותר שספג כבר את רוב ירידת הערך.

אין דבר כזה נק' איזון בזמן, במסחריות יש גם רכבים משנת 2009 שנראים כאילו הם כבר 30 שנה על הכביש, הכל תלוי באיך שמרו על הרכב ולמה הוא שימש.

תודה על המענה!

טנדר פתוח לא יכול להתאים לי - מפחיד לחשוב מה קורה בחורף לערמה של קרטונים עם ירקות כשיורד גשם...

אז רק מסחריות סגורות באות בחשבון.

רנו קנגו - המשפחתית שלי

פורסם

קנה ברלינגו/קנגו/דובלו. מה שתמצא במצב הכי טוב בתקציבך.

600 קג זה מעט מעבר לסף ההעמסה המותר בהם, ומסטיישן במשקלים האלה אתה יכול לשכוח, צריך מסחרית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ישנם טנדרים פתוחים רבים מאוד שהתקינו להם סגירה מצויינת לארגז.

מבין שאר האופציות ברלינגו/פרטנר/קנגו/דובלו וכו' כמו שאמר elibaba מה שתמצא במצב הכי טוב - בכל מקרה מסחרית ב 20K

זה כנראה יהיה רכב שעבר לא מעט בחיים אל תפסול אף דגם ופשוט תחפש אחדשמור שלא עשה הרבה ק"מ (יחסית) ואם תמצא אחד שישמש כל החיים שלו כמשפחתית אז בכלל שיחקת אותה ולא משנה גם אם כל העולם יגיד לך שהדגם השני קצת יותר מוצלח.

סה"כ ההבדלים ביניהם די זניחים.

פורסם
מתלבט על הסגמנט בין המסחריות הקלאסיות קנגו / ברלינגו / פרטנר / קאדי, או פלח המיני מסחריות כמו הפיורינו / רומסטר, או שאולי עדיף סטיישן בעלת נפח העמסה גבוה בקיפול מלא.

הרומסטר אינה מכונית מסחרית, ולכן לא מיועדת/מתוכננת לשאת משקלים לדרישתך.

להערכתי גם הפיורינו מוגדרת כמסחרית קלה, וייתכן שהיא לא מתוכננת לשאת משקלים כאלו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

השיקולים והתקציב שלך מובילים לדובלו.

הוא הכי עמיד, חסכוני מאוד (כ 7 ליטר ל 100 קילומטר) וזול לאחזקה. הוא גם מסתדר הכי טוב עם משקל.

אופציה נוספת היא מסחרית גדולה במשקל כולל של מעל ל 3500 קילוגרם. על הנייר הוצאות האחזקה הרבה יותר גבוהות אבל הוא מוכר מלא מהקילומטר הראשון, יש קיזוז מעם גם על הקנייה וגם על כל האחזקה, יש החזר בלו על הסולר ואין שווי שימוש למס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעניין אותי איך אף אחד לא מדבר על פורד קונקט.

משקל העמסה של 750 ק"ג!!!

הדגם הארוך גבוה יכול להכיל נפח של סחורה אדיר במידה והכיסאות האחוריים מקופלים!!! תא הנוסעים מרגיש משפחתי (משהו בסגנון פוקוס דור 1), והוא מאוד מאוד אמין אם מטפלים בו נכון.

עוד יתרון בזכות הגובה שלו הוא שאפשר להיכנס בעמידה עם התכופפות לא קשה במיוחד לצורך הכנסת קרטונים עמוק פנימה.

צריכת דלק ממוצעת 1:12 (ואת זה אני אומר מנסיון של מעל ל 500,000 ק"מ עם 2 קונקטים!!).

כמדומני מודל 2004-2005 נמכרים בפחות מ 30,000 שקל.

לשיקולך..

פורסם

כי הקונקט פחות עמיד ויותר יקר.

דובלו מודל 2007 נמכר במחירים הנ"ל והוא יותר חסכוני.

פורסם

אישית אני ממליץ על הדובלו שעולה על כולם בכל הפרמטרים שהעלת.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
כי הקונקט פחות עמיד ויותר יקר.

דובלו מודל 2007 נמכר במחירים הנ"ל והוא יותר חסכוני.

מעניין אותי כיצד תאמת את מה שאמרת כאן.

אני עם נסיון רב יותר משלך עם קונקטים ואני לא מבין מאיפה הוצאת את השטות הזאת.

פורסם

כמה קונקטים וכמה דובלואים החזקת, לאילה פרקי זמן וכמה קילומטרים?

הענף שלי מלא בטנדרונים ומדובר על חברות שמחזיקות לפעמים כ 30 רכבים מהמשפחה הזו. אישית לא מחזיק כל כך הרבה אבל עוקב מקרוב אחריהם כדי לבחור את הרכב שמחליף את הנוכחי.

פורסם

קונקט מודל 2004 ישירות מהיבואן אצלי עד היום 330,000 ק"מ.

קונקט מודל 2006 יד 2 כרגע עם 220,000 ק"מ.

בדובלו לא החזקתי, אבל מהכרות עם אנשים שהחזיקו בדובלו משנים שונות - הרכב לא בדיוק שיא האמינות ומבחינת נפח העמסה אין מה להשוות לקונקט.

הדבר היחיד שהדובלו מצטיין בו הוא הכוח של המנוע לעומת הקונקט שקצת חלש (90 כ"ס), אבל כידוע לך הספק לא משנה כאן והמומנט בקונקט עושה את את שלו בכבוד.

פורסם

אז אתה נוסע מעט.

לי היו 3 דובלואים. הראשון היה בן 11 חודשים ו 44K כשמת בתאונה, השני היה גם מודל 2003 ועשה 350K עד 2008 ללא כל תקלות מיוחדות פרט למשאבת קלאץ' שהוחלפה, אחריו היה עוד אחד מודל 2008 שהוחלף לא מזמן לפוקוס סטיישן אחרי 260K ק"מ ו 0 תקלות. מדובר ברכבים שעבדו קשה מאוד הן מבחינת משקלים והן מבחינת נסיעות בשטח ובאתרי בנייה. לקבלת מושג, ברלינגואים שהיו לפניהם לא החזיקו 100K לפני שהתחילו לעשות צרות.

• תוכן חדש...