Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין אם זה מגבר חלשלוש של 50RMS ובין אם זה מגבר עוצמתי של "מיליון" RMS (הכוונה הרבה), כנ"ל לגבי סאב, האם במצב כזה הרכב יהיה איטי יותר עקב פגיעה בכח המנוע או שאין שום קשר לכך?. (אני יודע שזה מכביד על המערכת החשמלית אך לא זה הנושא).

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי זה כן משפיע על הכוח של המנוע דרך האלטרנטור, כאשר יש עומס על המערכת החשמל האלטרנטור מסתובב יותר קשה.

(לדוגמא כשאתה מניע אוטו ע"י כבליםאז הרכב המונע נופלים לו הטורים) אך זוהי רק דעתי אין הוכחה מדעית :)

MAX'S -- Tuning

פורסם

אין אנרגיה יש מאין. אם אתה מתקין מערכת שמע בהספק גבוה יותר, ההספק הזה צריך להגיע ממקור כלשהוא. מקור ההספק ברכב שלך הוא המנוע, כך שבהכרח אם תיקח יותר הספק למערכת השמע תקבל פחות הספק בגלגלים.

אבל, באופן עקרוני, אם התקנת מגבר של מיליון וואט RMS והגברת את הווליום לעוצמה נמוכה יחסית, הוא לא יצרוך את כל המיליון וואט שהוא יכול לצרוך במקסימום ואז העומס על המנוע יהיה קטן יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באופן עקרוני, כן, אתה מאבד כוח במנוע דרך האלטרנטור, כמו שאמרו קודם. אבל אתה לא תרגיש את ההשפעה, מכיוון שרוב ההספק נצרך בזמן מכת באס (מיד וטוויטר צורכים פחות אנרגיה), המכה הזאת 25-250 מילישניות (לצורך הדגמא, לא עשיתי חשבון מדוייק).

בזמן הזה, מבחינה מכאנית אוטו לא יספיק לשנות את הטורים, רק אם יש לך סדרה ארוכה של באס, אז תרא טיפה ירידה בטורים.

אבל כל הצריכה הזאת היא יחסית קטנה בשביל המנוע.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

נאמר את זה ככה - בתחילת השבוע נגמר לי המצבר ברכב (רק שעוד לא ידעתי את זה)

התופעות היו שהטורים היו נופלים לי כשהייתי מדליק מזגן ונורת ABS היתה נדלקת לי, פעם אחת בעמידה גם המנוע דומם.

בכמה ימים שלפני זה המערכת נשמעה לי קצת - שטוחה, דרדל'ה אפשר לאמר -> כאילו ששוב אין לי בידוד בדלתות או משהו כזה.

הרכב זלל לי קצת יותר דלק מהרגיל גם וממש היתה תחושה שהמנוע מתאמץ יותר להאיץ שלא לדבר על עליות.

ברגע שכל התופעות האלה הגיעו יחד זה קרה יום אחרי שעזרתי למישהו להתניע עם כבלים - אז כבר הבנתי שהכל מצביע כלפי המצבר.

החלפתי מצבר - הופס! הכל חזר לקדמותו, רכב סוחב כמו פנתר, מערכת נשמעת בדיוק כמו שהיא אמורה להשמע והמזגן והטורים עובדים יציב.

המערכת שלך מייצרת דרישה לזרם מהמצבר והאלטרנטור, להפעיל את האלטרנטור נדרש כוח מהמנוע ולפי מה שזה נראה כאשר המצבר לא מחזיק טעינה - נדרש לא מעט כוח מהמנוע בכדי להחזיק את האלטרנטור בשיא ההספק שלו.

אולי המזל היחיד שלי זה שהאלטרנטור אצלי מסוגל להוציא עד 120 אמפר.

כשהגעתי לבדיקת עומס - בהתנעה המצבר הישן שלי הוציא רק 48 אמפר שזה אומר בעצם שעוד טיפה ולא הייתי מסוגל כנראה להתניע כבר את הרכב.

התשובה לשאלה שלך היא חד משמעית כן.

בנוסף לכך - על מצבר גמור המערכת נשמעת זוועה, תתקין מגברים זללניים שיושבים עליהם רמקולים שזוללים מהם את מה שהם מסוגלים לספק ומצבר אחד ברכב יגמר לך מאוד מהר כנראה ואולי גם אלטרנטור רגיל לא יהיה חזק מספיק בכדי לשרוד הטענה של מצבר אחד שלא לדבר על יותר.

ולא - קבל לא יפתור לך בעיה כזו, הוא רק יחמיר אותה. (אני מתאר לעצמי שזו השאלה הבאה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי אתכם, אז בסופו של דבר הכח של הרכב קצת יורד בגלל זה, טוב לדעת:lol:.

אז יש מצב שנראה טויוטה קאמרי מנוע 3.5 עם מערכת מטורפת מקבלת בראש ברמזור מסוזוקי סוופיט?(הכל בהומור).:wink:

תודה רבה לכם.

פורסם

מה שממש הפיל לי את הרכב בסופו של דבר היה המזגן ולא המערכת וזה נושא שהולך להבדק ברכב שבוע הבא.

קבעתי טיפול גם בכדי לבדוק אם מדחס המזגן לא מעמיס יתר על המידה וגם בכדי לבדוק אם מנוע צעדים אצלי תקין כי אני חושש שכניסת המדחס של המזגן לפעולה מורידה את הטורים יותר מידי.

זה גם יכול להיות בית מצערת אבל שמתי תוסף והרכב עובר טסט חלק בזיהום אוויר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אני יודע שאצלי למשל נורת abs יכולה להצביע בין השאר על אי טעינה מהאלטרנטור ככה שאולי תקח את זה גם בחשבון ותבדוק אותו גם.

פורסם

בדקתי - הטעינה תקינה לחלוטין.

זה פשוט היה מצבר גמור שלא מחזיק טעינה ולא עומד בעומס התנעה.

הבעיה לחלוטין היתה במצבר אבל אני על הדרך רוצה לבדוק מנוע צעדים ומדחס מזגן.

אלטרנטור - תקין.

Pioneer TS-X150

פורסם

מישהו יכול לרשום פה הסבר פשוט בשורה אחת נטול מושגי רכב טכניים מדי למה באמת אסור להניע את האוטו כאשר המזגן דלוק (אצלי זה בקרת אקלים ולכן רק אחרי שאני מניע אני יכול לדעת אם הוא עובד בכלל אם לא כיביתי אותו לפני שכיביתי מנוע)

Seat Ibiza "FR" 1.2TSI 2012

פורסם

אני לא בטוח עד כמה זה באמת נכון היום הודות לטכנולוגיה שמשולבת ברכבים אבל ההסבר הוא מאוד פשוט.

בזמן התנעה נופל עומס אדיר על המצבר.

בזמן התנעה מצבר תקין יכול להראות לך למעלה מ300 אמפר צריכה.

ברכבים בהם המזגן הוא בעל בקר אנלוגי לחלוטין - לא תמיד יש ממסר השהייה ואז תוך כדי התנעה הרכב המצבר יאלץ לספק עומס נוסף בכדי להפעיל את מדחס המזגן בזמן שהוא גם ככה צריך לספק דרישה גדולה מאוד למנוע בכדי לגרום לו להתחיל לרוץ על דלק.

בזמן הזה - כל צרכן נוסף בהתנעה מהווה טפיל.

בנוסף לכך - בזמן התנעה, המתח הכללי במערכת החשמל נופל - עד כמה הוא נופל, עד כמה שידוע לי במקרים מסויימים גם מתחת ל7 וולט. לא כל מוצר חשמלי יודע לעבוד במתח נמוך עד כדי כך ובאותו הזמן צריכת הזרם של אותו מוצר ברכב תקפוץ מאוד גבוה בכדי לפצות על המתח הנמוך ואתה יכול לשרוף לאותו המוצר את הפיוז או אפילו את המוצר עצמו.

למשל דוגמא מעולם הCARPC - מוצרים כמו USB HUBS לא מוגנים נגד מתח התנעה - לכן USB HUB שכן מוגן נגד נפילת מתח שכזו - יעלה לך 80 דולר!

(יש פתרונות זולים יותר ואני בעצמי יישמתי פתרון שכזה בפרוייקט שלי).

ברכבים היום יש מנגונני השהייה על מערכת התאורה ועל מערכת המיזוג ככה שהמזגן והאורות יכנסו לפעולה רק לאחר שהתנעת הרכב תמה -> אתה כנראה תבחין בזה ע"י התנהגות הרכב, יחד עם זאת - אם אתה יכול להמנע, זה לא מזיק.

Pioneer TS-X150

פורסם

לגבי השאלה עם המזגן עשיתי כל כך הרבה חיפושים , הייתה התייחסות בעיקר להוספת עומס על המצבר ועל הסטרטר , אבל בחלק מהמכוניות המזגן ושאר האביזרים מנותקים בהתנעה (אצלי בוודאות , השאלה אם זה כולל את המדחס) .

הנה שאלה מעניינת :

איך בעצם מתאפשר לאלטרנטור לשנות את העומס שהוא מפעיל על המנוע?

הרי האלטרנטור מחובר למנוע באופן קבוע ומסתובב איתו ביחס קבוע וישר , אז גם אם אנו דורשים מהאלטרנטור הספק גבוה יותר - כיצד הוא מגדיל את העומס על המנוע?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

האלטרנטור בניגוד למה שאתה חושב ממש לא עובד בעומס קבוע.

רמז קטן - לאלטרנטור יש פולי, לפולי יש רצועה והרצועה הזו מחוברת לפולי אחר...

בקיצור האלטרנטור מסתובב ביחד עם המנוע ומושפע ישירות מהטורים של המנוע.

בהילוך סרק האלטרנטור בקושי מספק זרם לרכב ועיקר העומס מושלם ע"י המצבר.

בהתנעה האלטרנטור בכלל לא מייצר שום דבר היות והמנוע לא מסתובב עדיין.

Pioneer TS-X150

פורסם

אמרת בדיוק את מה שאמרתי , השאלה לא היייתה כיצד המנוע משפיע על האלטרנטור אלא להפך , כיצד האלטרנטור משפיע על המנוע?

קיימת טענה שכאשר דרושים הספק גבוה יותר מהאלטרנטור , הוא מפעיל עומס גבוה יותר על המנוע , ואני שואל איך בדיוק לאלטרנטור יש את היכולת לשנות את העומס שהוא מפעיל כלפי המנוע?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...