Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רנו מגאן 2 - 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

הודעה ראשונה שלי בפורום אז תהיו עדינים ;)

יש לי שאלה כללית בנוגע לגיר האוטומטי של מגאן 2 2008

שמתי לב כשאני מתחיל נסיעה ומגיע להילוך 2 אז באמצע עליית הטור מחוג הטור יורד קצת כאילו מעביר הילוך ל3 אבל בפועל הוא סתם יורד, עולה בחזרה ורק אז הוא מעביר הילוך ל3.

במוסך המורשה אמרו לי שזו התנהגות רגילה של הגיר.

אני שואל אתכם מומחים יקרים האם כך הגיר עובד?

תודה מראש,

איציק.

פורסם

בתור בעלים של רנו מגאן 2 2005 אני יכול לומר לך שזה נשמע בסדר. הגיר אמור להיות גיר חכם/לומד

אבל בפועל קשה לארבעת ההילוכים של הגיר לתפקד טוב במיוחד בעליות. תוסיף לכך את משקל הרכב

ותקבל לפעמים התנהגות הססנית של הגיר ומעבר לא אחיד בין הילוך להילוך ולפעמים אפילו תורגש מכה

או זעזוע קל.

יש לך כמובן אפשרות לעבור למצב ידני ע"י הזזת מוט ההילוכים שמאלה ואז אתה תשלוט על מעבר מהילוך

להילוך.

אהההההההה אהההההה.

פורסם

אני בעלים של הרכב הזה כבר 9 חודשים.

בעליות תעבוד עם הרבה גז - בגלל השיפוע של הרכב, הוא לא יטלטל אותך בעת החלפת הילוך.

כשאתה נוסע במישור או עליה מאוד מתונה - לא צריך לתת הרבה גז לרכב וגם לא צריך ממש להוריד את הרגל מדוושת הגז אלא טיפה להרפות את הלחץ ממנה והרכב יעביר הילוך -> אתה יכול ממש לשלוט בזה גם כשאתה עובד עם גז מתון וגם כשאתה מנסה להאיץ.

לוקח לרכב בערך חודש ללמוד אותך ולך יקח בערך בין חודש לחודשיים להתרגל לגיר -> אתה תראה שתוך חודש חודשיים אתה כבר תהנה מהרכב הזה והגיר המוזר שלו יהפוך לזניח מבחינתך.

אני למען האמת אפילו נהנה מזה כי זה מזכיר לי קצת החלפת הילוכים וזה מאוד חסר לי משום מה כנהג. היתרון הוא שרגל שמאל לא מתעייפת על הקלאץ' וכתף ימין לא מתעייפת מהחלפת הילוכים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הטורים אפרופו - אני לא שמתי לב לדבר כזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכל העונים.

הבנתי כבר איך הגיר המוזר הזה עובד, וזאת לא הבעיה.

הבעיה היא בדיוק כמו שאני מסביר, מתחיל נסיעה הילוך ראשון, הילוך עובר חלק לשני באמצע טור של הילוך שני המחוג של הטורים יורד (סוג של יעני מחליף הילוך) הרכב באמת מאט, עושה רושם שהוא העביר לשלישי, מסתבר שלא, והוא כאילו עושה את הילוך שני פעם וחצי, רק לאחר מכן עובר לשלישי.

גיליתי זאת ע"י ידי העברת ידית ההילוכים שמאלה למצב טיפטרוניק בדיוק אחרי שהוא עושה את הירידה של הטור, וזאת בכדי לראות אם הוא עבר לשלישי, ובכן...הוא לא.

היום כשהייתי במוסך והסבירו לי שזה דבר רגיל לגיר הזה הייתי חייב לבדוק, אז לקחתי מגאן כמו שלי מהמוסך ויצאתי לסיבוב ואכן ההתנהגות הייתה בדיוק אותו הדבר, אז כבר אמרתי לעצמי מה הסיכוי שאותה בעיה בדיוק קיימת בשני הרכבים?

למען הסר ספק אני שואל פה בפורום.

מה שאתה מתאר זו נעילת ממיר המומנט.

סליחה על הבורות, מזה זה אומר?

פורסם

צריך לבדוק את זה כשתהיה לי הזדמנות לנהוג ברכב של האשה

:-D

Pioneer TS-X150

פורסם
שלום לכולם :)

הודעה ראשונה שלי בפורום אז תהיו עדינים ;)

יש לי שאלה כללית בנוגע לגיר האוטומטי של מגאן 2 2008

שמתי לב כשאני מתחיל נסיעה ומגיע להילוך 2 אז באמצע עליית הטור מחוג הטור יורד קצת כאילו מעביר הילוך ל3 אבל בפועל הוא סתם יורד, עולה בחזרה ורק אז הוא מעביר הילוך ל3.

במוסך המורשה אמרו לי שזו התנהגות רגילה של הגיר.

אני שואל אתכם מומחים יקרים האם כך הגיר עובד?

תודה מראש,

איציק.

חד משמעית זה תקין.

אם זה לא קורה - יש תקלה בגיר.

לגבי הבסר על ממיר מומנט - יש כאן מאמר טכני מפורט בנושא, תריץ חיפוש. כפתור החיפוש בסרגל כלים למעלה.

פורסם

ברנו מגאן שהייתה להורים שלי הייתה בדיוק אותה התנהגות.

זו התנהגות אופיינית של הגיר AL4 שנמצא גם בסיטרואן C4.

אתה מוזמן לבדוק ולגלות שגם סיטרואן C4 וגם כל רכב עם הגיר הנ"ל יעשה בדיוק מה שתיארת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ואם אתה רוצה להיות בטוח שהוא עוד, תגיע להילוך שלישי או רביעי בשיוט ("קצת גז"), תעביר את הידית לטיפטרוניק (ותראה שאכן ההילוך הוא 3 או 4 בהתאמה), או אם אין טיפטרוניק, תלחץ על D3 בשלישי או אל תעשה דבר ברביעי,,, תעזוב את הגז ותראה מה קורה למחוג הסל"ד.

אם הוא נופל לאלף - לא תקין. אם הוא נשאר באותו גובה, ויורד לאט עם ירידת מהירות הרכב תוך כדי תחושה של בלימת מנוע - תקין.

ברור? אני שמייח.

לא ברור - אחת ורבע בלילה - למה ציפיתם?!

• תוכן חדש...