Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי Citroen C5 2005 צורה חדשה.

כבר 3 שנים אצלי בלי בעיות חריגות (טפו טפו)

אתמול בנסיעה בת חצי שעה המזגן עבר וקירר לסירוגין, כמה דקות אויר קר וכמה דקות אויר לא קר.

כשהגעתי ליעד עצרתי לכמה דקות כדי לשמוע אם המדחס של המזגן מפסיק לעבוד כשיוצא אויר לא קר. עמדתי כמה דקות וכלום, הכל נשאר קפוא.

היום בבוקר בנסיעה ארוכה אפילו קצת יותר (ובאותו הכביש), המזגן קירר תקין לכל אורכה.

יש למישהוא כאן המלצה מה יכול להיות?

אתמול חשבתי שאולי גז אבל מצד שני אם הוא מקפיא כשהוא עובד וגם היום בנסיעה רצופה במשך כמט שעה, אז אני כבר בספק.

בקיצור, ממתין לבעלי המקצוע מבינכם.

תודה.

You can’t really know someone until you fight them

פורסם

בסיטרואן C5 דור שני (2005 - 2008 ) ישנה בעיה בתקע של השסתום ספיקה משתנה במדחס.

כאשר ישנו נתק, המדחס ממשיך לעבוד אך מפסיק לדחוס, ואז המזגן מפסיק לקרר.

כאשר המגעים תקינים, המזגן מקרר טוב.

צריך להחליף את התקע של השסתום ספיקה משתנה.

כל זה נכון, במידה והמאוורר תקין ולא עייף (כתוצאת מבעיית פחמים) ולא חסר גז במזגן.

פורסם

האם האבחונים לעלמה התקפים בהינתן העוה שהיום המזגן הקפיא כמו האלפים?

אם כן, האם ידוע על מישהוא מהימן מאיזור הרצליה/נתניה/רעננה/כפר סבא?

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתוך ניסיון, התופעה מאפיינת את הדגמים הראשונים (2005-2006) של הצורה המתוחה, שם היה עניין די נפוץ של מגע רופף בתקע על המדחס (לא מדובר במדחס סטנדרטי ישן עם קלאץ', אלא מדחס עם ספיקה משתנה באמצעות שסתום מבוקר אלקטרונית).

לעיתים רחוקות קורה שהשסתום עצמו דפוק ("נתקע" לפעמים ולא זז - ולכן אין קירור). יש הטוענים שאפשר להחליף את השסתום לבד, ויש הטוענים שצריך להחליף מדחס.

למיטב זכרוני, השסתום עצמו מאובטח ע"י קליפס\טבעת "C RING" וכן ניתן להוציא אותו ולהחליף אותו - הבעיה לרוב היא שהיבואנים\יצרנים לא מספקים חלקי חילוף לתיקון\שיפוץ של מכלולים ולכן צריך להשיג את החלקים האלו "בחוץ" (אצל מזגניסטים שמתעסקים בזה...).

כמובן שהכי טוב זה להתחיל מבדיקה ממוחשבת וסריקת תקלות, אבל הייתי מהמר בשלב ראשון על שני הדברים הנ"ל.

אם יש לך קצת רקע טכני ואתה מבין דבר או שניים - אז להבא אם הדבר חוזר על עצמו, נסה להקיש בעדינות על איזור השסתום החשמלי (לא עליו, לא בחוזקה ולא על התקע שלו) במדחס ולראות אם הוא מתעורר לחיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני קופץ לשאפט עוד כמה ימים בנוגע לבדיקה אחרת, אני מקוה שימצא פתרון גם לזה.

תודה איציק

• תוכן חדש...