Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוכר דירה ללא מזגן, לבעלי הדירה אין גם כוונה לשים אחד כזה.

לכן, חשבתי על מזגן נייד כזה: http://www.familyline.co.il/index.php?categoryID=84

חשוב לציין שהמזגן רק מקרר.

היתרונות, לא דורש התקנה, נייד ולכן ניתן להעבירו בין החדרים וגם לאחר עזיבת הדירה אני יכול לקחת אותו איתי בלי צורך בהסרתו ובהתקנה בדירה החדשה.

חסרונות, המזגן רועש בהשוואה למזגן עילי מקביל.

אשמח לשמוע מאנשים שיש להם מזגן דומה או שהיה להם נסיון עם מזגן כזה ביחוד לגבי נושא הרעש ובכלל לגבי כדאיות רכישתו.

פורסם

יש לי חבר שעובד כבר מספר שנים בחברה שמתקינה מזגנים לחדרי שרתים ותחנות ממסר סלולאריות.

הוא אומר שהם משתמשים רק במזגנים תוצרת מיצובישי ו FAMILY.

לשם השוואה, מזגן של מיצובשי עולה בערך פי 3 מונים מ FAMILY והוא בכל זאת מכניס את שניהם באותו משפט.

בקיצור, אם ללכת על ה"זולים" אז ה FAMILY עדיף מהטורנדו\סאגה\"אלקטרה" וכו'.

מנסיון אישי לגבי המזגן הנייד:

כשגרתי בדירה שכורה היה לי מזגן כזה של תוצרת אלקטרה (של פעם) בעל הספק של 1.5 כ"ס.

קח בחשבון שהוא דיי מרעיש, צינור הפליטה צריך להיות בחדר אחר\בחלון אחרת הוא מחזיר את כל האויר החם לחדר,ורצוי שיהיה מכוון לכיוון המשתמש כי קצת קשה לו לפזר קור בכל החדר.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

המזגן הזה לא שווה שקל - ולא בגלל שהוא של FAMILY (שאגב יש לי 4 מזגנים שלהם אצלי ואצל ההורים וכו' והם מזגנים מעולים !)

אלא בגלל שהוא פשוט לא עובד כמו שצריך, היה לי כזה עם צינור שמוציא אוויר חם, ולא רק שההספק העלוב של זה לא מקרר את החדר באמת, אז גם הצינור עבה מאוד וזה מחמם את החדר.

אני מציע לך אם יש לך לפחות שנה + בדירה, תתקין מזגן פאמילי 1.5 כ"ס ב 1600 ש"ח (מקבלים צנרת והכל!) ותהנה ממנו. במקרה הכי גרוע - להעביר אותו זה 500-600 שקל למתקין. ככה שבכל זאת נראה לי ישתלם לך יותר.

פורסם

אם הצינור היה ארוך מספיק להגיע עד אוסטרליה אפשר היה לחמם בית בצד השני, המחומם היה משלם למקורר עבור החימום

וכסף רב היה נחסך.

פורסם

אני חושב שאם אתה מתכוון להישאר בדירה זמן יחסית ארוך, אז כדאי במזגן קטן של 1כס שמתאים לחדר בינוני.

כל ההתקנה עצמה היא בדיוק 20 דק' עם חור 1 בקיר והרכבה של המתלה מבחוץ שאת זה בכלל עושים בדקה.

אני זוכר שרכשתי את המזגן שלי בחדר (1כס של סאגה, היה מבצע ב900 או 1000 לא זוכר בדיוק שנה שעברה) תוך פחות מחצי שעה המתקינים כבר לא היו כאן וזה כי הם התעכבו ודיברו בפלאפון עם עוד לקוחות.

בסופו של דבר להוריד אותו זה בערך כמו להוריד טלויזיה מהקיר, מורידים את 2 הרכיבים מתוך הבית ומחוצה לו, סוגרים את החור בקיר וצובעים בצביעה מקומית וגמרנו.

אוהד.

פורסם

ולמה שבעל הדירה יסכים?

חור בקיר, ומי ערב שתסתמו אותו, מי ערב לאיכות העבודה, מה עם הכיעור בקיר החיצוני של הבניין לאחר סתימת חור כנ"ל?

פורסם

בדירה הקודמת עשינו מה שרצינו כל עוד שילמנו בזמן, לבעל הדירה לא היה אכפת בהגדרה. אם עשינו נזק, אנחנו שילמנו, אם זה תקלות של בלאי הוא שילם. התקנתי מזגן, והעברתי אותו למי שאחרי בתשלום מופחת.

בדירה לפני חתמתי מול בעל הבית שהיה ואני לוקח איתי את המזגן, אני משלם על התיקונים. אם לאו, אני מעביר את הנטל לשוכר הבא אחרי או שאנחנו מסתדרים על מכירה במחיר מופחת.

אני לא פעם הייתי מופתע שכל מה שצריך זה לדבר אם בעל הדירה בתכלס ולמצוא את העמק השווה. אני אישית לא שמעתי על בעל דירה שלא הסכים שיתקינו לו מזגן בדירה ואח"כ או שהתקזזו או שהועבר לשוכר הבא.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...