Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוקו, אני לא מכיר את הנתונים, אבל מחיה (עם שותפים רחמנא ליצלן) לא עולה 5-6K, אלא אם אתה ממש חייב לגור בלב ת"א.

לגבי המוקד אליו אני מפנה את הכיתוב, הוא בדיוק הנושא של אם אני אחשוב רק על ילדיי, אולי באמת אבחר לעזוב. אבל אני מאמין שאם כולנו נעשה כך, אפשר לנשק ביי-ביי למדינה שלנו.

כן, קשה פה. כן, יש פה (אולי) יותר חארות מאשר במקום אחר, כי מה לעשות הרוב פה יהודים ;-), אבל קיומו של המקום הזה חשוב. אם אני זוכר נכון, זו "ממלכת" ישראל השלישית. אני מאוד מקווה שהיא תהיה גם האחרונה, ושלא ילדינו יצטרכו להקים את הרביעית מתישהו. אם מספיק אנשים טובים ירדו מהארץ, אז כנראה שהם דווקא כן יצטרכו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה שאתם מתייחסים לזה כשחור או לבן.

תבינו, יש גם אפור. לאנשים מגיע גם לנסות משהו אחר, ולראות אם זה מתאים להם.

זה בסוף עניין של השקפת עולם, אבל אני ממש לא רואה פסול בללכת לנסות מקום אחר.

בסדר, נלחמו עבור המדינה הזו, אנשים נהרגו, לצערי אני מכיר את זה מקרוב.

אתה מכיר מדינה שלא נהרגו בה אנשים במלחמות? אז בגלל זה אם אנגלי או גרמני

רוצים לעבור למדינה אחרת מסתכלים עליהם כמוקצים?

אני יכול לספר על חברים קרובים שלי, שניסו, וחלקם חזרו, כי לא הסתדרו עם המנטליות,

עם האווירה, עם הריחוק מהמשפחה והחברים, ואחרים שנשארו, והיום לא חושבים

בכלל לחזור לארץ, לפחות לא בטווח הנראה לעין.

לפי מה שראיתי, אם אתה עובר את השנה הראשונה, שהיא מאוד קריטית, אח"כ אתה מגלה

שלא כזה רע שם, אולי אפילו נחמד, נחמד מאוד.

זה לא נעים לנו כישראלים לשמוע את זה, כי לא נעים לפעמים לשמוע את האמת, אבל זו

הרבה פעמים המציאות.

פורסם
כן, קשה פה. כן, יש פה (אולי) יותר חארות מאשר במקום אחר, כי מה לעשות הרוב פה יהודים ;-), אבל קיומו של המקום הזה חשוב. אם אני זוכר נכון, זו "ממלכת" ישראל השלישית. אני מאוד מקווה שהיא תהיה גם האחרונה, ושלא ילדינו יצטרכו להקים את הרביעית מתישהו. אם מספיק אנשים טובים ירדו מהארץ, אז כנראה שהם דווקא כן יצטרכו.

אני לא מוכן להקריב את עצמי, ואת ילדי (שעוד אין לי) לטובת תחזוקה של סכסוך נדל"ן בן אלפי שנים.

חיים רק פעם אחת, וכדאי שתפיק את המירב מזה.

הבעיה הכי גדולה של ישראל לדעתי היא דמוגרפית בבסיסה. בעוד פחות מדור כבר לא יהיה בה רוב חילוני, ובעוד 2 דורות המצב יהיה גרוע הרבה יותר.

זו לא הסביבה שבה אני רוצה שהצאצאים שלי יגדלו.

לצערי, זה גם לא משהו שאפשר לפתור או לשנות ע"י "הישארות בישראל".

בוודאי אני לא מתכוון להקים שום ממלכה, יהודית או לא יהודית. מי שרוצה לבלות את חייו בעבודת אלילים מהסוג הנחות ביותר - שיבושם לו.

בר - אתה מדבר על עולים שעלו מרוסיה לישראל וכעבור כמה שנים (או עשרות שנים) עזבו אותה לטובת מדינה אחרת, ומצפה שהם יחזירו את מענקי הקליטה והטבות המס שלהם לישראל. אתה מתעלם מהתרומה של העליה הזו למדינה.

אני צבר, בן להורים ילידי הארץ. ארזתי מזוודות וטסתי לקנדה... אז לשיטתך, אני רוצה לקבל את עשרות אלפי השקלים ששילמתי למדינה (במס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות) לטובת שירותים שלא מימשתי, בנוסף, אני רוצה פיצוי על ה-3 שנים שעשיתי צבא ועל המילואים שעשיתי.

אבל מה לעשות, זה לא עובד ככה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
קוקו, אני לא מכיר את הנתונים, אבל מחיה (עם שותפים רחמנא ליצלן) לא עולה 5-6K, אלא אם אתה ממש חייב לגור בלב ת"א.

לגבי המוקד אליו אני מפנה את הכיתוב, הוא בדיוק הנושא של אם אני אחשוב רק על ילדיי, אולי באמת אבחר לעזוב. אבל אני מאמין שאם כולנו נעשה כך, אפשר לנשק ביי-ביי למדינה שלנו.

אני לא מעוניין לגור עם שותפים וזאת זכותי המלאה. אחרי 5 שנים בפנימיה אני חושב שהרווחתי את הזכות לפרטיות. תעשה חשבון מלא של כל ההוצאות הכרוכות ותגלה שזה לא כזה רחוק מהאמת. כשאני מחשב אני תמיד מעגל למעלה כי בדרך כלל זה מה שיקרה בפועל. לא מזמן חישבתי את עלות אחזקת הרכב שלי מול אופנוע 250 סמ"ק פר חודש-סביבות ה2K שקל כל אחד מהם, אנשים לא הבינו איך הגעתי למספרים האלה. כשפירטתי הכל נהיה הגיוני. היום בדיעבד אני עוד גיליתי שהייתי מאוד סלחן כלפי הרכב.

אני יודע שזה מאוס ולא בר השוואה אבל בעלי מקצוע מנוסים משתכרים בצורה הרבה יותר טובה בחלק מהמדינות האחרות ויש להם רמת חיים יותר גבוהה, למה שאני לא אשאף לרמה זהה?

אני מסכים שלא כולם יכולים לעזוב, כי אז לא ישאר כלום. אבל גם תראה שמתדרדר פה, תפתח את התחזיות שמנסים להעלים או להתעלם מהן (ולא אני לא מאמין לכל דבר בצורה עיוורת) ואתה רק רואה שיהיה יותר ויותר רע. כל מומחה בתחום מסוים שאתה פונה אליו נתקף בפרץ של גילוי לב ומספר לך שבחוץ יותר טוב, אולי הוא ממורמר כי הוא חשב שהוא ישיג יותר וגם הוא אחרי הכל נשאר פה אבל רבאק, יש אנשים שפשוט מפחדים לפתוח את העיניים והאוזניים ולפחות להתעניין לראות אם בכלל עדיף שם או פה, איפה מתאים להם יותר.

שכר המינימום היום מספיק למחיה בסיסית ומקומצת בעיירת פיתוח ושם לא משלמים מס הכנסה, תסביר לי איך זה הגיוני שבשביל לחיות בכבוד משכר שהוא מוגדר בתור המינימום שאפשר להסתדר איתו צריך לעבור לגור באמצע המדבר?

אמנם אני עדיין צעיר, ולא ראיתי הרבה. אבל למדתי זהות מתי שמים עלי פס, וזה קורה פה כבר המון זמן.

אליק בליק- אתה פותח את תיבת פנדורה. יש מליון השקפות לויכוח הזה, בשורה התחתונה אני מאמין שאני חייב משהו למקום הזה. אני מאמין שההורים שלי שלא שירתו כאן בצבא חייבים למקום הזה משהו, זה היה מקלט לשעת צרה, אבל אם נזניח אותו עכשיו אולי כשנצטרך אותו פעם הבאה, ואם יש משהו שאני מוכן להתפלל בשבילו זה בשביל שלא תהיה פעם הבאה, הוא כבר יתמוטט.

פורסם

אליק-בליק, לא הבנת שב"ממלכה" אני לא מתכוון לדת, אלא לנוכחות.

קנדה זה יופי. שמעתי ש- BC נראית נהדר בעונה הזו.

תודה שויתרת. תחזיר את הדרכון בבקשה. אגואיסטיות זה נהדר, כך בדיוק בונים מדינה.

פורסם

אליק בליק- אתה פותח את תיבת פנדורה. יש מליון השקפות לויכוח הזה, בשורה התחתונה אני מאמין שאני חייב משהו למקום הזה. אני מאמין שההורים שלי שלא שירתו כאן בצבא חייבים למקום הזה משהו, זה היה מקלט לשעת צרה, אבל אם נזניח אותו עכשיו אולי כשנצטרך אותו פעם הבאה, ואם יש משהו שאני מוכן להתפלל בשבילו זה בשביל שלא תהיה פעם הבאה, הוא כבר יתמוטט.

אם אתה מרגיש שאתה "חייב", אז מערכת התעמולה המשומנת מוכיחה עצמה כיעילה.

מליוני מהגרים נודדים ברחבי הגלובוס במטרה לחפש לעצמם ולמשפחתם עתיד טוב יותר.

ישראל לא שונה, היהודים לא שונים (למרות שהם/אנחנו רוצים לחשוב על עצמינו כ"שונים").

פורסם
אליק-בליק, לא הבנת שב"ממלכה" אני לא מתכוון לדת, אלא לנוכחות.

קנדה זה יופי. שמעתי ש- BC נראית נהדר בעונה הזו.

תודה שויתרת. תחזיר את הדרכון בבקשה. אגואיסטיות זה נהדר, כך בדיוק בונים מדינה.

בר - אתה יודע שגם אם הייתי רוצה להחזיר את הדרכון, לא הייתי יכול?

אתה יודע שאם וכאשר יהיו לי ילדים, הם יהפכו לאזרחים ישראלים בעל כורחם (אם יחליטו לבוא לבקר את קרובי המשפחה שלהם בישראל)?

בקיצור תפסיק לקשקש.

הפנאטיות שלך לא תורמת לתרבות הדיון פה.

ועוד משהו - מישהו פה הזכיר את גל המוסלמים ששוטף את אירופה... מה עם גל המוסלמים ששוטף את ישראל?

איפה בעולם יש ליהודי יותר סיכוי להיתקל בפשעי שנאה?

פורסם

וזאת עדיין המדינה היחידה בעולם שנחשבת לאחת מבעלות הרמת מחיה הגבוהות שתתן לך אזרחות בלי לשאול שאלות. זה שאתה לא מאמין שהמקום הזה יכול להתברר כהבדל בין חיים ומוות בשבילך עוד פרק זמן מראה על חוסר הבנה שלך.

אנחנו יהודים, כן, וכמה שלא תרצה זה משנה את כל התמונה.

פורסם
אני לא מעוניין לגור עם שותפים וזאת זכותי המלאה.

זה כבר פינוק, שאגב מאוד מאפיין את הדור שלך, ש"מוחה" על זה שדירה בת"א עולה יותר ממה שהוא מרוויח.

אני גרתי עם שותפים עד גיל 30. תראה - שרדתי עד 40 ;-)

פורסם

מליוני מהגרים נודדים ברחבי הגלובוס במטרה לחפש לעצמם ולמשפחתם עתיד טוב יותר.

ישראל לא שונה, היהודים לא שונים (למרות שהם/אנחנו רוצים לחשוב על עצמינו כ"שונים").

אתה יכול להמשיך לספר לעצמך את זה, אבל זה פשוט לא נכון. עובדתית, שונאים אותך כי אתה יהודי. תגור לך בחו"ל, בסבבה ובפנאן, אבל אם תהיה איזו התפרצות של אנטישמיות תזכור את מה שאמרת, ואל תחזור לבכות לנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
וזאת עדיין המדינה היחידה בעולם שנחשבת לאחת מבעלות הרמת מחיה הגבוהות שתתן לך אזרחות בלי לשאול שאלות. זה שאתה לא מאמין שהמקום הזה יכול להתברר כהבדל בין חיים ומוות בשבילך עוד פרק זמן מראה על חוסר הבנה שלך.

אנחנו יהודים, כן, וכמה שלא תרצה זה משנה את כל התמונה.

מה זאת אומרת - תיתן לך אזרחות בלי לשאול שאלות.

בוודאי שישאלו אותך שאלות, ואפילו ירצו לבדוק לך את השמוליק.

שמע, אני חילוני, אתאיסט.

כל הקונספט של הדתות נראה לי אידיוטי.

אם אתה מאמין שהעולם נוצר לפני 5000 שנה פחות או יותר, ועל בסיס זה אתה רוצה להקים מדינה - תהיה בריא.

פורסם

בקיצור תפסיק לקשקש.

אגב, בקנדה היתה עליה של 40% בפשעי שטנה (hate crimes). הבה נחכה ונראה מה יהיה כשילדיך יגדלו. מי יודע אולי הם אפילו ירצו להגר למדינה הקטנה הזו עם כל הצרות, כדי לברוח מאלה שרדפו אותם בבית הספר.

פורסם

טעות שלי לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך - לא מדובר בת"א. כולה קריית גת.

תקרא לזה התפנקות אבל אני אוהב לחזור מהעבודה למקום שקט, לשתות כוס בירה מול פרק של סדרה טובה ואחרי זה להתפנות לעיסוקים שלי. אני מוכן לשלם עבור הנוחות הזאת, אבל כשמחיר הנוחות הזאת חוצה את רף השכר מינימום במדינה זה מצב לא הגיוני.

פורסם
אתה יכול להמשיך לספר לעצמך את זה, אבל זה פשוט לא נכון. עובדתית, שונאים אותך כי אתה יהודי. תגור לך בחו"ל, בסבבה ובפנאן, אבל אם תהיה איזו התפרצות של אנטישמיות תזכור את מה שאמרת, ואל תחזור לבכות לנו.

הוא לא יחזור לבכות, הוא פשוט יחזור, כי אנחנו נשארנו פה אז יהיה לו או לילדיו לאן לחזור.

וזה לא קשור לדת. גם אני חילוני.

פורסם
מה זאת אומרת - תיתן לך אזרחות בלי לשאול שאלות.

בוודאי שישאלו אותך שאלות, ואפילו ירצו לבדוק לך את השמוליק.

שמע, אני חילוני, אתאיסט.

כל הקונספט של הדתות נראה לי אידיוטי.

אם אתה מאמין שהעולם נוצר לפני 5000 שנה פחות או יותר, ועל בסיס זה אתה רוצה להקים מדינה - תהיה בריא.

מזל שאתה מספיק החלטי בשביל לדעת מה אידיוטי ומה לא, אני עדיין מתחבט בשאלה מה אמיתי ומה לא ואתה כבר קובע מה אידיוטי.

תכף גם תגיד שלא נהרגו אתאיסטים בעלי שורשים יהודיים בפוגרומים, אותם לא מעניין במה אתה מאמין אלא במה האמינה הסבתא-רבא שלך. וש פה פיסת אדמה שעל סמך זה מוכנה לתת לך הגנה ולדעתך זה בנאלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...