Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני שנה קניתי פיקנטו ידנית.

חלפה לה שנה, 11000 ק"מ, והגיע הזמן לטיפול. התקשרתי לברר.

מה עושים? החלפת שמן מנוע, החלפת מסנן שמן.

כמה עולה? 650 ש"ח.:shock:

מאוד הופתעתי, כי

1. אני זוכר שאנשים פה בפורום שאלו אצל היבואן כשהגיעה הפיקנטו לארץ, ונאמר להם שעלות טיפול כזה היא כ 300 ש"ח.

2. עלות גלון שמן טוב + מסנן שמן היא באיזור 200 ש"ח...בקיצור, גזלנות וחוצפה.

אז אני אישית לא מתקרב אליהם, אעשה את הטיפול במוסך פחות נכלולי.

(וכן אני יודע שיש עכשיו מבצע 50% הנחה במרכז שירות בת"א).

אגב - האם אין דרך שבה אוכל להחליף שמן ומסנן לבד ועדיין לעמוד בדרישות האחריות?

תודה על תשובות

תקנו אותי אם אני תועה

• ספונסר פורום
פורסם

א) אין אפשרות להחליף שמנים לבד בבית ולשמור על האחריות מכיוון שבמימוש האחריות אתה צריך להציג מסמכים לטיפול שבוצע במוסך מורשה משרד התחבורה.

ב) בהחלט יש לי אלטרנטיבה בשבילך, אני ממליץ לך לפנות אל מוסך א. חיים בפ"ת אשר כרגע יש לו מבצע לחברי הפורום, טיפול שנתי ב-250 ש"ח לפני מע"מ. זה המחיר הכי זול שנתקלתי בו אי פעם להחלפת שמנים, או במילים אחרות מבצע "מטורף".

פורסם

תודה על ההצעה! באמת זול יחסית.

מבאס הקטע של האחריות. אני רגיל לעשות הכל לבד ולחסוך הרבה. עכשיו זה סוג של פרמיה: אני משלם יותר על טיפולים למקרה שאצטרך את האחריות...ממש לא בטוח שזה משתלם

תקנו אותי אם אני תועה

• ספונסר פורום
פורסם

אם תעשה את החשבון תראה שעולה לך במוסך כמו א. חיים כולה 100 ש"ח יותר מטיפול לבד בבית.

האחריות היא רק ל-3 שנים אז זה יוצא כולה 300 ש"ח "אקסטרה" על גבי 3 שנים, לא משהו שישבור אותך אחרי רכישה של רכב ב-70,000 ש"ח.

פורסם

איך בדיוק טיפול לרכב חדש במוסך היבואן ב- 300 ש"ח. אין מצב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כל מקצוע והתחום שלו.

השאלה היא כזו השמן + הפילטר באזור ה 200 שקל.

נשאר הפרש של 450 ש"ח - מתוכם אתה צריך לכלול שאתה משלם על התחזוקה של המוסך, על הפועל שיעבוד על האוטו שלך, על הזמן שאתה תופס ליפט, על הביטוחים של המוסך וכל מה שמסביב

מכאן אני יכול להסיק שפשוט המחיר יחסית הגיוני, נכון מבחינת פרופורציות זה יקר, אבל תמיד צריך לקחת שיש מסביב עוד דברים, ומן הסתם שהמוסך גם רוצה להרוויח אחרת הוא לא היה מתקיים.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אני לא חושב ש-650 ש"ח זה מחיר מופרז לטיפול קטן במוסך מורשה יבואן. זאת אומרת, אכן מדובר בסכום שהוא גבוה יחסית למה שנדמה לך שאתה מקבל אבל אם תשווה את עלות הטיפול הזה לעלות אצל כל יבואן אחר תגלה שזה פחות או יותר טווח המחירים. כמו שכתבו לך מעלי, יש עלויות נוספות שאתה כלקוח לא רואה. גם את הסנדויץ' שאתה מזמין בארומה אפשר לעשות לבד בבית בעלות של שלושה שקלים ואתה עדיין משלם עליו מעל ל-20 ש"ח.

זאת ועוד. עם כל הכבוד למוסך שעזרה ציין (ויש כבוד!), בשביל חיסכון של 300 ש"ח לא הייתי מסכן את האחריות הארוכה (7 שנים!) שקיבלת את המנוע ברכב הזה. נכון, לפי החוק אתה לא חייב לטפל במוסך מורשה של היבואן אלא במוסך מורשה של משרד התחבורה. אבל החוק הוא לא זה שיחליף לך בסופו של דבר מנוע וכבר שמענו על מקרים בהם היבואן התנער מרוכשים שלא טיפלו במוסכי הרשת שלו וניתקלו בבעיות. יכול להיות שאתה תצליח בסופו של דבר לשכנע את היבואן בצדקתיך, בין אם בדיבור ובין אם באמצעות בית המשפט. אבל למה להיכנס לזה? עדיף להיות חכם ולא להיות צודק.

בקיצור - קנית רכב עם מנוע של מכונת תפירה, שלמען האמת אני בכלל לא בטוח שיחזיק גם 100 אלף קילומטרים בלי שיזדקק לטיפול רציני. קיבלת עליו אחריות ארוכה מאוד ואתה רוצה לסכן אותה בשביל 300 ש"ח? מצטער, אני לא מסכים עם הגישה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
student, הבנת הנקרא - ההפרש בין עלות טיפול במורשה ובמוסך רגיל הוא 300 ש"ח.

אח שלו שים לב מה הוא כתב בהודעה הראשונה.

שלום לכולם

לפני שנה קניתי פיקנטו ידנית. ....

מאוד הופתעתי, כי

1. אני זוכר שאנשים פה בפורום שאלו אצל היבואן כשהגיעה הפיקנטו לארץ, ונאמר להם שעלות טיפול כזה היא כ 300 ש"ח.

בכל מקרה, שטויות אחי.

אני יודע מהפוקוס שלי - מחיר השמן במוסך היבואן הוא כמעט פי 2 מהמחיר של אותו שמן בדיוק באותה אריזה בדיוק בחנות החלפים שליד המוסך. מכיוון שבטיפול לפי הספר הם תמיד אמורים לבדוק עוד 10 דברים (מגבים, אורות, כללי, מצליח) אז מחיר העבודה הזה יחד עם מחיר השמן המופקע מביא לכך שאין מצב שטיפול החלפת שמן-פילטר במוסך יבואן יעלה פחות מ- 400-500 ש"ח, לדעתי.

אז זה שקנית אוטו זול יחסית לא אומר שהטיפולים גם בהכרח זולים מאוד. אבל לדעתי בטווח הארוך תראה שמחיר הטיפולים על פני 3 שנים, אמור להיות קצת פחות מרכב משפחתי של אותו יצרן.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
תודה על ההצעה! באמת זול יחסית.

מבאס הקטע של האחריות. אני רגיל לעשות הכל לבד ולחסוך הרבה. עכשיו זה סוג של פרמיה: אני משלם יותר על טיפולים למקרה שאצטרך את האחריות...ממש לא בטוח שזה משתלם

לא משנה איפה אתה עושה טיפול אל תתפשר על הפילטר שמן ותדרוש רק מקורי עם חותמת.

פורסם

....בשביל חיסכון של 300 ש"ח לא הייתי מסכן את האחריות הארוכה (7 שנים!) שקיבלת....קיבלת עליו אחריות ארוכה מאוד ואתה רוצה לסכן אותה בשביל 300 ש"ח? מצטער, אני לא מסכים עם הגישה הזאת.

אל תשכחו - זה לא הטיפול היחיד, זו לא ההוצאה היחידה שיש במסגרת תחזוקת הרכב. זו דוגמא.

במהלך 150K ק"מ שתופסת האחריות על המנוע מדובר ב:

4 טיפולי 15 אלף (650 ש"ח כ"א)

3 טיפולי 30 אלף (730 ש"ח)

ו 3 טיפולי 45 אלף (1640 ש"ח)

סה"כ 9710 ש"ח, או כ 1300 ש"ח לשנה. וזה רק הטיפולים, לפני בלת"מים שמשקלם מכובד לפחות כמו הטיפולים הללו.

לדעתי יש כאן מקום לחיסכון.

ובנוגע למחיר:

200 ש"ח היא העלות לי - אם הם יקחו מחיר זה על החלקים\נוזלים הם ירוויחו את ה 30% שמגיעים להם(כנראה שיותר כי הם קונים המון). בנוסף חצי שעת מכונאי זה כמה? 100 ש"ח? חצי שעה זו כוללת רווח ומגלמת בתוכה את כל הוצאות בית העסק במשך הזמן הזה(הרי מכונאי לא מרוויח 200 ש"ח לשעה לפני מע"מ). הגעתי ל 300 ש"ח, שזה מחיר הוגן, ולראיה קרוב מאוד למחיר המבצע שמתקיים במרכז שירות השלושה כבר כשנה. המחיר שבשאר הסוכנויות דורשים גבוה ממנו בלא פחות מ 110%.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

שכחת לחשב את הארנונה של המוסך. ארנונה בתל-אביב יקרה מאוד, אתה יודע.

שכחת לחשב מס הכנסה. לוקח 50 אחוזים מהרווח, אתה יודע.

שכחת לחשב מע"מ, לוקח 16 אחוז מהסכום שציינת עוד לפני שהוא נכנס בכלל לקופה של בעל העסק.

שכחת לחשב את עלות ההדרכה שעברו המכונאים במוסך, כי לא נראה לי שאתה רוצה שהפיקנטו הראשונה שהמכונאי שלך יראה תהיה הפיקנטו שלך, אתה יודע.

שכחת לחשב את עלות השכר של הפקידה של המוסך, כי מישהו צריך להתקשר אליך ולהגיד לך שהרכב מוכן, אתה יודע.

ושכחת, ושכחת, ושכחת...

גם את החשבון שכן עשית לעצמך חישבת לא נכון. אם אתה עושה 11 אלף קילומטרים בשנה למה אתה צריך 10 טיפולים ב-7 שנים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שכחת לחשב את הארנונה של המוסך. ארנונה בתל-אביב יקרה מאוד, אתה יודע.

שכחת לחשב מס הכנסה. לוקח 50 אחוזים מהרווח, אתה יודע.

שכחת לחשב מע"מ, לוקח 16 אחוז מהסכום שציינת עוד לפני שהוא נכנס בכלל לקופה של בעל העסק.

שכחת לחשב את עלות ההדרכה שעברו המכונאים במוסך, כי לא נראה לי שאתה רוצה שהפיקנטו הראשונה שהמכונאי שלך יראה תהיה הפיקנטו שלך, אתה יודע.

שכחת לחשב את עלות השכר של הפקידה של המוסך, כי מישהו צריך להתקשר אליך ולהגיד לך שהרכב מוכן, אתה יודע.

ושכחת, ושכחת, ושכחת...

גם את החשבון שכן עשית לעצמך חישבת לא נכון. אם אתה עושה 11 אלף קילומטרים בשנה למה אתה צריך 10 טיפולים ב-7 שנים?

לא שכחתי לחשב כלום, הכל מגולם בשעת מכונאי וברווח על חלפים ונוזלים. באותה מידה שזה מגולם שם כשאתה לוקח את הרכב למוסך כדי לעשות טיפול גדול\טיימינג\תיקון לאחר תאונה או כל דבר אחר, והכל רשום בצורה מסודרת בחשבונית - מסודר לפי שעות עבודה וחלפים לחוד. אני לא ראיתי שהם מוסיפים שם סעיף "מזכירה" או סעיף "השתלמות מכונאי"...

ובנוגע לתחשיב לפי קילומטרז' - נכון, לגבי זה תופס במידה פחותה. אבל התלוננתי בכלליות

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

בכל מקרה, שטויות אחי.

אם הוא אחיך דברו בבית.

אל תשכחו - זה לא הטיפול היחיד, זו לא ההוצאה היחידה שיש במסגרת תחזוקת הרכב. זו דוגמא.

במהלך 150K ק"מ שתופסת האחריות על המנוע מדובר ב:

4 טיפולי 15 אלף (650 ש"ח כ"א)

3 טיפולי 30 אלף (730 ש"ח)

ו 3 טיפולי 45 אלף (1640 ש"ח)

סה"כ 9710 ש"ח, או כ 1300 ש"ח לשנה. וזה רק הטיפולים, לפני בלת"מים שמשקלם מכובד לפחות כמו הטיפולים הללו.

לדעתי יש כאן מקום לחיסכון.

אפשר בבקשה פירוט של מה שנעשה בטיפול 15 אלף כולל מחירים? אותו הדבר בשביל טיפול 30 אלף וטיפול 45 אלף בבקשה, תודה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי מה שנאמר לי בסוכנות בה קניתי את הרכב(חדרה, שם הארנונה זולה יותר מבתל אביב:wink: ) טיפול ראשון שהוא טיפול 15K כולל החלפת שמן מנוע ומסנן שמן ובדיקת מפלסים של עוד כמה נוזלים, כנראה. לא ביררתי בנוגע לשאר הטיפולים.

אגב, ראיה לכך שהמחירים מופקעים היא העובדה שמרכז שירות קיה בת"א כבר שנה מוכר את הטיפולים הללו בחצי מחיר("מבצע"). קשה לי להאמין שהם מפסידים עליהם.

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...