Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כמה שאלות:

1)מאיזו שנה יוצר הסופר בלנו? האם היה קו יצור מקביל עם הבלנו או שזה מחליפו מ99'?

2)באילו רכבים יש ABS וכריות אוויר? רק בדגמי הסופר??

3)האם קיימים דגמים נטולי ABS וכריות אוויר לגמרי??

תודה רבה!!

פורסם

קיימים דגמים לא כריות וכד. רמת בטיחות של רכב הזה מחפירה:

http://www.euroncap.com/tests/suzuki_baleno_1998/42.aspx

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבאלנו שווק פה משנת 1995 -2002

סופר באלנו, בתחילת הדרך (עד 1996 אם אינני טועה) נמכר בנוסף לרמת האבזור הרגילה עם שתי כריות אוויר,ABS ומתלים עם מצב "ספורט" אשר מתקשחים לנהיגה דינאמית. משנת 1997 לא היו מתלי ספורט, אלא רק כריות אויר וABS

בשנת 1999 עברה הבלאנו מתחילת פנים קלה והוצעה ב3 רמות גימור (ללא מתלי "ספורט" בשום דגם)

דגם בסיסי - ללא כריות אוויר

דגם עם שתי כריות אוויר

דגם עם שתי כריות אוויר וABS

פורסם
קיימים דגמים לא כריות וכד. רמת בטיחות של רכב הזה מחפירה:

http://www.euroncap.com/tests/suzuki_baleno_1998/42.aspx

וזה עוד עם הדירוג הישן. (כל כמה שנים מעלים את הסטנדרט)

רמת הבטיחות של כמעט כל הרכבים שהושקו לפני 99-00 מחפירה.

לאנסר וסיוויק מאותה תקופה לא יותר טובות.

אם הבטיחות חשובה אז הפוקוס היתה משמעותית יותר בטוחה מכל אלו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אוקיי קודם כל תודה לכולם.

תקנו אותי אם אני טועה-

בכל דגמי הסופר בלנו ישנן כריות אוויר וABS ללא קשר לשנה.

משנת 99' בלבד גם בבלנו הוצעו כריות אוויר וABS במספר וריאציות.

דגם שעבר FACE LIFT אינו בהכרח סופר בלנו ויכול להגיע ריק מכריות וABS

פורסם

בשנתונים ובמחירים של הבלנו, הייתי ממליץ לחפש מגאן שמורה ככל שניתן, משנת 2001-2002.

זה הרכב הכי בטוח באותן שנים.

כמובן שיש לו את הבעיות שלו, אבל מול הבטיחות המחפירה של הרכבים האחרים באותו מחיר, זה מתגמד.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

ממליץ להתרחק מהרכב הזה, כמעט כמו מאש, בגלל רמת הבטיחות, שלמעשה לא קיימת...

עד יום חמישי האחרון, הייתה בבעלותי בלנו שנת 97, ללא ABS וללא כריות אויר.

מאוד אהבתי את הרכב הזה, ואפילו המלצתי עליו פעם או פעמיים (חוזר בי מההמלצה...).

העניין הוא שביום חמישי האחרון, ברגע אחד של חוסר תשומת לב, ופעם ראשונה אחרי 19 שנה

שיש לי רישיון נהיגה, בהתקדמות איטית בפקק (לא יותר מ-20 קמ"ש)פגעתי ברכב של הנהגת שעמדה לפני.

חוץ מכמה שריטות, לרכב שפגעתי בו קרה כלום!! (והכל מצולם).

לעומתה, לבלנו שלי נשברו שני הפנסים הקדמיים, הגריל, והכי גרוע, מכסה המנוע התקפל ממש כמו נייר, והגיע עד

לשמשה הקדמית!! כשאמרו לי בזמנו שהרכב לא בטיחותי, לא ידעתי עד כמה.

לדעתי, שום חיסכון (בדלק או מוסכים- בכ"ז, הרכב אמין מאוד) לא שווה את הפגיעה המאוד משמעותית(צריך לראות את הצילומים של שני הרכבים כדי להבין.. ובמהירות אפסית).

(אגב למי שבכ"ז מעוניין- הבלנו מוצעת למכירה לאחר התיקון ב-5,000 ש"ח, ולפני תיקון, לאחר שכבר קניתי גריל ופנסים ב-3,600 ש"ח, המכני שלה מעולה, הפנים די חדש והבודי של הרכב יפה מאוד).

פורסם

כמה הערות:

1. לי היתה באלנו 1996 (לא סופר) - כללה ABS ושתי כריות אויר.

2. מבחינת EuroNCAP - נבדק דגם חסר כריות אויר ו-ABS, כך שהמבחן לא לגמרי רלוונטי לדגם שנמכר בארץ.

3. הבאלנו הוא דגם שתוכנן במחצית הראשונה של שנות ה-90, כאשר מבחני NCAP הופעלו רק בסביבות 1995-6 - בהתאם לכך הדגמים לא זכו לשיפורי הבטיחות שבאו בעקבות מבחני ה-NCAP. הדבר נכון לכל היצרנים, לא רק לסוזוקי.

4. משמעות הנזק שמתאר shaihar אינה ברורה לי - האם מדובר באזורי קריסה בטיחותיים, רכב שנחלש עקב השנים שנגסו בו (ואולי תאונה קודמת) או סתם תכנון שמתאים לסטנדרטים של 1993-4.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה הערות:

1. לי היתה באלנו 1996 (לא סופר) - כללה ABS ושתי כריות אויר.

2. מבחינת EuroNCAP - נבדק דגם חסר כריות אויר ו-ABS, כך שהמבחן לא לגמרי רלוונטי לדגם שנמכר בארץ.

3. הבאלנו הוא דגם שתוכנן במחצית הראשונה של שנות ה-90, כאשר מבחני NCAP הופעלו רק בסביבות 1995-6 - בהתאם לכך הדגמים לא זכו לשיפורי הבטיחות שבאו בעקבות מבחני ה-NCAP. הדבר נכון לכל היצרנים, לא רק לסוזוקי.

4. משמעות הנזק שמתאר shaihar אינה ברורה לי - האם מדובר באזורי קריסה בטיחותיים, רכב שנחלש עקב השנים שנגסו בו (ואולי תאונה קודמת) או סתם תכנון שמתאים לסטנדרטים של 1993-4.

אז לפי מה שאתה אומר, כל רכב שתוכנן לפני 95-96מציע אותה רמת בטיחות?

עוד דבר לגבי מה שציון פה..אשמח לראות מהן התוצאות של מבחני הNCAP לגבי רכבים בסגנון הסופר לנסר ודומיהם..ובמילים אחרות אני די בטוח שרוב הרכבים(במיוחד היפנים) בקשת השנים הללו סובלים מאותה בעיית בטיחות.

פורסם

למעט רכבי יוקרה, כמעט כל הרכבים משנת 99-98* ומטה בעלי בטיחות מחפירה. יש כמה יוצאי דופן עם 4 כוכבי בטיחות (שזה פחות מרכב חדש עם 4 כוכבים היום) אבל הרוב סובב סביב כוכב וחצי עד 3, לא רק יפנים, כולם.

*שהושקו בשנים הללו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...