Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לתשובות

אנימתקין קומפוננט MOREL MAXIMO סאב 12 של סוני מגבר סטינג 1200 וואט ורמקולים אחורים LIGHING AUDIO

דאבל דין סיני עם אנדרואיד מובנה.

המתקין לא ניסה להתחמק מעבודה לפי מה שהסביר לי אין לו בעיה להרכיב כבלים חדשים אבל זה עלות מיותרת שלא תוסיף כלום ועוד סיבה זה שיש אחוז קטן מאוד שהצמא תפגע ולכן לא כדי לי לקחת סיכון ובגלל הסיבה הזאת יצרני הרכבים מודעים לבעיה הזאת ולכן הם מראש הכניסו כבלים איכותים יחסית מהסטנדרת של 3 שקל שמוכרים בחנויות בגדי שהמתקינים לא יצתרכו להעתסק בכבילה של הרמקולים.

לדעתי יש משהו בדבריו אבל אני לא שקט עם זה כי הכבל שראיתי שיש הוא מאוד דק.

הרכב סאן יאנג רודיוס מיני וואן מנוע מרצדס רמת איבזור מפוארת היצרן לא חסך באיבזור ולדעתי גם בכבילה אבל לך תדע רכב קוראני...

ראיתי מה זה רכב קוריני..... אבל כמו שאמרתי משום מה רוב מתקינים מתחמקים מלהחליף חיוות. שאלתי חבר שלי שהוא מתקין כאן בירושלים למה הם לא עושים את זה, התשובה פשוטה.. זה הרבה זמן עבודה, לפעמעם צמה יושבת מאוד הדוק בתוך שרוול וקשע מאוד להעביר שם כבלים חדשים, וזה לא משתלם כספית למתקין לעשות את זה. וזאת התשובה!

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

יופי לתשובה הזאת חיכיתי שמישהו כבר יגיד שזה עצלנות של המתקין.

השאלה היא אחרת אני בכל מקרה לא הולך להשקיע יותר מ5 שקל למטר על כבר אז האם בכל זאת שווה להחליף לכבל של 5 שקל או להשאר עם הכבלים הגרועים של היצרן שכחה טוענים פה חברה ?

פורסם

אז ככה אני רוצה לעשות קצת סדר ופירוט מהידע שלי (ותקנו אותי עם אני טועה)

חיווט הרכב משפיע בעיקר על נתון אחד - שהוא התנגדות (אום -OHM),

ככל שהכבל יהיה יותר דק כך ההתנגדות שלו גדולה יותר.

כמובן שככל שהכבל יהיה גם אורך יותר כך ההתנגדות שלו גדולה יותר.

וברכב, שאורכי הכבלים מגיעים לכמה מטרים נתון זה יכול להיות מאד קריטי.

לדוגמא:סט מורל טמפו 6.5" מגיע בהתנגדות 4אום,

אבל עם לחבר אותו על חיווט מקורי, ולמשוך מהדלת הקידמית עד למגבר מאחורה בבאגז'

ההתנגדות הסופית של שניהם יכולה לעלות משמעותית - בהתאם לזאת נאבד מהעוצמה שמגיע לרמקול.

דבר נוסף ככל שההתנגדות של החיווט גדולה יותר ומנסים להעביר בו זרם חזק,

הכבל יכול להתחמם (אפילו מאד לרמה שהוא יכול להשרף) וכשהוא מתחמם הוא מגדיל את ההתנגדות שלו ,(אותו דבר תקף גם לסליל בכל רמקול)

במקרים מסוימים כבל לא מספיק טוב יכול לגרום גם לעיוות באיכות האות שעובר בו(כלומר פוגע באיכות השמע)

אבל!

לא בכל המקרים החיווט המקורי לא מתאים.

במערכות בינוניות ומטה לדוגמא' מורל טמפו על JBL 1004 וחיווט מקורי בדרך כלל לא ישפיעו בצורה כזאת ששווה להחליף חיווט.

לדוגמא לאחרונה יצא לי להתקין (לחבר - אני לא עוסק בתחום באופן מקצועי) בסוזוקי בלנו 99 - והחיווט באוטו היה יחסית טוב

הכבל היה שמן ומבודד היטב ולדעתי הספיק בהחלט לטמפו ומגבר סיני (VR3) שיש לו.

ההתנגדות הסופית היתה 6.6 אום כלומר 4 רמקול + 2.6 הכבל (הוא שומע מזרחית MP3 מיוטיוב - האיכות לא היתה ממש חשובה לו)

עוד נקודה חשובה.

יצא לי לראות עבודות שעשו מתקינים למינהם שהחליפו חיווט, והחיווט שלהם היה פשוט בושה!

הכבל היה כנראה בשקל, בלי בשר ובלי בידוד מתאים לאוטו(עדיף היו נשארים על מקורי)

וההתנגדות הסופית הגיע ל9+ אום !כפול מהסט!(בהתאם לזאת גם העוצמה היתה ירודה ב-כחצי)

לא כל חיוויט מתאים לאוטו! למשל מתקין פרטי ששם כבלים של לא יודע מה, שהעובי שלהם וכמות הגידים מכובדת אבל כמעט ואין בידוד! והיתה השפעה חזקה מאד של רעשי חשמל(אורות,מנורות,חלונות,אלטרנטור וכו') שנפתרו רק לאחר החלפת החיווט

כמובן שיש גם את הצד השני,

מתקינים שהתקינו כבלים איכותיים (כמובן במחיר מופרז) למערכת שבכלל לא צריכה כבלים כאלו.

או התקינו כבלים בטענות שזה כבלים מזהב /מחברים מזהב לבן/בידוד מטיטניום/גידים מאבנים מהירח וכו...

שכל אלו ביחד הם BULLSHIT אחד גדול!!

בקיצור כל מקרה לגופו, במידה והמערכת לא בנויה לאיכות/עוצמה בינונית-גבוהה לא חובה להחליף חיווט מקורי

אבל העדיפות בהחלט להחליף לכבל יותר איכותי.

אני ישמח עם תתקנו אותי במשהו שטעיתי בו, או לא הסברתי עצמי כראוי.

R.

פורסם

תומר יש מדריך בפורום http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209428

אם זה לא פרסום אז מה כן? ועוד ישר לאתר של יוסי שלא תגיד מאמר חיצוני בפורום אחר.

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

שלום rentalcar.

אין ספק שיש מערכות בסיסיות שהחיווט המקורי ברכב מספיק להם למרות שבדרך כלל הוא דק עד מאוד (אפילו ברכבים שנחשבים מפוארים, לדוגמא אאודי a4 שנת 2003 אם אני לא טועה התקנתי לחבר והעובי של החוט עצמו לא היה יותר מ0.5), אם תראה את התגובות שלי מההתחלה תשים לב שלא התעסקתי כלכך בנושא זה.

התעמקתי רק במילים של המתקין של סכנה להתעסק בצמה ועוד כמה שטויות שהוא השתמש בהם כדי לשכנע את פותח השרשור שלא להחליף חיווט ולדעתי אדם שזה המקצוע שלו ומתפרנס מעבודה זו יום יום שיגיד על דבר הכי שגרתי בהתקנה (זה חלק בלתי נפרד ולא משנה מה יגידו) מסוכן וכו׳ זה אדם לא מקצועי שלא יודע את העבודה שלו ולא הייתי נותן לו לגעת ברכב שלי נקודה! בלי קשר להאם הצמה המקורית מספיקה או לא.

יש מספיק שרשורים על נזקים של מתקינים חאפרים שעשו לרכבים וחבל שפותח השרשור ימצא את עצמו מתרוצץ אחרי ההתקנה עם בעיות.

בקשר להאם מספיק או לא מספיק פותח השרשור תחילה לא ציין בכלל אילו רכיבים הוא עומד להתקין וגם אם הדרישות הן מינימליות תמיד אבל תמיד אנשים מתקדמים לאט לאט לרכיבים יותר איכותיים וחבל לעשות את העבודה הזאת פעמיים ובסוף לשלם יותר!

בלי קשר לעובי הצמה המקורית ברכב שאין לנו מושג מהו.

בקשר למתקינים ששמים חיווט באיכות ירודה גם זה לא נדיר ואפילו נפוץ, בגלל זה אם תשים לב ברוב השרשורים אנו גם ממליצים על תקציב ספציפי לחיווט והתקנה ומכוונים אנשים לסוג החיווט.

פורסם

אכן כן..

אבל אנשים צריכים לדעת לדבר ולא לשקר לאנשים בפרצוף.

שיסביר לו את המצב, מה ההבדלים ואת הפרשי העלויות בעבודה והלקוח יחליט לבד.

אם זה באמת סיכון בשבילו אז כנראה שהוא לא אמור לעבוד בזה.

פורסם

כשהתקנתי את המערכת שלי, בלי שביקשתי שום דבר הרכיבו לי כבלים חדשים לרמקולים בלי לחשוב פעמיים, והיא מה שהוגדר פה "בינונית ומטה".

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...