Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כתבתי לך ולא הפנמת .

לך לחשמלאי שיבדוק מתחים בכניסה לסטרטר .

אתה צריך כנראה ממסר על הסטרטר .

תודה רבה אייל צבי - זה מה שאני אעשה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום,

אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי מה לעשות.

להלן 2 בעיות:

הראשונה, הרכב שלי (סזוקי בלנו,95,ידני) עבר טסט והכל טוב ויפה,מצבר הוחלף חדש. אלטרנטור עובד בסדר גמור (גם עם מזגן והכל) ועם כל זה הרכב לא מניע לפעמים (פעם בחודש הוא לא מניע לי משום מה) כאשר בין חודש לחודש הוא לפעמים לא מניע לי בפעם הראשונה ובפעם השניה, הוא כן מניע לי רגיל.

יש לציין שכשהוא לא מניע (כשהוא לא מניע) אין רעש של סטרטר כלל! כאילו יש נתק בין החוטים ולא קורה כלום!

מה יכולה להיות הבעיה? אולי נתק? למרות שלא נראה הגיוני כי לפעמים,כאמור, הרכב מניע בפעם השניה עם הסווצ' כאשר בפעם הראשונה אין רעש של סטרטר כלל! אז בפעם השניה המגעים כן עובדים ?!

בעיה שניה והחשובה יותר-

לפני חודשיים כבר כתבתי את הבעיה הזו (ולא מצאתי את ההודעה הזו עכשיו) וכבר אמרו לי פה שהבעיה יכולה להיפתר ע"י ממסר לסטרטר. האומנם? הלכתי למוסך היום וכידוע כולם (או רובם) עצבנים באופן כללי - ובפרט לאחר שאמרתי לו את הפתרון הזה, הוא ישר אומר לי :"איך אתה יודע מה הבעיה? אתה יודע מה הבעיה? מי אמר לך? אתה רוצה ,נחליף לך סטרטסר"

אז אמרתי לו: "לא איכפת לי..אבל השאלה היא האם זה מה שיתקן את האוטו וזה מה שחשוב"

אז הוא אומר לי: "כל עוד אני לא יודע מה הבעיה אני לא יכול לתקן,ולכן תשאיר את האוטו אצלי מהבוקר עד הצהריים ואני אבדוק כל כמה זמן אם מניע או לא" אז הסברתי לו שבדר"כ זה כן מניע ובפעם ב' זה לא מניע (ולכן אני חושב שרוב הסיכויים שזה כן יניע לו מתי שהוא ינסה להניע)

הלכתי לעוד מוסך וגם ההוא אמר לי כמעט את אותם דברים. כל עוד אין בעיה מוחשית - אין מה לתקן!

אני שואל,לסיכום:

1: מה אני אמור לעשות ?? אף אחד לא יודע מה הבעיה אז איך אפשר להתחיל לתקן את הבעיה??? מה להגיד למוסכניק שהוא גם לא יודע ?

2: מה יכול להיות הבעיה?

3: נראלכם אם אחליף סטסטר זה יפתור את הבעיה?

תודה רבה לעונים!

פורסם

שלום,

הייתה לי את הבעייה הזאת בבלאנו 98. בדיוק כמו שתיארת עד שיום אחד פשוט הרכב לא הניע בכלל.

מה שפתר אצלי את הבעיה זה מצבר חדש. (למרות שכתבת שהמצבר אצלך חדש, אולי הוא לא תקין)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם
שלום,

הייתה לי את הבעייה הזאת בבלאנו 98. בדיוק כמו שתיארת עד שיום אחד פשוט הרכב לא הניע בכלל.

מה שפתר אצלי את הבעיה זה מצבר חדש. (למרות שכתבת שהמצבר אצלך חדש, אולי הוא לא תקין)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

תודה על התשובה,

האם בבעיה אצלך - המוסכניק בדק את המצבר וראה שזה טוב ואע"פ כן הבעיה הייתה במצבר ?

כי המוסכניק (שממנו החלפתי את המצבר) בדק שוב ושוב (לפני חודש,ושוב פעם היום) את המצבר ואמר לי :מצבר תקין!

פורסם

בעיה:

לפני חודשיים כבר כתבתי את הבעיה הזו (ולא מצאתי את ההודעה הזו עכשיו) וכבר אמרו לי פה שהבעיה יכולה להיפתר ע"י ממסר לסטרטר. האומנם? הלכתי למוסך היום וכידוע כולם (או רובם) עצבנים באופן כללי - ובפרט לאחר שאמרתי לו את הפתרון הזה, הוא ישר אומר לי :"איך אתה יודע מה הבעיה? אתה יודע מה הבעיה? מי אמר לך? אתה רוצה ,נחליף לך סטרטסר"

אז אמרתי לו: "לא איכפת לי..אבל השאלה היא האם זה מה שיתקן את האוטו וזה מה שחשוב"

אז הוא אומר לי: "כל עוד אני לא יודע מה הבעיה אני לא יכול לתקן,ולכן תשאיר את האוטו אצלי מהבוקר עד הצהריים ואני אבדוק כל כמה זמן אם מניע או לא" אז הסברתי לו שבדר"כ זה כן מניע ובפעם ב' זה לא מניע (ולכן אני חושב שרוב הסיכויים שזה כן יניע לו מתי שהוא ינסה להניע)

הלכתי לעוד מוסך וגם ההוא אמר לי כמעט את אותם דברים. כל עוד אין בעיה מוחשית - אין מה לתקן!

אני שואל,לסיכום:

1: מה אני אמור לעשות ?? אף אחד לא יודע מה הבעיה אז איך אפשר להתחיל לתקן את הבעיה??? מה להגיד למוסכניק שהוא גם לא יודע ?

2: מה יכול להיות הבעיה?

3: נראלכם אם אחליף סטסטר זה יפתור את הבעיה?

תודה רבה לעונים!

הייתי הולך לכיוון המפלג.

בעייית חשמל שהיא לא במצבר ולא בסטרטר,נשאר לך לבדוק את המפלג והכויל.

מה אני צריך לעשות ע"מ שהמוסכניק יבדוק את זה ?? האם זה אפשרי לבדוק טכנית אם המפלג והכויל תקינים ??

פורסם

תבדוק אולי אחד הניתוקים של האימובילייזר, קודן, סוויץ בעייתי, ממסר של הסטרטר... חשמלאי טוב יפתור לך את הבעיה ברגע

We are the Human Race

פורסם

האם הוחלפו / נבדקו / נוקו ההדקים שמתחברים למצבר לאחר ההחלפה ?

בזמן שהרכב לא מניע ,האם שאר המערכות עובדות בצורה תקינה (כגון רדיו ,אור גבוה וכו') ?

בברכה

מוטי

פורסם
תבדוק אולי אחד הניתוקים של האימובילייזר, קודן, סוויץ בעייתי, ממסר של הסטרטר... חשמלאי טוב יפתור לך את הבעיה ברגע

אין אימובלייזר,אין קודן בכלל ברכב הזה.

סוויצ' בעייתי? הרי פעם הוא מניע בסדר ופעם הוא לא מניע בכלל (אין רעש של סטרטר בכלל,כאילו יש נתק,כאמור)

ממסר לסטרטר -אין

חשמאלי טוב יפתור ? הלכתי דווקא לאחד שמבין והוא די עצבני עליי שאני מביא לו רכב "תקין" שמניע בדר"כ ולפעמים עושה בעיות.

איך אומרים,חוק מרפי? כשאתה מגיע למוסכניק הכל יעבוד.

עד שסיימתי לקרוא את השרשור דניאל ענה בדיוק מה שחשבתי גם +1

האם הוחלפו / נבדקו / נוקו ההדקים שמתחברים למצבר לאחר ההחלפה ?

בזמן שהרכב לא מניע ,האם שאר המערכות עובדות בצורה תקינה (כגון רדיו ,אור גבוה וכו') ?

בברכה

מוטי

לא נראלי, אני ראיתי שהוא החליף מצבר וזהו.

לא בדקתי האם שאר המערכות עובדות.

אין לבלנו בטעות אימבולייזר על המפתח נכון? סתם ככה אולי עוד כיוון...

צדקת.אין.

פורסם

לאחר ש(שוב) הלכתי ל(אותו) מוסכניק היום ולאחר ש(שוב) הוא לא איתר את התקלה,

הוא אמר לי שהוא שם לי ממסר לסטרטר. (150 שקל)

כמו"כ הוא אמר שנרא לו שזה יפתור את הבעיה. אם זה לא יפתור,הבעיה בסטרטר (להחליף - 600 שקל) והוא אמר לי שהוא לא רצה להחליף סתם כי חבל על הכסף שלי.

נשמע הגיוני?

פורסם
לאחר ש(שוב) הלכתי ל(אותו) מוסכניק היום ולאחר ש(שוב) הוא לא איתר את התקלה,

הוא אמר לי שהוא שם לי ממסר לסטרטר. (150 שקל)

כמו"כ הוא אמר שנראלו שזה יפתור את הבעיה. אם זה לא יפתור,הבעיה בסטרטר (להחליף - 600 שקל) והוא אמר לי שהוא לא רצה להחליף סתם כי חבל על הכסף שלי.

נשמע הגיוני?

לא, לא נשמע הגיוני..

מצד אחד הוא לא רוצה להחליף סטרטר סתם כי חבל על הכסף ומצד שני הוא מתקין לך ממסר ב-150 שקל ש"נראה לו" שיפתור את הבעיה..ואם לא אז יחליף סטרטר.. ואם גם אז תישאר הבעיה??

נראה לי שתחליף חשמלאי לפני סטרטר..

ליאור

פורסם
לא, לא נשמע הגיוני..

מצד אחד הוא לא רוצה להחליף סטרטר סתם כי חבל על הכסף ומצד שני הוא מתקין לך ממסר ב-150 שקל ש"נראה לו" שיפתור את הבעיה..ואם לא אז יחליף סטרטר.. ואם גם אז תישאר הבעיה??

נראה לי שתחליף חשמלאי לפני סטרטר..

ליאור

הוא לא אחד כזה, הוא באמת לא יחליף סתם אם לא צריך.

באותה מידה,הוא היה יכול להחליף לי מצבר ו/או "לתקן" אלטרנטור אך הוא חושב פשוט שזה לא הבעיה.ככה אני הבנתי ממנו. כי אין לזה הוכחה חד משמעית שזה זה.

(כמו שכבר כמה כתבו פה, הפתרון ממסר לסטרטר יפתור את הבעיה. כמו שהוא חשב.

• תוכן חדש...