Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה קניתי רכב יד שניה דייהטסו סיריון 1.3 אוטומט במצב אפשר להגיד אפילו מצויין!

לרכב על הנייר יש 102 כוח סוס ובבדיקה שערכתי לפני הקניה המחשב הראה 82 כוח סוס

המנוע מרגיש טוב בנסיעה אבל בכל זאת הייתי רוצה להחזיר עוד כמה סוסים לאורווה איך אני עושה את זה בלי להשתגע בהוצאות

חשבתי על כיוון של תוספים לשמן נקיון אנג׳קטורים וכו׳…

פורסם

תתחיל ביישור קו עם הרכב, שמנים, פילטרים ומצתים. גש למוסך לביצוע דיאגנוסטיקה ממוחשבת וסריקת תקלות.

אם אתה באמת רוצה להשקיע אז תעשה פלאש למנוע (קח בחשבון שזה יכול לפתוח תיבת פנדורה) וריסוס תוסף בלחץ למערכת היניקה ע"י אינפוזיה.

אם בכל זאת לא יעזור ידוע שסוסים אוהבים גזרים.

פורסם

גם ברכב חדש מהחברה הספק שנמדד בגלגלים לעיתים 10-25 אחוז פחות. הרכב שלך במצב מצויין, אם אין בעיות ספציפיות ממליץ להמשיך להנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה אמרו בבדיקה על תיבת ההילוכים?

מכיוון שההספק נמדד בגלגלים (והוא לא רע) יתכן שחלק מהאיבודים הם בכלל בתיבה האוטומטית.

פורסם

צריך להבין שסיכוי של 98% שגם רכב כזה חדש אחרי תקופת הרצה לא היה מראה 102 סוסים בגלגל. במקרה הטוב אני משאר שהיה מראה בסביבות 92 סוסים. פלגים, פילטרים, שמנים וטיפול זה לא מזיק. אני תמיד עושה לרכב טיפול גדול אחרי הקנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האמת היא שהגיר באמת זקוק לשיפוץ אני הולך לעשות את השיפוץ כנראה מחר, הבעיה של הגיר היא שהוא ״מחליק״ בין שני לשלישי ובין שלישי לרביעי. ואני זוכר שכשבדקו את ההספק בבדיקה זה נעשה על הילוך אחד. כמה השיפוץ יכול לעזור להספק?

פורסם

למה אתה חושד שהגיר מחליק? מה אתה חש? שיפוץ גיר לא מעלה הסק מנוע, אבל אם יש בעייה בגיר בגללה הוא לא מעביר את מלוא הכוח לגלגלים, זה עשויי לעזור.

רשמת שרק קנית את הרכב והוא במצב מצויין. אם הגיר דורש שיפוץ, לא הייתי מגדיר את המצב כמצויין אלא אכלת אותה.

אבל פני שאתה רץ לשפץ את הגיר, עדיף ללכת למכון גירים מקצועי שיבדקו אם אכן יש איתו בעייה. בבדיקה רשמו שגיר תקול?

פורסם
שלום לכולם!

לאחרונה קניתי רכב יד שניה דייהטסו סיריון 1.3 אוטומט במצב אפשר להגיד אפילו מצויין!

המנוע מרגיש טוב בנסיעה אבל בכל זאת הייתי רוצה להחזיר עוד כמה סוסים לאורווה איך אני עושה את זה בלי להשתגע בהוצאות

חשבתי על כיוון של תוספים לשמן נקיון אנג׳קטורים וכו׳…

לא בטוח שהסוסים ברחו מהאורווה כי לפי דייהטסו ה-102 כוחות סוסים מתקבלים ב-7000 סל"ד (סל"ד מאוד גבוה על גבול האדום), והבדיקה של המכוני בדיקה לא עוברת את ה-6000 סל"ד.

אולי תעלה את הבדיקה של הכוחות סוס ע"מ לאמת זאת.

כמו כן אם יש החלקה בגיר נראה לי שחלק מהכוחות סוס הולכים לאיבוד בדרך בגללה.

פורסם

אני לא חושד שהגיר מחליק הוא מחליק כבר קיבלתי חוות דעת ממוחה לגירים אוטומטיים והרכב באמת במצב מצויין חוץ מהשיפוץ גיר שנדרש ולא אכלתי אותה לא לדאוג המחיר של הקנייה ירד בהתאם לממצאים. לגבי הסל״ד גם אני חושד שככה המצב אני אבדוק שוב באיזה סל״ד התקבל הנתון של הכוח סוס.

יש תוספים מומלצים שיכולים לעזור להספק ולשימור המנוע או שהכל זה סיפורים ופסיכולוגיה בפחיות יפות?!?

פורסם

אני יכול לספר רק מנסיוני

התוספים של XADO אצלי ב2 רכבים עשו רק טוב.

גם בגיר שהיה דופק בלי סוף ועכשיו יש רק ענין בהילוך ראשון וקראתי כאן בפורום על תוסף של WURTH שיכול לסייע (כי מדובר בבעיה מוכרת בגירים של ניסן). וברכב השני חל שיפור מהותי בתגובות המנוע.

תנסה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שההספק שרשום בנתוני היצרן מתייחס רק למנוע, ולא לכח הסופי שמגיע לגלגלים. הכח בגלגלים תמיד יהיה קטן יותר ממה שמצליח להפיק המנוע.

לדעתי ההספק של הרכב בסדר גמור, יצא לי לראות מאזדה 3 חדשה יחסית שהוציאה רק 75 כ"ס במכון בדיקה.

"התוספים" הכי טובים שאני מכיר זה להשתמש בשמנים ונוזל קירור איכותיים וחלפים מקוריים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה רק אני? או שהבחור באמת לא ציין את שנתון הרכב ומספר הקילומטרים אותו עבר?

קודם כל בוא נסדיר את זה שמכוני הבדיקה כמו קומפיוטסט עושים את הבדיקה המרהיבה כביכול של כ"ס ומומנט סתם ליופי ושיווק, אני בחיים לא מתייחס לנתונים של כ"ס ומומנט שהם מספקים מכיוון שלא ככה בודקים את הנתונים הנ"ל (חפש מבחני "דיינו" ביו-טיוב ותבין).

דבר שני, יצרן מודד כ"ס מגל הארכובה ולא מהגלגלים. הנתון שקיבלת מתייחס לגלגלים וזה כמובן אחרי שקלול אביזרים, יחידות הנעה ועוד מספר "גונבי הספק" בדרך לגלגל.

דבר שלישי, הספק מנוע נמוך יכול להיגרם מאלף ואחד דברים שהם בכלל לא המנוע אלא רכיבים כאלו ואחרים אשר מחוברים אליו או לחלופין בעיה ממוקדת באחד מרכיבי המנוע ולא מכולו כמכלול.

גם רכבים חדשים שיצאו אתמול מהמפעל ועברו הרצה קפדנית יוציאו הספק מנוע נמוך בכ-10% עד 20% מנתוני היצרן המוצהרים עקב הגורמים שמניתי לפני כן.

לסיכום: עשה יישור קו לרכב, טפל בו כנדרש והשתמש בו כאוות נפשך כי לפי מה שנראה מכאן הכל בסדר.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות אני אפיק מהם את המירב דרך אגב הרכב מודל 2004 63 אלף קילומטר בגלל זה התפלאתי שהלכו ״לאיבוד״ כ 20 כוחות סוס כי בסה״כ הקילומטראז׳ נמוך …

• תוכן חדש...