Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסתכלו על הצד השני של המטבע. כאשר המדינה מבחינה כי תקבולי המע"מ אינם מגיעים ליעד המתוכנן, היא משלימה את החוסרים באמצעים אחרים, כמו העלאת המיסוי על דלק. ב"קרב" מול האזרח הפשוט, המדינה (כמעט) אף פעם לא מפסידה.

אתה מודע לכך שניתן לפתור את בעיית הכסף השחור בשבוע אחד.

המדינה רק צריכה להחליט:

"אזרחים יקרים אין יותר שימוש בכסף מזומן אלא רק באשראי"

אין יותר כסף שחור!

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד ראלי.

צריך לבוא באותה נשימה עם:

אין יותר קניות במכולת השכונתית.

אין יותר נסיעות בתחבורה ציבורית.

אין יותר שימוש במדחנים.

אין שימוש בעגלות סופר.

וכמובן, אין יותר חריגה ממסגרת.

מה חתימה? תתפשטי!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד כמה עשרות שנים זה בטח יהיה ככה. בלי שטרות ומטבעות, הכל דיגיטלי עם כרטיסים. וגם את זה יצליחו לעקוף.

בקשר לנושא- בעסק שאני מכיר בו את הבעלים והוא מציע לי לשלם במזומן ללא מע"מ אז למה לא? שנינו מרויחים, לשנינו יהיה יותר כסף לבזבז במקומות אחרים ולהחיות את הכלכלה:-) עשינו ביננו הסכם מחוץ לעסק. גם כשחבר עושה לך טובה המדינה צריכה להרויח מזה?

כמובן שבסכומים גדולים מדי מי שעושה את זה טיפש, וכנראה יתפס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל מה שאתם אומרים נכון ההורים שלי עולים חדשים מפולין ואחרי 6 שנים בארץ נקלעו לקשיים ונאלצו לרדת לחו״ל בשביל לכסות את החובות אבל לא משנה מה אותי חינכו שלמרות הכל צריך להיות בן אדם ישר לא משנה מה גם אם כולם מסביבך רמאים וסתם דוגמה לזה כשאני יוצא אם חברים קובעים שעה ותמיד כולם מגיעים חצי שעה אחרי ואני מגיע תמיד בזמן ומעדיף להגיע לפני הזמן אפילו אז אותו עיקרון כאן יש חוק ואם אתה אזרח אתה אמור לשמור אותו ואם כולם מתחילים לזלזל בחוק וברשיות נוצר מצב שילדים חושבים שאין דין ואין דיין ומרשים לעצמם לדקור

פורסם
מאוד ראלי.

אין יותר שימוש במדחנים.

אין שימוש בעגלות סופר.

זה אכן מאוד ראלי הטכנולוגיה קיימת כולם כבר מקבלים כרטיסי אשראי חוץ משטיפות רכב ידניות ועוד כאלה שעובדים בשחור.

אין שום בעיה לחייב אותם!

-ההשוואה ל"אין יותר קניות במכולות השכונתית" היא שטותית באיזור שלי במכולת כן מקבלים כרטיסי אשראי אז אין כל סיבה שהגנב אני מתכוון הרוכל אצלכם בשכונה יחזיק מכשיר שמקבל כרטיסי אשראי.

-נסיעות בתחבורה הציבורית יכולה להתבצע בקלות ע"י כרטיס אשראי זה אפילו יותר מהר מלספור מטבעות כשעולים לאוטובוס וכמו שאמרתי הטכנולוגיה קיימת (ראה ערך מונית / רכבת).

-כשביקרתי בקנדה השנה ראיתי מדחונים שמקבלים כרטיסי אשראי נשמע לא רע ואפילו יותר מהר מלעמוד ולספור מטבעות באמצע הרחוב.

-עגלות בסופר? אתה באמת חושב שמשהו באמת משתמש ב - 5 שקלים, כשבחור ובחורה הופכים להיות אמא ואבא הם מקבלים "סט הורים" הכולל מחזיק מפתחות בצורת חמישה שקלים.

הבעיה היחידה שאני צופה היא שהאדם הראשון שיציע את הרעיון (בפומבי) יירצח או כמו שאומרים בעיתונות "יימצא את מותו" בנסיבות מיסתוריות.

פורסם
לא חושב שנפלת על אדם ישר במיוחד עם לב זהב,כמו שאמרו הוא גם מרוויח מזה טוב,הכסף הולך ישר לכיס..

איזה כסף?

לאיזה כיס?

הוא הרי לא קיבל את הכסף הזה (300 ש"ח).

כעצמאי בעל עסק משלי אני ממש לא מצליח להבין עסקים כאלה שלוקחים גם בשחור.

עסק מוסדר שמרבית העיסקאות אצלו הן לא בשחור מה בעצם מרוויח כשהוא עושה עיסקה שחורה?

הרי את הכסף שהוא היה אמור להעביר למע"מ הוא מעולם לא קיבל, זה לא שהוא קיבל ולא מעביר למע"מ.

מה בכלל האינטרס שלי כבל עסק להסתכן "למען הלקוח" מבלי שאני מרוויח כלום?

בסיפור הנ"ל הלקוח הרוויח 300 ש"ח.

מה הרוויח המוסכניק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה בכלל האינטרס שלי כבל עסק להסתכן "למען הלקוח" מבלי שאני מרוויח כלום?

בסיפור הנ"ל הלקוח הרוויח 300 ש"ח.

מה הרוויח המוסכניק?

אין לו שום אינטרס להסתכן רק למען הלקוח. הרווח שלו הוא הכנסה שאינה מדווחת כלל ולכן לא משולמים בגינה מיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי ודיבידנד), למע"מ עצמו אין משמעות מבחינת העסק שכן הוא רק "מעביר" אותו.

בהתחשב בכך שאותו מוסכניק אינו בהכרח הבעלים של המוסך, כנראה שיש "פרוצדורה" לטיפול בכספים כהים בתוך הבית ואופן חלוקת הרווח הנובעת מכך.

מהכרות עם כמה יודעי דבר.. (עו"דין במקרה).

אתה-כעסק, ממש, אבל ממש לא רוצה להתעסק עם מע"מ.

בטח לא כשזה מגיע לחקירות שלהם.

אומנם על היושר של האנשים ברשות המיסים אפשר להתווכח - עיין ערך ג'קי ושות'

אבל לדעתי, עסק שמרשה לעצמו לקחת סיכון עסקי כזה עבור כמה עשרות או מאות (וגם עבור אלפי) שקלים פשוט עושה טעות.

+1

למרות זאת התופעה נפוצה עד מאוד.

אתה מודע לכך שניתן לפתור את בעיית הכסף השחור בשבוע אחד.

המדינה רק צריכה להחליט:

"אזרחים יקרים אין יותר שימוש בכסף מזומן אלא רק באשראי"

אין יותר כסף שחור!

במילה אחת: תמימות.

בכמה מילים:

1. האמת שיש מדינה סקנדינבית (לא זוכר מי מהן בדיוק אבל זה לא חשוב כרגע) אשר מתעתדת ליישם בדיוק את הרעיון שהצגת. אני מרשה לעצמי להניח שמשם לקחת את זה.

2. זה מאוד תמים לחשוב שמהלך שכזה ייחסל במחי יד את בעיית הכסף השחור. בגדול, התופעה פשוט תשנה את צורתה מכסף שחור לכסף אלקטרוני שחור, ותעשה לי טובה, אל תתחיל לספר לי על אמצעי אבטחה מתקדמים.

3. בשיטה הזו יהיה מעקב אחר כל פלוץ שלך, לטוב ולרע.

4. גם בעזרת מזומן אלקטרוני, אפשר בהחלט "להמנע" מלשלם מס אמת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
איך הפכנו למדינה שמי שמשלם מע״מ נהפך לפרייאר

כי כשאתה משלם מע"מ גם על הדלק וגם על המס של הדלק, אתה פראייר.

פורסם
הייתי בצופים, הייתי לוחם, עושה 40 יום מילואים בשנה, תורם לאגודה למלחמה בסרטן בהוראת קבע.

ועדיין הייתי מוכן לשלם הרבה פחות בלי מעמ, כאשר 40% מהאוכלוסיה נשען על כל היתר זוג צעיר כמונו (אני 26 אישתי 23),

לא יכול לקנות דירה בישראל ומשלם 3800 +- מס כל חודש בשביל אוכלוסיות שלא בא להם לקום בבוקר לעבודה.

אז אל תטיף מוסר לאנשים שכן מסכימים פה ושם לעשות עסקאות ב״מזומן״.

הזכרת לי איזה כתבה שראיתי מזמן, איך יוצא שאדם שחותם אבטלה מקבל בפועל יותר מאדם שעובד למחייתו (דובר אז על השוואת שכר של כ5500 שח שהיא דיי ממוצעת גם היום )

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אין לו שום אינטרס להסתכן רק למען הלקוח. הרווח שלו הוא הכנסה שאינה מדווחת כלל ולכן לא משולמים בגינה מיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי ודיבידנד), למע"מ עצמו אין משמעות מבחינת העסק שכן הוא רק "מעביר" אותו..

תראה, אני לא הדיוט בתחום, ברור לי לחלוטין מה המיסים שעצמאי משלם, אני משלם בעצמי אבל תבין את ההבחנה שלי.

אם בעל עסק לא מציע לך כלום, אתה משלם במזומן ואז הוא משלשל גם את המע"מ לכיסו, זאת חבילה יפה אבל הם הוא מציע לך לא לשלם את המע"מ, כמה כבר משלם על יתרת הכסף?

צריך להיות משוגע בשביל להסתכן בתיק פלילי ובחובות עתק למדינה על סכומים כאלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין לו שום אינטרס להסתכן רק למען הלקוח. הרווח שלו הוא הכנסה שאינה מדווחת כלל ולכן לא משולמים בגינה מיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי ודיבידנד), למע"מ עצמו אין משמעות מבחינת העסק שכן הוא רק "מעביר" אותו.

בהתחשב בכך שאותו מוסכניק אינו בהכרח הבעלים של המוסך, כנראה שיש "פרוצדורה" לטיפול בכספים כהים בתוך הבית ואופן חלוקת הרווח הנובעת מכך.

+1

למרות זאת התופעה נפוצה עד מאוד.

במילה אחת: תמימות.

בכמה מילים:

1. האמת שיש מדינה סקנדינבית (לא זוכר מי מהן בדיוק אבל זה לא חשוב כרגע) אשר מתעתדת ליישם בדיוק את הרעיון שהצגת. אני מרשה לעצמי להניח שמשם לקחת את זה.

2. זה מאוד תמים לחשוב שמהלך שכזה ייחסל במחי יד את בעיית הכסף השחור. בגדול, התופעה פשוט תשנה את צורתה מכסף שחור לכסף אלקטרוני שחור, ותעשה לי טובה, אל תתחיל לספר לי על אמצעי אבטחה מתקדמים.

3. בשיטה הזו יהיה מעקב אחר כל פלוץ שלך, לטוב ולרע.

4. גם בעזרת מזומן אלקטרוני, אפשר בהחלט "להמנע" מלשלם מס אמת.

1. לא האמת שלא לקחתי את הרעיון משום מקום מגיב לדעת שמיישמים את זה איפשהו.

2. זה בכלל לא תמים זה אולי לא יחסל את השוק השחור לגמרי אבל את רובו, האדם נוטה לא לקחת סיכונים מיותרים אבל מע"מ קל לגנוב ולכן כולם עושים את זה, כמובן שבשוליים יש ותמיד יהיו גנבים שיידעו איך לנצל את זה אבל רובנו לא נתעסק עם זה.

3. גם היום ניתן לעקוב אחר כל פלוץ שלך בעיקר לשמוע אותו כולל נ"צ מדיוק של התרחשות הפלוץ אתה מחזיק סלולרי לא?

4. אני בטוח שיימצאו דרך שרובנו לא ננצל שמה נאבד את החופש שלנו.

אני לא בא להתנצח או לומר שזו הדרך הנכונה.

דבר אחד בטוח מזומן לא עובד כמו שצריך וניתן לגנוב אותו ואיתו בקלות.

פורסם
מאוד ראלי.

אין יותר שימוש במדחנים.

אין שימוש בעגלות סופר.

ריאלי לחלוטין. באירופה צועדים בכיוון זה. בשבדיה מזומן כמעט נעלם.

פורסם
תראה, אני לא הדיוט בתחום, ברור לי לחלוטין מה המיסים שעצמאי משלם, אני משלם בעצמי אבל תבין את ההבחנה שלי.

אם בעל עסק לא מציע לך כלום, אתה משלם במזומן ואז הוא משלשל גם את המע"מ לכיסו, זאת חבילה יפה אבל הם הוא מציע לך לא לשלם את המע"מ, כמה כבר משלם על יתרת הכסף?

צריך להיות משוגע בשביל להסתכן בתיק פלילי ובחובות עתק למדינה על סכומים כאלה.

ברור שמשוגע, אלא מה? :)

עכשיו בוא נניד שאותו בחור שתיקן את האוטו קשור למס הכנסה/ביטוח לאומי/מע"מ, ברור מה קורה למוסך באותו הרגע נכון?

למען הסר ספק, מה שיקרה הוא שיגיעו אנשים במשקפי שמש כהים וייקחו את בעל הבית לתחנת סונול ליד קוקה קולה, יכניסו לו משאבה לתחת ויישברו לו את הידיים. שווה לא? :twisted:

1. לא האמת שלא לקחתי את הרעיון משום מקום מגיב לדעת שמיישמים את זה איפשהו.

2. זה בכלל לא תמים זה אולי לא יחסל את השוק השחור לגמרי אבל את רובו, האדם נוטה לא לקחת סיכונים מיותרים אבל מע"מ קל לגנוב ולכן כולם עושים את זה, כמובן שבשוליים יש ותמיד יהיו גנבים שיידעו איך לנצל את זה אבל רובנו לא נתעסק עם זה.

3. גם היום ניתן לעקוב אחר כל פלוץ שלך בעיקר לשמוע אותו כולל נ"צ מדיוק של התרחשות הפלוץ אתה מחזיק סלולרי לא?

4. אני בטוח שיימצאו דרך שרובנו לא ננצל שמה נאבד את החופש שלנו.

אני לא בא להתנצח או לומר שזו הדרך הנכונה. אז בעצם מה אתה רוצה להגיד פה?

דבר אחד בטוח מזומן לא עובד כמו שצריך וניתן לגנוב אותו ואיתו בקלות.

2. מה זה כולם עושים את זה? מי ומתי? באותה קלות גונבים מס הכנסה וביטוח לאומי. העניין הוא שאם תבטל כסף מזומן, אז הפשיעה תשנה את צורתה ותהפוך לפשיעה אלקטרונית. האם מימדי הפשיעה יקטנו? לא בטוח, הם יכולים אפילו לגדול.

3. לא הבנת את כוונתי. היום הלכת לז*נה, שילמת והלכת הביתה ואין שום עקבות כספיות, שולם במזומן וחסל (נתעלם משטרות מסומנים, זה כבר יותר מתקדם ולא תמיד עוזר).

מחר, אחרי שיבטלו מזומן יהיה רישום של קבלת הכסף ממך ע"י אותה "עובדת ציבור". זה אומר שאפשר לפרוץ לאותם רישומים ולראות בדיוק באילו חריצים הכרטיס גוהץ (או כל צורה אחרת של הפעלת הכרטיס או מה שלא יהיה).

4. רובינו לא מנצלים זאת גם היום. אלה שכן, ימצאו כבר פתרון גם בעולם ללא מזומן. הגנב יימצא תמיד צעד אחד לפני הרשויות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...