Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש רכב, מדובר ברכב ראשון ואני בתחילת החיפושים, קצת חסר ידע וניסיון ועדיין לא כל כך ממוקד ולא נעול על משהו ספציפי.

אני כן יודע שאני מחפש רכב אמין ולכן אני מכוון בעיקר לעבר היפניות. הרכב ישמש אותי ואת אשתי בעיקר בירושלים וסביבתה, נסיעות קצרות לעבודה, (ואולי פעם בשבוע למרכז).

דרישות:

1. גיר אוטומאט.

2. שיהיה כמה שיותר אמין.

3. שיסחוב טוב.

4. חסכוני בדלק.

5. שהנסיעה תהיה יחסית חלקה ונעימה.

6. נוחות נהיגה.

תקציב 50-60K אבל עדיף לכוון החמישים.

מספר שאלות :

מיני או משפחתי?

1. בתחילה חשבתי על רכב משפחתי, אבל אחר כך הגעתי למסקנה שלצרכים שלנו (נוסעים לבד, ומקסימום מתכננים ילד בשנתיים הקרובות) יספיק רכב קטן וחסכוני יותר, מה אתם חושבים? ברכב קטן תא המטען אמור להספיק לצרכים מינימליים כמו עגלה של תינוק?

2. מאחר ומדובר בכך שרוב הזמן הנסיעות יהיו בירושלים וסביבתה, האם בכלל רכב קטן יהיה חסכוני יותר, או שהחיסכון פחות יהיה מורגש ועדיף ללכת על משפחתי?

מאחר וכרגע אני קצת יותר בכוון של מיני:

1. שמעתי דברים טובים מאוד על טויוטה יאריס מבחינת צריכת הדלק והאמינות, איך היא מבחינת שאר הפרמטרים שהצגתי?

2. על איזה עוד רכבים חסכונים ואמינים עם גיר אוטומט אתם ממליצים?

תודה!

פורסם

שלום,

אני חושב שיאריס בעייתית למשפחה עם תינוק, אין לה בגאז' בכלל.

רכב דומה בצריכת דלק (או אפילו עדיף), יותר מרווח ועם בגאז' בגודל סביר - הונדה ג'אז (גיר רציף).

אני מאוד אוהב את הרכב בגלל צריכת דלק, מרחב פנים שמתקרב לרכב משפחתי ובגאז' לא קטן.

החסרון, כמו במיקרה של יאריס, מחיר קניה יחסית גבוה - מצד השני, זה בגלל שמירת ערך טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי, מצטער על התגובה המאוחרת אבל עשיתי קצת שיעורי בית בעצמי עם אנשים שאני מכיר.

בנוסף מצאתי את האתר icar שנותן אינפורמציה מפורטת על כל דגם מכל שנה, אגב, מאיפה המידע שמופיע ב icar מגיע? אפשר להסתמך עליו?

שמעתי ביקורות מעולות על הונדה ג'אז, בנוגע לצריכת הדלק והאמינות. גם ראיתי ב icar שתא המטען של היאריס באמת קטן לעומת הג'אז, 205 ליטר לעומת 380, זה כמעט פי 2 אין מה להשוות.

גם רכבים נוספים בקטגוריית הסופר מיני הם בעלי בגאז' קטן לפי מה שראיתי, כמו סוזוקי למשל.

הייתי באמת חושב בכוון של הג'אז, אבל שמעתי שעלות האחזקה והטיפולים בהונדה יקר משמעותית ביחס לטויוטה- עד כמה אתם חושבים שזה משמעותי ויבוא ליידי ביטוי?

עכשיו אני קצת יותר ממוקד - מחפש רכב סופר מיני, יפני, אוטומטי, חסכוני בדלק, זריז וסוחב, יחסית מרווח עם בגאז' סביר שאני לא אצטרך לרוץ למכור אותו כשיגיע תינוק ראשון.

על איזה עוד רכבים אתם ממליצים והאם אני צריך להרחק מג'אז (שנראה לי עולה על כל הדרישות שלי) בגלל עלות האחזקה והטיפולים?

פורסם

לא מכיר את האתר עד כדי לחוות דעת עליו.

נכון שהחזקת ג'אז קצת יותר יקרה מיאריס ( טיפולים כל 10 אלפים ק"מ וביטח מקיף).

אבל, כאשר הבחירה היא בין רכב שמתאים לצרכים לבין רכב קצת יותר זול, אבל לא כל כך מתאים - מבחינתי אין מקום להתלבטות.

אני לא מכיר רכב סופר מיני מלבד ג'אז שמציע מרחב פנים+ בגאז' + צריכת דלק נמוכה + אמינות+ סחירות.

אם תיכנס ללוח מכירה, לא תראה הרבה ג'אז. רכבים עם נתונים טובים נמכרים מהר, גם בתקופה הזאת, כאשר שוק המשומשות על הפנים.

למה? כולם מחפשים חיסכון, וג'אז מהווה תחליף ראוי לרכב משפחתי קטן, עם צריכת דלק בין הטובות בקבוצת סופר מיני.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הג'אז מאוד יקרה ביחס לשנתון בין היתר משום שעלתה גם יותר מרוב הסופר מיני כשנמכרה כחדשה.

על אותו רעיון אפשר לחפש ניסאו נוט, היא תהיה פחות חסכונית וקצת פחות נאה (לדעתי) אבל אפשר למצוא רכבים חדשים יותר בתקציב שלכם.

אני אישית חושב שזוג עם ילד אחד יוכל גם להסתדר בקלות עם סופר מיני, הבגאז' יצליח להכיל את העגלה ובגלל שאחד מכם ישב במושב האחורי עם כסא התינוק אז חלק מהציוד יכול להיות במושב הקדמי על הכסא ועל הרצפה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

כדי למצוא ניסן נוט עם (רכב טוב בהחלט ) עם נתונים סבירים, צריך לעלות את התקציב ל 60-65 אלף ש"ח

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=25&SubModelID=1072&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

עם המנוע 1600 סמ"ק נוט פחות חסכוני מאשר הונדה ג'אז.

אפשר להסתדר עם רכב סופר מיני ועגלת תינוק, אבל השאלה מה הצורה של זה.

יש רכבים אירופאים עם בגאז' סביר, אבל כל היפנים האחרים (יאריס\סיריון\סוויפט\מזדה 2), חלקם מעל התקציב, יהיו בעלי בגאז' קטן עד לא קיים.

פורסם

ניסן נוט היא קצת יותר בקטגוריה המשפחתית, לא? ראיתי שצריכת הדלק שלה יחסית טובה, אבל לא כמו ג'אז ויאריס שמאוד חסכוניות.

אז למעשה עם מדברים על יפניות, מבחינת הפרמטרים שהצעתי הג'אז והניסן נוט הן האפשרויות היחידות?

אם אני הולך על ג'אז, האפשרויות הן 2006-2007, זה שנתון סביר אם אני מחפש אמינות?

פורסם

שנתון 2007 הוא האחרון לפני שהגיע הדגם החדש, עם גיר רובוטי (לא ממליץ).

2006-2007, אם תמצא במצב שמור - מצויין.

פורסם
ניסן נוט היא קצת יותר בקטגוריה המשפחתית, לא? ראיתי שצריכת הדלק שלה יחסית טובה, אבל לא כמו ג'אז ויאריס שמאוד חסכוניות.

אז למעשה עם מדברים על יפניות, מבחינת הפרמטרים שהצעתי הג'אז והניסן נוט הן האפשרויות היחידות?

אם אני הולך על ג'אז, האפשרויות הן 2006-2007, זה שנתון סביר אם אני מחפש אמינות?

האמת שעלה לי עוד רעיון לראש, בסביבות ה-60 אלף שקלים אפשר לקנות ניסאן טידה מיד פרטית ממודל 2008, שוב היא לא תהיה חסכונית כמו הג'אז אבל מדובר ברכב חדש בשנתיים בערך ככה שמדובר ברכב שנסע פחות ויסבול פחות מבלאי. הרכב עצמו הוא לא בדיוק משפחתית פול סייז אבל מציע מרווח טוב ותא מטען גדול וצריכת דלק שביחס למשפחתיות היא דיי חסכונית.

פורסם

בקשר לגיר הרובוטי, באמת שאני מעדיף אוטומטי רגיל אחרי כל מה ששמעתי על הגיר הרובוטי. זה גם שייך לעובדה שלא נהגתי הרבה זמן ואני לא רוצה להסתבך עם הילוכים. בכל מקרה, אם מדובר בטויוטה והונדה, אין לי אפשרות כלכלית ליותר משנתון 2006-2007.

אני אבדוק לגבי ה nissan, כרגע- אלו רכבים שאני פחות מכיר ואני צריך לברר עליהם אינפורמציה.

אפשר קצת לרדת יותר לפרטים בנוגע לכדאיות כלכלית של טויוטה מול הונדה בנוגע לעלות טיפולים, טסט, ביטוח וכו'?

אגב - אשתי מקבלת מהעבודה החזר הוצאות של טסט שנתי + ביטוח מקיף + ביטוח חובה. אז מה שנשאר לי זה רק דלק וטיפולים?

פורסם

נשאר לך רק טיפולים - הפרש זניח בין יאריס לג'אז.

צריכת דלק דומה בשני הרכבים.

אגב, הגיר בג'אז עד 2007 הוא גיר רציף.

פורסם
בקשר לגיר הרובוטי, באמת שאני מעדיף אוטומטי רגיל אחרי כל מה ששמעתי על הגיר הרובוטי. זה גם שייך לעובדה שלא נהגתי הרבה זמן ואני לא רוצה להסתבך עם הילוכים. בכל מקרה, אם מדובר בטויוטה והונדה, אין לי אפשרות כלכלית ליותר משנתון 2006-2007.

אני אבדוק לגבי ה nissan, כרגע- אלו רכבים שאני פחות מכיר ואני צריך לברר עליהם אינפורמציה.

אפשר קצת לרדת יותר לפרטים בנוגע לכדאיות כלכלית של טויוטה מול הונדה בנוגע לעלות טיפולים, טסט, ביטוח וכו'?

אגב - אשתי מקבלת מהעבודה החזר הוצאות של טסט שנתי + ביטוח מקיף + ביטוח חובה. אז מה שנשאר לי זה רק דלק וטיפולים?

מחירון הטיפולים הרשמי של הונדה במוסכים המורשים נמצא ברשת וניתן להגיע אליו בקישור הזה (אני מקווה שהוא יצא תקין):

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=GD1867E&Year=2007

כמובן שזה המחירון הרשמי ויש מוסכים שנותנים הנחה ממנו אבל זה ייתן לך קנה מידה לגבי עלויות הטיפולים.

קח בחשבון שיאריס 2007 זה כבר הדגם עם הגיר הרובוטי. לא שהוא כל כך גרוע, בכלל לא. אני מציע לך לבוא ולעשות נסיעת מבחן לפני שאתה שולל, יכול להיות שתופתע לטובה. בסך הכל מבחינת אמינות הגיר הזה בסדר גמור ומבחינת צריכת דלק הוא ללא ספק מעניק ייתרון על גיר אוטומטי רגיל ופשוט.

ניסאן נוט וניסאן טידה בהחלט משפחתיות טובות וחסכוניות יחסית למשפחתיות אבל עדיין מדובר ברכבים עם מנוע 1,600 סמ"ק וגיר אוטומטי רגיל. ניסאן נוט תהיה חסכונית יותר ממאזדה 3 אבל היא פחות חסכונית מג'אז או מיאריס. אם אתם לא נוסעים הרבה קילומטרים בשנה יכול מאוד להיות שההפרש בצריכת הדלק יהיה לא משמעותי, כדאי לחשוב על זה ולשקלל גם את זה במסגרת השיקולים שלכם.

• תוכן חדש...