Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצח בבאר שבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Oh, fucking please...

חבל מאוד על הגישה הזאת.

בתקופה של ההורים שלי זה היה כאפה אחת ולחזור ללמוד.

אז נפגעת, מה קרה?

בונים דור של ילדים מכונסים בעצמם שלא חושבים על אף אחד ויודעים שאין השלכות לכלום.

אז פלא ששטויות כאלה קורות?

אגב, בקטע של מבחנים אני מבין את זה דווקא, במקרים מיוחדים. לי תמיד היו בעיות עם מבחנים (בין השאר כי אני שונא לשנן ואוהב לדעת באמת את החומר), אז סיימתי את בית הספר עם ממוצע מבייש.

טוב שזה לא היה בארץ, כי בסוף זה לא מנע ממני ללמוד תואר שני :lol:

צריך לזכור שמבחנים זה לא הכל וכל התיכון שלי הרגשתי לא שייך ולא ראוי בגלל שהיו שופטים אותי על בסיס מה שאני עושה במבחנים דביליים שלא משקפים כלום.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זאת אומרת אי אפשר לתת עונשים חינוכיים?

העונשים האלו אולי לא עוזרים לילדים מבית עם הרבה משמעת ושמלמדים משמעת עצמית אבל כן נגד רוב הילדים שההורים שלהם עצלנים מדי לחנך אותם וחושבים שהמורה הוא זה שצריך לחנך (ועוד באים אליו בטענות).

בדיוק ההפך הוא הנכון.

כי ההורה של הילד מהבית עם החינוך והמשמעת, יחדיר בילדו את הרושם הרגשי הנדרש,

כך שהעונש החינוכי שקיבל בבית הספר יעשה את עבודתו.

בין אם ע"י הבהרת החומרה בשיחה, ובין אם בענישה נוספת במסגרת הביתית (להתראות מחשב, ביי ביי אייפד וכן הלאה),

כל הורה, כל ילד, והגזר והמקל שלהם.

מנגד, אצל הילד מהבית עם ההורים העצלנים, ה"עונש" מבית הספר,

הופך להיות פרס בחלק מהמקרים (אם מדובר על סילוק) - מהסיבה הפשוטה שלהורה לא ממש אכפת,

אז יוצא שכמו שבגירה אמר אם איני טועה, נתת לו לרצוח וגם לרשת :wink:

הוא עשה מה שבא לו, ואתה מנגד נתת לו יום כיף.

כי מכיוון שלהורים שלו לא אכפת, הם לא ישבו ויסבירו לו למה מה שהוא עשה אינו בסדר.

הם גם לא יענישו אותו מחוץ למסגרת הבית ספרית.

אז אתה הענקת לו יום כיף במתנה, הוא לא צריך ללכת לבית הספר - והוא יכול לעשות מה שבא לו.

לצאת להשתכר בגינה ציבורית זאת אפשרות מצויינת לצורך העניין, ואם בכיתה הזו היא עדיין לא על הפרק,

היא עוד מעט תהיה במקרה הזה, אל דאגה.

במידה ואתה מדבר על עונשים חינוכיים OLD SCHOOL בסגנון תעמוד כמו עציץ ותכתוב על הלוח עד שתתייבש לך היד,

או אפילו הסרגל הנוסטלגי של פעם,

שוב -

במקרה של הילד עם ההורים המחנכים, במידה ונצא מנקודת הנחה ששיטת החינוך מקובלת עליהם - הם ידאגו שהמסר יחלחל.

במקרה של ההורה השני, הוא פשוט יבוא לבית הספר, ויחלחל למורה את אותו סרגל אל תוך המוח :lol::mm_cry:

וזה לא בגלל שהם חושבים שתפקידו של המורה לחנך, אלא בגלל שלהם יש עולם מושגים שונה לגמרי.

לפי תפישת עולמם, כמו שכבר נאמר כאן לפני, ילדם הקטן הוא מלך קטן שלאף אחד אסור לדבר איתו,

וחס וחלילה ומישהו יעז לפגוע בכבודו או בציפור נפשו העדינה.

יותר מזה, הם בטוחים שהם מלכי הג'ונגל, וכי בכוח הזרוע הם יכולים לרמוס, לדרוס, ולקחת את כל אשר על רוחם.

אז מה עושה מלך הג'ונגל כשהבייביסיטר מעניש \ חס וחלילה מרים את קולו \ ידו על הנסיך הקטן שלו?

הוא בא ומרביץ לו, כי למה לעזאזזל המורה חושב שזו זכותו לבקש מהנסיך שלי לא להתנדנד בכיתה.

או לא להתנשק עם חברה שלו, שיושבת לידו, באמצע השיעור.

או לבוא לבית הספר עם סכין, כי זה בסה"כ להגנה עצמית, כולם מסתובבים עם זה.

(כי שוב, בעיניו המורה בבית הספר לא אמור לחנך, ההורה הזה אינו יודע כלל מהו חינוך.

בעיניו, בית הספר זה כמו גנון, בו הוא מניח את הילד בבוקר כדי שיהיה לו איפה להעביר את הזמן)

(אני בן 23, כך גם אני חונכתי, בחינוך הישן והטוב כביכול...

וגם אני נגד חינוך "ליברלי", "דמוקרטי" או מתירני אם תרצו לקרוא לילד בשמו,

וחושב שהוא הרסני לעתידו של הילד)

וגילוי נאות בעריכה לאור התגובות שלך ושל בגירה -

אני למדתי באופן מוסדר ורשמי שעתיים בכל יום, מלבד יום אחד בשבוע בו הייתי לומד 3 שעות.

למדתי בבית-ספר בו התלמיד יכול לבחור את ההגברות שאותן הוא רוצה להגביר, מבלי להיות מוגבל לאותה הגברה במשך כל התיכון.

אתה יכול להגביר בכיתה י' ביולוגיה, לעשות 2 יחידות, ובשנה הבאה לעבור לפיזיקה לדוגמה ולעשות 2 שם.

כמובן שלא ניתן לעשות זאת בכל המקצועות כי יש כאלו שבאמת מצריכים ידע, ע"ע פיזיקה וביולוגיה,

אבל הסתדרתי מצויין -

בחרתי הגברות לפי המורות שהיו בחופשות לידה :lol:

כשהמורה הייתה עומדת לחזור, פשוט הייתי מחליט שמעניין אותי משהו אחר :wink:

הסתדרתי כך במשך שנתיים, כולל הברזות שיטתיות ממתמטיקה,

ופתאום באמצע כיתה יב' זה התפוצץ לי בפנים, כששמו לב שיש לי מעל ל 60% חיסורים ו 4 יחידות בגרות.

רצו להעיף אותי מבית הספר מבלי לתת לי לסיים אפילו 12 שנות לימוד -

מרוב שהם כעסו כשהם הבינו איזה תרגיל עשיתי להם במשך השנתיים האחרונות :lol:

בסופו של דבר, תודות לתחנוניה של אמא שלי (שוב תודה, אין כמו אמא :) ) החליטו לתת לי צ'אנס נוסף.

לא רק זה, אלא שהצ'אנס הנוסף, היה בדמות שיעורים פרטיים של אחד על אחד,

עם המורה שמלמד את המקצוע הרלוונטי בבית הספר,

פעמיים בשבוע במשך שתיים,

לפני כל בגרות באותו מקצוע,

בחינם על חשבון בית הספר (מימנו להם את זה כשעות נוספות).

ברגע שהראיתי נכונות, הם היו מוכנים להוריד בשבילי את הירח.

בסופו של דבר, סיימתי את בית הספר קצת פחות מחצי שנה אחרכך עם בגרות של 27 יחידות בממוצע 86.

לא הייתי ממהר להספיד את מערכת החינוך.

נכון, המגמה הכללית מחפירה,

אך עדיין יש מוסדות חינוכיים רבים המתפקדים כנקודות אור בכל החושך הזה של הפרטת החינוך

(יותר מבחינה ערכית ופחות מהבחינה הבירוקרטית, התחילו להסתכל על זה כביזנס במקום כעל ערך לאומי בעל מעלה ראשונה לצערינו)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני דווקא מסכים שלשלוח ילדים הביתה זה לא חינוכי כי זה לא מעביר את המסר.

צריך להשאיר אותם בבית הספר ולתת להם משימות שהם חייבים לעשות.

אותי אגב, לא היו שולחים הביתה כי אני עושה בעיות. היו שולחים אותי הביתה כי שאר הילדים היו מרביצים לי ואי אפשר היה לסיים שיעור.

פורסם
אין לי בעיה שאתה לא מסכים איתי, ההפך, זה תורם לדיון פורה וענייני, למעט העובדה שאתה אומר בדיוק את מה שאני אומר! :roll:

בסדר נו, טעות טועים טעיתי :)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כל העונשים עלאק-חינוכיים האלה לא עושים כלום. הרי ממילא למידה לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של אותם ילדים, אז מה אכפת להם שמשעים אותם? תשעו אותם גם לשבוע, וזה עדיין יחשב כפרס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אפרופו עונשים חינוכיים, אנחנו בתיכון היינו חוטפים עונשים של "להחליף את השרת" ליומית/ דו-יומית ושבועית.

אחרי בית ספר היינו נשארים ומטאטאים חלקים/את כל בית הספר (בהתאם לחומרת העונש), שותפים ומייבשים.

אם לא היינו עוברים מסדר מפקד של מנהל בית הספר היינו חוזרים על זה שוב ושוב.

מיותר לציין שהמנהל היה מג"ד צנחנים.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי שחושב או מצפה שמע' החינוך או המשטרה תעשה את העבודה ותחנך את ילדיו או תשגיח עליהם או טומן ראשו בחול במקרה הטוב.

התשובה לגל הרציחות האחרון צריכה להיות משולבת(ולדעתי הגל הזה רק הפרומו לקראת מה שיקרה בקיץ):

חקיקה - חוקים קשוחים יותר. רצוי כאלה שיקטינו את שיקול הדעת של שופטי ישראל הרחמנים ועם עונשים כבדים במיוחד למי שחוזר ונתפס במעשי אלימות.

אכיפה - תיגבור המשטרה והזרמת כוח למקומות שהאזרח מרגיש בהם לא מוגן

מע' משפט- וזה כולל את הפרקליטות שתופרת עסקאות טיעון מגוחכות רק כדי להימנע מהתמודדות.

הילדים היום אשכרה יוצאים מהבית עם סכין/אולר, זה בטח לא כדי לקלף תפוזים עם הנרגילה.

אגב, בנושא המחלוקת בין ההשפעה הגנטית לסביבתית יש שינוי תפיסה כלשהו,

בשנים האחרונות הגורם הסביבתי נתפס כמשפיע יותר ממה שנחשב בעבר.

דוגמא:

http://www.hayadan.org.il/study-identifies-gene-in-young-men-with-delinquent-peers-1011084/

פורסם
כל העונשים עלאק-חינוכיים האלה לא עושים כלום. הרי ממילא למידה לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של אותם ילדים, אז מה אכפת להם שמשעים אותם? תשעו אותם גם לשבוע, וזה עדיין יחשב כפרס.

אבל לפחות אותו ילד מפסיק להפריע ולהשליט טרור סביבו, שזה גם משהו.

נכון להיום, אתה לא יכול לעשות כמעט כלום לתלמיד שמפריע, וגם נוקט באלימות

מילולית ו/או פיזית.

אני מסכים עם בגירה, שצריכים לחזור למה שהיה פעם, ולתת עונשים, ולחנך בצורה שיבינו שיש גמול

על דברים שעושים, ואם אתה מפריע/מתפרע, אז תקבל עונש על זה, ולא תצא גבר גבר מהעניין.

הרבה מאיתנו לא היינו צדיקים גדולים בבית הספר, אבל שהתפרענו, חטפנו, ואח"כ בבית חטפנו שוב.

והיום אתה לא חוטף לא בבית הספר, ולא בבית.

פורסם

נכון, הוא לא יפריע לכיתה, אבל אנחנו מפספסים במקרה הזה את כל הרעיון של לחנך אותו

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

והנה פתאום צץ לנו החוסר המשווע בבתי הספר המקצועיים.

לא כל אחד צריך להוציא בגרות, לא כל אחד חייב להוציא בגרות ובטח לא כל אחד מסוגל להוציא בגרות אבל תלמד אותו להיות מסגר/ רתך/ מכונאי/ שרברב ויש לו כבר עתיד.

רק שאיזה גאון החליט שזה מיותר.:?

פורסם

בנוגע לדיון על השפעת הגנים מול השפעת הסביבה בתהליך התהוות אישיותו של הילד -

תחשבו על זה כמו על כלבים "מסוכנים" (להבדיל אלפי הבדלות כמובן).

אם אני לוקח גור פיטבול לדוגמה, ומחנך אותו לרוך ולרוגע - כזה הוא יהיה, רך ורגוע.

מאידך, אם אאכיל אותו בשר מדמם, אאמן אותו לנשוך כל דבר שזז, ואטייל איתו ללא מחסום,

מן הסתם שהוא יחשב למסוכן, ולמכונת הרג.

גור, הוא כמו דף חלק.

מה שאכתוב עליו, זה מה שיהיה.

למה אתם חושבים שאצל ילדים זה שונה? :shock:

אצל הפיטבולים, נכון, מבחינה גנטית יש להם יכולת לפתח "כשרון ציד" נגדיר את זה כך,

אך אותן יכולות פיזיות יכולות לצאת מן הכוח אל הפועל רק אם יצורף אליהן ה"אילוף" הקלוקל הנ"ל.

ויותר מכך, השפעת החינוך והסביבה יכולה לגבור לחלוטין על האינסטינקטים הטבעיים, ע"ע חיות פרא שנולדו,

וגדלו כל חייהם בשבי ולא בסביבת מחייתם הטבעית.

גם ילד, הוא כמו דף חלק.

במידה ואחנך אותו לערכים של סבלנות וסובלנות, של עזרה לזולת ושל תרומה לחברה,

הוא יגדל ויהיה אדם שיהווה דוגמה לחברה שהוא חיי בה.

מצד שני, אם אחנך אותו לערכים של בריונות,

של אגואיזם ושל אלימות ככלי לגיטימי בהחלט לגישור סכסוכים,

וכבר בגיל 5 אראה לו איך "מראים לו מי הבוס",

כשאעקוף ביחד איתו אדם בתור לרכבת ההרים בלונה-פארק תוך סתימת פיו במידה ויעז למחות,

מן הסתם שבגיל 15 הוא יסתובב עם סכין בכיס וידקור כל מה שזז.

אני מבטיח לכם, שגם ילד שסובל מהפרעת sdf88*SDF*SF*,

או כל הפרעה אחרת שמקורה הוא גנטי כביכול,

יצא אזרח למופת במידה ויחונך על פי הערכים שציינתי למעלה.

אולי הוא לא יהיה איינשטיין אם ההפרעה שלו מונעת ממנו להתרכז,

ואולי הוא לא יהיה הדלאי למה אם ההפרעה שלו גורמת לו ל"פיוז קצר",

אבל אם מגיל 0 הוריו חינכו אותו לפי ערכים כאלו,

הוא בטוח לא ישים מוזיקה בקולי קולות ב 4 לפנות בוקר כשהוא יודע שהשכן שלו עובד במשמרת בוקר וצריך להתעורר ב 5:30.

והוא בטח ובטח שלא ידקור אדם אחר שלא להגנתו העצמית באמת

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל עוד לא מחזירים עונשים גופניים למערכת החינוך או שהילד גדל בפנימיה, רובו המוחלט של החינוך שהילד מקבל בא מהבית, כבר יצא לי לראות ילד שקורא לעצמו "כוכב" (כן, כן בגוף שלישי) כי זה מה שלימדו אותו בבית.

אתם באמת חושבים שילד כזה מפחד שם על המורים בבית הספר כשהוא בטוח שהוא כוכב?

לדעתי הפתרון להדרדרות החברה צריך לבוא מכיוון הענישה הפלילית, אבל, בדגש פחות על עבירות כבדות (אדם ממוצע נרתע באופן דומה מ8 שנות מאסר ומ15) אלא דווקא על העבירות ה"קטנות".

עבריין "מתחיל" ממוצע כנראה לא יסתובב עם סכין אם העונש על כך יהיה שנת מאסר, לא יפרוץ לבית אם העונש יהיה 5 שנות מאסר וכדומה.

הכל כמובן משולב עם אכיפה וכאשר מדובר באדם נורמטיבי (רוב הפושעים הם כאלה).

פורסם

בסוף כולנו מגיעים לזה שחוסר טיפול בבעיות "הקטנות" מוביל לבעיות הגדולות.

זה בדיוק כמו שכתבתי איפשהו בשרשור הזה, אחד שמרעיד את הבניין ולא עושים לו

כלום, ירשה לעצמו מחר לתפוס לאחרים את החניה, ואח"כ לפגוע להם ברכוש, כי לא

עושים לו כלום, ובעימות הקרוב גם לפגוע בהם פיזית, כי שוב לא יעשו לו יותר מידי.

אם היו "נכנסים" באותו אחד כבר בתחילת הדרך, הוא היה חושב פעמיים אם להמשיך

באותה דרך של זלזול באחרים, בכבודם וברכושם.

פורסם
הרחקה מבית הספר למספר ימים זה לא עונש, זה פרס!

ואם מישהוא יעיז להגיד פה את המילה אנטרופוסופי או בית הספר הדמוקרטי, אני שולח עליו מחבל מתאבד! :lol:

ילד בלי מסגרת ומשמעת הוא אדם אומלל שיגדל להיות בוגר בעייתי ביותר.

באגירה, יש הרבה מאוד הגיון במערכת החינוך האנטרופוסופית. אני נתקל יותר ויותר באנשים (ואני ביניהם) שכל חייהם זרמו מכח האינרציה בתוך מסגרות, כפי שהחיים דרשו, ומעולם לא פיתחו יכולת אמיתית לבחור, לדעת מה הם אוהבים, מה מעניין אותם ובזה להשקיע.

זה נע מלימודים, עבודה, טיול לחו"ל, ולמעשה כל דבר בו יש לך ריבוי אפשרויות.

המסגרת האנטרופוסופית לא מתאימה לכל אחד, ואותם ערסים בני ערסים לא יפיקו ממנה כלום (וסביר שלא יגיעו אליה מלכתחילה), אבל בין הדברים המרכזיים בה, יש יצירתיות מחשבתית, ויכולת לבחור בעצמך. בנוסף כמובן ללימודי הליבה (והנגרות, החקלאות והתפירה) והכנה לבגרויות.

וכל זה בא יחד עם הקפדה מאוד נוקשה על כללים מאוד ברורים, עדכון מלא של ההורים על בסיס שבועי ויחס אישי מהמורים.

בשירות נתקלתי בחתך רוחב מלא של האוכלוסיה, והאנשים שיוצאים מהמערכת האנטרופוסופית בלטו לחיוב בהרבה אספקטים, וחבל שלא היו יותר. אז בוא לא נשלול :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

טל, אנחנו לא רואים עין בעין בנושא אבל זה בסדר, יש מקום לכולם.

לעניין השרשור, חינוך יכול לפתור (אולי) את הבעיה בעתיד אבל כרגע יש פתרון הרבע יותר קל ומהיר ויפתור את העניין בצורה מיידית.

פשוט להחזיר את שוטרי המקוף, בכל כמה בלוקים יהיה 2 שוטרים שתוך כמה חודשים יכירו את כל הנפשות בשכונה וידעו בדיוק מי עושה מה, ממי צריך לשים לב, מי הוא פתח לצרות ומי הוא סתם תושב מקומי תמים.

תוך כמה ימים פתרת בצורה חד משמעית את הנוער שמתגודד בשכונה בערב ומתחיל לשתות ולהתפרע.

עכשיו כל מה שצריך זה להמשיך לפנטז שמשרד האוצר יתקצב את זה.

• תוכן חדש...