Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלום.

מישהו יכול להמליץ על מקום באיזור נתניה לניקוי קולר גיר בפיג'ו 206 אוטומט, 1400, שנת 2002.וכמה זה אמור לעלות?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

באזה"ת של נתניה יש לך את מוסך צמרת שלי. המוסך הינו מוסך מורשה לרכבי דייהטסו, דייהו וסאנג-יונג אבל הוא מטפל בכל סוגי הרכבים.

כאשר תגיע למוסך תפנה אל ליאור ותגיד לו שהגעת מהפורום כדי שתקבל הצעת מחיר מיוחדת.

במידה ותהיה מעוניין בהצעה נוספת (לקוח חכם תמיד עושה סקר שוק) אז תפנה אל קלאודיו ממוסך פרומוטורס אשר ממוקם באזה"ת הצפוני של רעננה.

פורסם

לא יכול ליהיות שהרדיאטור חימום סתום?איך אפשר לדעת בוודאות שזה הקולר גיר?

דרך אגב,ניקוי קולר זה דבר מסובך או שאפשר לעשות את זה לבד?

פורסם

אם עד כה השתמשו בנוזל קירור איכותי ולא מים מהברז הקולר גיר לא צריך להיסתם.

אם החימום ברכב עובד טוב וחזק זה אומר שהקולר גיר לא סתום, משום שאם הוא סתום החימום ברכב יעבוד מאוד חלש או לא יעבוד בכלל.

אין מה לנקות בקולר גיר מלבד לתת לו לחץ מים, אם זה לא עוזר אז צריך להחליף אותו בחדש, ורצוי באחד שמקורר אוויר ולא קירור מים כמו המקורי.

במכון לגירים אפשר להתחבר לסורק תקלות ולקרוא את טמפ' הגיר אחרי מאמץ ולבדוק שהטמפ' לא עוברת את דרישות היצרן, במידה והטמפ' תקינה אין ממה לדאוג.

פורסם

למיטב זיכרוני, ברוב הצרפתיות הקולר של הגיר דווקא מקביל לחימום הפנימי, ואם יש בעיות בגיר, אז הקולר יכול להיסתם דווקא במעבר השמן, ולאו דווקא במעבר המים.

ולמה אתה חושב שאתה צריך ניקיון לקולר?

פורסם
אם עד כה השתמשו בנוזל קירור איכותי ולא מים מהברז הקולר גיר לא צריך להיסתם.

אם החימום ברכב עובד טוב וחזק זה אומר שהקולר גיר לא סתום, משום שאם הוא סתום החימום ברכב יעבוד מאוד חלש או לא יעבוד בכלל.

האוטו עבר ראש מנוע,הוחלפה משאבת מים, הוחלף טרמוסטט והוחלף גם רדיאטור.לפני כל הטיפול המים לא היו איכותיים והיו מלאים

בוץ(או חלודה),וגם החימום ברכב לא עבד.אחרי הטיפול החימום ברכב חזר לעבוד.

הבעיה היא שעכשיו הכל בסדר באוטו בנסיעות קצרות של בערך רבע שעה.אם אני נוסע יותר זמן המחוג של הטמפרטורה

עובר את ה-90 מעלות והמאורר מתחיל לפעול על המהירות הגבוהה לכמה שניות ואז המחוג שוב יורד לאזור ה-90 והמאורר מפסיק,ואז זה נכנס למין מצב כזה שהטמפרטורה שוב עולה והמאוורר שוב עובד על מהירות גבוהה ושוב ושוב ושוב.כשאוטו במצב כזה החימום באוטו גם מפסיק לעבוד,בגלל זה נראה לי שזה קשור לקולר גיר.

פורסם
צריך להשוות טמפ' בין הצינור רדיאטור העליון לתחתון בזמן שהמנוע מתחמם כניראה הטרמוסטט תפוס.

אם התרמוסטט היה תפוס הטמפרטורה לא הייתה יורדת אחרי כמה שניות.

וגם איך זה מתקשר לזה שהחימום מפסיק לעבוד?ולמה האוטו מתחמם רק בנסיעות ארוכות?

האם יכול ליהיות שטרמוסטט פעם נפתח ופעם לא?

פורסם

תתחיל בבדיקת טרמוסטט, הוא לא צריך להשפיע על החימום ברכב, אבל שטרמוסטט מתחיל לשבוק הוא נפתח מאוחר, או נפתח חלקית או לא נפתח בכלל או שנתפס פתוח.

ברכב כמו שלך בדיוק ניתקלתי בבעיה שהחימום בתא הנוסעים חלש מאוד עד אפסי גם כשהמנוע בטמפ' עבודה, עקבנו במוסך אחרי הצנרת שלו וגילינו כי הקול של הגיר מחובר בטור לרדיאטור חימום, הרדיאטור של החימום לא היה סתום המים בו עברו חלק, בקולר של הגיר כאשר ניסינו להזרים מים הם לא עברו בכלל, ואחרי כמה שניות של לחץ מים הסתימה השתחררה ממנו ויצא המון חלודה ברמה שאין לתאר כמה חלודה יצאה משם, הומלץ ללקוח לפנות למכון לגירים כדי להחליף קולר גיר חדש ורצוי כזה שמקורר ע"י אוויר.

אחרי השטיפה שעשינו לקולר החימום מיד החל לפעול בעוצמה טובה מאוד, אך למרות זאת הומלץ להחליף קולר, כדי שהקולר הקיים לא יפרץ ומים יחדרו לגיר בשל מצבו של הקולר שהיה מלא בחלודה.

פורסם
תתחיל בבדיקת טרמוסטט, הוא לא צריך להשפיע על החימום ברכב, אבל שטרמוסטט מתחיל לשבוק הוא נפתח מאוחר, או נפתח חלקית או לא נפתח בכלל או שנתפס פתוח.

ברכב כמו שלך בדיוק ניתקלתי בבעיה שהחימום בתא הנוסעים חלש מאוד עד אפסי גם כשהמנוע בטמפ' עבודה, עקבנו במוסך אחרי הצנרת שלו וגילינו כי הקול של הגיר מחובר בטור לרדיאטור חימום, הרדיאטור של החימום לא היה סתום המים בו עברו חלק, בקולר של הגיר כאשר ניסינו להזרים מים הם לא עברו בכלל, ואחרי כמה שניות של לחץ מים הסתימה השתחררה ממנו ויצא המון חלודה ברמה שאין לתאר כמה חלודה יצאה משם, הומלץ ללקוח לפנות למכון לגירים כדי להחליף קולר גיר חדש ורצוי כזה שמקורר ע"י אוויר.

אחרי השטיפה שעשינו לקולר החימום מיד החל לפעול בעוצמה טובה מאוד, אך למרות זאת הומלץ להחליף קולר, כדי שהקולר הקיים לא יפרץ ומים יחדרו לגיר בשל מצבו של הקולר שהיה מלא בחלודה.

תודה רבה על העזרה.

כשאתה אומר "ניסינו להזרים מים הם לא עברו בכלל, ואחרי כמה שניות של לחץ מים הסתימה השתחררה",לאיזה לחץ אתה מתכוון?

של צינור גינה רגיל?של מכונת שטיפה בלחץ(קרשר)?

פורסם

הקולרים של ה AL4\DPO הם בגדר bullet-proof, ובעיברית - חסיני ירי. ראיתי למעלה מאלף גירים כאלה על השולחן ולא ראיתי אחד שפרץ לו הקולר.

אני מניח שיבואו אלו שיגידו שתמיד יש פעם רא/ונה, אבל ככל שאני רואה יותר כאלו - ככה עולה הסיכוי שהבא שאראה יהיה גם הוא תקין.

יחד עם זאת - הם כן ניסתמים לעיתים, ואם לא ניתן לנקותו - אז יש להחליפו.

פורסם
הקולרים של ה AL4\DPO הם בגדר bullet-proof, ובעיברית - חסיני ירי. ראיתי למעלה מאלף גירים כאלה על השולחן ולא ראיתי אחד שפרץ לו הקולר.

אני מניח שיבואו אלו שיגידו שתמיד יש פעם רא/ונה, אבל ככל שאני רואה יותר כאלו - ככה עולה הסיכוי שהבא שאראה יהיה גם הוא תקין.

יחד עם זאת - הם כן ניסתמים לעיתים, ואם לא ניתן לנקותו - אז יש להחליפו.

תודה ספי.

מה העלות של ניקוי קולר?ואם צריך להחליף,מה עלות ההחלפה?

• תוכן חדש...