Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מקווה שלא תתעצבנו ותזרמו עם השאלה למרות שזה וויכוח של ילדים. אז ככה, הוויכוח הוא ביני לבין חבר לגבי איזה רכב יותר חזק?

לשנינו יש פאסאט האחת שנת 2006 והשנייה 2008. ההבדל שממנו התחיל כל הבלגן הוא ששלי בעלת מנוע בנזין fsi ושלו דיזל TDIיידליי הרכבים מוצהרים ברישיונות 150 כ״ס. האם יש הבדל בין הדיזל לבנזין מבחינת הכוח למרות שההספק אותו הדבר? ואם כן

האם הדיזל יותר חזקה ביגלל שהיא בעלת טורבו? או אולי הבנזין ביגלל שמנועי דיזל חלשים יותר מבנזין? מקווה שמביניי עניין ברכבים

האלה יוכלו לעזור בדעות מי לדעתכם יותר חזק? אגב שניינו נסענו על שתיי הרכבים ולדעתי הדיזל של החבר יותר חזקה אך אחרי שהוא

נסע על שלי הוא כבר לא בטוח ששלו יותר חזקה ולכן אתם קוראים כאן. תודה מראש לעוזרים בנושא!

פורסם

לפי הנתונים שציינת, רכב הדיזל של חברך חזק הרבה יותר מבחינת מומנט - כוח בנהיגה רגילה בסל״ד נמוך, וזהה בכוחו מבחינת ההספק. עם זאת, למנוע הבנזין יש יכולת להגיע לסל״ד גבוה יותר מבלי לאבד את המומנט, אבל זה לא באמת רלוונטי. תכל׳ס, הדיזל עדיף.

פורסם

מצחיק שיש פה דיון דיי חם בנושא, תבדוק בדף הזה או אחד אחורה. זה בנושא הפאביה אם אני לא טועה אבל גם הפאסט מופיעה בדיון.

הדיון בעיקר עוסק במומנט מול ההספק של הרכב, במקרה שלכם המומנט לטובת הדיזל. במהירות סופית אני חושב שהשתיים יגיעו לאותה המהירות, אבל לדעתי הבנזין יגיע לשם יותר מהר. הסיבה לדעתי היא יחסי העברה היותר קצרים בגיר של הבנזין.

אני יודע שיש עוד הרבה משתנים בדרך וזה קצת יותר מסובך מזה, אני אתן למבינים יותר להסהיר לך את זה בדרך יותר מפורטת.

תציץ בדיון ההוא, תלמד שם המון ויש גם קישור מעניין שיפשט לך את נושא המומנט מול ההספק ביותר פשטות.

עריכה:

מדובר באוקטביה

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

האם יש הבדל בין הדיזל לבנזין מבחינת הכוח למרות שההספק אותו הדבר?

כן.

האם הדיזל יותר חזקה ביגלל שהיא בעלת טורבו?

כן.

או אולי הבנזין ביגלל שמנועי דיזל חלשים יותר מבנזין?

לא.

ההספק של 150 כ"ס נמדד בנקודה אחת בלבד - בדרך כלל קצת לפני הקו האדום. בנסיעה רגילה, ואפילו בעליות או עקיפות, כמעט ולא נמצאים בנקודה הזו. לכן המספר הזה לא באמת אומר כמה המנוע חזק.

היתרון של המגדש - בלי קשר לדיזל - הוא שהמנוע מוציא הרבה יותר כוח בתחום של המנוע שבו משתמשים בדרך כלל.

דני

פורסם

זה דיזל עם הרבה מומנט, הוא מסוגל לבצע עקיפות כימעט על סיבובי סרק. הבנזין נעשה זריז כאשר עולה סל״ד אבל עד אז אין הרבה כוח זמין.

מעבר לזה בדיזל גיר רובוטי כפול מצמדים ובבנזין שלך אוטומט רגיל. גם, אם אתה מתדלק 95 ברכב הזרקה ישירה הדיזל יאכול את הרכב שלך בלי מלח.

חשוב להבין שהבדלי הספק קטנים והבדלי מומנט לטובת הדיזל תהומיים.

הדיזל של חבר שלך עדיף בכל פרמטר על הרכב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל התשובות שניתנו כאן נכונות כמובן רק בתיאוריה. מהנסיון שלי הביצועים של רכבים שאינם חדשים משתנים בצורה ניכרת מרכב לרכב. הכל תלוי במידת הבלאי שהרכב צבר במשך השנים מה שנגזר מהרבה פרמטרים כמו טיפולים, אופי השימוש וכו

פורסם

תודה על התשובות הענייניות וכמו שחשבתי הרכב שלו כניראה חזק יותר בסופו של דבר אבל בכל זאת המבחן האחרון שנותר לנו

כדי לאמת את הכל זה ההאצה מהמקום ככה נדע בוודאות מי מזנק מהר יותר ואכן יש לו יתרון ענק עם המצמד הכפול ההעברת הילוכים

שלו נעימה ומהירה יותר.

פורסם

0 ל100 זה מדד מוגבל וחלקי מאוד שלא אומר הרבה על יכולות כביש של הרכב. מה שמענין זה רק תאוצת ביניים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפי הנתונים שציינת, רכב הדיזל של חברך חזק הרבה יותר מבחינת מומנט - כוח בנהיגה רגילה בסל״ד נמוך, וזהה בכוחו מבחינת ההספק. עם זאת, למנוע הבנזין יש יכולת להגיע לסל״ד גבוה יותר מבלי לאבד את המומנט, אבל זה לא באמת רלוונטי. תכל׳ס, הדיזל עדיף.

+1

.....

פורסם

בדיקה במיאוץ 0-100 לא תראה כלום כי:

א) מתלים וצמיגים ישנים יותר יביאו לירידה באחיזה ועל כן יכולות ירודות במיאוץ

ב) יתכן מאוד כי רכב הדיזל כבד יותר עקב מנוע כבד יותר.

ג) ישנו בלאי של 2 שנתיים ולא ידועה הסטוריית טיפולים ו/או מצב הרכבים בזמן הנתון.

that being said

יתכן שביום בו יצאו שני הרכבים מהמפעל היכולות התיאורטיות שלהם בתחום כ"ס היו אותו דבר למעט סטיית תקן. אבל, אם אותו נהג היה עושה מבחן משולב של תאוצה, אחיזה, בלימה התוצאות היו נצחון לאחת מהן, לאיזו? קשה להגיד.

תיאורטית. הרכבים בעלי אותה תפוקה של כ"ס (בסל"ד שונה), בטוח שהמומנט שרכבים מפיקים שונה עם יתרון מהותי לדיזל.

לא מצאתי סימוכין לזה שהרכבים בעלי אותו הספק בהנחה שמדובר על 2 ליטר טורבו-דיזל ועל 2 ליטר fsi בנזין (לא נעשו שינווים בין 06-08) יש הבדל של 10 כ"ס לטובת הבנזין. עפ"י אתרי מידע שונים הFSI מזנק ל100 ב9.9 ואילו הדיזל ב10.2 כאשר מדובר בשני הרכבין על תיבה ידנית של שישה הילוכים ומערכת 4Motion. ככה שיש יתרון מינורי לפי נתונים יבשים ושלאו דווקא מתאימים לרכבים שלכם לבFSI במיאוץ.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

urban.racer, אני מניח שFSI הפסיד במיאוץ הקלאסי אצל killer885 כי מתודלק ב95.

• תוכן חדש...