Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בשבוע שעבר האלמרה שלי התחילה לרעוד בעת עמידה במקום. טורים לא יציבים, האוטו כמעט נכבה. התופעה קרתה מרגע ההנעה וגם לאחר שהמנוע התחמם.

הניחוש לי היה שמדובר במצתים/כוילים או בלכלוך כלשהו במערכת ההצתה.

לאחר החלפת 4 מצתים הבעיה אכן נפתרה.

מה שמוזר לי זה שהמצתים לא נראו גמורים, הרווח היה בסביבות 1.1 מ"מ שזה הרווח שאמור להיות והם עשו בסה"כ 15K ק"מ.

מדובר על מצתי DENSO. כנראה שזו לא הפירמה הכי טובה אבל עדיין... נשמע לכם הגיוני?

לצערי כבר זרקתי אותם, אחרת הייתי מעלה תמונה.

כמו כן רציתי לדעת איך מבצעים בדיקת ניצוץ ע"מ לדעת שמגיע ניצוץ לכל ארבע הפלגים ומה הסימנים לנסיעה עם 3 בוכנות (אם זה אפשרי בכלל).

תודה ויום טוב

פורסם

אולי נסדק אחד החרסינות באחד הפלאגים, אולי הפלאגים שקנית הם זיופים, אולי לא הרכבת את הדגם המיועד לרכבך.

בגדול חברת DENSO היא חברה מצויינת, ובהחלט יכול להיות שנפלת על אחד תקול או שהיה קרוב להיות תקול ונהרס לאחר 15K.

לעניין בדיקת ניצוץ,להוציא פלאג (כל פעם אחד אחר) ולחבר לחוט ההצתה ולצמיד לגוף רכב את גוף הפלאג(כלומר המינוס) , ולצפות בניצוץ בנתינת סטרטר.

אי אפשר לפספס אם רק 3 בוכנות עובדות, הרכב יקרטע.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

גם הפלגים החדשים שקניתי הם של DENSO. אני שמח לשמוע שהם טובים :) עלו לי 50 ש"ח לרביעיה.

לעניין בדיקת ההצתה - אני מבין שצריך להוציא את הפלאג, לתקוע אותו בכויל ולהצמיד לגוף הרכב ואז לתת סטרטר. נכון?

פורסם
אולי נסדק אחד החרסינות באחד הפלאגים, אולי הפלאגים שקנית הם זיופים, אולי לא הרכבת את הדגם המיועד לרכבך.

בגדול חברת DENSO היא חברה מצויינת, ובהחלט יכול להיות שנפלת על אחד תקול או שהיה קרוב להיות תקול ונהרס לאחר 15K.

עד כאן המשפטים המודגשים בכחול, הם ממעידים על תשובה נכונה מקצועית והגיונית !

לעניין בדיקת ניצוץ,להוציא פלאג (כל פעם אחד אחר) ולחבר לחוט ההצתה ולצמיד לגוף רכב את גוף הפלאג(כלומר המינוס) , ולצפות בניצוץ בנתינת סטרטר.

אי אפשר לפספס אם רק 3 בוכנות עובדות, הרכב יקרטע.

המשפט והתגובה המודגשת באדום מעידה מבחינתי על תשובה לא מקצועית, והיא בעיני עצת אחיתופל, ויסלח לי המגיב, במכוניות מודרניות בעלות סליל הצתה אחד זוג או אחד לכל צילנדר , עלול לגרום לשריפת אחד הסלילים, אלה בעיקר שנשארו מחוברים בגלל העומס וההתנגדות הגבוהה, ופגיעה במודול ההצתה או במחשב ההצתה, הצילנדר שלא יתפקד, למשך זמן הבדיקה, יגרום להעברת דלק לא שרוף לממיר ועלול להזיק לו.

המתן לתגובות נוספות ומקצועיות יותר בתחום, ובנושא מערכת הצתה מודרנית.

מיותר לבצע זאת, בעל מקצוע טוב, בעל אוזן מקצועית יכול בקלות לאבחן באם אחד הצילנדרים לא מתפקד, אם כי לא יוכל להצביע מראש על הצילנדר הבעייתי.

במקרה של חיתוך, זיוף בסרק או בעומס , פירוק ארבעת המצתים , ובדיקתם חזותית, או החלפתם באחרים גם משומשים במצב כחדשים עדיפה על הבדיקה בעזרת שליפת חוט הצתה במנוע עובד, ואפשרות של שריפת הסליל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה , הצדק איתך!

אכן, צביקה צודק בכל הנאמר , הבנתי משאלתו של פותח השרשור שהוא מעוניין לדעת בדיעבד , איזה שיטות קיימות (להוציא בדיקות ממוחשבות במוסכים וכדו') בכדי לבדוק הצתה בכל אחד מהצילינדרים (כי הבעיה ברכבו כבר תוקנה -וזו שאלה שנשאלה בכדי להכיר שיטות נוספות).

שיטת בדיקה זו, היתה נפוצה ברכבים בעלי מערכת הצתה "טיפשה" בעבר הלא כל כך רחוק. (ברכבים מודרניים מאוד לא מומלץ לבצע בדיקה שכזו)

{משום מה כנראה בזמן העריכה בטלפון נמחקו השורות הנ"ל}

פורסם

אם צילינדר כלשהו מזייף בחלק מרכבים ניתן לדעת על ידי חיבור מחשב. יש מחשבי רכב שאוספים מידע על על תקלות בהצתה. ככה היה לפחות בוולוו S80 כאשר הרכב אבל לא עגול ועלו על הבעייה עם מחשב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...