Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע כמה קל להעמיס שלושה קטנטנים במכונית סופר מיני.

שווה לך לנסות את הגרנדה פונטו - במחיר של 45K אתה יכול לקנות רכב משנת 2009. זה יתן לך שקט נפשי לזמן רב וההלוואה לא תהייה גדולה ומאסיבית כמו משפחתית ב-60K.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נשמע לי תפור רנו מגאן מהמבצע של היבואן עם האחריות המקיפה וכו'.. תריץ חיפוש פה בפורום רנו מגאן 2 2008 תמצא נושאים עם עשרות עמודים.

גם אני חושב כך.

זה הכי הרבה רכב במחיר הכי נמוך שאפשר להשיג, עם התאמה מקסימלית לצורך להסיע 3 ילדים קטנים מאחור.

בשנים 2007 ואילך כמעט ואין בעיות למגאן, ובוודאי שעלויות התיקון של מה שיש הן קטנות.

אני רק לא משוכנע שכדאי לקנות מקרסו, למרות האחריות, מכיוון שהמחירים שבהם נמכרים מגאנים מיד פרטית הם פשוט מגוכחים (ראה ביד 2), וקיים פער לא קטן בין קרסו לבין רכבים מיד פרטית.

פורסם

שמע, אני אנסה דווקא להביא דיעה אחרת.

מתי שהוא התקלות יפסקו, באמת. במיוחד אם אתה אומר שכבר הוצאת מספיק.(מנסיון של רכב שנת 94 של חבר שהיה במצב רע ביותר, ועכשיו כבר נוסע מספיק זמן ללא תקלות בכלל), ובקשר לירידת ערך, הרכב שלך עכשיו שווה מקסימום 5 אלף. תהיה לו ירידת ערך אפסית.

ועכשיו , חוץ מלהשתעבד להלוואה ולשלם ריביות, אתה גם תפסיד בסביבות ה-20 אלף שקל ב-3 שנים על ירידת ערך.

לא יכול להבטיח לך שהרכב שלך יפסיק לעשות תקלות, ולא תוציא שקל חוץ מטיפולים שוטפים, אבל במידה ואתה לוקח רכב ב-60 אלף, הפסד של 20 אלף לפחות, בטוח יהיה לך.

או שכבר בעצמך ציינת, אתה יכול לקחת רכב ב-20-25 אלף במצב טוב, וככה גם להנות מרכב שהוא לא כול יומיים במוסך, וגם אם ירידת ערך יותר מינורית.

פורסם

davemustaine87, כאשר הייתה לי במוו סדרה 7 החלפתי ברכב הרבה מאוד מכלולים (שמתי גיר דנדש מהמפעל למשל, שיפצתי מדחס מזגן ועוד מלא דברים) והשקעתי ים של כסף כי אהבתי את הרכב הזה והאמתי יבוא יום והתקלות יפסיקו. מסתבר שברכב יש הרבה מכלולים וכל מכלול יכול להתקלקל וגם מסתבר שמכלולים עולים כסף והרבה. בסוף בא הקש ששבר את גב הגמל כאשר התקלקלה ידית בדלת של הנהג.

התקלות יפסיקו כאשר תחליף את הכל לחדש. זה עולה יותר מרכב כזה חדש מהמפעל, לכן אם הרכב עושה צרות זה סימן שצריך להפתר ממנו ומהר לפני שימשוך עוד ועוד כסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יחי ההשוואה... סדרה 7 הוא רכב על פוטנציאל תקלות הרבה יותר גדול מהקסרה, שלא נדבר גם על עלויות החלפים.

הקסרה הוא רכב די פשוט. ומנסיון עם הרכב של 4 שנים, חוץ מראש מנוע רגיש, וידיות דלתות מחורבנות ,כול עוד תטפל בו בתחזוקה סבירה ולא תחזוקת שבר, ותקפיד על חלפים סבירים פלוס(לא הסיני הכי זול בשוק) הכול יהיה בסדר.

*אני יוצא מנקודת הנחה שברכב הנ"ל יש תיבת הילוכים מתוצרת ZF(עד כמה שאני זוכר), בהנחה שלא,הייתי ממליץ למכור.

פורסם

הרכב פשוט ישן. הוא כבר בן 12, נגמר הזמן שלו להסיע משפחה.

רכב כזה מתאים לילד בן 18 או סטודנט שנוסע מעט.

הרעיון במימון הוא להחליף את ההוצאה על מוסכים בהוצאה על מימון רכב חדש.

היתרון פה הוא:

א. נסיעה ברכב נעים יותר, בלי פלסטיקים שבורים, קרקושים וספידומטר לא עובד.

ב. אמינות לאורך זמן.

ג. ידיעה ברורה לגבי כמות ההוצאה בניגוד לרכב הישן, שם כל תיקון הוא הפתעה בפני עצמו.

פורסם

חד משמעית אתה נמצא בנקודה לא פשוטה.

אתה צריך להתמקד בשני דברים:

1. היפתרות מהירה ככל האפשר, והייתי גם אומר כמעט בכל סכום ממה שיש לך כרגע. גם אם היה בא מישהו ונותן 3K - 4K הייתי מסכים. כרגע הרכב הנוכחי לא מתאים לך יותר. אינו נוח , אינו בטיחותי, אתה סובל ממנו, ואתה שופך עליו הון. לפי תיאורך, אוטוטו מגיע הרגע שתאלץ לשלם למישהו שיקח אותו בכלל. או שתיאלץ למכור אותו לברזל. מפני שהרכב אינו שווה כמעט כלום, אני מתאר לעצמי שאתה מתקן אותו או מטפל בו גם בחלפים הכי פשוטים וזולים, רק כדי להחזיק אותו מונשם בחיים, וזה גלגל שאין לו סוף כי תמיד זה ייצור תקלות חדשות.

אז עשה הפרדה ברורה וקודם כל תגיד שלום לרכב שלך. זאת נקודת המוצא.(אפשר גם במסגרת טרייד אין גם אם תקבל עליו 2K).

אין ברירה, החיים לא קלים. לדעתי כיוון שזהו צורך, ולא איזה בחור צעירשקונה איזה טורבו קטנה ואח"כ לא יכול לעמוד בתשלומים, אצלך זהו צורך בלתי נמע לשנע משפחה לא קטנה בצורה נוחה, בטוחה ואמינה יחסית.

הייתי מסתובב בסוכנויות ומחפש איזה סופר מיני או משפחתית לא יקרה באזור ה45-50. מתוך זה 10 יש לך? ז"א ש35-40 תהיה חייב לקחת מהבנק כהלוואה נוחה ולטווח רחוק ככל האפשר, ותתחיל להתגלגל. החשבון שלך אפילו צריך להיות שתקבל על הקסארה 0, זירו, גורנישט. אל תיקח אותה בכלל בחשבון. כל שקל שתוציא מהליסינג תמורתה , זה רווח נקי.

עכשיו, לפחות תסע ברכב נוח, בטיחותי, אמין יחסית (ואולי עם סוג של אחריות מסויימת). וזה הכל. ותדע שאין מה לעשות, זה חלק מהתחשיב המשפחתי כל חודש תרצה או לא.

אין לך מה לחשוב סחירות או לא להמצא באותו מצב עוד כמה שנים. אולי הרכב הבא שתקנה, אם תשמור עליו היטב, יהיה שווה 10K - 15K, עוד כמה שנים. כדי לא להיות שם אתה חייב לעשות קפיצה ענקית שאין לך את היכולות כרגע. את זה תשאיר לשנים הבאות אולי אחרי שתתבסס קצת יותר.

לסיכום, כרגע המטרה צריכה להתבסס על צמצום נזקים מהר ככל האפשר(קסרה), שיפור תנאים משמעותי בהוצאה סבירה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

שלום לכולם,

לאחר בחינת אפשרויות המימון השונות, הגעתי למסקנה שבאפשרותי לרכוש רכב בתקציב עד 60K.

לאחר 'מחקר' שעשיתי בפורום הצלחתי להתמקד על הדגמים שמעניינים אותי - כולם מודל 2008:

עדיפות ראשונה - פוקוס צורה חדשה (מחירון לוי יצחק 72K לפני הורדת ליסינג)

עדיפות שנייה - מזדה 3

עדיפות שלישית - מיצובישי לנסר החדשה (אם אמצא מציאה כזו בתקציב).

עשיתי היום סיור ב3 סוכנויות רכב, להלן ההצעות (לאחר התמקחות על המחיר):

1. קל אוטו - פוקוס 2008 יד 1 מליסינג, 75K ק"מ, היסטוריית טיפולים נראית תקינה ללא תיקונים יוצאי דופן, היסטוריה של פניות הלקוח ללא תלונות יוצאות דופן, בדיקה במכון (שנעשתה על ידי קל אוטו) נראית גם היא תקינה.

הרכב בדיוק עבר טיפול 75K. (דרוש טיפול כל 15K ק"מ)

טסט - 10/12

אחריות לשנה - מנוע, גיר ועוד מספר מכלולים.

התחייבות לקנייה חוזרת - לטענת המוכרן קל אוטו מתחייבים לקנייה חוזרת ב5 שנים הקרובות, תחת נסועה ממוצעת של עד 20K בשנה - וזאת גם אם לא אבצע טרייד אין עתידי אצלהם.

אמנם ההתחייבות היא למחיר מאוד נמוך - מחירון פחות ההנחה שניתנה בעת המכירה (הנחה ביחס למחירון לוי יצחק לפני הורדת ליסינג) בשקלים (ולא באחוזים), פחות 12% נוספים על ההנחה בשקלים (12% מסכום ההנחה ולא מסכום הרכב).

זו אמנם הצעה מגוחכת, אך היא מספקת איזושהיא 'רשת ביטחון' למקרה שאתקע עם הרכב(לא?)

מחיר: 62K

טרייד אין על הרכב שלי - סיטרואן קסרה 1.8 בנזין אוטומט (מחירון לוי יצחק 9400 ש"ח) - 2000 ש"ח הנחה (אני יודע שזה מחיר עלוב, אבל לא חושב שאצליח למכור לבד)

מחיר סופי: 60K

2. באדג'ט - פוקוס 2008 יד 1 מליסינג, 98K ק"מ, בדיקה, הסטורית טיפולים ותלונות הלקוח - נראה תקין.

טיפול אחרון - 90K.

טסט - 4/13.

אחריות לשנה על מנוע וגיר בלבד.

מחיר: 58K

הנחת טרייד אין: 3K

מחיר סופי: 55K

3. אלבר - פוקוס 2009 יד 1 מליסינג (מחירון לוי יצחק 75600 לפני הורדת ליסינג), 80K ק"מ.

היסטורית טיפולים - לפני כשנתיים היתה פגיעה בטמבון האחורי צד שמאל, והוא הוחלף באחד מקורי. (התרשמתי מהפירוט של היסטוריית הטיפולים - יש שם תמונות של הרכב עם המכה, כולל תמונות תקריב על המכה עצמה.)

תוצאות בדיקה - מצורפות בקובץ - אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא.

אחריות לשנה על מנוע, גיר ומכלולים נוספים.

התחייבות לתיקון כל הריג'קטים שיופיעו בבדיקה.

בעיני (הלא מקצועיות בעליל) אין למכה בטמבון חשיבות משמעותית(מה דעתכם??).

לגבי גלגל ההגה - ע"פ המוכרן (שהתרשמתי ממנו מאוד לטובה בנושא שקיפות ואמינות, עברנו על הרבה רכבים והוא לא ניסה לדחוף לי שום דבר, אלא ניסה להתאים ל) - ככל הנראה מדובר בפגם כל שהוא על ההגה עצמו שהוא בעל משמעות אסטתית. כמו כן, בהיסטורית הטיפולים מופיע שורה 'גלגל הגה' (תאריך השורה - לאחר בדיקת הרכב) - ישנה הערה לא כל כך ברורה, שממנה משתמע שהחליפו את גלגל ההגה באחד מקורי (אני לא זוכר את הניסוח המדוייק ולכן הלשון המעורפלת - משהו בסגנון: "מאושר יבואן, משה" - לא ברור אם מאושר להחליף או שמאושר להשאיר את ההגה במצבו הנוכחי).

(בכל מקרה, הרכב אמור להגיע לסניף בתחילת שבוע הבא ואז אוכל לראות במה מדובר).

מחיר: 62.5K

הנחת טרייד אין: 2K

מחיר סופי: 60.5K

ההצעה של אלבר נשמע לי מאוד אטרטיבית, ושילמתי 2K מקדמה על מנת לשריין את הרכב ולהזמין אותו לסניף.

הוא אמור להגיע בתחילת שבוע הבא, ואז אקח אותו לבדיקה במכון.

בנוסף, כפי שכתבתי - מאוד התרשמתי לטובה מהנציג שישב איתי באלבר (מנהל סניף ירקונים - ניר), הוא עבר איתי שורה שורה בהיסטוריית תלונות הלקוח, הראה לי את התמונות של המכה ועשה מאמץ גדול על מנת להגיע למחיר הסופי שנתן לי.

כיוון שהוא נראה לי אמין סמכתי על מה שאמר בנוגע לגלגל ההגה והמכה בטמבון ושילמתי את המקדמה (כמובן שאבקש ממכון הבדיקה לבדוק זאת בשבע עיניים).

מה דעתכם???

טופס בדיקה - פוקוס 2009 (2).jpg

פורסם

אתה אולי לא תאהב את התגובה שלי, אבל אתה מתעקש לבזבז כסף.

קודם כול כדאי לך לראות את המחירון של הפוקוס ביד 2, הוא נמוך ב-10 אלף(!) מהמחירון לוי יצחק, מה שמראה את הסחירות ה"נהדרת" של פורד פוקוס.

דבר שני, תיכנס ותיראה בכמה נסחרות פורד פוקוס 2006 ביד 2, זה יתן לך אינדיקציה לא ראה לשווי הרכב בעוד כשנתיים. אני ראיתי, ומספרים של 30-35 אלף ליוצאת ליסינג, הם לא נדירים בכלל( וזה עוד מחירים של סוכנויות שיכולות להציע תנאי מכירה הרבה יותר אטרקטיביים משלך). ככה שיוצא שההצעה של קל אוטו, היא הצעה מעליבה אבל היא תהיה הצעה לא פחות גרועה מהמחיר העתידי בכול מקרה של הרכב.

לא בא להגיד לך מה לעשות, ואני מבין שאתה רוצה להתקדם לרכב חדש, אבל עושה רושם שכסף זה משהו שחשוב לך. אתה באמת מוכן להפסיד 25-30 אלף שקל בשנתיים?

לחילופין, תמנע מעצמך את זה, ותקנה פוקוס 2006 מאותו קל אוטו ב-30 אלף שקל, מבטיח לך שתפסיד פחות ותהנה מרמת אמינות לא פחות טובה.

פורסם
אתה אולי לא תאהב את התגובה שלי, אבל אתה מתעקש לבזבז כסף.

קודם כול כדאי לך לראות את המחירון של הפוקוס ביד 2, הוא נמוך ב-10 אלף(!) מהמחירון לוי יצחק, מה שמראה את הסחירות ה"נהדרת" של פורד פוקוס.

דבר שני, תיכנס ותיראה בכמה נסחרות פורד פוקוס 2006 ביד 2, זה יתן לך אינדיקציה לא ראה לשווי הרכב בעוד כשנתיים. אני ראיתי, ומספרים של 30-35 אלף ליוצאת ליסינג, הם לא נדירים בכלל( וזה עוד מחירים של סוכנויות שיכולות להציע תנאי מכירה הרבה יותר אטרקטיביים משלך). ככה שיוצא שההצעה של קל אוטו, היא הצעה מעליבה אבל היא תהיה הצעה לא פחות גרועה מהמחיר העתידי בכול מקרה של הרכב.

לא בא להגיד לך מה לעשות, ואני מבין שאתה רוצה להתקדם לרכב חדש, אבל עושה רושם שכסף זה משהו שחשוב לך. אתה באמת מוכן להפסיד 25-30 אלף שקל בשנתיים?

לחילופין, תמנע מעצמך את זה, ותקנה פוקוס 2006 מאותו קל אוטו ב-30 אלף שקל, מבטיח לך שתפסיד פחות ותהנה מרמת אמינות לא פחות טובה.

ההצעה היחידה שמעניינת אותי היא הצעה מס' 3 של אלבר.

שם מדובר על רכב 2009 עם 80K ק"מ במחיר של 60.5K ש"ח.

בעצתך הסתכלתי במחירון יד 2:

מחירון של פוקוס TREND 2009 יד 1 ליסיניג נהג יחיד עם 80K ק"מ עליה לכביש ב7/09 ואחריות לשנה - 64,450 ש"ח.

מחירון של פוקוס 2007 יד 2 (ראשונה ליסינג שנייה פרטי) 120K ק"מ (ואני נוסע פחות מ20K בשנה - בערך 15K בשנה) - 48,000 ש"ח.

הסתכלתי גם על המחירים המבוקשים בפועל על ידי המוכרים של פוקוס 2007 יד 2 (רובם ככולם ראשונה ליסינג שנייה פרטי), והם נעים בין 40-50K - ובממוצע סביב 45K.

אם נניח שהמחירים ישארו פחות או יותר זהים ונעשה אקסטרפולציה קדימה, אזי אפסיד על הרכב כ15K ש"ח (קונה ב60.5K מוכר ב45K).

זה סכום שנראה לי הגיוני לשלם עבור שנתיים של שימוש ברכב חדיש.

פורסם

תכוון יותר לכיוון ה-35-40 אלף. אם -20-25 אלף בשנתיים זה משהו שמתאים לך, אז סבבה. אם אפשר לשאול, כמה ריבית אתה תשלם על ה-60 אלף מימון שמביאים לך?

ובקשר לבדיקה, היא בדיקה מוזמנת שלא שווה יותר מדי, מומלץ לעשות בדיקה בצורה עצמאית.

פורסם

ניסיתי קודם להחליף את הכותרת של השרשור ע"י שינוי הכותרת בעת פרסום תגובה - אך היא לא התחלפה, מדוע?

אני משנה עכשיו שוב ומקווה שהפעם יעבוד.

תכוון יותר לכיוון ה-35-40 אלף. אם -20-25 אלף בשנתיים זה משהו שמתאים לך, אז סבבה. אם אפשר לשאול, כמה ריבית אתה תשלם על ה-60 אלף מימון שמביאים לך?

ובקשר לבדיקה, היא בדיקה מוזמנת שלא שווה יותר מדי, מומלץ לעשות בדיקה בצורה עצמאית.

אתה מוכן להסביר איך הגעת ל20-25K בשנתיים?

בהודעה הקודמת עשיתי חישוב לפי המחירים ביד 2 והגעתי לסביבות 15K בשנתיים.

ובכלל, מהי ירידת ערך סבירה לרכב כזה במשך שנתיים-שלוש? אם יש הבדל משמעותי בין הפוקוס לרכבים דומים אחרים?

אני לוקח הלוואה של 35K מהבנק והשאר במזומן.

כרגע הריבית P+2% (אשראי מהיר), ואולי היא תרד לp+0.5% (הלוואת סטודנט - צריך לקבל תשובה בתחילת השבוע הבא).

בשני האופציות אין שעבוד על הרכב.

האשראי המהיר גמיש יותר ואפשר לשנות את סכומי ההחזר או לפרוע חלק מהלוואה ללא עמלות.

אשמח לשמוע דעות נוספות לגבי כדאיות העסקה והליקויים שנמצאו בבדיקה של אלבר (צילום הבדיקה באחת ההודעות הקודמות), כיוון שבתחילת השבוע הבא אני מתעתד לקחת את הרכב לבדיקה.

• תוכן חדש...