Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לפני מספר ימים נסעתי לעבודה, וכשהגעתי לאחד הרמזורים ראיתי גברת תקועה עם הרכב ברמזור.

שאלתי עם צריכה עזרה עצרתי את האופנוע וניגשתי לראות מה העינינים.

היא הסבירה לי שחום המנוע עלה והרכב נכבה לה, ולא מניע והיא עומדת כבר כמה דקות.

פתחנו את מכסה המנוע המתנו מספר דקות ולאחר מכן פתחתי את מיכל העיבוי בזהירות ובמספר שלבים כשאני ממתין כמה רגעים בין שלב לשלב. המיכל היה ריק והוספנו כחצי ליטר מים ( זה מה שהיה ). סגרנו המיכל והגברת הניע את האוטו וחום המנוע החל לרדת.

צינתי לפניה שלא כדאי שתיסע נסיעה ארוכה ותיגש מיד לטפל בבעיה.

רציתי לדעת אם פעלתי כמו שצריך או שצריך לעשות זאת אחרת?

פורסם

שלום רב !

פעלת מבחינה בטיחותית בצורה טובה.

מבחינה מקצועית הוספת מי ברז מיותרת, ובוודאי בכמות החסרה שהוספת, להבא וודא שלנהג/ נהגת אין בתא המטען מיכל רזרבי של נוזל קירור, להוספה במקרה הצורך.

התקררות המנוע, זאת הסיבה שהרכב התניע והצליח להמשיך בנסחיעה, אם כי לא לטווח ארוך, התחממות המנוע וכבוי המנוע לא נבעה מחוסר מי קירור אלא מסיבות אחרות, שבוודאי יתגלו בהמשך, כמו תרמוסטט תפוס/ רדיאטור סתום/ מאורר שלא נכנס לפעולה בזמן(אם בכלל)., או כל שלושת הסיבות שציינתי, גם יחד.

להבא ציין את סוג הרכב.

חג שמח ומועדים לשמחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איך אשר לדעת אם פעל בצורה טובה אם לא יודעים איזה רכב זה?

חצי ליטר מים לא אמור לגרום להתחממות חזקה וסביר להניח שהחוסר מים המשמעותי הוא בכלל ברדיאטור.

אם לא יודעים מה עושים, הפעולה הנכונה היא להמליץ על זימון חילוץ דרך או גרירה.

פורסם
מבחינה מקצועית הוספת מי ברז מיותרת, ובוודאי בכמות החסרה שהוספת, להבא וודא שלנהג/ נהגת אין בתא המטען מיכל רזרבי של נוזל קירור, להוספה במקרה הצורך.

צביקה

צביקה היה ולא היה נוזל קירור בתא המטען כדאי להוסיף מי ברז ולצנן את הרכב למרות שאלו לא מים יעודיים למיכל קירור לא?

בכל מקרה הרכב יכנס (אמור) להכנס לבדיקה במוסך וזה מאוד פשוט לרוקן ולמלא מחדש.

תקן אותי אם אני טועה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ליטל ידידתי שלום רב !

ציינתי בפרוש שהוספת מי ברז מיותרת, לא כתבתי אסורה.

ציינתי מיותרת, משום שלא מדובר במקרה חרום חוסר מסיבי של מי קירור, שרק מי ברז שהיו בנמצא היו פותרים זאת.

מלבד זאת כמו שציין דניאל, מחסור בחצי ליטר ואפילו עד ליטר לא יגרום להתחממות יתר, ובוודאי לא לתופעות לוואי של התחממות מנוע, ולכן המתנה עד שמנוע יתקרר מיותרת, במקרה הזה.

ואכן את צודקת, בדיקה דחופה במוסך נחוצה, אך לא חובה לרוקן את מי הקירור, משום שהוספת חצי ליטר מי ברז, מדללת את הריכוז של האתילן הגליקול הנמצא במי הקירור, אך לא פוסלת אותו.

בברכת תרבחו ותסעדו.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ידוע לי שלא ממלאים מים רגילים וידוע לי שהכמות לא מספקת וכמובן שאם היתי זוכר את סוג הרכב היתי כותב. רציתי לדעת אם מבחינת " עזרה ראשונה " פעלתי נכון ואם לא מה מומלץ לעשות?

פורסם

אם אתה לא מכונאי רכב וחסר ידע בתחום עדיף לא לסייע על מנת לא להסב נזקים נוספים.

במקרים של התחממות מנוע אני תמיד ממליץ לגרור את הרכב למוסך ולא "לנסות להגיע" עצמאית.

פורסם

בסה"כ פעולתך הייתה נדיבה ומאד יכול להיות שגם נכונה למיקרה הספציפי, אי אפשר לדעת בודאות עד שלא יבדקו את הרכב ויראו אם לא נגרם נזק נוסף מהנסיעה שאחרי העזרה שלך.

גם אם היה זה מכונאי שהגיע לעזרה ראשונה, לא היה מתעקב לבדוק את הבעיה של ההתחממות במקום. יש יותר מדי סיבות ורצוי לבדוק אותם לעומק במוסך (גם אם זה פיוז שנישרף, לא מחליפים פיוז, צריך לבדוק למה נשרף, על מנת שלא ישרף שוב).

מומלץ על מנת שלא יגרם נזק למנוע (אם לא נגרם כבר) לגרור אותו למוסך ולבדוק שם את מקור הבעיה.

אתה תעדיף שלא אתה תהייה האשם בגרימת נזק נוסף למנוע בגלל שניסית לעזור, ולך תוכיח אח"כ שלא אתה גרמת לנזק.

• תוכן חדש...