Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע אלפא 159 לא תפסה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתקשה להבין,אבל הנתונים באירופה אומרים שה159 לא הייתה להיט במכירותעד כדי כך שקטעו את פס הייצור של בטרם עת,ואני לא מבין מדוע,הרי מדובר רכב מאוד מוצלח לטעמי,סקסי,אמין,עם מנועים טובים אפילו דיזל משובח,תא נוסעים פנטסטי,אז נכון היא הייתה פחות "אלפא" מה156 אותה החליפה,אבל סך הכל מדובר ברכב מאוד מעניין ואלטרנטיבה מצויינת לגרמניות,

ובכלל אחת האלפאות היותר מוצלחות.

Porsche 944 turbo

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את פס הייצור שלה הפסיקו לטובת הפנדה החדשה.

יכול להיות שלאירופאים היהה חסר "יוקרה"- הרכב בנוי בצורה ספורטיבית יחסית מבפנים וגם מבחוץ.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פלח המכוניות הללו גם באירופה ובמיוחד באמריקה והמזרח .. דורש גם ממסרה אוטומטית/דבל קלצ' רובוטי חכם.

למעט גירסת ה 3.2 אשר הגיעה גם עם ממסרה אוטומטית .

ה 159 הגיעה בגרסאות ידניות , או רובוטית עם קלצ' אחד , כיפי אבל די מטלטל ..כך שהיא לא פנתה לכלל פלח הדרישה .

וכשלעצמה , היא מכונית איכותית וכייף לנהוג ולשהות בה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מבחינה ספורטיבית - זו לא אלפא מסורתית.

מבחינת יוקרה - יש יותר בגרמניות.

אז היא קצת נופלת בין הכסאות, כמו הרבה איטלקיות וצרפתיות גדולות אחרות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אבל סך הכל מדובר ברכב מאוד מעניין ואלטרנטיבה מצויינת לגרמניות,

ובכלל אחת האלפאות היותר מוצלחות.

אז זהו, שלא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

* האלפא 159 הצליחה במידה מסויימת, היא לא נכשלה, היו לה מספר מעלות כמו עיצוב מרשים של ג'יאוג'יארו (אף זכתה בפרסי עיצוב), וגירסת הדיזל שלה היתה המוצלחת ביותר מבין הדגמים השונים של ה-159.

* אך מההתחלה לא היה לו סיכוי, וזה לא היה משנה שהיא היתה זולה בקצת ולא היה משתנה גם היא היתה טוב פי 5 ממה שהיא היתה בפועל כי הקטגוריה בה היא התמודדה נשלטת בעולם כבר עשרות שנים על ידי הגרמנים, ובקטגוריה הזאת ישנם מכוניות מצויינות כמו ה-ב.מ.וו סידרה 3, המרצדס סי.קלאס והאודי אי-4.

* המתחרות הגרמניות טובות כמעט בכל אספקט מהאיטלקית, יש להן מגוון יותר רחב של מנועים, דגמים חזקים/ספורטיבים יותר, דגמים חסכוניים יותר, הגרמניות משדרות גם יותר יוקרה ואיכות וכמובן אמינות יותר.

* נתון נוסף בעוכרי האלפא הזאת היא שרוב דגמיה היו בעלות הנעה קדמית (הדגמים עם ההנעה של כל הגלגלים היתה יקרה יותר), בניגוד לגרמניות שבאות כסטנדרט בכל הדגמים עם הנעה אחורית או הנעה של כל הגלגלים, נתון זה לא חשוב במדינה כמו ישראל אבל באירופה לדוגמא כאשר אתה נוסע על כבישים יותר מאתגרים, בהרים למשל היתרונות של ההנעה האחורית או הנעה של כל הגלגלים בולטת לעומת רכב בעל הנעה קדמית שנאבקת יותר להתמודד עם פיתולים אן עם מזג אוויר אירופאי וכדומה.

בנושא זה יאמר לזכותה של אלפא שהם לא היו אשמים בכל, הפלטפורמה שעליו היתה בנוייה הרכה היתה אמריקאית (במילים אחרות 'רכה' לא 'היי-טקית'/מתקדמת טכנולוגית) וככזאת לא היה לה סיכוי מול ההנדסה האירופאית.

* וכמובן אי אפשר לדלג על "הבעיה המסורתית" כשמדברים על אלפא רומיאו וזה בעיה של אמינות וקלקולים, האלפא הזאת פשוט לא היתה בליגה של הגרמניות כאשר מדברים על איכות גימור, ובנוסף מספר דגמים מצומצם צריך לומר סבלו מידי פעם מבעיות עם מערכת החשמל ועם בעיות כלליות ברכב, ואף על פי שהבעיות לא היו כמו עם אלפות של פעם ובסך הרכב היה די טוב, עדיין ה-159 היתה רחוקה מהאמינות ומהאיכות הגרמנית.

בסך הכל ה-159 היתה אחת מהאלפות היותר יפות בעידן המודרני ולדעתי הכישלון העיקרי היה בשיווק שלה כי היא היתה ראוייה ליותר הצלחה (מסחרית), אבל אישית אני מודה הייתי מעדיף גרמנית בכל הזדמנות.

פורסם

שיתוף הפעולה הכושל עם GM השאיר את פיאט עם מכונית שהושקע הון בפיתוח הפלטפורמה שלה וללא אפשרות לפתח דגמים נוספים על בסיס אותה פלטפורמה כפי שהיה מתוכנן מראש. אבולוציה של הדגם הפכה ללא כלכלית כי אין טעם להשקיע בפלטפורמה חד פעמית.

זכויות היוצרים לג'יוג'ארו על קו העיצוב עלה הון ולכן הם זנחו גם את הקו העיצובי של ה159.

בשורה התחתונה הם לא הרוויחו מספיק על ה159 והפסידו על כל בררה/ספיידר שירדה מפס היצור.

לגבי הרכב עצמו, לדעתי היא אחת הטובות שאלפא יצרה. אם היה לי את הכסף הייתי קונה עוד שתים ו"משחרר" אחת כל כמה שנים.

פורסם

תןודה על הלינק amiger

אולי זאת אחת הסיבות להצלחה המוגבלת של ה 159

(שלא היה תלתן ירוק)

כל רכב צריך - 'דגם על' שישמש כמקדם מכירות

אם זה המצב , אז אלפא למדו את הלקח והיום יש תלתן ירוק למיטו ולג'וליטה

:rolleyes:

חדש פה :shock:

פורסם

אישית, אני אוהב את ה-159 והייתי מעדיף אותה על סדרה 3 היוצאת או C קלאס, למרות שמדובר ברמות מחיר שונות ואלי גם כי אני רווק צעיר (יחסית).

אבל אם נשיא ומנכ"ל פיאט אמר עליה שזו הייתה טעות לייצר אותה, זה כנראה אומר הכל, לפחות מהצד השיווקי/מכירתי.

מתי נראה את הגו'ליה? כבר היינו אמורים לראות אותה ונכון לעכשיו, במקרה הטוב זה יקרה לקראת סוף השנה. הסיבה לכך היא שסרג'יו לא אהב את מה שהציגו לו ושלח את המעצבים והמתכננים בחזרה ללוח השרטוטים. הג'וליה אמורה להיות יריית הפתיחה לחזרתה של אלפא רומיאו לארה"ב.

פורסם

כבר היו כל כך הרבה ספקולציות וזמנים להשקה שהתפוגגו שאנ כבר לא מאמין לאף שמועה.

אין מה לעשות, אלפא (ופיאט כולה) נמצאים אחרי קרייזלר בסדר העדיפויות של מרקיונה. שם הוא משקיע את רוב ההון הכספי והאנושי של פיאט בעת הזו.

אנחנו נאלץ לחכות.

• תוכן חדש...