Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי צריכת דלק של 1 ל-10 ב106XSI שלי במשך שנה, האוטו יצא מהמוסך לפני שבוע עם ראש מנוע חדש,

מערכת קירור משופצת וטיימינג חדש.

אל החברה במרכז הייתי נוהג לנסוע על סביבות 120-130 ברוב הדרך, כל הדרך מבאר שבע.

השבוע האוטו בהרצה, ולכן בקושי הגעתי ל100 קמ"ש וכמובן שלא עברתי את ה3000 סל"ד, מה שגרם,

לא תאמינו, לצריכה של 1 ל-18.. כן כן, ליטר אחד ל18 קילומטר.

מה שהכי מדהים, זה שברוב המקרים אני מגיע אליה תוך שעה (כשאני נוסע מהר) והפעם בנסיעה על 100 ומטה ברוב הדרך,

הגעתי אליה בשעה ו7 דקות לערך- 7 דקות הפרש.

אז ככה, החלטתי גם להוריד את הרגל מהגז, לטובת הרכב שלי, הדלק שלי, הכסף שלי והאנשים הסובבים אותי.

בטיחותי, חסכוני והרבה יותר יעיל.

והנה המידע מגובה בתמונות:

424121_3284640950461_1100740183_33275438_943731927_n.jpg

432333_3284648310645_1100740183_33275443_1694010435_n.jpg

פורסם
אחרי צריכת דלק של 1 ל-10 ב106XSI שלי במשך שנה, האוטו יצא מהמוסך לפני שבוע עם ראש מנוע חדש,

מערכת קירור משופצת וטיימינג חדש.

אל החברה במרכז הייתי נוהג לנסוע על סביבות 120-130 ברוב הדרך, כל הדרך מבאר שבע.

השבוע האוטו בהרצה, ולכן בקושי הגעתי ל100 קמ"ש וכמובן שלא עברתי את ה3000 סל"ד, מה שגרם,

לא תאמינו, לצריכה של 1 ל-18.. כן כן, ליטר אחד ל18 קילומטר.

מה שהכי מדהים, זה שברוב המקרים אני מגיע אליה תוך שעה (כשאני נוסע מהר) והפעם בנסיעה על 100 ומטה ברוב הדרך,

הגעתי אליה בשעה ו7 דקות לערך- 7 דקות הפרש.

אז ככה, החלטתי גם להוריד את הרגל מהגז, לטובת הרכב שלי, הדלק שלי, הכסף שלי והאנשים הסובבים אותי.

בטיחותי, חסכוני והרבה יותר יעיל.

והנה המידע מגובה בתמונות:

אחרי הטיפול הגדול שעשית והמומלץ מאוד אם אתה רוצה להוסיף על החיסכון אז:

1. בדוק לחץ אוויר בצמגים על בסיס קבוע ופעל על פי הוראות היצרן.

2. הורד משקל מיותר מהרכב, בדוק בתא המטען בטוח שתמצא שם הפתעות מיותרות.

3. שיהיה בהצלחה.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

משהו נראה לי מוזר מאוד.

1) ה406 שלי עם מנוע 1.8L וכמה מאות ק"ג יותר, אוכלת בעיר 1\10 בנסיעה סבירה, ומחוץ לעיר 1\12 בנסיעה רגועה. (היא גם גיר אוטומט, אבל הגיר הזה פועל באופן שהמנוע לא מגיע ל3K סל"ד אם לא עוברים את החצי-4\3 גז).

2) מכוניות של היום, כמו הפיג'ו 107, עם מנוע חדש ומנוע קטן משלך, עושות 1\18 מחוץ לעיר, וממש צריכים ליהיות עדינים איתם, מה שלוקח הרבה זמן כדאי להגיע ל100. (בנסיעת מבחן על 107 ידנית, סחטתי לה את הצורה כדי להגיע ל100, מה שבשברולט ברבע גז מגיעים ל100 בלי להרגיש.)

3) זה לא השוואה דומה אבל בקוואליר שלי, מנוע גם שעבר שיפוץ ראש והיום כמו שעון, נהיגה אגרסיבית שכוללת קיקים בכמויות (הרכב אשם, הקיקים שלו פשוט חזקים!), מעלה צריכה ל1\6 וגם 1\5 בכבישים 50% עירוני 50% בינעירוני.

באותם כבישים, בנסיעה רגועה מאוד! בלי להגיע לרבע-גז! מה שדורש סבלנות של פיל, הרכב נותן צריכה מינימאלית של 1\9 ואני חוזר, זה ממש קשה!

כל אופן הפיג'ו שלך צריכה לעשות בליטוף של הגז את ה1\15 תלוי במנוע.

מה שכן ככה זה, שמרביצים נראה שמגיעים יותר מהר אבל סך הכל זה כמה דקות לפה ולשם, הכל בגלל הרמזורים.

פורסם

ציפיתי שנושא החסכון בדלק יעלה כאן בזמן האחרון. אז בואו נראה איך באמת נחסוך דלק: אז כמובן שהכנת הרכב חשובה, כך שיהיה מטופל היטב (בדגש להקפדה על ניקוי שסתומים מפיח וצמיגים טובים), קל משקל ככל הניתן ועם צמיגים מנופחים בדיוק במידה הנכונה, או אפילו קצת יותר (תוספת של 1-2PSI ללחץ הקר היא סבירה לחלוטין).

מעבר לכך יש להקפיד על נהיגה מתונה שהיא גם חסכונית, אבל קודם כל הרבה יותר בטוחה. האצה עדינה ולא פחות חשוב - האטה עדינה - חוסכות בדלק. כאשר מאטים באופן עדין יותר, אנו נאלצים להתחיל להאט מוקדם יותר מה שאומר שנעזוב את דוושת הדלק עוד יותר מוקדם. הדבר גם מועיל למניעת פגיעה מאחור, וגם יכול להזרים את התנועה כאשר רואים עומס תנועה.

במצב זה רצוי להאט מראש כך שאפשר להתגלגל דרך העומס ללא עצירה כלל. כך אנו גם חוסכים את הצורך להאיץ מעמידה באופן בזבזני, וגם מתאפשר לנו ולטור שמאחורינו לפתוח גז מוקדם יותר בקצה צוואר הבקבוק כך שהתנועה תחזור לזרום הרבה יותר מהר.

שמירת רווח מכובדת של קצת יותר משתי שניות מלאות אף היא תסייע לחסכון (ובעיקר לבטיחות) כך שבכל פעם שהנהג ממול מאט, לא נצטרך להתנפל על הבלמים. רצוי לא לסמוך על החושים בלבד בשמירת המרחק, אלא לבדוק את עצמנו לפחות פעמיים-שלוש בכל נסיעה על ידי ספירת שניות ("אלף מאה עשרים ואחת, אלף מאה עשרים ושתיים" המייצגים שתי שניות מלאות).

לא פחות חשוב: איך לא חוסכים בדלק. ויתור על הדלקת אורות (גם ביום), היצמדות לרכבים גדולים, נסיעה אטית במיוחד גם בדרכים בינעירוניות, האטה מוקדמת מדי (על גבי נתיבי הנסיעה ולא בנתיב ההאטה, למשל), ניפוח צמיגים ללחץ אוויר גבוה מדי או שימוש בשמנים דלילים מידי - כולן שיטות פסולות (ואפילו לא יעילות) לחסכון בדלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...