Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה מאוד, כמה זמן לוקח לבנות מודל כזה?

תודה רבה על התגובות כולם...

הבנייה של המודל מתחלקת למספר שלבים שכל אחד מהם (בהתאם למיומנות) לוקח זמן אחר:

מתחילים מהבודי של הרכב, כל הפנלים ובעצם הצורה הכללית - זה לוקח רוב הזמן כדי להגיע באמת לדיוק מירבי. צריך לעבוד עם שרטוטים ועם תמונות של הרכב להשוואה - לקח בערך 8 שעות (במצטבר כמובן).

אחרי זה עוברים לכל החלקים הקטנים מה שנקרא details וזה לוקח בערך 3 שעות.

אחרי זה מתחילים להתעסק עם החלק הפנימי - עוד 3-5 שעות

בסוף עוברים על הכל ומבצעים אופטימיזציה של כל החלקים (שלא יהיו כבדים מידי בשביל המחשב לעבד ומצד שני שלא יהיו באיכות נמוכה) - שעתיים.

עכשיו אני בשלב של טקסטורות ותאורה שזה יקח לי בין 4-8 שעות. תלוי כמה זמן יקח לי למצוא את ההגדרות הנכונות כדי שזה יקבל תחושה אמיתית.

אם גם רוצים לעשות עם המודל אחרי זה אנימציות וסרטים צריך להגדיר לו את כל חוקי הפיזיקה כמו צירי תנועה של הגלגלים, צירי פתיחת דלתות וחלונות, משקל, מרכז כובד והתנגדות (קפיצים). ואם רוצים להגיע לרמה של גם תאונות והתרסקויות אז גם צריך להתחיל לעבוד על אופן התנהגות החומר (קשיחות, גמישות ושבירות). השלב הזה הוא מאוד ארוך וקשה ויכול לקחת לאנשי מקצוע שבועות אם לא חודשים מכיוון ששם ממש נכנסים לעולם הפיזיקה וצריך לדמות את העולם האמיתי בצורה משכנעת כי אחרת המוח שלנו ישר קולט שמדובר בבלוף.

מודל כזה שלם על כל שלביו בצורה איכותית יכול להימכר בסכום של 500 דולר בקלות.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

כל הגדרות חוקי הפיזיקה והמכניקה שאתה מדברי עליהם נכללים כבר ב3D מקס או שזה נעשה בתוכנה חיצונית/plugin כלשהו?

ד"א יצא ממש טוב, 1:1 כמו במציאות. :-)

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הכל במקס....

למרות שישנם פלאגאינים חיצוניים ותוכנות aftereffects שעוזרות בליטוש הסופי אבל הגרעין הקשה הוא של התוכנה עצמה.

3D Studio (וmax הצטרף מאוחר יותר לווינדוס) קיימת משחר ההיסטוריה של המחשב. הגרסאות הראשונות עבדו על DOS והיא אחת התוכנות אם לא הכי וותיקה בשוק התלת-מימד. רבים מסרטי הקולנוע המצליחים ביותר בכל הזמנים נעזרו ב3DS בשביל לייצר עולמות שלא היו יכולים להתקיים אחרת (אלא אם בתקציבים מטורפים).

בקיצור אני מעריץ את התוכנה הזאת ולא סתם אני כבר 14 שנה עובד איתה...

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ועכשיו לעניינינו - המשך:

כמו שאפשר לראות, הצבתי תאורה מלאכותית (הסיבה שלא בחרתי בתאורה חיצונית כי אז צריך גם לבנות סביבה חיצונית תואמת על-מנת שהעין שלנו תאמין לזה אחרת זה נראה לא אמיתי). בנוסף גם התחלתי לעבוד על הטקסטורה של הצבע של הפח.

כרגע יש לי בעיה כי מצד אחד הצבע מטאלי וצריך לראות את השבבים משתקפים עם האור אבל מצד שני בגלל עוצמת וכיוון התאורה הם נראים על כל הרכב ויוצרים תחושה לא מציאותית.

אני צריך עוד לעבוד על זה קצת כדי שזה יהיה מושלם

wdwmoiqggrjm.jpg

פורסם

עבודה מצויינת, גם אצלי זה אחד התחביבים (רק ברמה פחות טובה)

רואים שעבדת על זה קשה, יפה מאוד.

אהבתי את הירידה לפרטים הקטנים!

קבל ח"ח.

:)

פורסם

אוקיי... עוד עדכון קטן - המשך עבודה על הטקסטורות

vwylzmmm5ium.jpg

zkmdkyfwdya0.jpg

פורסם

הולך ומשתבח, כל הכבוד!

בתור אפטריסט במקצוע אני מעריך תלתיסטים, במיוחד בעבודה קשה כמו מידול.

ולגבי המחירים אתה לגמרי היית צנוע, בניית מודל כזה נאמדת לפי מס' שעות ומשמרות שעבדת עליו.

לא חסרים תלתיסטים שעושים באיזור ה-1500 שקל למשמרת של 9 שעות.

ואתה כבר עברת את זה מזמן...

אגב, זה הג'אנט המקורי של האיביזה FR:

seat-ibiza-fr-rear-2007.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תשמע, אתה ממדל ברמה גבוהה מאד. כל הכבוד!

הלוואי עלי כזה ידע וכזו מקצוענות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מבין גדול, אבל חבר קרוב שעושה דברים הרבה,הרבה פחות מורכבים מוצא עבודה מזדמנת יחסית בקלות ברשת.

לדעתי, אם היית חי בארה"ב היית יכול למצא עבודה בקלות רבה יותר, אבל גם פה בארץ לא חסר עבודה במקצוע.

לך תדע, אולי פעם הבאה שאתה ממדל משהו זה יהיה איזו פרארי :roll:

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...