Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת גולף 05-06

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

הפיקנטו שלי, עוד לפני שהגיע כבר נמכרה לבת משפחה. למה? יצא לי לנהוג מספר ימים על דגם דומה שחבר שלי רכש וכל רגע שביליתי בקטנה הזו ירד לי ממנה יותר ויותר.

אחיזת כביש עלובה ביותר, רעש בכביש מהיר, וכוח אמיתי שלא נדבר... חסכונית? לא כמו על הנייר.

אחותי לעומת זאת מאוהבת בה (אולי בגלל שהיא לא עוברת את ה90 גם בכביש 6?!) זמן האספקה לא משהו בכלל, אז קנתה אותה ממני ועוד עם חיוך עד האוזן.:twisted:

אני יודע שחלקם יצעקו " קנית מיני לא רכב ספורט! אז למה לעזאזל את מצפה?!"

טוב נו, צודקים.

הגעתי להחלטה!

לרכוש רכב בשנתון מאוחר יותר אשר יתן לי תמורה גדולה יותר לכסף שלי.

אחרי מספר בירורים קצרים הבנתי שהרכב שהכי יתאים לתקציב ולדרישות שלי הוא גולף בשנתונים -05-06 צורה חדשה. הבעיה שישנם כל כך הרבה דגמים שגרמו לי בילבול רציני, ואשמח מאוד אם תעזרו לי בבחירת דגם מתאים.

כרגע אני נוהג בהונדה אקורד 2.0 קומפורט 2007

הדרישות שלי מהרכב הבא הם:

1. קוקפייט מאובזר ומפנק
  2. כוח אמיתי (הרבה עליות היכן שאני מתגורר)
  3. אחיזת כביש (הרבה סיבובים היכן שאני מתגורר)
  4. סאנ-רוף (מעשן)
  5. גיר רגיל או כפול מצמד אם קיים בכלל
  6. בנזין

הדגמים שהתעניינתי בהם:

Comfortline Fsi ידני 1.6

Trendline ידני 1.6

Trendline ידני 3 דל' 1.6

כולם עם 115 סוסים מה ההבדל בינהם?

התאהבתי בGTI אבל לצערי היא לא עומדת בתקציב שלי

עוד הייתי רוצה לדעת מבעלים של הדגמים הללו

מהם טווחי הטיפול, בעיות נפוצות, ואמינות בכללי

תודה רבה!

פורסם

רק בדגם ה FSI ישנם 115 כ"ס,בשאר הדגמים ה 1.6 יש "רק" 102כ"ס

הדגמים הנ"ל ממש לא יתאימו לך (הן ידנית והן אוט') אם אתה גר במקום הררי עם המון עליות (פשוט לא סוחב,אלא אם כן אתה נהנה להחליף הילוכים הרבה יותר מן הנורמה)

בכלל קשה (אבל ישנם לדעתי) להשיג גולף FSI ידנית (מנסיון)

אם אתה נוסע הרבה בשנה אולי עדיף לך למקד את החיפושים לגולף TDI מהשנתונים האלו (לך על מנוע 2.0,רובם הגיעו מאובזרים ביותר)

אומנם למצוא אחת נורמלית יהיה פי4 יותר קשה,אבל שווה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

היי ezuf תודה על התגובה

דיזל מעלה לי קונוטציות שליליות משו, אולי זה מהצבא או מכל המסחריות שמסתובבות כאן.

לגבי שאר הדגמים זה מאוד תמוהה שהם 102 סוסים כי המידע ביד2 אומר אחרת זה וזה (לא יכול לפרסם קישורים...)

אני גר במשגב אם אתה מכיר את האזור, הכבישים בנויים שם מסיבובים-עליות-וירידות קצרות שמעלים עליך חיוך מטומטם כל פעם שאתה חורך את הצמיג האחורי.

סוג של בנאדם שמרגיש על הפיתול כמו מתבגר שמאבד את בתוליו :razz:

הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא רוצה להרגיש שאני קורע את הרכב בכל פעם שאני סוחט את המצערת בעליה קצת מאתגרת.

לפי דבריך כאן רק הGTI תתאים לי, אבל אין כסף

הביצועים בהשוואה להונדה אקורד

פורסם

תשמע תלוי בך.

אני אישית דיי מסופק מה גולף 1.6 102 כח סוס, בשבילי הוא זריז, כשצריך קצת כח, אני רק מוריד את הרגל של הדוושה, והגיר הנחמד מקפיץ לי 2 הילוכים למטה והיא סוחבת כמו גדולה ולא נקרעת.

מה שמאוד כיף, זה הנסיעה שלה, בכביש מהיר, אתה מרגיש עד כמה הרכב דבוק לכביש, מקשיב לך, בפניות היא אוחזקת מצוין, בקיצור רכב מדהים.

GTI, זה נחמד ומגניב, אבל בנינו, מתי כבר תממש את הכח שלה תכלס?

לעיתים ממש נדירות, לפחות לדעתי.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בנוגע לדרישה שלך לגיר כפול-מצמד (DSG), אני יודע שקיים DSG6 בGTI ובדגמי הדיזל 1.9TDI ו2.0TDI.

אמנם למצוא דיזל שמורה יקח לך קצת יותר זמן וגם הרבה (מאוד!) סבלנות מאשר למצוא דגם רגיל, אבל הכל תלוי במה אתה באמת מחפש.

בקשר לקונוטציות השליליות, לא יודע למה אנשים בארץ כ"כ אנטי דיזל..

אני נוהג על רכב דיזל כבר שנה וחצי כמעט, כוח יש והרבה! ואת הרעש של הדיזל תמיד אהבתי.. סטייה שלי כנראה.

חוץ מזה שגם אם היה מפריע לי הרעש, מבפנים לא שומעים ולא מרגישים שום דבר שונה ממנוע בנזין.

אם יוצא לך, תעשה סיבוב על אחת כזו לוגמת סולר ואני מבטיח לך שהדעה שלך תשתנה לטובה! :)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם
תשמע תלוי בך.

אני אישית דיי מסופק מה גולף 1.6 102 כח סוס, בשבילי הוא זריז, כשצריך קצת כח, אני רק מוריד את הרגל של הדוושה, והגיר הנחמד מקפיץ לי 2 הילוכים למטה והיא סוחבת כמו גדולה ולא נקרעת.

מה שמאוד כיף, זה הנסיעה שלה, בכביש מהיר, אתה מרגיש עד כמה הרכב דבוק לכביש, מקשיב לך, בפניות היא אוחזקת מצוין, בקיצור רכב מדהים.

GTI, זה נחמד ומגניב, אבל בנינו, מתי כבר תממש את הכח שלה תכלס?

לעיתים ממש נדירות, לפחות לדעתי.

אני קצת חולק עליך. לי יש גולף GT ידנית ולאשתי רגילה אוטו'. לשתיהן אותו מנוע, מדור 5. ברכב של אשתי רשום במסמכי היבואן "מתלים מרוככים" , מה שמורגש היטב בנסיעה עירונית ובמיוחד בסיבובים, וגם עם ג'נט 16 אינצ' וצמיגים 205/55 שהתקנתי היא אוחזרת הרבה פחות טוב מהידנית שלי, שבאה עם מתלים מוקשחים ונעולה בג'נט GTI 17 אינצ' עם צמיגי 225/45. ולשם הדוגמא - המגאן קופה החדשה שלי, עם ג'נט 16 וצמיגי 205, אוחזת טוב יותר משתיהן...

גם לגבי כוח המנוע יש הבדל של שמיים וארץ - האוטומטית נחמדה ולא יותר. צריך ממש לדרבן אותה בכדי לקבל קצת כוח, ואז מרגישים שהמנוע והגיר "עובדים". הידנית מהירה ב-ה-ר-ב-ה, במיוחד בתאוצות ביניים. וגם חסכונית יותר.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אוטומטית לא באה בחשבון מבחינתי, הסיבה היא שאני אישית שולט ברכב טוב יותר ומוציא ביצועים גבוהים יותר, מה גם שאני מרגיש יותר "מחובר" למנוע.

ועוד מהעניין שציין כאן חבר הפורום "שצריך קצת כח, אני רק מוריד את הרגל של הדוושה, והגיר הנחמד מקפיץ לי 2 הילוכים למטה והיא סוחבת כמו גדולה ולא נקרעת."

זה מה שנקרא נקרעת ידידי :)

אם אני אצליח למצוא דיזל הגיונית לא אשלול מראש, ומקווה שתפתיע אותי לטובה בנסיעת מבחן.

אז חברים,

איזו גרסא ידנית בהחלט מומלצת?

כמו"כ ישנו שינוי באבזור הפנימי בין דרגות האבזרות השונות?

תודה רבה על התגובות

msigal

אין לי הרשאה להגיב לך בהודעה פרטית. היא חורגת מהתקציב שלי, אבל תודה בכל מקרה על ההצעה!

• תוכן חדש...