Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האתר החדש יחליף את האתר הנוכחי שבכתובת http://www.5club.org.il - החלפה מלאה הפעם, לא שדרוג ולא טלאי על טלאי. לא יוקם פורום חדש והאתר יפעל במקביל לקארס פורום הפופולרי; יהיו בו תכנים שונים כגון כתבות, סקירת אירועים, לו"ז מועדוני, לוח קונים-מוכרים, מבצעים לחברי מועדון, גלריות, חיפוש ארכיוני ועוד ועוד. לא הכל יעלה בבת אחת, אבל ההשקה תהיה בחודש הקרוב. הקרדיט על הקמת האתר - לחברנו יוסי פרנקוס, ואני שב וקורא למתנדבים לסייע בניהול האתר והעלאת תכנים.

:mm_yeah:

שיהיה ב-ה-צ-ל-חה!

תודה רבה ליוסי פרנקוס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, זו שאלה קנטרנית. אם ממש לא מתאפקים, אפשר להתנסח כך:

"למרות שאיננני חבר מועדון וזה לא עניין שלי, הייתי שמח לשמוע על השתתפות גדולה יותר של החברים וחבל לי שרק 10% הגיעו".

רון

מתנצל שלא ניחנתי בכישורי הכתיבה שלך.

כל עוד אתה כותב על עינייני המועדון הפנימיים שלך כאן, אתה צריך לצפות לתגובות.

ומה לעשות לא כולם מיישרות קו עם דעה זו או אחרת.

אף על פי כן השאלות נשאלו, התשובות סיפקו תשובות גם לחברי המועדון וגם לאלה שלא חברי המועדון.

וכמו שאתה כבר לא כותב בנוצה וקסת דיו , יגיע גם היום בו מה שכתבתי יתקיים.

כתוב באתר הפרטי שלכם לא תמצא אותי שם.

כל ההתלהמות שלך מיותרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
רון

מוכרח להתערב ובכל הכבוד תשובתך מקוממת ,מראה על גבהות לב ואפילו קורטוב של שחצנות.

לא על כל הערה שתהא קנטרנית אשר תהיה חייבים להגיב בכל הארטילריה.

אתה כדובר המועדון צריך להיות "סופר דיפלומט" ולהשאיר לנו את ה"מריבות" :lol:

בברכת חברים

דני לוי

דני, גובה הצעקות כגובה הנק' שלחצת בה...

יש דברים שלאורך שנים מציקים לאספנים, במיוחד לכאלה שלא חייבים ליישר קו עם מועדון החמש.

ולכאלה שבחרו לעזוב את המועדון בגללן, לשבת בצד, לשתוק, או לחלופין להעלות את הסוגיות מדי פעם.

כאשר משהו ולא משנה מי, מעיז מדי פעם להעלות דבר שאינו עולה בקנה אחד עם דעת המועדון, שוב להזכירך

בפורום הפתוח לכל ולא בפורום מועדון ה-5 נשמעות הצעקות מקרב חברי המועדון האמיצים שמוכנים ממש

לשכב על הגדר עבור המועדון.

בינינו אם אני חבר מועדון וגר רחוק מסניף המועדון בו נערכות הבחירות, הייתי הופך עולמות על מנת לגרום

לכך שתהיה אפשרות הצבעה גם בסניפים שהמועדון מתברך בהם הרי מה ההגיון לתושב י-ם להצביע בת"א

כשיש סניף פעיל ועשיר בי-ם?

אגב 10% שהצבעו מתוך 860 החברים עדיין בחרו מתוך רשימת מועמדים קבועה ומקובעת שרצה לאורך שנים

ואפילו לא ממש נאלצו לבחור אלה פשוט לשנות תקנון על מנת להתאימו למציאות החדשה.

אני מוכן דני, גם להתנבא לתוצאות הבחירות הבאות בעוד שנתיים אם תרצה, לא בגלל שיש לי כוחות נסתרים

אלא רק בגלל שאני חזק בהיסטוריה...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

החופש לשכב על הגדר שמור גם לי...נכון?

רן, לא היו צריכים לשנות את התקנון. התקנון מאפשר הגדלת מספר חברי הועד ל 100 אם רוצים. יש מספר מינימום.

גם בתחילת האסיפה (שלא היתה ב"סניף" אלא במשרדי המועדון בגבעתיים ואליה באו חברים גם מהצפון, ירושלים והדרום) לא היה כל כך ברור אם הצעת היו"ר להגדיל את מספר החברים בועד תתקבל ולכן בפתקי ההצבעה שהוכנו נכתב להצביע עבור שבעה מתוך התשעה. גם עניינית ההגדלה ברוכה בעייני כי כך הנטל יתחלק.

הגדלת מספר החברים לתשעה גרמה לכניסת חמישה חברים חדשים לועד כך שרובו מונה כיום יותר חדשים מותיקים.

בכל מקרה התהליך היה שקוף ובאסיפה היה גם דו"ח ועדת ביקורת, דו"ח כספי וכו' כמו בכל עמותה מסודרת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
החופש לשכב על הגדר שמור גם לי...נכון?

רן, לא היו צריכים לשנות את התקנון. התקנון מאפשר הגדלת מספר חברי הועד ל 100 אם רוצים. יש מספר מינימום.

.

רן החבר בני צודק לא היה צריך לשנות את התקנון.

אבל הייתי מצפה מחבר ועד שיכיר את התקנון של המועדון. אי אפשר 100 חברי ועד. או 101 או 99. אי זוגי !!

כנראה השכיבה על הגדר משפיעה.

ושקיפות ?

אלקמינו חבר מועדון מחפש להיות חבר ועד אולי יארגנו לו נסיעה לחו"ל. וחושב האם להציע מועמדות לוועד המונה 7 חברים.

האא אין לי סיכוי מול האריות המכהנים ואלה שממלאים כבר תפקידים בסניפים.

אבל אילו היה יודע מראש כי הוועד ימנה 9 חברים או 99 חברים , וואאלה אז יש לי סיכוי , מביא כמה חברים , ונבחר. נמנע ממנו.

81 חברים הגיעו ורק 62 הצביעו וזאת מתוך 860 חברים, כן ירבו.

ולא עולה הרהור איך להגדיל את אחוז המצביעים , בדרכים אחרות חוץ מלהגיע למשרד המועדון.

כנראה המצב מתאים לאנשים מסויימים, והשאר אדישים או סומכים על הקברניטים וטוב להם.

אז רן מה לך כי תלין. בוש והיכלם.:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דני וישה, שמעתי "מריבות" והנה אני כאן....

לא, איני חבר ועד ולא הגשתי מועמדות לשום תפקיד מהסיבה היחידה שאין לי את הזמן/יכולת להקדיש לתפקיד את מה שמצופה או את מה שהייתי רוצה לעשות. זה לא מונע ממני לתרום למועדון בפעילות אישית, או "שועלית", דבר שאני עושה ברצון ובהנאה רבה.

לענין הבחירות, ניסיתי. הסתובבתי עם כיסים פתוחים ומבט מופנה הצידה.....שידלתי מועמדים לשלש לכיסי מעטפות נוסח טלנסקי... אפילו ביקשתי בקול רם וכלום. נאדה. לא מעות ולא שטרות. אפילו צ'ק דחוי הייתי מוכן לקבל. אין קליקות, אין דילים... אין תחמנות...

מה שכן היה, זה כיבוד מתאים, אוירה נהדרת של חגיגה והמון חיוכים.

כל זה לפני התחלת האספה וההצעה להעלות את מספר חברי הוועד ל9. כשעלתה ההצעה לדיון, אפילו התנגדתי. עדים כ60 איש ששמעו אותי מתנגד ושמעו את טיעוני הברורים. היה קל מאד לשכנע אותי. מהכרות אישית של רוב חברי הועד המיועד, ידעתי שהתפקידים השונים יתבצעו נאמנה. כל אחד על פי כישוריו ויכולתו, מה שמביא אותי לנושא של השתתפות של "רק" 10 אחוז מהחברים באספה הכללית. העובדות מאד ברורות. חלק נכבד מחברי המועדון, משלמי המסים, בעצם רובם ולמען הצדק רובם המכריע, לא משתתף באספה הכללית. בעצם, גם לא באירועים שמחים אחרים כגון סוף הקיץ בפארק הלאומי, ארועי גלאי ועוזדור, המפגש השנתי בפסח ביער חדרה, בתי המלון בעכו ונצרת ושלא יחשבו אפילו להגיע לארוחת הבוקר שמארגן סניף השפלה בגדרה, בשבת 24/3/12. גם ככה יש תור גדול לשקשוקה של ניצה ולג'חנון של מצא...

ת'יודע מה, רובם גם לא מגיע לאירועים/מפגשים איזוריים. כל אחד לפי רצונו וסיבתו. מענין אם רן וחבריו הירושלמים, יריעו לשועל כשיגיע לירושלים בראלי המתוכנן מיפו.

מצד שני, זוהי הבעת אמון אדירה, של כ 750 אנשים ששלמו מיסים למועדון וסומכים לחלוטין על 15 החברים, שבחרו לתרום מזמנם וכישוריהם לטובת כלל החברים.... ולא הגיעו לאסיפה. כך גם אני רואה את זה!

אישית, אני מבכר לפגוש את האנשים שאני רוצה שינהיגו את המועדון. אבל אם אני חושב על כלל החברים, מסתבר שישנם חברים שנושא האספנות קים אצלם ולא רק ברכב. יש לי אח כזה. אין לו מחשב ומכאן שאין לו גם מייל. גם sms הוא לא מקבל ויש במועדון עוד כמה וכמה כאלה. חברים ותיקים. בשביל זה המועדון "מבזבז" את כספי החברים על הדפסת ה"קלאסיקון" שמגיע בדואר הישן וה"טוב", זה שכולנו אוהבים לשנוא בנושא יבוא החלפים...

רון, דובר המועדון, איש יקר. שקט, רהוט, כפי שמתאים לעיתונאי מקצועי שמשלמים לו על כך. לא, לא המועדון שלנו. אצלינו הוא "סתם" מתנדב... ובאשר לאליטה, את זה בני לוי יסביר לך יותר טוב בשפתו הציורית.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

אבל הייתי מצפה מחבר ועד שיכיר את התקנון של המועדון. אי אפשר 100 חברי ועד. או 101 או 99. אי זוגי !!

ושקיפות ?.:-D

המספר חייב להיות אי זוגי על מנת שיתקבלו הכרעות.

מאחר והוועד נבחר לשנתיים והמטלות מרובות, הוחלט לעלות הצעה להגדלת מספר חברי הוועד ל 9.

הרעיו הועלה להצבעה בקרב באי האסיפה והתקבל ברוב קולות.

עם כל הכבוד, חבר בוועד מועדון ה 5 הוא עדיין לא שר בממשלה ולא חבר בקבינט או במטבחון, מה שאומר שגם טובות ההנאה בהתאם.

קשה לחשוב על תפקיד כה כפוי טובה כמו להיות חבר וועד במועדון.

כל אירוע שכולם נהנים, משבחים ומהללים כולל הרבה עבודת הכנה קודמת, שכולה על חשבון זמנו הפנוי של חבר הוועד שנרתם למשימה.

ומה הוא מקבל בתמורה ?

90% מהללים ומשבחים ועוד 10% שתמיד רק טענות ומענות יש להם.

וזה נכון לכל בעלי התפקידים במועדון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מכתב פתוח לחבר הפורום ישה,

אני לא חבר במועדון החמש... עדיין לא. אולי בקרוב. טרם החלטתי. כמו אחרים, אני לא אוהב להיות משוייך או מסונף לארגון. ככה אני.

אבל, זה שאני לא חבר מועדון אינו הופך אותי לאוייב שלו באופן אוטומטי. נהפוך הוא... אני מאוהב בארגון הזה. אני קורא בשקיקה את הפורום ואף מגיע מדי פעם למפגשים. אנשים נהדרים. אני אפילו מקבל בהבנה שאייני יכול להכנס עם רכב לנוקיה.

יסלחו לי הקוראים, האחרים. אבל ההערה שלך אינה אומרת דבר על המועדון. היא מעידה בעיקר עליך, בעצם רק עליך. מזכיר לי את אחד משכני, זקן טרחן שרוטן כל היום ושונא את כולם. רעייתי הפסיכולוגית אומרת שהוא בעצם שונא את עצמו.

וישה, עוד טיפ קטן לחיים.... בחינם ממני. יש פתגם אמריקאי ישן וטוב "if you have nothing good to say, don't say".

פורסם

היתה אסיפה מכובדת מאוד.

תודה לכל המשתתפים. תודה לחברים הפורשים. תודה לנותני הכתף החדשים בועד. תודה למתנדבים, תודה למאות רבות של חברים שהם לב המועדון. תודה לנחום על ניהול נכון בתבונה, רגישות ומקצועיות. תודה לסמדר.

ברכות חמות לעשרות חברים חדשים שהאסיפה אישרה קבלתם כחברים בעמותה.

מתחילה קדנציה חדשה עם רוח של (המשך) עשייה.

בהצלחה לכולנו,

יורם

פורסם

אלקמינו חבר מועדון מחפש להיות חבר ועד אולי יארגנו לו נסיעה לחו"ל. וחושב האם להציע מועמדות לוועד המונה 7 חברים.

אבל אילו היה יודע מראש כי הוועד ימנה 9 חברים או 99 חברים , וואאלה אז יש לי סיכוי , מביא כמה חברים , ונבחר. נמנע ממנו.

ולא עולה הרהור איך להגדיל את אחוז המצביעים , בדרכים אחרות חוץ מלהגיע למשרד המועדון.

כזה גיבוב של שטויות מזמן לא קראתי. אבישי (אלקמינו) התלוצץ על תפקיד עם נסיעות לחו"ל, וסבא משועמם בסבבה מנפח מזה תיאוריות קונספירציה.

אם אבישי רוצה להתנדב ולהשפיע הדלת פתוחה בפניו. כל השאר זה בבל"ת.

פורסם

אם חנין זועבי מתאים להיות יו"ר החברים בטוביה אז אין לי בעיה, ויותר טוב בקאטר.

ביחס לבחירות בסניפים.

דובר המועדון, ויו"ר המועדון, התיעצו איתי, כאב בית הדין של המועדון, כדי לבדוק את האפשרות לקיים בחירות לוועד בסניפי המועדון האזוריים.

על מנת לערוך בחירות בסניפי המועדון יש לשנות את תקנון המועדון באופן שיגדיר מהם סניפים ויבטל את האסיפה הכללית.

ספק אם רשם העמותות יהיה מוכן לקבל תהליך של ביטול האסיפה הכללית כפי שקבוע בחוק וקביעת אסיפה כללית מבוזרת.

מטרת האסיפה הכללית היא לתת במה לחבר שרוצה לומר דבר מה בפני כל באי האסיפה כדי להשיפעה על התהליכים באסיפה הכללית.

אגב, גם חבר כנסת לא יכול להצביע מביתו ללא נוכחות במליאה.

על פי הדין והתקנון, הבחירות למוסדות המועדון, מתקיימות רק באסיפה הכללית.

בעבר ניסה המועדון להעזר בעצת "מומחים" שהבטיחו כל מיני הבטחות לגבי תיקון התקנון והתיקונים לא התקבלו על ידי רשם העמותות.

מכיוון שמוסדות המועדון נמצאים בגבעתים, כל מי שמבקש להיות חבר ועד פעיל צריך להשקיע זמן וכסף כדי לבצע את התפקיד. לא כל החברים יכולים להרשות לעצמם השקעה מאסיבית של זמן או של כסף.

מכאן שטבעי שיש מספר מוגבל של חברים שגרים מחוץ ל"מדינת ת"א" ויכולים להשקיע את הזמן והכסף על מנת לפעול בצורה מאסיבית בועד המועדון.

מבין 9 חברי הועד, 5 הם דמויות חדשות והמגמה המוצהרת היא לנסות להעביר להם את הפעילות על מנת שהחברים הותיקים יוכלו לנוח.

שלמה דן גדרון

פורסם

ושקיפות ?

בנוגע לשני דברים שהערת קודם ואחר כך:

אתה צודק בהנחת היסוד שכדאי ורצוי להגדיל את מספר החברים והמצביאים ואני מקווה שנפעל לשם כך. השיטה שאני מכיר מהאגודה המקצועית שאני חבר בה וגודלה בערך למועדון החמש עם פריסה בכל הארץ, היא מעטפות כפולות (הוכנסו כשאני עצמי הייתי יו"ר האגודה...).

בקשר לדוגמא שנתת (אל קמינו). סורי, אבל מבין חמשת החדשים שנבחרו, לפחות שלושה מוכרים כפעילים מתנדבים באירועים, במפגש, בהערותיהם והצעותיהם ובנוכחותם בישיבות הועד ובכלל בעזרה לועד המועדון. שניים לא כל כך ידועים ולכן, אני מניח שהיה להם קשה להבחר בהצבעה באסיפה או בהצבעה אלקטרונית וכו'. לכן ההגדלה היתה נוחה לשני "אנשים מסויימים" שאיש מלבד חוג מאד מצומצם, מכיר אותם ובכך הביאו גם ל"הצערת" הועד שכאמור רובו הוא נבחרים חדשים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
רון

מוכרח להתערב ובכל הכבוד תשובתך מקוממת ,מראה על גבהות לב ואפילו קורטוב של שחצנות.

לא על כל הערה שתהא קנטרנית אשר תהיה חייבים להגיב בכל הארטילריה.

אתה כדובר המועדון צריך להיות "סופר דיפלומט" ולהשאיר לנו את ה"מריבות" :lol:

בברכת חברים

דני לוי

דני,

החבר רון פז, שהתנדב בשנתיים האחרונות לדברר את המועדון, חשף אותנו לדבר אחד או שניים בהתנהגותו והתנהלותו.

רון היקר בצניעותו לימד אותנו ענווה מהי.

בכתיבתו החדה, המדוייקת והרהוטה. לימד אותנו מקצוענות מהי.

ברוך דיבורו, בקור רוחו, בשפת גופו, ובאי התלהמותו. לימד אותנו שליטה עצמית מהי.

בהשתתפותו בישיבות הועד על אף המרחק הרב מביתו שמחוץ למדינת ת"א, לימד אותנו נחישות והקרבה מהי.

מועדון החמש התברך באיש ישר דרך, מקצועי וערכי. שלימד אותנו חברות מהי.

ויש לו גם יופי של קאדילק

הייתי מוסיף עוד, אך אייני רוצה להביכו.

מן הראוי שהדברים יאמרו... ובפורום הפתוח. הערה כשלך תשמור לפורום הסגור.

פורסם

ברשותכם לא אתייחס לכל ההודעות חלקם אפילו לא ראויות לתגובה .

האספנות יקרה לי ואני רוצה לראות בשגשוגה.

כואב לי לראות כל שבוע שרשור אחר שבו בוכים אספנים איך הרשויות מתעמרות בהם ואין פוצה פה ומצפצף.

כואב לי לראות שאספן כמו ליאור צריך לגלות "שגנבו" אותו במכס ומסתבר שלא רק אותו ואין פוצה פה ומצפצף.

כואב לי לקרוא איך מתעמרים במכס באלה שמביאים כלי רכב על ידי שמאים מטעם, שמוציאים שומות הזויות ואין פוצה פה ומצפצף.

ומכיוון שמועדון ה 5 מתיימר לייצג את האספנים במדינה אני מצפה ממנו כי יפעל. והוא פועל בדרכו שלו ומשיג הישגים כאלה או אחרים .

האם מספיק , האם בדרך נכונה.

אחד חושב שכן אני חושב שלא.

ולכן אני מביע את דעתי, לפעמים היא נעימה לאוזן של אחד וצורמת לאוזן של אחר ולפעמים הפוך.ולפעמים היא לא נעימה לאף אוזן, או נעימה לכל האוזניים.

ואין לי דבר כנגד המועדון או מישהו מאנשיו, בטח לא במישור האישי. לכן כל התבטאות שהיא לא לגופו של עיניין אלא לגופו של הכותב לא מקובלת עלי כלל, וזה מתחיל בקטן וכלה בגדול.

רק ב 15 איש שבוועד ובשאר המוסדות של האגודה יושבת קבוצה של עורכי דין שאני בטוח שהיו מוצאים את הדרך הניאותה לעשות בחירות בסניפים אילו באמת היה רצון לכך, או להבדיל , אם הקליינט שלהם היה מבקש זאת מהם :-)

השתתפות בבחירות ( מי שמצביע משפיע ) זה הדבר השני בחשיבותו אחרי התשלום של דמי החבר להרגשת השייכות של החבר למועדון. אני מניח כי את התשלום ניתן לעשות בדרכים שונות ולא רק באופן פיזי במשרד המועדון. ודי לחכימא ברמיזא.

המטלות הכבדות המוטלות על חברי הוועד הם לא דבר שנודע להם יומיים לפני האסיפה הכללית או שעה לפניה.

לכן ראוי היה להודיע לציבור החברים , יש כוונה להגדיל את מספר חברי הוועד , מ X ל Y מי שחפץ יגיש מועמדות.

בדרך שזה נעשה , שאין לי ספק שמבחינה חוקית היא כשרה למהדרין בעגה של מוסד שאנחנו אוהבים לשנוא - כנסת ישראל יש לכך כינויים כמו מחטף, התרגיל המסריח וכו'.

חבל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...