Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דעתכם על פז'ו 107?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מחפשת רכב קטן וחסכוני לנסיעות ארוכות...

התייאשתי מהחיפושים אחר רכב משומש וחשבתי שאולי שווה להשקיע קצת יותר ולקנות פז'ו חדשה מהניילונים בשביל השקט הנפשי.

מה אתם אומרים? מה החסרונות שכדאי לקחת בחשבון לגבי הרכב הספציפי הזה?

תודה!!

פורסם

היה לי את הרכב כחודש וחצי מהשכרה.

קיבלתי אותו עם 2500 ק״מ ונסעתי עליו כ 4000 ק״מ.

יתרונות- צריכת דלק מצוינת, נוח לחנייה, קטן וקומפקטי. הוא נוח יחסית, רואים

את כולו בכביש (לי זה יתרון קשה לי עם רכבים שאני לא רואה את הגבולות שלו).

חסרונות- אין שליטה חשמלית ליד הנהג על החלון שנמצא ליד הנהג (אם רוצים

לשאול מישהו ברמזור זה מעצבן), תא מטען פצפון ואין אפשרות לפתוח אותו לא חשמלית

(נגמר לי המצבר כי השארתי אורות, היו לי כבלים בתא מטען אך אין פתיחה לא חשמלית...),

לא מאוד חזק ומשהו בדוושת גז לא מאוד נוחה (מין בליטה כזו, צריך להרגיש).

חוצמזה אחרי שנגמר המצבר התקלקל שעון הטורים (אין לי מושג אם קשור).

יצוין שנסעתי איתו עירוני ובין עירוני כולל תל אביב -בש, מודיעין ואזור גוש דן.

מגיע לכל מקום אבל לא באמת מרגיש אוטו כמו שצריך.

לא הכי יציב על הכביש, תיבה רובוטית שצריך להתרגל אליה אבל חיסכון משמעותי בדלק.

מקווה שעוזר

פורסם
בטח שעוזר. תודה רבה, לירון :)

חשבתי ללכת על פז'ו ידנית, אני כבר רגילה.

לא יודעת אם יש את הדגם הזה ידנית, לא בקיאה.

נהגתי עליו אחרי רכבים ידניים ועבורי זה היה שדרוג- חצי אוטומטי

עם צריכת דלק ידנית.

במעבר בין ידני לפזו הרובוטית צריך לקחת בחשבון שיש פחות שליטה

במיוחד בעליות כי קלאץ מחזיק את הרכב וכאן צריך לעבור במהירות בין הדוושות.

עשית עליו נסיעת מבחן?

פורסם

מכונית נחמדה אבל יש טובות ממנה. נכון שהמחיר מפתה אבל בעוד כמה אלפים, מקבלים כבר מכונית "של ממש" ואני מתכוון בעיקר למנוע הפצפון ששוכן בפיג'ו ושוכן גם בטויוטה אייגו ובסיטרואן C1. אני בזמן עשיתי נסיעת מבחן והרגשתי שזה פשוט לא זה...

דבר נוסף, פתח המיזוג העיקר של הרכב נמצא מעל הדש בורד ולא מול הנהג, דבר בעייתי מאוד בקיץ הסיוטי בישראל.

יש לציין שבקרוב תוחלף ה 107 בדגם חדש. אמנם אותו מנוע אבל עיצוב חיצוני אחר וגם בפנים יש קצת שיפורים...מה גם שה C1 תחזור להיות משווקת בארץ כנראה באותו מחיר והעיצוב שלה נאה יותר לטעמי.

לגבי מכוניות אחרות שכדאי לשקול - בתוספת של כמה אלפי שקלים אפשר לקנות יונדאי I10 שמרווחת בהרבה או פיאט פנדה חדשה שהמחיר הרשמי שלה ירד ל 67K השבוע (שימי לב שגם במקרה זה אמור להגיע דגם חדש שונה לגמרי מלבד המנוע אבל כנראה שגם יעלה יותר כי הפנדה הישנה תמשיך להיות משווקת) ועם עוד קצת, אפשר גם לקנות איביזה חדשה שזה כבר לגמרי משהו אחר.

בהצלחה.

פורסם

אם אתה יכול להתפשר על יד שנייה,קח את ההונדה ג'אז כי לפי מה שהבנתי אתה לא מחפש ביצועים,אז ההונדה ג'אז תענה על דרישותיך,עם צריכת דלק של 1ל15 ממוצע באוטומט שלו ומרווח פנים גדול הרבה יותר ממה שהציעו פה

הוא הרבה יותר "אוטו" מכל המיני שהוזכרו פה. כל זה בתנאי שתהייה מוכן להתפשר על יד שנייה,ובתקציב שלך אפשר להביא מודל 2008 בערך.

פורסם

כשיש מכוניות כמו יונדאי i10 או קיה פיקנטו, שהן הרבה יותר מכוניות באותו מחיר בערך, למה ללכת על משהו פחות טוב?

יצא לי לנהוג על הi10 הידנית, הרכב עצמו הוא רכב מאוד טוב, די מרווח, נוחות נסיעה לא רעה בכלל (השתפרה מהגטס למשל שאני נוהג עליה), איכות הרכבה טוב והכול טוב ויפה, אבל הרכב חלש יחסית, עם 3 מבוגרים ברכב היה לו קשה, בעליות בכלל בקושי סחב, מגרדים את הקמ"שים...

אם מחפשים כלי להתנייד איתו בעיר זה מספיק, למי שרוצה להתנייד מחוץ לעיר הייתי ממליץ מאוד להגדיל את התקציב וללכת על סופר מיני כמו רנו קליאו או סיאט איביזה (וכמובן קיה ריו החדשה, אבל זו קפיצת מדרגה משמעותית מדי במחיר) או ללכת על יד 2.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הי,

אני מחפשת רכב קטן וחסכוני לנסיעות ארוכות...

התייאשתי מהחיפושים אחר רכב משומש וחשבתי שאולי שווה להשקיע קצת יותר ולקנות פז'ו חדשה מהניילונים בשביל השקט הנפשי.

מה אתם אומרים? מה החסרונות שכדאי לקחת בחשבון לגבי הרכב הספציפי הזה?

תודה!!

נסעתי בו קצת ומה שהכי הפריע לי מהרגע שנכנסתי פנימה זה האבזור הכל כך דל שלו. תא נוסעים כמעט ערום כולל חומרי דיפון שכמעט ואין. לנסיעות עירוניות קצרות הוא נחמד ויעיל מבחינת השתחלות בחניות קטנות ותנועה עמוסה אבל לנסיעות ארוכות לא זה האוטו שהייתי בוחר. בכל מקרה המחשבה שלך להשקיע ברכב חדש נכונה כי את מקבלת רכב באחריות ומתקדם מבחינת בטיחות וחיסכון בדלק.

פורסם

אני רכשתי פיג'ו 107 לפני כשנה ובשורה התחתונה אני מרוצה מאוד.

יתרונותיו של הרכב באים לידי ביטוי בעיקר בצריכת דלק נמוכה ובכך שהרכב מרגיש נוח בעיר ומחוצה לה, אם כי במהירויות גבוהות (מעל 120) תחושת הנוחות היחסית מתפוגגת.

כל מי שדיבר על 'המרווח' של ה-I10 גורם לי לחשוב שהוא לא נסע בה מעולם. חבר שלי עשה נסיעת מבחן על ה-i10 כשאני מאחורה, ואי אפשר לקרוא למה שיש מאחורה מרווח.

לעומת זאת, אני חושב שהפיג'ו מרגישה הרבה יותר נוח לנוסעים שיושבים מאחורה.

לטעמי ייחודה של ה-107 היא שמדובר ברכב שתוכנן להיות קטן וחסכוני ולא גרסא מוקטנת של סופר-מיני, ובשל כך יש לרכב מעלות רבות אך גם חסרונות שצריך להיות מודעים אליהם ולקבל אותם.

אגב, ה-i10 לטעמי לא מהווה כלל אופצייה וזאת בגלל שכל מה שה-i10 עושה, הקיה פיקנטו עושה הרבה, אבל הרבה יותר טוב.

בהצלחה!

• תוכן חדש...