Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שאת פספסת את הטיעון. אם חוקי התנועה נועדו למנוע הפתעות, אז אין שום מניעה לאפשר פנייה ימינה ברמזור הזה. שום הפתעה אינה נמנעת באי מתן האפשרות לפנייה ימינה, וזה בכלל לא קשור לאם הפנייה חוקית או לא (המצב יהיה זהה אם הרמזור היה מסומן גם עם חץ ימינה).

מעבר לכך, הטיעון כתואנה כלשהי נגדי הוא קצת צדקני בהקשר הספציפי הזה, כיוון שאני מנסה דווקא למנוע הפתעות ולא חותך את המכוניות בפקק ונדחף ימינה (זאת בניגוד למאות נהגים אחרים שעושים את זה כל שעה באותה הפנייה בדיוק).

אין שום פעולה שאני מבצע שם, שעשויה להתנגש עם פעולה של מישהו אחר. בטח שלא יותר מכל פעולה שהיא שאני יכול לבצע על הכביש (דוגמא פשוטה שדומה למה שאת תיארת: שלושה נתיבים, נהג בימני מאותת שמאלה לעקיפה ובו זמנית נהג בשמאלי מאותת ימינה לחזרה אחרי עקיפה. שניהם בסדר, אבל גם שניהם יכולים להתנגש. עכשיו דמייני את המצב הרגיל בכבישים, בו אף אחד מהם לא מאותת ולפחות אחד מהם נכנס בחדות לנתיב האמצעי...).

חוצמזה, אני חוזר ואומר - ספציפית במקום הזה, הפעולה שאני מבצע לא מסוכנת יותר מנסיעה במהירות רגילה לחלוטין בכביש.

יפה שאת קוראת לזה פקקון. בשעות מסוימות זה יכול להגיע עד ל-10 דקות של המתנה מיותרת שנגרמת רק בגלל הפונים ימינה לדרך הראשונים. זניח זה בטוח לא והתנועה ממש לא זורמת אלא עוצרת/נוסעת. זה גם לא משנה שאנשים לא נדחפים לפני - הם ממשיכים קדימה ונדחפים לפני מישהו אחר.

גם אני לעיתים משלב את המוח למצב רגוע, אבל מה לעשות שלפעמים זה לא עובד. במיוחד כשאני יודע בדיוק מה הסיבה לפקק. ועל אחת כמה וכמה כשאני יודע שרוב הסיכויים שכשסוף סוף אגיע לסוקולוב, מחכות לי עוד 5-10 דקות של המתנה מיותרת בגלל אנשים שחונים בחניות כפולות, משאיות זבל וכדומה (סתם, המשאיות זבל זה בבוקר).

אנסה לפנות שמאלה ולפרסס - נראה כמה זמן זה לוקח...

רוני

הפתעת אותי, ערבבת טיעונים לא קשורים והתחלת להתגונן למרות שאני לא תקפתי את פעולותיך בשום מקום, רק הצגתי את הסיכון שבהן.

כל עוד הפניה ימינה אסורה, הדיון הוא האם העבירה עצמה יוצרת סיכון. וכן היא יוצרת, גם אם הוא קטן (וגם לדעתי הוא קטן, כך שתקיפה על צדקנות לא ממש מובנת לי). הסיכון קיים מעצם העובדה שאתה מבצע פעולה שלא היית אמור לבצע. חוסר היכולת לצפות פעולות של נהגים אחרים הוא התחלה של יצירת סיכון.

"אין שום פעולה שאני מבצע שם, שעשויה להתנגש עם פעולה של מישהו אחר." - זה בדיוק מה שאתה מפספס. אתה לוקח בחשבון רק פעולות חוקיות שמישהו אחר עשוי לעשות, ושוכח שאם אתה עושה פעולה לא חוקית, גם מישהו אחר יכול לעשות אחת, ובמקרה חריג שתי הפעולות הללו עשויות להתנגש.

אין לכך כל קשר לשאלה האם יש להתיר את הפניה ימינה בצומת. אם הפניה תהיה מותרת אכן לא תפתיע איש והתמרון יהיה חוקי ובטוח, כי נהגים סביבתך יצפו לאפשרות שתבצע פניה.

אבל כאמור, ברגע שהפניה תהיה מותרת אתה תאבד את היתרון שלך. הנתיב הזה והפניה הזו רקים ופנויים בדקיו בגלל שהיא לא חוקית. ברגע שתתיר אותם, חצי מהעומדים בפקק ינצלו את ההיתר הזה, כולל כאלה שכן רוצים לפנות ימינה לראשונים, ויווצר בלאגן אפילו גדול יותר של הדחפויות.

הטיעון בדבר מניעת הפתעות בגלל שאתה לא נדחף לפקק הוא קצת ילדותי. יפה שאתה לא נדחף, מה בין זה לבין שאלת הפניה ימינה?

נכון, זה מעצבן לעמוד בפקק כשאתה צריך לנסוע למקום אחר, ואולי הסיכון באמת קטן ואפשר להעלים עין. לא כתבתי שצריך לצלוב אותך בתור סכנה לאנושות, אפילו לא כתבתי בשום מקום את דעתי האישית האם לגיטימי לבצע את התמרון הזה או לא, רק ציינתי את הסיכון שהוא יוצר, ואתה מהרת להתגונן ולצעוק על צדקנות.

ורק הערה לגבי הדיון מול טריניטי, היא דיברה על פניה שמאלה בצומת ראשונים ופרסוס כדי לחזור לכיוון מזרח על ראשונים (מה שלא רלוונטי לך), ואתה דיברת על פרסה במחלף.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אופן החיבור של הכביש הזה עם כביש 4 אינו מאפשר כניסה מכביש 4 אליו שכן מדובר במסלול האצה לתוך הכביש הראשי. ולמרות שלא אחתום על תצהיר בענין, אני מעריך שאתה טועה, הכביש הזה לא נועד מלכתחילה אלא ליציאת כלי רכב מרמת השרון ולא לתנועה דו סיטרית.

עובדה שהכביש שימש לתנועה דו סטרית.

ניתן להיכנס אליו מכביש 4, לאלה שבאים מכיוון צפון ( צומת רעננה ) בלבד, מאחר שאין מעל כביש 4 גשר שם.

יהודה

פורסם

רוני, אם יישמו את זה ויוסיפו שמאלה ברמזור, כל אלו שחותכים ימינה ברגע האחרון יפנו ימינה ואח"כ יחתכו ימינה, ככה שזה לא יעזור לעומס גם אם יישמו את הצעתך, לדעתי.

פורסם
כל עוד הפניה ימינה אסורה, הדיון הוא האם העבירה עצמה יוצרת סיכון. וכן היא יוצרת, גם אם הוא קטן (וגם לדעתי הוא קטן, כך שתקיפה על צדקנות לא ממש מובנת לי). הסיכון קיים מעצם העובדה שאתה מבצע פעולה שלא היית אמור לבצע. חוסר היכולת לצפות פעולות של נהגים אחרים הוא התחלה של יצירת סיכון.

"אין שום פעולה שאני מבצע שם, שעשויה להתנגש עם פעולה של מישהו אחר." - זה בדיוק מה שאתה מפספס. אתה לוקח בחשבון רק פעולות חוקיות שמישהו אחר עשוי לעשות, ושוכח שאם אתה עושה פעולה לא חוקית, גם מישהו אחר יכול לעשות אחת, ובמקרה חריג שתי הפעולות הללו עשויות להתנגש.

רוני, אם יישמו את זה ויוסיפו שמאלה ברמזור, כל אלו שחותכים ימינה ברגע האחרון יפנו ימינה ואח"כ יחתכו ימינה, ככה שזה לא יעזור לעומס גם אם יישמו את הצעתך, לדעתי.

קצת שכחתי מהדיון הזה, אז טוב שהקפצתם :wink:

אם הסיכון קטן אז מיותר לדבר עליו, לא? הרי אנחנו נתקלים בסיכונים גדולים פי כמה בכל פעם שאנחנו יוצאים מהבית... ולא חוכמה להגיד שאני לא לוקח פעולות לא חוקיות של אנשים אחרים - הרי הן יכולות לקרות בכל נקודה על הכביש...

בכל מקרה, גם את וגם שגיא צודקים וימינה ברמזור עשוי רק לסבך עניינים. מאז תחילת הדיון כבר הספקתי לעבור שם עוד כמה פעמים בשעות העומס ועשיתי את מה שהוצע כאן קודם - פניתי שמאלה-שמאלה-שמאלה ואז המשכתי ישר לתוך סוקולוב. זה לוקח בדיוק שתיים וחצי דקות וחוסך לא רק עצבים אלא גם לפחות 5-10 דקות של פקק בפנייה ימינה. בקיצור - מומלץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...