Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא צריך לחפש רשימה כזו מכיוון שכול ייצרן שמנים 'רציני' מציין במפרט וגם על האריזה את התקנים האירופאים הרלוונטים שבהם השמן עומד או נבדק.

לדוגמא:

http://www.autokreso.hr/ulja/downloads/osobni_mobil/Mobil%20Synt%20S%20Special%20V%205W-40.pdf

בקובץ המצורף ניתן לראות שהשמן של ליקויי מולי עומד גם בתקנים API SN.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/1346%20Leichtlauf%20HC%207%20SAE%205W-40_EN.pdf/$file/1346%20Leichtlauf%20HC%207%20SAE%205W-40_EN.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שציינתי בתחילת השרשור, ליקווי מולי מציינת את עמידתה בתקן האמריקאי אך הגוף שאחרי על זה אינו מכיר בזה ופה מתחילה הבעיה.

פורסם

עידן, אתה לא צריך להיות מודאג מזה שהשמן לא מופיע ברשימת השמנים של API מכיוון שהשמן של ליקויי מולי עומד בתקנים/מפרטים של הייצרן VAG וגם נבדק ואושר על-ידיו לשימוש במנועי בנזין של קונצרן VAG.

ליקויי מולי אינה חברת שקר כולשהי שמפרסמת שהשמנים שלה עומדים בדרישות API לכן לא הייתי מהסס ורוכש את השמן.

פורסם
לא יודע לגבי השמן הזה.

אבל באופן כללי גם ככה התקנים האלו לא משנים כלום.

בס"ד,

רוב ייצרני הרכב בעולם ממליצים להשתמש בשמנים הנושאים את תו ההסכמה של API.

עדיף שלא תכתוב שטויות המעידים על בורות מוחלטת בנושא שמנים והסמכות.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

מרק, שמני המנוע מבית פז (תוצרת ישראל) נמצאים באותה קטגוריה בעייתית עם סדרת השמנים של ליקווי מולי, על האריזה מוטבע תקן אמריקאי ואירופאי ובפועל אין שום הוכחה ששמנים אלו עברו את מבחני התקינה. אך מצד שני, ליקווי מולי וגם פז מופיעים ברשימות התקינה של VAG. המסקנה המתבקשת היא שליקווי מולי = פז שמנים. כך יוצא שכל הקטילה של השמנים תוצרת הארץ נבעה יותר מבורות ולא מהוכחות בשטח כי הנה כאן באשכול הקצר הזה הוכחנו שחביבת הבית ליקווי מולי בעייתית בדיוק כמו פז שמנים. אני חושב שמגיע לתוצרת הארץ התנצלות קלה בנוגע לרמת האיכות והתקן בו היא עומדת.

פורסם

יחי ההבדל הקטן

את שמני LM אתה רואה בכל העולם וקורא ביקורות (חיוביות)

איפה אתה יכול לימצוא מידע וביקורות על שמני פז או שמן ישראלי אחר בעולם? בימיוחד את הגירסאות הזולות שלהם?

יש לי LM סגול ברכב ואני לא יכול בכלל להשוות לשמן פז שהיה לי מקודם (בטח הגירסה הזולה לשהם)

רמות רעש בהנעה,ביצועים,צריכת דלק! נהנה מכל רגע עם מעל ל14.3 ק"מ לליטר משולב(מעל 2000 ק"מ עברתי) עם הגרנדה שלי (בימקום 11 וקצת עם פז)

אבל אחרי הכל הדיבורים שלנו לשווא כי לעומתנו בחול שולחים את כל סוגי השמן למעבדות ומפרסמים תוצאות - כאן אנו רק משערים(BOBISTHEOILGUY)

אני לא מבין כיצד להיסתכל עליהם - מי שמבין מוזמן להיתרשם

עריכה- מצאתי את המאמר שלהם על הסבר דו"ח הבדיקה:

http://www.bobistheoilguy.com/engine-oil-analysis/

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יצרן הרכב קובע את אופי (צמיגות ותקן) השמן אשר בו עליי להשתמש. באם היצרן קבע תקן אמריקאי שחברת שמנים גרמנית או ישראלית אינה עומדת בו אלא רק חושבת כי היא תואמת לתקן, אז שמן זה פסול לשימוש וחורג מהגדרות היצרן.

בכל אופן שמן לא בודקים בעזרת חוש השמיעה וחוש הריח אלא בתוך מעבדה מסודרת של ארגון תקינה משותף ליצרני הרכב כזה או אחר אשר קובע מספר רב של מבחנים בעשרות תנאים שונים (מקיצון עד לנורמלי, שרידות, הגנה בזמן כשל, יכולת ניקוי, הותרת שאריות, אי פגיעה במכלולים ואביזרים נלווים וכן הלאה) שיצטרך לעבור השמן לפני שיקבל תקן נחשק לדוגמה אמריקאי (API).

סביר להניח שאת שיפור הביצועים אתה מרגיש בזכות אנשי השיווק של LM ולא בזכות תכונות פלא של שמן רגיל מיצרנית בינונית (לפחות לא באחוזים כאלו שמוח אנושי יכול להרגיש).

בקיצור, המסקנה העיקרית שיוצאת מאשכול זה היא שליקווי מולי היא לא יותר מחברת -תוספי- שמן בינונית שנכנסה טוב לארץ הקודש בזכות שיווק ומוצלח וסיפורי מעשיות שכן כבר הוכחנו שליקווי מולי לא עומדת בתקן API ולכן מוצריה אינם מתאימים למנועים שאכן נצמדים לתקן זה.

פורסם

במשפט הזה "ולכן מוצריה אינם מתאימים למנועים שאכן נצמדים לתקן זה" אתה מטעה את ציבור הקוראים.

החברה מצהירה שהשמנים שלה עומדים במפרטי API אבל בפועל היא לא קיבלה אישור של API למוצרים שלה.

אני באופן אישי מתחבר (המבין יבין) יותר למידע השיווקי והטכני של חברה בסדר גודל של ליקווי מולי אשר משווקת את מוצריה ליותר מ-100 מדינות עם מחזור מכירות של 289 מיליון אירו (כ-1.5 מיליארד שקל) מאשר של חברת פז.

פורסם
החברה מצהירה שהשמנים שלה עומדים במפרטי API אבל בפועל היא לא קיבלה אישור של API למוצרים שלה.
גם אני מצהיר שאני עומד בתקן, האם זה מספיק? בטוח שלא. יכול להיות שהשמן יעמוד בתקן אבל עד שהוא לא יקבל אישור רשמי חתום מטעם API אין לי טעם להשתמש בשמן הזה שכן הוא לא תואם את הגדרות היצרן (אינו עומד בתקני API על פי ארגון התקינה בכבודו ובעצמו אז מי אני שאחלוק).

אני באופן אישי מתחבר (המבין יבין) יותר למידע השיווקי והטכני של חברה בסדר גודל של ליקווי מולי אשר משווקת את מוצריה ליותר מ-100 מדינות עם מחזור מכירות של 289 מיליון אירו (כ-1.5 מיליארד שקל) מאשר של חברת פז.
זה מה שטענתי עד עכשיו, אנשים נשענים על שיווק ופה מתחיל הבלבול העצום בין "עבר את מבחני התקינה בהצלחה" לבין "אנחנו בטוחים שהוא יעבור את מבחני התקינה". לא אמרתי שהם לא מוכרים הרבה, אמרתי שהם לא עומדים בתקן האמריקאי לשמנים בדיוק כמו שמני "פז שמנים", ההבדלים -הנראים לעין- ביניהם הוא ארץ הייצור ושם החברה (שוב, מדובר על משחקי שיווק ותו לא).
פורסם

אז זהו שלא כל החברות רשומות תחת השם השיווקי שלהן.

למשל לא תמצא AGIP בחיפוש כי היא רשומה בתור ENI S PA

לא מצאתי בגוגל שם נוסף של ליקווי מולי, והיא לא רשומה תחת השם שבנצי אמר.

חות מזה,

למה בכלל להסתכן? יש מספיק חברות מוכרות וידועות (וענקיות, כולן תאגידי אנרגיה) שרשומת בAPI כמו TOTAL, AGIP, ExxonMobil

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

על השמן של ליקווי מולי נכתב כי מאושרת ע"י ב.מ.ו ומרצדס

האומנם ?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אז זהו שלא כל החברות רשומות תחת השם השיווקי שלהן.

למשל לא תמצא AGIP בחיפוש כי היא רשומה בתור ENI S PA

זה תלוי בהגדרות החיפוש, אם תחפש לפי חברות אז נכון שלא תמצא את AGIP מכיוון שזהו שם מוצר ולא חברה, שם החברה הוא כמו שציינת ENI S PA.
פורסם
זה תלוי בהגדרות החיפוש, אם תחפש לפי חברות אז נכון שלא תמצא את AGIP מכיוון שזהו שם מוצר ולא חברה, שם החברה הוא כמו שציינת ENI S PA.

AGIP היא חברת ענק כידוע לכל מי שהיה באיטליה וראה את מאות התחנות , מסעדות,בתי הזיקוק והמפעלים הפטרוכימיים שלה בכל איטליה ואירופה ומחוצה לה.

• תוכן חדש...